אני הכי במעמד של להטיף מוסר.
יודע למה? כי אני לא חבר כנסת, לא חבר מועצה ולא לקחתי צד בבחירות הפנימיות עצמן. אני אפילו לא חבר מפלגה, סתם מצביע מהשורה. פורז וחבורת הליצנים שלו, עובדים בשבילי. בשבילי ובשביל יתר מצביעי שינוי. לפיד הביא את שינוי ל-15 מנדטים, לפיד התרשל בארגון המפלגה ואיבד את כולם ואת אמון מועצת שינוי. לפיד נתן ולפיד לקח יהי שם הלפיד מבורך. בחלק מהסקרים שינוי ירדה כבר מתחת ל-4 מנדטים והתקרבה באופן מסוכן לאחוז החסימה עוד לפני הבחירות הפנימיות. הבחירות הפנימיות התנהלו בשיטה שבחר פורז ובפורום שבחר פורז, בניגוד לעמדת האופוזיציה. דיל לא כשר? מה לא כשר? פורז המציא את שיטת הדילים וכשלוינטל משתמש בה היא לא כשרה? קדחת! אתה מדבר שטויות ואתה יודע את זה. כל היתר לא רלוונטי. פורז הפסיד בבחירות דמוקרטיות לפי השיטה שהוא עצמו רצה בפורום שהוא רצה, ומתוך עלבון בחר לשבור את הכלים. לפיד שרק חצי שעה לפני כן הילל את הדמוקרטיה בשינוי החליט פתאום גם הוא שאין כנראה דמוקרטיה. אם פורז היה מנצח את לוינטל בקול אחד ויחיד הוא לא היה פורש ושני השותפים היו מהללים את גדולת השיטה הדמוקרטית של שינוי בכל ערוץ תקשורת זמין, ואתה יודע זאת היטב. ולכן אמרתי: ביזיתם את בוחרי שינוי, ביזיתם את הציבור החילוני וביזיתם את עצמכם במה שבחרתם לעשות. אני עומד מאחורי כל מילה. ההתנהגות שלך בזיונית לחלוטין והתלונה על דילים היא לא יותר מבכיו של קוזאק נגזל. ביצעתם אקט דוחה ציבורית בלי לנסות אפילו לגייס הצדקה משכנעת לטובתכם. היתרון היחיד במצב הוא בכך שלא אאלץ לעולם להצביע עבור מבזַי משום שהקריירה של אברהם פורז צפויה להסתיים בליל ה-28 במרץ, כבר עם פרסום תוצאות המדגמים. חבל שקריירה מפוארת כזו תסתיים באקורד צורם, אבל באשר אלי אני מבטיח לזכור לו חסד נעורים ולא לדון אותו לכף חובה רק בגלל חטאי סוף הקריירה הפוליטית שלו.