סיפור מקרה

Fistandantilos

New member
גם אני התלבטתי אם להגיב

והחלטתי שכן, מכיוון שכל הטיפול באנרגיות נראה לי תמוה מאוד. מה הופך אותך בעצם למטפלת באנרגיות, מה מבדיל אותך לבין "שרלטן" בוא נגיד. אני גם מוכרח לציין שבדיון הזה שניכם, לטעמי, שכחתם לשים גבול ברור בין גוףנפש(בעיקר את FREEARTH10 )... ושאה לי אלייך, מדוע את חושבת שאדם ישלם מכספו על מנת שתשימי בקבוקון מים מינרלים עם מדבקות על הלב שלך, "ותייעדי אותו למטרה אחת :)"

אתה בטוח שהפנית את השאלה אליי?

אני לא הייתי חלק בדיון הזה בין טל למאיה בכלל, אלא רק הגבתי בסוף... לא אני זו שכתבתי לגבי המים והמדבקות...

freearth10

New member
../images/Emo46.gifרגע, שאני אבין...

אתה קורא לי שרלטנית, כי אם כן - אני מבקשת ממך להתנצל!!! אני למדתי קנסיולוגיה חינוכית ומטפלת באנשים באותה השיטה ובכל מה שמאז הוספתי לכלי העבודה שלי. ותרגע, אף אחד לא משלם לי עבור תמצית עצמית וגם תמציות באך וקריסטלים אני מוכרת למטופלים שלי במחיר עלות. ולמה לשים גבול בין גופנפש? איפה נגמר הגופ, איפה מתחילה הנפש? אם הטיפול באנרגיות נראה לך תמוהה בטח לא תגיע אלי, אלא אל מישהו שמטפל בשיטה מאוד הגיונית ומוכחת. מממ... ודרך אגב, את הדרך שלי התחלתי כשצחקתי מבני שישב ועשה מדיטציה עם צבעי הצאקרות. היום אני מנחה סדנאות של איזון בעזרת הצאקרות, אז ראה, הוזהרת, גם אתה עוד יום אחד תוכל להגיע לשם.
.
מאיה

מהו טיפול אנרגטי?

מזמן לא היה לנו דיון טוב בנושא. קודם כל, אציין שאני חושבת שכמעט כל מי שנמצא בפורום הזה עוסק ברפואה אנרגטית. הדיקור מבוסס כולו על אנרגיה, ההומאופתיה מבוססת על כך, פרחי באך, שיאצו וכמובן הילינג ורייקי. אז מה הופך אותנו למטפלים ומה מבדיל אותנו משרלטנים? האמת היא שאני קצת מופתעת מהשאלה. אני חושבת ששרלטן הוא מי שלא למד את המקצוע שלו לעומק, שתופס טרמפ על אופנה מבלי להיכנס לעומקה, ומפרסם את עצמו כמי שמרפא מחלות תמורת כסף רב, מבלי שיש לו הידע או היכולת לעשות כך. לכן מבחינתי, שרלטן הוא מטפל שמבטיח למטופליו שהם יזכו לבריאות שלמה בזכותו, או שיש לו כוחות שאין לו באמת. על האמונה בטיפולים אנרגטיים ניתן להתווכח, יש אנשים שזה מתאים להם ויש שלא, אבל הכינוי שרלטן מתאים לרמאים, לא לאנשים שלמדו ונותנים את לבם לעזרה לאחרים, ואף רואים תוצאות ולכן גם ממשיכים בדרכם. לגבי הגבול בין הגוף והנפש... רובנו פה סבורים שהם קשורים ושלובים זה בזה, על כך מבוססת הרפואה ההוליסטית. אם אני מבינה נכון, הקינסיולוגיה היא שיטה שסבורה שכל דבר קשור לנפש, ומקורה של כל בעיה היא בנפש. לכן במקרה של הדיון הזה, מאיה לא שכחה לשים את הגבול, הוא פשוט לא קיים בעולם המושגים ובשיטת הטיפול שלה. דרך אגב, בהודעה אחרת שלי בשרשור הנוכחי כתבתי כיצד לדעתי הבקבוק המדובר יוכל לעזור לאישה גם מבלי לחשוב על היכולות האנרגטיות שלו, וכתבתי זאת: יש בו לא רק את האיכות של התפילה או הבקשה שלי כמטפלת, אלא כמה רבדים נוספים: המחשבה שלה למה היא הכי רוצה או צריכה, השתייה של הטיפות תוך כדי קריאת הכוונה, זה יגרום לה להתמקד 3-4 פעמים ביום במחשבה על הדברים שהיא רוצה.

yamit23

New member
לטל - סליחה על ההתערבות

הצעה לחשיבה שונה משלך על מה שמיה עושה. עד כמה שידוע לי, מיה מטפלת, בין היתר, באמצעות אנרגיות. רק בעמוד הזה ישנו שרשור על טיפול אנרגטי מרחוק. אם (ובהנחה) שאתה מקבל את הרעיון של טיפול אנרגטי, וגם את הרעיון של טיפול אנרגטי מרחוק - אז מה ההבדל בין זה לבין טיפול אנרגטי באמצעות מים שנטענו באנרגיה המסויימת? זה בדיוק מה שמיה עושה למים האלה. היא טוענת אותם באנרגיות מסויימות. זה לא אפקט פלסבו, כי בפלסבו באמת אין. כאן מדובר על יש, אבל מסוג שאנחנו לא רגילים אליו. מה דעתך? נשמע יותר הגיוני?

תיקון קטן

בפלסיבו יש המון ...
בכדי להוציא היום תרופה לשוק חייבים לעשות ניסוי באפקט הזה שמוכיח את עצמו באחוזים גבוהים מאוד בכל טיפול בכל נושא. לעניינו, אני ממש לא חולק על ידידתנו ועל צורת הטיפול שלה. אני בהחלת הבנתי את השיטה שהיא מטפלת והיא חדשה בשבילי. ההבדל בין מגע וצורת נשימה נכונה לבין לתת למטופל בבקבוק מים מלא באנרגיה זה הבדל של שמים וארץ. אני בניגוד למאיה היקרה, לא מיציא שום אנרגיה מהגוף שלי. אני למדתי לנצל את האנרגיה של המטופל לטובתו. אני יודע (וכל מי שלמד שיאצו יודע לעשות זאת) לשלוט למטופל על הנשימות ע"י לחיצות נכונות על הבטן. זו דרכה (ואני מקבל אותה) וזו דרכי ...

ודבר נוסף ..

אין צורך לבקש סליחה, את מוזמנת להגיב תמיד לכל מה שבא לך, אני שמח לשמוע דרכים חדשות, במיוחד שהם שונות משלי.

freearth10

New member
צורת הטיפול

לצערי
היא לא שלי, זה משהו שלמדתי כשלמדתי תמציות באך. אני מטפלת בקנסיולוגיה חינוכית. חלק מהטיפול הוא טיפול אנרגטי ומה שאתה, טל, עושה זה בדיוק אותו הדבר. אתה מטפל בצ'י . אם קראת את ההודעה הקודמת אולי כבר הבנת שאני מקבלת ונותנת בו זמנית, כך ששום דבר לא נלקח ממני. כשאני טופלתי בשיאצו ותאמין לי שטופלתי בידי אדם שידע והרגיש מה הוא עשה הוא תמיד ביקש שאומר לו כשהלחיצה פוגעת באיכות הנשימה. הוא היה מאוד קשוב אלי. לא שלט בי וזה מה שאיפשר לי לתת לו את כל האמון שהשאיר אותי רפויה בטיפול ואיפשר לו ללחוץ לעומק מבלי שאחוש זאת. הטיפול הזה היה אחד הטיפולים הכי משמעותיים בחיים שלי ואני מודה לו עד היום על דברים אותם הצלחנו יחד לשחרר. ללא אותו האמון - הגוף שלי היה מתכווץ והטיפול היה הרבה פחות אפקטיבי.
מאיה

יפה מאוד

זה בדיוק מה שאני עושה, הרי ברור שאם מטופל לא ירגיש טוב (מה שלא קרה לעולם) במהלך הלחיצות, אני בוודאי שיעצור את הטיפול וכו. את כנראה לא ירדת לסוף דעתי שאמרית שאני שולט על הנשימות .... כשמטופל שוכב על המזרן (על הגב) קל יותר לאבחן כיצד הוא נושם, אם מהבטן או אם מהחזה .. אם אני מאבחן שצורת הנשימה לקוייה אני דואג לגרופ לו (כמובן שזה בעדינות וכמובן שזה כייף מאוד למטופל) להגיע למצב שהוא ינשום נכון מהבטן. אני יכול לגרום לו לנשום מהר או לאט וזה ע"י שיטה יפנית שפותחה לפני אלפי שנים. את בעצמך עברת את הטיפול הזה ולפי מה שאת מספרת נהנת מאוד מהתהליך, אז מה כ"כ מפחיד כאן? לגבי פרחי באך שאמרת, אני עכשיו מבין את כוונתך ואני רוצה להוסיף על זה משהו... כיוון שגם אני מטפל בפרחי באך ואני מבין עכשיו מה כוונת במים אנרגטיים ... את האנרגיה הזאת שאת מעבירה במים אני לא מכיר (זה בטח שיטה שלך) כי נהוג לעשות את זה בפרחי באך וזאת לאחר שהכנתי תמצית למטופל.

freearth10

New member
נהנתי -

זו לא המילה בה הייתי בוחרת, אבל זה בהחלט היה טיפול מאוד יעיל ומאוד מועיל. ואם כל מה שאתה לא מכיר בטיפולים אותם אני מנחה אתה נותן לי את הקרדיט עליהם , אז אואה בקרוב באמת אוכל להמציא את שיטת מיאו מיאו, אבל לצערי, הכל היה כאן הרבה לפני
.

freearth10

New member
אבל זה לא שלי!!!

אני רק משתמשת בידע שזמין לכולנו. לי הוא היה זמין בשיעור בפרחי באך. אז לא התחברתי אליו בכלל - היום אני הרבה פעמים משתמשת בו כתחליף לטיפות עצמן, בדיוק כמו שאני משתמשת בגרפים של התמצית כתחליף לתמצית עצמה ולא - זו לא השיטה שלי וגם לא של זאת שלימדה אותי
.

אני אדבר איתה ואראה

מה היא תגיד... האמת היא שחשבתי על חתול, כי זו חיה יותר נקייה וזה נראה לי מתאים לה. עם זאת, כלבים מספקים בעיני לא רק הגנה, אלא גם תחושה שזקוקים לך. אם היא תאמץ גור היא תיאלץ לנקות אחריו, להוציא אותו החוצה וכו', כלומר - לתפקד. אני תוהה אם זה לא יהיה קשה מידי עבורה, אבל אשאל אותה, אולי זה יעבוד. הרעיון עם התמציות עם המים בהחלט מעניין, ואנסה אותו. יש בו לא רק את האיכות של התפילה או הבקשה שלי כמטפלת, אלא כמה רבדים נוספים: המחשבה שלה למה היא הכי רוצה או צריכה, השתייה של הטיפות תוך כדי קריאת הכוונה, זה יגרום לה להתמקד 3-4 פעמים ביום במחשבה על הדברים שהיא רוצה. זה בהחלט רעיון יפה. תודה.

אני לא חושב שדמיון מודרך יעזור

היא מבוגרת מידיי והבעיה שלה ריגשית מידיי, אני לא חושב שדימיון מודרך יעזור ...

קצב הלב- קצב החיים

עד לפני שנתיים קצב החיים שלה היה ברור, מסודר, בשליטה,"איטי מאוד" לדבריה, הכל היה מובן, התפקיד שלה היה ברור, היא הייתה בקונטרול מלא על חייה, היה לה תפקיד והיא מילאה אותו בנאמנות. לצד הדחקת עצמה, כפי שאור ציינה, והכל היום מתפרץ ורוצה לצאת, הדם- נוזל החיים- כל כך סמיך וגדוש, שיש צורך לדלל אותו (ולא מספיק כדור אחד לשם כך, כי אם שניים!) האזניים שהתרגלו לשמוע את בעלה במשך חמש שנים של מחלה קשה, ואולי התאמצו יתר על המידה עקב כך, נעשו רגישות כל כך, שהיה צורך לעבור ניתוחים, כי היא כבר לא שמעה את עצמה מעבר לכל ה"רעש" הסביבתי... אך מכיוון ש"התרגלה" לא להקשיב לעצמה ולצרכיה, לאחר הניתוח, האוזניים רגישות מדיי והכל נשמע חזק מדיי... אני לא מבינה בנקודות דיקור, והידע המועט שיש לי בחמשת האלמנטים, לא מספיק לי כדי לנתח ולעזור לך מהכוון הזה, אך אין לי ספק שיש כאן בעיה של אדמה שהתערערה- משהו ביציבות המוכרת והידועה שנים כה רבות, פתאום השתנה והתפקיד שלה בחיים כבר לא ברור לה בכלל, היא התרגלה להיות המטפלת של בעלה, האישה הבריאה, ועכשיו במי היא תטפל? מהבחינה הזו אני לגמרי מסכימה עם מאיה, שכלב קטן, יוכל להחזיר לה איזשהו איזון בצורך הזה לטפל במישהו, שגם מחזיר אהבה וגם זקוק לטיפול, שכן בלעדיה, לא יוכל להסתדר (שלא כמו חתול...) היא כבר מבוגרת מדיי, לדעתי, לשינויים קיצוניים של מודעות למצבה והשינוי חייב להיות הדרגתי ואיטי, אחרת יערער לה לחלוטין את קצב החיים (ובעקבות כך קצב הפעימות) כלב יכניס לה גם שמחה לחיים, אהבה, מישהו לטפל בו ולהיות בחברתו וסיבה להמשיך לחיות. בנוסף יחזק לה את אלמנט האש, שמשתמע מדברייך כי הוא חלש מאוד. המון מגע בטיפול, חשוב מאוד לדעתי ומהמובן הזה, נראה לי כי יש להפחית את הדיקור במהלך איטי, ולהחדיר את השיאצו במהלך איטי (לא בבת אחת, כי ראית את התגובה החזקה שהיתה לה לשיאצו) זו אישה שהתרגלה שנים לטפל באחרים ולא יודעת לקבל, הכל רגיש כל כך, ולכן דיקור מתאים מאוד בהתחלה, אך לדעתי השאיפה בטיפול צריכה להיות הפחתה הדרגתית בדיקור והגברה הדרגתית של מגע- כי זה בעצם מה שהיא הכי צריכה- מגע! אהבה, חיזוק לאלמנט האש החלש אצלה כל כך. ואלמנט אש חזק, יתמוך באדמה המעורערת וירגיע אותה, יתן יציבות, תחושה שיש על מי להישען (אני יכולה להישען על עצמי...) לגבי דמיון מודרך, יש לו מקום, אבל לא בשלב זה, היא עדיין לא פתוחה לקבל את המקום הזה, היא זקוקה קודם כל ללמוד לקבל, אחרי שנים שהתרגלה להיות בתפקיד שנותן. בהצלחה!

תודה על התגובה המושקעת

בהחלט נתת לי עוד חומר למחשבה, נוסף לדברים החשובים שכל יתר החברים נתנו. מאוד קשה לי לומר מהו האלמנט החלש ביותר אצלה, אני מודה. נדמה שהכל לא מאוד מאוזן, וזה די ברור, כי לפי הרפואה הסינית הלב הוא הקיסר. הוא האחרון שנפגע כשהממלכה בצרות, כי כל אברי הגוף פועלים להגנתו. יכול להיות שבאמת טיפול באמא-אדמה יהיה המפתח לעזרה, כי הוא גם יוריד את העומס מהלב, או להיפך, כמו שכתבת. המחשבה על קצב החיים שהשתנה לחלוטין ובעקבותיו קצב הלב היא יפה. לא חשבתי על זה, וזה נשמע פתאום כל כך מובן מאליו. במהלך הטיפול בדיקור אני נעזרת המון במגע. התגובות שלה לא תמיד צפויות למגע. כמו למשל הרתיעה (והבאת המסמכים להוכחה) מהמגע בצוואר ובראש, או התחושה שהמגע בגב מגיע עד לאוזן, זה גרם לי להניח את הידיים מעל הגוף, בהתעקשות שלי לא לוותר על מגע מכל סוג, למרות הרתיעה שלה.

yperelman

New member
נשימה לנשמה

לפני שנה הייתה לי מטופלת כבת שמונים שבעלה נפטר מסרטן. היא הגיעה אליי 6 חודשים אחרי פטירתו במצב פיזי ונפשי ירוד מאוד (הסימפטומים פחות חשובים) עם אין ספור טיפולים ותרופות קונבנציונאליים. אחרי שנרגעתי קצת מחוסר האונים (והאמון) שנכנסתי אליו (איך אני מתחיל? האם אפשר לעשות משהו בכלל בגילה? ....) עצמתי עיניים והתחלתי לנשום. זו בדיוק הייתה ההתחלה שהייתי זקוק לה. ואז זה הכה בי: זה בדיוק מה שהיא צריכה. עבדנו הרבה עם נשימות והן אלו שפתחו אצלה באופן טיבעי דברים ומשם יכולנו להתקדם קצת. אני לא יודע להגיד הרבה על תהליך הריפוי אני יודע להגיד שחשנו אהבה גדולה אחד לשנייה וזה נתן המון. ואולי זה מה שיכולתי (והיה נכון) לעשות

לנשימות נכונות יש המון כוח

ואנחנו לומדים את זה מהרפואה הסינית, מהרפואה ההודית ומהקוריאנית. גם ברוב סוגי העיסויים מלמדים לפני כל טיפול לעשות כמה נשימות, להכנס לעצמך ולהרגע. צ'י קונג מלמד אותנו לטפל בעצמנו קודם כל, להיות רגועים, לא לחשוב על כלום, להכנס לרוגע אין סופי ורק לאחר מכן להתחיל טיפול. כשאנחנו במצב רגוע המטופל מרגיש את זה, גם הוא נכנס לזה מבלי שירצה (וזה טוב). זה מה שאנחנו רוצים להשרות עליו. בגלל זה מטפלים שאינם רגועים במהלך הטיפול גורמים לטיפול להיות לא נוח וזה בעיה למטופל.

תודה על השיתוף

גם אני הייתי צריכה להתמודד עם התחושה הזאת שאני לא יודעת איפה להתחיל ואולי אני בכלל לא יודעת מה עלי לעשות. נשימות הם רעיון טוב, מה גם שהנושא לא זר לה, היא השתתפה בעבר בשעורי יוגה. עכשיו אני נזכרת שהיא אפילו סיפרה לי על תרגילי הרפיה בסיסיים שהיא למדה. בטיפול הבא אנסה לנשום איתה (בהשראתך ובהשראתו של טל) ומי יודע, אולי בהמשך אצליח להכניס קצת דמיון מודרך...

מכיוון קצת אחר

שלום מיכל אני אנסה לענות מכיוון החשיבה ההומאופתי ותעשי את את החיבורים אח"כ לדרכך שלך. מה שאת עשית לה בשני הטיפולים הראשונים הוא משהו א שאנחנו קוראים לו "דיכוי"-את גרמת לסימפטומים שביטאו משהוא להעלם לזמן מסוים מה שנראה באותו זמן כמו כיוון של ריפוי. לעניות דעתי סימפטומים כמו שהביאה המטופלת בגילה לא יכולים להעלם כ"כ מהר ולכן אני חושבת שזה היה דיכוי מה גם שאחרי תקופה קצרה חזרו הסימפטומים המקוריים בעוצמה רבה. מה שזה אומר זה שאת עבדת בהתחלה בכיוון "ההפוך"-נגד הסימפטומים ולא איתם. אז אם זה משהוא שאת יכולה לתרגם ל"סינית" זה אולי יכול לעזור. אני אשמח לשמוע מה דעתך. עירית

למעלה