סיפור קטן.

לשם שינוי אני מסכים איתך

שינוי תצטרף לשורה ארוכה של מפלגות כמו ד"ש, צומת ואחרים. אל תשכחו להודות לשדרן לוינטל

SilentMike

New member
אל תדאג, אני יודע למי להודות.

ל-"עיתונאי" שלך ולחבר שלו ה-"דמוקרט". ביזיתם את בוחרי שינוי, ביזיתם את הציבור החילוני וביזיתם את עצמכם במה שבחרתם לעשות. במקומכם הייתי קובר את עצמי באיזה חור ולא יוצא עשרים שנה במקום לנסות לעשות לציבור החילוני סאבוטאז'. חבל מאוד שדבק בכם חוסר הבושה של הפוליטיקה הישארלית.

אתה לא במעמד של להטיף מוסר

לפיד בהנהגתו הביא את שינוי ל 15 מנדטים. לאחר שהוקמה קדימה עדיין שמרנו על יציבות של 5-6 מנדטים בסקרים. במקביל במשך מספר שנים חתרו מתוסכלי שינוי, במועצת שינוי תחת הנהגת המפלגה עד שהצליחו להרוס אותה מבפנים ובדיל בלתי כשר ולהעיף את כל צמרת המפלגה המרכזית. . הפרודיה שנקראית היום שינוי ריקה מכל תוכן מעשי. דמויות אלמוניות חסרי כל נסיון ועשייה ציבורית או פרלמנטרית. בראש הרשימה עומדת דמות תמהונית. אילו היתי מתומכיו של לוינטל היתי מודאג מכך בראש המפלגה עומד אדם שלא הצליח להשיג שום הישג אלקטורלי. העדות הכי טובה לכך היא חוסר היכולת שלו להביא יותר ממנדט בבחירות העירוניות בת"א. מפלגת הגימלאים בעיריית ת"א הצליחה יותר מלוינטל.

SilentMike

New member
אני הכי במעמד של להטיף מוסר.

יודע למה? כי אני לא חבר כנסת, לא חבר מועצה ולא לקחתי צד בבחירות הפנימיות עצמן. אני אפילו לא חבר מפלגה, סתם מצביע מהשורה. פורז וחבורת הליצנים שלו, עובדים בשבילי. בשבילי ובשביל יתר מצביעי שינוי. לפיד הביא את שינוי ל-15 מנדטים, לפיד התרשל בארגון המפלגה ואיבד את כולם ואת אמון מועצת שינוי. לפיד נתן ולפיד לקח יהי שם הלפיד מבורך. בחלק מהסקרים שינוי ירדה כבר מתחת ל-4 מנדטים והתקרבה באופן מסוכן לאחוז החסימה עוד לפני הבחירות הפנימיות. הבחירות הפנימיות התנהלו בשיטה שבחר פורז ובפורום שבחר פורז, בניגוד לעמדת האופוזיציה. דיל לא כשר? מה לא כשר? פורז המציא את שיטת הדילים וכשלוינטל משתמש בה היא לא כשרה? קדחת! אתה מדבר שטויות ואתה יודע את זה. כל היתר לא רלוונטי. פורז הפסיד בבחירות דמוקרטיות לפי השיטה שהוא עצמו רצה בפורום שהוא רצה, ומתוך עלבון בחר לשבור את הכלים. לפיד שרק חצי שעה לפני כן הילל את הדמוקרטיה בשינוי החליט פתאום גם הוא שאין כנראה דמוקרטיה. אם פורז היה מנצח את לוינטל בקול אחד ויחיד הוא לא היה פורש ושני השותפים היו מהללים את גדולת השיטה הדמוקרטית של שינוי בכל ערוץ תקשורת זמין, ואתה יודע זאת היטב. ולכן אמרתי: ביזיתם את בוחרי שינוי, ביזיתם את הציבור החילוני וביזיתם את עצמכם במה שבחרתם לעשות. אני עומד מאחורי כל מילה. ההתנהגות שלך בזיונית לחלוטין והתלונה על דילים היא לא יותר מבכיו של קוזאק נגזל. ביצעתם אקט דוחה ציבורית בלי לנסות אפילו לגייס הצדקה משכנעת לטובתכם. היתרון היחיד במצב הוא בכך שלא אאלץ לעולם להצביע עבור מבזַי משום שהקריירה של אברהם פורז צפויה להסתיים בליל ה-28 במרץ, כבר עם פרסום תוצאות המדגמים. חבל שקריירה מפוארת כזו תסתיים באקורד צורם, אבל באשר אלי אני מבטיח לזכור לו חסד נעורים ולא לדון אותו לכף חובה רק בגלל חטאי סוף הקריירה הפוליטית שלו.

אם לפיד ופורז כל כך בסדר, אז למה חץ

לא מקבלת את אותם 4-5 מנדטים שאתה מדבר עליהם?

חסר לך מידע או שאתה מיתמם

נפילתו של פורז היא תוצאה של סירובו לקחת חלק בדילים ערב הפריימריס במועצה. אילו היה מבטיח דיל לוינטל תמורת מקום 3 או 4 היה נבחר בקלות במועצה ומקבל את תמיכתו הנלהבת של לוינטל וחבורתו. לאחר שלא הסכים לקחת חלק בדילים והקומבינות של לוינטל מצא את עצמו ברשימת חיסול יחד עם יתר חברי הכנסת של שינוי. פורז הודח בתמיכת אנשי פריצקי שכל מטרתם היתה נקמנות אישית וכל קשר בינם לבין טובת הכלל היא מקרית ביותר. לא אחזור על דברי בשנית אך הסיפור העצוב של לוינטל וחבריו הולך להיגמר רק חבל שהנפגעים העיקרים מכך הם החילונים שהוקרבו על מזבח האגו האישי של שדרן רדיו אלמוני.

ליבליך

New member
גם לפורז היתה רשימת מומלצים

וב-2002 כל רשימת המומלצים הזו אכן נבחרה לכנסת במה שהיה האמא של הדילים. הפעם ה"מומלצים" האלה אפילו לא התמודדו ממקום 3 ואילך.

ליבליך

New member
למי תודה, למי ברכה

יש אדם אחד שיזם את העובדה שתהיינה שתי מפלגות ולא אחת. כולנו יודעים איך קוראים לו. הוא אחראי לכך שכנראה לא יהיה ייצוג חילוני בכנסת (ואחראי יחד עם לפיד להקטנתו המשמעותית עוד לפני הפיצול).

למה לא זרקנו את טומי לפני שנה?!

למה הסכמנו להקריב את עקרונותינו על מזבח ההתנתקות? למה שתקנו כשהוא קילל בכל ראיון וראיון במשך שנה שלמה? כולם אשמים: מי שקילקל ומי שנזכר מאוחר מדי לתקן.

vinney

Well-known member
../images/Emo45.gif

זה מה שאמרתי בשירשורפלצת על הפרופורציות בסקרים. תצביעו לפי מה שאתם חושבים לנכון, אל תפחדו להשאר במיעוט. מי ידע, אולי תופתעו.

למעלה