סיפור מהיום

סאמפ

New member
אני מרשה לעצמי להגיב כי יש בינו הכרות

אז אתה בטח לא תיקח את זה אישית

לא אוהב את הסט הזה, לא אוהב את כל הגישה של לבוא כעדר צלמים לסיטואציה כזו.

גם לא אוהב את התוצאה, אין כאן שום דבר אישי, מרגיש כמו צילום בסאפרי של חבורת תיירים חביבים וזה לא כ"כ מתאים לסיטואציה

אני מבין את הריגוש של צלמים חובבים בסיטואציה כזו, פתאום יש ככ הרבה מה לצלם יחסית לסיטואציה רגילה וזה אולי מציף מידי כדי להוציא תוצאות טובות

מצטער

whyso

New member
עקרונית אתה צודק. אבל באזור שזה צולם

אני מבין את החשש להסתובב לבד עם (או בלי) מצלמה.

במקומות קשים עדיף לעשות זאת עם עוד אנשים, או כמובן לא לצלם שם בכלל.

ידידי היקר

כבר הסכמנו שהז'אנר שלך איננו תואם בדיוק את הז'אנר שלי - צילום רחוב.
בהחלט יש כאן אלמנט אישי של אישה מיוחדת (לא פירטתי את הדו-שיח שהיה לנו איתה במשך כחצי שעה) שהידרדרה מאיגרא רמה לבירא עמיקתא.
מסתבר שהחיים מלאי הפתעות ואין שום תעודת ביטוח.
כריסטינה (למרות שמה, היא יהודייה כשרה וישראלית) פרסה לפנינו את מסכת חייה ואפילו ביקשה ממני אישית לצלם את פנים "ביתה".
אכן צילמתי, אך את התמונות האלו אני שומר לעצמי בלבד מתוך כיבוד האשה המיוחדת הזו, למרות שהיא לא הביעה התנגדות לפירסומן - אבל זה אני.
אז לומר "כמו צילום ספארי וכו'" חוטא למציאות ולדעתי גם הגזמת בתיאור הציורי הזה.
אגב, הריגוש היחידי שהיה לנו, היה האמפטיה הרבה שחשנו כלפיה כאדם ולא כ"צלמים חובבים בסיטואציה כזו...".
אבל זו דעתך, אני מקבל אותה וזה בסדר.

ועוד תוספת קטנה

על מנת ליצור סיפור בתמונות, תמיד כדאי לדעת מהו הרקע של הנושא, כי כך אתה יודע טוב יותר מה לצלם ואיך לצלם, כדי להעצים את הסיפור הויזואלי...

סאמפ

New member
אתה יודע שאני יכול להתייחס רק למה שאני רואה

אין ספק שיש כאן סיפור מעניין וחשוב
לא מזלזל חלילה בסיטואציה פשוט קשה לי לראות איך אפשר להגיע לרמה האישית בצורה כזו, אולי זה רק אני

ולגבי עניין הריגוש, זה אתה אמרת בתגובה הקודמת לwhyso:
"אתה מכיר בוודאי את הריגוש לפני צילום מיוחד..."
אני רק הצדקתי את ההרגשה הזו, גם לי יש סיטואציות כאלה שאני מרגיש שיש ככ הרבה מה לצלם אבל אני לא מצליח להכיל את זה.

z2s3

New member
כל הכבוד לך ! צילום מעולה !

לא חושב שאפשר להעביר זאת יותר טוב. זאת אחת העבודות הטובות ביותר שראיתי השנה, גם אמנותית, וגם עיתונאית !
אם זה נראה כמו צילום בספארי, אולי זה באמת צילום בספארי ! גן החיות האנושי של ישראל, והחצר האחורית...לכבוד יום העצמאות.

תודה זוהר

האמת שההלם היה גדול - מאוד אמוציונאלי ומעורר הרבה מחשבות, קשה להוציא מהראש את ה"חוויה" ההזויה הזו.
אין טוב ממראה עיניים, אתה חייב לצבוט את עצמך על מנת להאמין ש"החצר האחורית" הזו קיימת.
אם היו מספרים לי שאנשים מתגוררים במתקן שעשועים בתא של 60X60 ס"מ, לא הייתי מאמין.

z2s3

New member
תעביר את זה לוואי נט, או לפייסבוק

של ידיעות אחרונות, אם אתה רוצה...לדעתי זאת תמונה מאוד חשובה. ואני מדבר רק על התמונה ההיא בתוך הכלוב.
קיים גם קיים ! לא שמעת על אנשים שגרים בקופסאות קרטון בניו יורק ?...על אלו שלא מקבלים שרות רפואי כי אין להם מספיק הכנסות לשלם ביטוח רפואי באימפריה המובילה את העולם ?...אני מכיר את זה, אבל מעולם לא חשבתי שהחרא הזה יגיע גם לפה !
ותיכף תשמע את התגובות המגעילות אף יותר מהתופעה הזאת...שתלך לעבוד ! בחורה צעירה...איך היא לא מתביישת ? למה אני צריך לפרנס אותה מהכיס שלי, ע'י מיסים ?...
הניכור הזה, האטימות, האגואיזם שחדר לנו לדם...הרבה יותר מדאיגים אותי מהסמפטומים האלו.

למעלה