סיפור מקרה

סיפור מקרה

שלום לכולם, אשמח אם תוכלו לעזור לי קצת עם מטופלת חדשה שלי. מדובר באישה בת 83. עד לפני שנתיים היא סעדה את בעלה שחלה באלצהיימר במשך חמש שנים. טיפלה בו בבית והכל. היא לא סבלה משום בעיה בריאותית. לפני שנתיים הוא נפטר, ואז החלו הפרעות קצב. כיום היא עם קוצב לב ונוטלת שלוש תרופות, אחת אמורה לעזור ללב (לצערי אני עדיין לא שולטת בתרופות בצרפתית ולכן לא בטוחה בדיוק במה מדובר) ושתיים לדילול הדם. כמו כן היא עברה ניתוחים בשתי האוזניים, היו בעיות שמיעה ואם הבנתי נכון, שמו לה שתלים במקום אחת העצמות הזעירות שבאוזניים. כעת היא שומעת טוב, ולפי מה שאומרות הבנות שלה, היא רגישה יותר מידי לרעשים. לפי הוראות הרופא אסור לגעת לה בצוואר בשל הניתוחים. מאותה סיבה היא נרתעת ממגע בראש ובפנים, ואפילו מגע בגב מורגש באוזן הימנית. בחודשים האחרונים היו לה הרבה בעיות שקשורות ללב. היא מתעוררת בלילה עם פלפיטציות, ולא יכולה לחזור לישון. המצב הגופני קשור היטב למצב הרגשי, היא מספרת שהיא סובלת מסיוטים על בעלה שנפטר. לפעמים היא מתעוררת עם פלפיטציות בעקבות החלומות, לפעמים בעקבות רעש מהשכנים. למרות קוצב הלב, קצב הלב שלה משתנה כל הזמן. היא אומרת שכל חייה היה לה קצב לה איטי מאוד, ולכן כשקוצב הלב היה מכוון ל-60 פעימות בדקה זה היה מהיר מידי ועשה לה בעיות. 50 פעימות בדקה זה המצב הרצוי אצלה, וכשזה מהיר מזה היא סובלת מאוד. כמו שאמרתי, הקצב משתנה כל הזמן ולפעמים הוא מגיע ל-78 פעימות בדקה. מעבר לזה, בדיקת הדופק מראה מצב של עודף, דופק חזק מידי. אזור הלב חלש, אזור הטחול בעודף, הכבד בעודף. צד ימין שלה תפוס, בחזה שם נמצא הקוצב אבל גם באופן כללי. הצד השמאלי חלש. היא אישה מאוד מסודרת ומהרושם שלי היא אוהבת להרגיש שהכל בסדר והכל בשליטה. בגלל זה כל כך קשה לקבל ממנה מידע. כשהיא שוכבת בטיפול, אם אני שואלת משהו היא ישר מזדקפת, עוטה חיוך ועונה שהכל טוב. בטיפול הראשון עשיתי לה דיקור, ואחריו היא הרגישה מצויין, ישנה טוב והסיוטים הפסיקו. הטיפול השני היה גם מוצלח. הייתי צריכה להקפיד לא להרגיש יותר מידי טוב עם עצמי, מאחר ובטיפול השלישי עשיתי לה שיאצו, ואחריו היא לא יכלה לישון בלילה. כל התופעות חזרו, בתוספת כאבים בכל הגוף ושטפי דם (תמיד יש לה, בגלל התרופות, אבל כעת היו לה יותר). מאז טיפלתי בה פעמיים נוספות בדיקור, אבל הלילות עדיין קשים, הלב מתרוצץ בקצבים משתנים, והיא תשושה. הרופאים כל הזמן מנסים תרופות אחרות, אבל אומרים שהבעיה היא לא בקוצב. יכול להיות שהם פשוט לא רוצים לנתח אותה שוב. בנוסף, אין לי את כל הפרטים כי אני בקושי מצליחה לחלץ ממנה אינפורמציה. התזונה שלה די טובה, היא אוכלת אוכל אורגני, נמנעת מקפה, סוכר לבן ורעלים אחרים. אשמח לכל הערה/הארה ועזרה בנושא, ותודה למי שקרא...

וואו ...

טוב ... זה נשמע בעייתי למען האמת, נשמע לא פשוט בכלל. הרי דיי ברור ממה שכתב כי כל המצב הזה נוצר כתוצאה מהמצב הנפשי שהיא נמצאת בו. לדעתי רצוי להמשיך בדיקור ולעבוד יותר על הפן הנפשי שלה. צריך לבדוק באיזה אלמנט היא הכי חלשה ובאיזה אלמנט יש הכי צורך בחיזוק. יכול להיות שהייתי מדקר ב - KID בכדי לחזק את הלב. זה נשמע ממה שאת כותבת כאילו הלב לא מוזן טוב מהכליות. הרי יש קשר ישיר בין השניים גם בפן הנפשי וגם בפן הפיזי. השיאצו שעשית לה אולי המריץ לה את הדם ולכן הרגישה מה שהרגישה, כל הרגישות הזאת העלתה לה שוב הכל בלילה. למען האמת זו בעיה לא פשוטה בכלל ...
כל הכבוד לך שהיית מוכנה לטפל בה בשיאצו, זה קצת סיכון בגילאים האלו, במיוחד שיש לה בעיות לב... בכל מקרה, אני מאחל לך הצלחה.

כן זה לא פשוט...

אני חושבת שהמצב נוצר גם מהמצב הנפשי וגם, כמו שאור אמרה, כי לראשונה היא ברשות עצמה, ואין לה אחריות על איש. האמת היא שמה שעזר יותר מהכל זה הרגעת הצ'י של הכבד. התייחסתי בעבר לכליות, ואתה צודק לגבי הקשר ללב. תודה על ההתייחסות.

0 אור 0

New member
כל מה שהיא שמרה כל החיים מתפרץ

עד שבעלה נפטר היא היתה נחוצה והיתה הבריאה במשפחה, ברגע שהוא נפטר פתאום "מותר לה" להיות חולה ולשחרר את כל מה שאספה במשך השנים, חשוב מאד במקביל לטיפול הרפואי לטפל גם באספקטים הרגשי והנפשי - לראות אם ניתן לסייע לה למצוא לעצמה "פרויקט" של עשיה, לחזק את העשיה למען האני (זה בסדר ליהנות), אולי להוסיף עבודה בדמיון מודרך

אין סיכוי לדמיון מודרך...

מדובר בדור אחר ובהתייחסות אחרת. במשך שנה הבנות שלה ניסו לשכנע אותה לקבל טיפולים ורק עכשיו היא התחילה. פרוייקט של עשייה זה דבר מעניין, אנסה לחשוב מה אישה בגילה יכולה לעשות. חשבתי להציע לה לאמץ חתול, זה נראה לי רעיון מצויין, אם היא תהיה מוכנה...

freearth10

New member
לא בטוחה ש../images/Emo108.gif

זה מה שהיא צריכה. הייתי ממליצה יותר על כלב. אני שמתי לב שאנשים שזקוקים לעצמאות יתחברו יותר לחתולים וכאלה שזקוקים יותר להגנה יתחברו יותר לכלבים. הכיני לה תמצית עצמית:שאלי אותה מה היא צריכה בחייה כדי להרגיש טוב.תני לה לרשום זאת על מדבקות קטנות בצרפתית. קחי בקבוק קטן של 30 cc. הכניסי בהם מים מינרלים. הדביקי עליו את המדבקות הקטנות. הניחי אותו על ליבך ובקשי ויעדי את התמצית למטרה אחת. אמרי לה לקחת ממנה 3-4 פעמים ביום .
מאיה

freearth10

New member
מה בקשר לתמצית?

התכווננות (= מודעות) זה כל הסיפור. זה לא מה שאתה עושה? לדעתי אתה משתמש בדרכים אחרות כדי להגיע אל אותה המודעות. אני שמתי לב שתמצית שהכנתי עבדה טוב יותר כשלפני כן ברכתי והתכווננתי אליה. ופעם כששלחתי תמצית ושכחתי לברך אותה - היא חזרה
, ואני כמו שאולי כבר שמת לב לא כל כך מאמינה שזה היה מקרה, אלא מסר מאוד ברור.
מאיה

בהחלט,

אני ממש לא מזלזל חלילה במה שאמרת, רק שאני לא כ"כ מאמין שמים עם סוכר יעזרו לה לצאת מהבעיה שהיא מצאת. יכול להיות שתפילה זה דבר טוב יותר. זה בדיוק כמו שהייתי אומר לה "תכיני לך כל בוקר כוס תה עם לימון ו2 כפות דבש ותעשי זאת 3 פעמים ביום וככה תרגישי טוב יותר" יכול להיות זה באמת יעזור לה באופן "אפקט הפלסיבו" ויכול להיות שלא. אני אישית מאמין וחושב שבמקרה הספציפי הזה צריך לטפל במשהו חזק יותר, כמו דיקור, כמו חיזוק ע"י צמחים. אם היא הייתה צעירה יותר בוודאי שהייתי ממליץ על שיאצו, או שהייתי עושה לה רק באזור השכמות והראש. בכל מקרה, אני שמח לשמוע את דרכך, היא בהחלט מעניינת. יום טוב

freearth10

New member
אתה מאמין שעבודה מודעת תעזור לה?

מה ההבדל בין מחשבה לנשימה ,בה אתה כן מאמין? האדם מתכוונן למשהו מחזיק 4 פעמים ביום את האנרגיה הכתובה ואת המיים שמכילים את ההתכווננות הזאת.המיים הם כבר לא אותם המיים שאתה שותה. יש בהם תכונה שונה, יש בהם כוונה שונה. ואני אף פעם לא אומרת לאדם קך את התמצית וזה מה שיעזור לך. לא רואה בטיפול בתמציות טיפול בפני עצמו אלא חלק מטיפול שלם.מודעות זה שלב חשוב. חשוב לא פחות מה אנחנו עושים איתה ואיך מניעים ומיישמים אותה.

אני אסביר

כשאני נושם נכון, אני נושם לעצמי, נרגע, מעביר את האנרגיה שלי במגע ונותן למטופל את ההרגשה של הנינוחות. להבדיל מזה, אם אני יעשה את אותו הדבר עם מים, אני לא בטוח שזה יעבוד. (זה עניין של השקפה) אני מכבד מאוד את הדרך שלך ושוב ... שלא תראי זאת חלילה כזילזול כי ממש אין לי שום זילזול בדרכך, פשוט אני מאמין בדרך אחרת והיא לא לא שוללת את דרכך, פשוט למדתי דרך נוספת. למען האמת מה שאת אומרת מזכיר לי מאוד טיפול בפרחי באך.

freearth10

New member
אני לא חשה בתשובות שלך זלזול

רק מנסה להראות לך שזו אותה הגברת בשינוי אדרת. נשימה מאוד מרגיעה. גם מיים מאוד מרגיעים. ויש בשניהם מרכיב משותף - חמצן שחשוב לכל פעילות של הגופנפש שלנו.
מאיה

יכול להיות שיש צדק בדבריך

מים אכן מרגיעים מאוד ואכן גם נשימה. פשוט הדרך שבה נעשה כל התהליך, נשמע לי קצת לא הגיוני או יותר נכון לומר קצת לא אמיתי. כשאני עושה נשימות במהלך טיפול, ושהיד שלי נמצאת על המטופל ואני מרגיש את הנשימות שלו ויכול לשלוט לו על הנשימות שלו ולהפוך אותם לאיטיות יותר או למהירות יותר וזה הכל תלוי בי ורק בי, אז זה שונה לי מאוד מאשר לתת למטופל "מים מבורכים". הייתי מעדיף להכין למטופל כזה תמצית בפרחי באך ולתת לו אותה 3 - 5 פעמים ביום (תלוי במצב). שוב ... זה עניין של השקפה. שמחתי לשמוע את דעתך המעניינת ... תודה ..

freearth10

New member
אתה יכול לשלוט על הנשימות שלו

והכל תלוי רק בך??? לא, לא חושבת שהכל תלוי רק בך וגם לא שאתה יכול לשלוט בנשימות שלו. זה הוא שנותן לך את השליטה. הוא גם יכול להחליט לא לתת אותה ואז אתה יכול לנשום מהיום עד מחרתיים ושום דבר לא יקרה. לדעתי אין הבדל בין כוח המחשבה/האהבה/ שבצמח, שבמיים,שבאדמה(=קריסטלים),שבאוויר (=נשימה).. ובמה אנחנו משתמשים תלוי באדם שעומד מולנו.

בוודאי

מטופל שמגיע אליך לטיפול ולא נותן לך לטפל בו ולשלוט בו זה אומר שהוא לא סומך עלייך ... ודרך אגב, מטופל שמחליט לשלוט על הנשימה שלו לבד, יכול לשנות את קצב הנשימות שלו בכמה שניות לפי מה שאת רוצה. במידה ואת יודעת לעשות את זה. זה כמובן תלוי במיומנות שלך. תאמיני לי שאני יודע מה אני אומר ... גם מטופלים קשים מאוד הגיעו בסוף למצב שאני שלטתי להם על קצב הנשימה שלהם. זה בעיה ממש גדולה אם את לא מצליחה להביא את המטופל שלך למצב של נשימות חלשות ורגועות .. ולדעתי, שמים , מים , רוח וכל השאר שונים מאוד אחד מהשני ... ושוב, אני לא מסכים עם הדרך שלך .. זה לא אומר שהיא לא נכונה, אני פשוט לא מסכים איתה.

freearth10

New member
נשמע מפחיד../images/Emo191.gif

שמישהו יכול לשלוט לך בחיים! הטיפול שלי הוא טיפול בשניים. טיפול של נתינה וקבלה בו זמנית גם אצלי גם אצל המטופל. הטיפול בעיניי הוא תהליך, תהליך בו לוקחים חלק שני שותפים לאותו פרק דרך. אדמה,מיים,שמיים הם אותו האחד - מנקודת מבט שונה:גוף-נפש-רוח. כנראה שזו לא רק הדרך עליה אתה לא מסכים, אלא כל דרך המחשבה על יחסי מטפל-מטופל.

נשמע מפחיד? ../images/Emo6.gif

ראשית בואי נחדד את התמונה ... אני לא שולט בחיים של אף אחד ובבקשה ממך, תדייקי בניסוח שלך כי זה נותן תמונה לא נכונה לגבי הטיפולים שלי. אני לא מפלצת ולא מכשף... אני מטפל בטיפול רגיל לחלוטין ללא עירוב של שום אנרגיות חיצוניות ובלה בלה בלה. אני בס"כ נותן למטופלים שלי כלים של "כיצד לנשום נכון" מלמד אותם ע"י לחיצות מסויימות כייצד לנשום נכון.(שלדעתי יש פה מעלה גדולה מאוד הנותנת למטופלים שלי כלי שיוכלו להשתמש בו גם בלעדיי ובלי בקבוקים של מים). אני לא מערבב שום אנרגיות שלי בטיפולים, אני לא חושב שי צורך שאני אשתמש באנרגיות שלי. מטופלים שמגיעים לטיפול בעיסוי\שיאצו\ רפלקסולוגיה או טיפולים אחרים לא זקוקים שאני יעביר להם את האנרגיות שלי וכו. מה שכן ... הם זקוקים לכך שלפני שאני מתחיל טיפול, אני ארגע, אקח כמה נשימות עמוקות, אתחיל במגע מרפא ולאחר מכן אתחיל בטיפול. אני לא חושב שיש מטפל שאין לו חלק של שותפות בטיפול ... איך יכול להתבצע טיפול בלי שותפות של מטפל ומטופל??? זה שאני לא מסכים עם הדרך שלך, וזה שאני לא חולק אנרגיות עם המטופלים שלי הופך אותי למטפל פחות טוב? כי באמת לא הבנתי אותך. בכל מקרה, אני אבקש ממך לדייק בניסוח שלך, כיוון שאת מציירת אותי לא יפה. יום טוב

freearth10

New member
כתבת שאתה שולט בנשימה של האחר

לשלוט בנשימה = לשלוט בחיים. לא, איפה אמרתי שאתה מטפל פחות טוב ממני. אני בכלל לא מכירה אותך. אז איך אדע איזה מטפל אתה? ציור זה כזה מן דבר שכמה אנשים יכולים להביט בו וכל אחד רואה בו משהו שונה לגמרי. כמו שלא היתה לי תחושה שאתה מזלזל בי , גם לא התכוונתי חלילה לפגוע בך, ואם זה מה שקרה - אני מבקשת סליחה.
מאיה.

או קיי - אני חושב שמיצינו את העניין

רק חושב לי להדגיש שלא הייתה כוונתי בלשלוט על חייו של אף מטופל - זה פשוט לא נשמע טוב. אני חושב שהבנת מה הייתה כוונתי .. בכל מקרה, העניין הגיע למיצוי לדעתי ..
שיהיה יום טוב..

התלבטתי אם להגיב

ובסוף החלטתי שלא אוכל לא להגיב...זה בהחלט לא נשמע טוב שמטפל יאמר שהוא יכול לשלוט בנשימותיו של המטופל ובעקבות כך בחייו. אך צר לי, זה מה שהשתמע מדברייך וגם לי כמו למאיה זה צרם מאוד ואני מצטטת מדבריך: "כשאני עושה נשימות במהלך טיפול, ושהיד שלי נמצאת על המטופל ואני מרגיש את הנשימות שלו ויכול לשלוט לו על הנשימות שלו ולהפוך אותם לאיטיות יותר או למהירות יותר וזה הכל תלוי בי ורק בי, ..." המשפט הזה בהחלט הקפיץ אותי ואני מתארת לעצמי שזה גם מה שהקפיץ את מאיה... אז אני לא חושבת שמאיה גרמה לך להיראות לא טוב, כי עשית את זה בעצמך לעצמך. אני שמחה, שלא לכך התכוונת ואתה חוזר בך.

למעלה