קצב הלב- קצב החיים
עד לפני שנתיים קצב החיים שלה היה ברור, מסודר, בשליטה,"איטי מאוד" לדבריה, הכל היה מובן, התפקיד שלה היה ברור, היא הייתה בקונטרול מלא על חייה, היה לה תפקיד והיא מילאה אותו בנאמנות. לצד הדחקת עצמה, כפי שאור ציינה, והכל היום מתפרץ ורוצה לצאת, הדם- נוזל החיים- כל כך סמיך וגדוש, שיש צורך לדלל אותו (ולא מספיק כדור אחד לשם כך, כי אם שניים!) האזניים שהתרגלו לשמוע את בעלה במשך חמש שנים של מחלה קשה, ואולי התאמצו יתר על המידה עקב כך, נעשו רגישות כל כך, שהיה צורך לעבור ניתוחים, כי היא כבר לא שמעה את עצמה מעבר לכל ה"רעש" הסביבתי... אך מכיוון ש"התרגלה" לא להקשיב לעצמה ולצרכיה, לאחר הניתוח, האוזניים רגישות מדיי והכל נשמע חזק מדיי... אני לא מבינה בנקודות דיקור, והידע המועט שיש לי בחמשת האלמנטים, לא מספיק לי כדי לנתח ולעזור לך מהכוון הזה, אך אין לי ספק שיש כאן בעיה של אדמה שהתערערה- משהו ביציבות המוכרת והידועה שנים כה רבות, פתאום השתנה והתפקיד שלה בחיים כבר לא ברור לה בכלל, היא התרגלה להיות המטפלת של בעלה, האישה הבריאה, ועכשיו במי היא תטפל? מהבחינה הזו אני לגמרי מסכימה עם מאיה, שכלב קטן, יוכל להחזיר לה איזשהו איזון בצורך הזה לטפל במישהו, שגם מחזיר אהבה וגם זקוק לטיפול, שכן בלעדיה, לא יוכל להסתדר (שלא כמו חתול...) היא כבר מבוגרת מדיי, לדעתי, לשינויים קיצוניים של מודעות למצבה והשינוי חייב להיות הדרגתי ואיטי, אחרת יערער לה לחלוטין את קצב החיים (ובעקבות כך קצב הפעימות) כלב יכניס לה גם שמחה לחיים, אהבה, מישהו לטפל בו ולהיות בחברתו וסיבה להמשיך לחיות. בנוסף יחזק לה את אלמנט האש, שמשתמע מדברייך כי הוא חלש מאוד. המון מגע בטיפול, חשוב מאוד לדעתי ומהמובן הזה, נראה לי כי יש להפחית את הדיקור במהלך איטי, ולהחדיר את השיאצו במהלך איטי (לא בבת אחת, כי ראית את התגובה החזקה שהיתה לה לשיאצו) זו אישה שהתרגלה שנים לטפל באחרים ולא יודעת לקבל, הכל רגיש כל כך, ולכן דיקור מתאים מאוד בהתחלה, אך לדעתי השאיפה בטיפול צריכה להיות הפחתה הדרגתית בדיקור והגברה הדרגתית של מגע- כי זה בעצם מה שהיא הכי צריכה- מגע! אהבה, חיזוק לאלמנט האש החלש אצלה כל כך. ואלמנט אש חזק, יתמוך באדמה המעורערת וירגיע אותה, יתן יציבות, תחושה שיש על מי להישען (אני יכולה להישען על עצמי...) לגבי דמיון מודרך, יש לו מקום, אבל לא בשלב זה, היא עדיין לא פתוחה לקבל את המקום הזה, היא זקוקה קודם כל ללמוד לקבל, אחרי שנים שהתרגלה להיות בתפקיד שנותן. בהצלחה!