סיפור קצת מפחיד,

Dark faith

New member
סיפור קצת מפחיד,

עליתי לשבוע שמירות בצפון, התברר שהמגדל שבו אני שומרת, התאבד בו חייל לפני כ-4 חודשים. תמיד אבל תמיד לאחר השמירה שלי הנשק שלי עבר למצב בודדת או אוטומט. העלתי השערה שמדובר בניסיון של העברת מסר של החייל שהתאבד. מה אתם אומרים? אני אומרת שהיה מעניין
אגב, לא היו שום מקרים מוזרים ועל טבעיים במגדל מלבד הדבר הזה. מיותר לציין שכל השמירות פשוט חפרנו על מקרה ההתאבדות הזה...

למה הוא התאבד?

תסבירי לאלה שלא עשו צבא מה קורה לנשק? זז בו איזה חלק או כפתור?

Dark faith

New member
בשביל לראות את צריכה להזיז ניצרה..

למצב של בודדת (כל לחיצה על ההדק יפלוט כדור אחד) או מצב אוטומטי....בשביל שהניצרה תעבור למצבים הללו צריך להזיז אותה. בקשר לסיבה, אף אחד לא יודע, הבנו שהוא היה חייל מצטיין....ממש תעלומה.

a e q u i t a s

New member
התאבדות הוא דבר טרגי ועצוב

התאבדות הוא דבר טרגי ועצוב, אבל כל תזוזה קטנה של הגוף, כל התכופפות או הוזזה של הנשק יכול להעביר את הנצרה למצד של בודדת או אוטומטי, זה קורא תמיד זה סך הכל זיז קטן שזז... ובגלל זה יש עוד אמצעי בטיחות שלא יפלט יריה וזה דריכת הנשק וכמובן הכנסת מחסנית.

Dark faith

New member
אני לא אנסה לשכנע אותך,

הרי אתאיזם שוללים את קיום עולם הרוחות... אבל עשינו בדיקה... לא נגעתי בנשק כל השמירה, ותמיד בדקתי אם זה זז....ושוב- פלא ופלא הניצרה שוב הגיעה למצב בודדת\אוטומט. אגב, בשביל שניצרה תזוז לא פשוט "נגיעה קטנה" .

חיימוo

New member
גם לי זה קרה, קרה לי כמה

פעמים בשמירה שהנצרה עברה למצב בודדת, אבל זה לא בהכרח אומר שהיתה שם איזה רוח, לפעמים אנחנו עייפים ולא מרוכזים בזמן השמירה (וזה דבר טבעי) ואנחנו לא שמים לב שהעברנו בטעות לבודדת. לא צריך להתרגש מזה שהנצרה על בודדת. אתאיזם זה לא שלילת עולם הרוחות, אלא שלילת האלוהות, אם כי יתכן ויש קורלוציה בין אתאיזם לשלילת עולם הרוחות, כי אתאיסטים הם מטבעם (בד"כ) אנשים יותר רציונאלים וחושבים.

אז ברוחות אתה מאמין אבל באל לא??

זה בדיוק אותו הדבר. להאמין או לא לשלול מה שלא נראה לעין.

חיימוo

New member
אני לא מאמין גם ברוחות ,

אבל יש אתאיסטים המאמינים ברוחות. אתאיסט הוא מי שלא מאמין בקיומו של אל, ולכן אתאיסט יכול להאמין בקיומם של רוחות.

חיימוo

New member
כעקרון, אני הפסקתי להאמין באל בגיל

13 (פחות או יותר), אך ברוחות הפסקתי להאמין רק אחרי הצבא וזה היה אחרי שקראתי ספר בשם "החוש השישי" של מיסטיקנית.

לא נראה לך קצת אבסורד

להאמין בלא לראות הן באל והן ברוח זה בדיוק אותו הדבר. לכן טענות הדת על האתאיזם נכונה על כך שהם כן מאמינים אך בוחרים לכפור באל.

חיימוo

New member
לא הבנתי מה התכוונת לומר

כאשר רשמת את המשפט הזה: "לא נראה לך קצת אבסורד להאמין בלא לראות הן באל והן ברוח זה בדיוק אותו הדבר." זה משפט חסר קוהרנטיות לחלוטין. טענת הדת על האתאיזם לא נכונה, אתאיסטים לא מאמינים באלוהים, ואתאיסטים הם אנשים יותר רציונאלים ושכליים מטבעם אשר מחפשים להוכיח את קיומו של אלוהים בשביל להאמין בו. האתאיסט הוא אתאיסט רק משום שאין שום הוכחה לקיומו של אלוהים.

חיימוo

New member
אגב, אני פעם קראתי מאמר של בחור

ספקן באינטרנט. הוא ספקן מהמובן שהוא לא מאמין בעולם הרוחות אבל הוא שומר על ראש פתוח. והוא רשם שם במאמר שיש הבדל מהותי בין הספקן לבין המאמין. ברגע שקורה ארוע בלתי-מוסבר כלשהוא, כמו שאצלך הנצרה עברה לבודדת. המאמין בד"כ מיחס את הארוע הבלתי-מוסבר ל"כוחות"/"ישויות" אשר מעל הטבע, וכמו שכאן את מאמינה שהיתה איזה שהיא רוח ששיחקה לך בנצרה. הספקן ינסה למצוא הסבר טבעי ורציונאלי - הסבר כזה שלא מעבר בתוכו "ישויות" - כמו למשל ההסבר "העברתי בטעות" או "יש תקלה בנצרה" וכו'. ההבדל בין הספקן למאמין הוא בזה שהספקן תמיד יכול לבוא ולבדוק האם ההסבר שלו נכון או לא, לעומתו, המאמין תמיד יעלה השערה אשר ניתן רק להאמין בה אך לא ניתן אף פעם לבדוק האם היא נכונה או לא. זה לא שאני מנסה לרדת עליך או משהוא כזה, אך בכל זאת לדעתי זה הבדל מהותי, כי ההסברים של הספקן יכולים גם לקדם אותו לפתרון בעוד שההסברים של המאמין לא מקדמים.

לדעתי ישנם שלוש דרגות בחירה

מאמין- בוחר להאמין בלב שלם בקיום האל . אתאיסט- בוחר להאמין בלב שלם בחוסר קיום האל. ספקן- בוחר לחקור מעבר לנגלה. אי לכך הספקן הוא היותר רציונלי והמרבה בחשיבה ולא האתאיסטים כפי שטענת. האתאיסט שווה ערך למאמין רק שבוחר להאמין בנגדיות לאיש הדת\אמונה. כמו המאמין גם לאתאיסט אין הוכחות לחוסר אמונתו.

חיימוo

New member
לא מדויק.

יש שתי סוגים של אתאיזם : אתאיזם רך - אתאיסט אשר לא מאמין בקיומו של אלוהים אתאיזם קשה - אתאיסט אשר מאמין שאלוהים לא קיים הראשון זה לא אמונה אלא חוסר באמונה

הרי זה אותו הדבר

להאמין שלא קיים או לא להאמין שקיים?? אין שום הבדל חוץ משינוי מיקום המילים. אם אתאיסט "לא מאמין" הרי שיש בו אמונה והיא רק במינוס,ואם אתאיסט "מאמין שלא" הרי שגם זה אינו אפשרי. הרי מה זה אתאיזם? אתאיזם פירושו התנגדות לרעיון קיומה של האלוהות. בקשר להגדרות האתאיזם תרשה לי לתקן אותך : א) אתאיזם קשה - הם אלה המכחישים את עצם קיומה של אלוהות, ב) אתאיזם חלש - הם אלו שרק אינם מאמינים, אך אינם מכחישים את אפשרות קיומה של אלוהות.

ערב רב

New member
בקיצור, יש 3 דרכים להתייחס לקיום ה'

1. קיים 2. לא קיים 3. לא יודע/מסרב להשיב/לא איכפת לי אתאיזם חזק זה 2, אתאיזם חלש זה לא או 2 או 3, שאפשרות ה-"לא יודע" שבו היא אפשרות סקפטיציסטית קלאסית. מיותר לציין ששניכם שוגים בהגדרת הסקפטיציזם, הסקפטיציסט לא מאמין בדבר, גם לא ברציונליזם, ויבחן את ההסבר הרציונלי לתופעה באותה החשדנות בה יבחן את ההסבר האל-טבעי, וייטה לא לקבל אף אחד מהם.

אם תקרא בקישור על המילה "אתאיזם"

אשר נתתי בהודעה הקודמת תוכל להבין מה זה אתאיזם ואתאיסט , ולא תצטרך ללמד פה את טעויותיך.

חיימוo

New member
זה לא אותו הדבר, ואני אתן דוגמה

לכל אדם יש מערכת אמונות פרטיות משלו, ולא בהכרח אמונות דתיות אלא אמונות בכל תחומי החיים. דוגמה לאמונה כלשהיא: אני מאמין שצה"ל ינצח את החיזבאללה. אדם לבנוני אחר - מאמין שהחיזבאללה ינצח את צה"ל. משקיף נטרלי מהאו"ם - לא מאמין שישראל תנצח את חיזבאללה. זה שהמשקיף הנטרלי לא מאמין שישראל תנצח לא אומר שהוא מאמין שהחיזבאללה ינצח, זה רק אומר שהוא לא מאמין שישראל תנצח. אמונה היא קביעה כלשהיא שלנו על המציאות אשר לא נתמכת בעובדות כלשהן(אחרת היינו מדברים על ידיעה), חוסר אמונה בדבר מסוים זה חוסר קביעה שלנו על המציאות מכוון שאין עובדות התומכות בדבר מסוים. מקווה שההסבר שלי קצת יותר ברור.

למעלה