סיפור עצוב

kfir2222

New member
סיפור עצוב

הפעם הראשונה שהלכתי לדוג הייתה כשהייתי ילד קטן על השובר של ח"ח אשדוד,
אני זוכר את הנקודה המדוייקת בה ישבנו ודגנו, הדג הראשון שתפסתי הייתה בננה קטנה שנתפסה בעין.
מאז השובר ורצועת החוף שקרובה אליו הפכו להיות הבית שלי לענייני דייג, דגתי שם בכל הסגנונות העלתי המון סוגי דגים והכרתי דייגים אחרים שהפכו לחברים טובים.
היום רצועת החוף שצמודה לשובר כמעט עד הזרימה של המים החמים כולל ה50 מטר הראשונים של השובר כוסו בחול, ריף שלם שוקק דגים שהיה כ20 מטר מהחוף כוסה בחול.
ממש עמדו לי דמעות בעיניים כשראיתי את זה...
החוף נראה כאילו יש שפל חזק אפשר ללכת על החוף ולעלות על השובר באמצע העיקול שלו למי שמכיר.

עקב העבודות בח"ח הם שואבים חול מתוך הבריכה בצינור ענקי בקוטר של 1 מטר ושופכים לים מבלי לחשוב למה שהם גורמים!
לא יכלו למצוא פיתרון אחר??? ממש עצוב לראות את זה...יש לכם מושג למי אפשר לפנות כדי להתלונן על זה ולבדוק אם הם לא עברו על החוק?
אני יעלה תמונות מחר.

סיפור עצוב וכואב ,

אבל גם אם יש עבירה על החוק ,זה יהיה תהליך בירוקרטי ארוך , ואת הנעשה קשה כבר להשיב .
אולי אחרי כמה סערות רציניות בחורף , המצב יחזור לקדמותו .
עד אז ,יש לך עוד די הרבה מקומות דייג , תהנה מהם , ותקווה לטוב .
עזוב אותך מלרדוף אחרי החוק , בארץ הזו המנהיגים לא מכבדים את החוקים , אז מי בדיוק אתה רוצה שיעזור לך ?
צא לדוג ,ותמשיך קדימה בחיים הרגילים , להתעסק בחוק זה דומה להתעסקות בחרא .מה אתה צריך את זה ?
ים וחופים לא חסרים לנו .

shragam

New member
כפיר, חכה לסערה החזקה שתגיע, וכל החול יזוז

למקום אחר.
זה שהם לא מתחשבים, חבל מאוד ,אבל ככה זה במדינה שלנו לצערי הרב.
בבת ים למשל, יש רצועות חוף שהיו בעומק של 1מ' ועכשיו הן בגובה של 1 מ' מעל פני הים.
מבנה החוף כל הזמן משתנה וידוע שבקיץ הכל מתכסה ובחורף נפתח חזרה

asia7

New member
זה אופייני לכל רצועות החוף עם מזחים .

לדוגמא המרינה באשקלון , העמקת הפתח של המרינה מזרימה חול ומזוט לכל חופיי הרחצה והתופעה של שקיעת מזחים ורדידות המים בולטת .

לים פיתרונים משלו , סערה או שניים והכל יחזור לקדמותו .

אגב , רצועות החוף הפתוחות משתנות טופוגרפית כל הזמן , אחד הדברים היפים בזירזור מהחוף הוא קריאת הסימנים והשינויים ....

זהו כמובן תהליך טיבעי שהים מבצע , אין סתם בטבע , הכל מתוכנן בקפידה ומחשבה על כל שרשרת המזון.

kfir2222

New member
הצינור עדיין מונח שם ולא נראה לי שזה הסוף

זה לא תהליך טבעי ואני בספק אם סערה תחזיר את המצב לקדמותו...

alonps

New member
סיפור עצוד ומרגיז במיוחד

בהינף יד משחיתים איזור ביולוגי שלם.

אני מציע שתפנה לעמותת "צלול" http://www.zalul.org.il/
אולי הם יוכלו לעזור.

99poza

New member
לגבי קריעת ים סוף, ממש לא הצחיק.

בין אם אתה יהודי מאמין ובין אם אתה אתאיסט יש אימרות או אפילו בדיחות שדי עדיף לחסוך, לא כולם מקבלים אותם באותה צורה..
מותר להתחשב ברגשות אחרים...

נ.ב ### אם תרצה חומר תורני לגבי אלוקים או אמיתות התורה, דבר איתי...

לעניין החוף,
כבר שנתיים שאני מגיע רק לח"ח באשדוד _ אני בא מבית שמש, ראיתי שהתקינו את הצינור המעפן ההוא שמוציא ים של זבל,
יש לך מושג מה קורה בתוך הבריכה של הבסיס, ניתן לדוג שם???

kfir2222

New member
מצטער אם פגע בך, קח תחיים קצת יותר בקלילות

ככה לא תפגע מדברים שלא הבנת נכון ולא קשורים אלייך.
לגבי הדייג בבריכה ניתן לדוג שם אך לא ראיתי שתופסים משהו מעניין,
עדיף לדוג לכיוון הים על השוברי גלים יש תוצאות יפות!

נ.ב אשמח לדבר איתך בנושא אם אתה פתוח גם לדעות אחרות...בלי קשר למה שאני מאמין או לא מאמין,
כי אחרת זה יהיה משעמם.

99poza

New member
לא נפגעתי.. לא חשוב, לענייננו-

בנוגע לתורה המצאות אלוקים וכו'.. אין לי בעיה להעביר אליך חומר ומאידך אין לי בעיה לשמוע דברים אחרים...
בגדול בעברי הכרתי כמעט הכל, לא יודע מה יש לך עוד למכור לי...
בחודש הקרוב אני סבור שאגיע לאשדוד לאזור לדוג בתדירות גבוהה, עקב פיטורים מעבודה \:
האם שמעת על תקיפות בזרזור באזור??
הבנתי שבברכה יש אכילות של טרולוסים ודניסים... צריך להגיע לבדוק....

kfir2222

New member
בחודשים האחרונים לא ראיתי תפיסות בזרזור

אך רוב המזרזים מגיעים בשעות הבוקר המוקדמות ולפי דעתי הם מפספסים את כל האקשן שיש בשעות הלילה!
טרולוסים נתפסים עכשיו אך הגודל שלהם קטן, דניסים פה ושם ממש מעט, רוב התפיסות כלפי חוץ .
אם בא לך להצטרף לדייג בולונז- הסגנון היחיד כרגע שמביא תוצאות יפות- אתה מוזמן.

99poza

New member
האמת היא שאין לי את הציוד ואף פעם לא ניסיתי..

חוץ מזה גם בוס רגיל לא החזקתי כמעט חצי שנה...
בגלל שאני פעם ב3 שבועות-חודש בים אין לי זמן לנצל גם דייג רולר פתיונות גם זרזור וגם בוס אז אני מעדיף ללכת על בטוח עם הרולר ולא להתקע מזרזר 3 שעות בחום ללא כלום או מוציא רק ארסים...
אבל יהיה נחמד להצטרף אליך ללמוד קצת... איפה אתה דג עם הבולונז ביציאה של המים החמים או על השובר בצד שמאל?
כי מהשובר אפשר בכיף להגיע עם בוס רגיל לכל האזורים....
אם הייתי יודע איך מכינים בנקל פילוטה אולי באמת הייתי מנסה להכנס קצת לסגנון הנ"ל..

יש מצב שבחמישי הקרוב אצא קצת לכיוון אשדוד, אשמח אם תצטרף..

kfir2222

New member
אני דג על השוברי גלים של ח"ח, לזרימה של המים

החמים אני מגיע רק בשביל להגיד שלום לחברים לא לדוג! שונא את המקום.
בוס יתאים מינימום 6 מטר עדיפות ל7 מטר, אם תגיע עם סרדינים נלמד אותך להכין פילוטה ב15 דקות.
יום חמישי אני הולך אז אתה מוזמן...

לדעתי ,כך עיניין הפילוטה מיותר .

בצק מסטיק עשוי טוב ולא נופל ,יביא את אותם התוצאות ואף יותר מפילוטה ,אם הדייג נעשה עם בולונז ,
אני לפחות מרגיש את זה עלי ,עם פלוטה או בצק ,יוצאים אותם מספרים ,חבל על הטירחה .

kfir2222

New member
מסכים איתך פיראט בשעות הלילה זה נכון פשוט אין

אכילות על הפילוטה בשעות הלילה, אך לפנות בוקר שהאראסים מתעוררים הפילוטה מתחילה לעבוד והסרגוסים יוצאים בקצב.
לפי דעתי עיקרון הפעולה של הפילוטה הוא שהארסים נוגסים בה קצת עד שהסרגוס מגיע ובולע את זה ועם בצק מסטיק זה לא אפשרי.

asia7

New member
אתה יכול לשלב בין פילוטה לבצק מסטיק !

שמור את זה בינינו ...

בעבודה השילוב הזה עובד , ביום ובלילה .

המון דניסים עלו על הפילוטה של רמי מעורבבת עם קמח ומים , בצק מסטיק בטעם פילוטה - נסה ....מה יכול להיות !?

99poza

New member
אם כבר באת לתת דעה, זרוק טיפים על זרזור באזור

החלום המתוק שלי זה לשמוע חוט יוצא לי מהרולר במהלך זרזור החכה...
ניסיתי לפחות 60 פעם ולא הלך...
תן איזה טיפ מעניין...

אני רואה את עצמי רק באזור ח"ח אשדוד או גג המרינה באשדוד...

מ רמי ר

New member
תריפ תראש רגע ותראה את התשובה

כתבת שאתה יודע שיש בבריכה מלא טרולוסים קטנים , שים אוקטופס 2 ס"מ -3 או כל גומייה אחרת פתח את הקלאט ותזרזר להנאתך עד שתצא נשמתך

בהצלחה

99poza

New member
אוקטופס אני לא יודע מזה, אבל גומיה יש תמיד!

יש לך תמונה של זה?
אני רק שמעתי שיש את הטרולוסים, יותר נכון ראיתי וידאו שמוציאים כמויות, עם בוס...
ונניח שאעבוד עם גומיה, מה עלי לעשות בשביל שיהיה משקל ע"מ לזרוק למרחק של 15+ מטר? בומבט? או מספיק לי איזה משקולת פקמן קטנה...?

למעלה