סיפור לכבוד שבת

סיפור לכבוד שבת

לכבוד יום חגה של ירושלים שחגגו לה השבוע, אני מביא פה לפניכם סיפור קצר שקרה לי עם אחד ממשוגעי ירושלים, רחמים שמו. כי אין כמו ירושלים, ואין כמו משוגעיה. ולא הרי משוגעיה כהרי משוגעי צפת או תל-אביב או כל מקום אחר בארץ. יום אחד, בערך לפני שנתיים, הסתובבתי בשכונת נחלאות בירושלים. הייתי אמור אז לבקר רב אחד בביתו. הצלחתי למצוא את ביתו לפני הזמן שקבענו להיפגש, ומאחר והייתי גם עייף מעט מהשוטטות עם התיק הגדול שעלי, התיישבתי לנוח על טראסה, לא רחוק מהבית של הרב, בפתח מכולת שכונתית קטנה. ישבתי מהורהר וחיכיתי כשפתאום אני שומע קול מעלי: "אדוני, אדוני, ברכה בבקשה… בבקשה ברכה…" הרמתי את מבטי ואני רואה מולי אדם גוץ ורחב, קצת גיבן עם כיפה שורה בלויה חזות מזרחית. הוא דיבר בקול מגומגם ובמבטא מזרחי כבד, בולע אותיות. "דוני… ברכה בבקשה!" "מה… מה ברכה…" "בבקשה אדוני" הרכין את ראשו גדול "תברך אותי בקשה… הנה שים פה את הידיים…" והוא לקח את שתי ידי והניח אותן על ראשו. מבולבל מאוד, שאלתי "מה… מה לברך?" והוא ענה בפשטות "נו, ברכה, יברכך ה' וישמרך, נו…" ברכתי אותו והוא עונה אחרי - "יברכך ה' וישמרך"… "אמן!" - "יאר ה' פניו אליך ויחונך"… "אמן!" - "ישא ה' פניו אליך וישם לך שלום"… "אמן! תודה, תודה רבה, שה' יברך אותך בכל טוב!" חייכתי אליו, נבוך, הורדתי את הידיים. הוא המשיך להודות לי בחום, ואז פתאום: "עוד פעם!", ומרכין את ראשו. "מה? מה עוד פעם?" "נו, עופעם, עוד ברכה!" (ככה, בולע את הד'). שמתי את הידיים על ראשו וברכתי אותו שנית. גם הפעם הוא ענה אמן בקול רם, באותה התלהבות ושוב הודה לי בחום. אבל כשסיימתי, הוא הרכין שוב את ראשו וביקש "עוד פעם"… סביר להניח שעוד הייתי מברך אותו כל היום כולו, אבל אז יצא פתאום בעל המכולת החוצה, עצבני במיוחד. הוא קרב אלינו והחל לצעוק על האיש: "רחמים, לך מפה, לך מפה כבר, אתה מבריח את כל הלקוחות שלי כל הזמן! עוף מפה! תמצא לך מקום אחר" ורחמים (זה היה כנראה שמו) לא נשאר חייב: "מה אתה רוצה ממני? אתה איש אכזר, אין בך בכל רחמים! ובסך הכל הצדיק הזה מברך אותי, מה אני עושה לך משהו רע, אה? ובעל המכולת: "לא מעניין אותי, גם אתמול כשבאה הגברת לא נתת לה להיכנס ובגללך היא הלכה מפה מעוצבנת… יאללה, תחפף מפה יא משוגע" והם המשיכו להתווכח, על כל מיני נושאים שלא היה לי בהם יד ורגל, וכבר הייתי צריך ללכת, להיכנס אל הרב. הלכתי משם כשבראשי קולות המריבה של שני אלה ואני עדיין מרגיש את ראשו הגדול של רחמים מתברך תחת ידי. לאחר כשעה, כשיצאתי מבית הרב, עברתי בשכונה בדרכי לעיר. ליד אחת הסימטאות, שמעתי במרחק לא גדול ממני קול מוכר. בזווית העין קלטתי את דמותו של רחמים הגוץ עומד וראשו מורכן, לידו עומד עובר-אורח תמים, ידיו מונחות על הראש הגדול וקולו של רחמים נישא ברמה: "אמן! אמן!". שיהיה שבת שלום ומבורך

אמן ואמן

אין עוד עיר כירושלים המחרידה משוגעים מרבצם. במשך השנים צילמתי הרבה כאלה מדתות ומעדות שונות. שיגעון ירושלים הוליד גם את מסעי הצלב המחרידים, אינתיפאדת אל אקצה המיותרת, נסיונות פיצוץ הר הבית ושאר רעות חולות כל עוד המשוגעים לא מהזן המשפד, המצית או המתפוצץ, זה דווקא משעשע.....

נזכירך, שנת 2000

ההמונים מוסתים לצאת להפגנות אלימות בכל רחבי פלסטין בגלל ביקור שרון בהר הבית

אז מי המשוגע הסובל מתסמונת ירושלים?

זו הרי הודעתך הראשונה. האם שרון הסובל מסינדרום ירושליים כמו אלזה לסקר-שילר?

בהחלט - כל המדברים גבוהה גבוהה

על "ירושלים שחוברה לה יחדיו" סובלים קצת מהסינדרום הזה..

תם ידידי היקר לי מכל ונשלם יריבי ה"מר"

תראה, אני בעד "אד אבסורדום", אבל לטעון שיש לי סינדרום ירושלים בגלל שבנעורתי כתבתי שיר מחורז וגרוע על "העיר שחוברה לה יחדיו", בחיאאאאאאאאתתתתתתתתתתתתתתתתתתת יש לי סינדרומים אחרים, כידוע לך.

חחחחחח

הסיבה בגללה פרצה אינתיפדת אלאקצה היא אותה הסיבה בגללה פרצו כל המלחמות וכל יתר המלחמות הינה הנחישות הפלסתינית הפאנטית להשמיד את מדינת ישראל ולחסל את כל תושביה כדי שבכל השטח מהים עד הנהר, כל שטח "פלסתין ההיסטורית" תהיה מדינה ערבית מוסלמית שכל תושביה יהיו אך ורק ערבים ורובם מוסלמים, מיעוט ערבי נוצרי קטן יחשב נסבל, אך אף יהודי חי לא יורשה להשאר בה. אבל לשמאלנים יש גם איזה תיסמונת, כל פעם שקורה משהו הם חייבים להמציא ממוחם הקודח איזה סיפור דמיוני, המצאה ותירוץ למה בכל זאת . היהודים תמיד אשמים בכל וזאת הם עושים באובססיביות מטורפת. השמאלנים גם האשימו את ישראל בחטיפת החיילים שהובילו לפרוץ המלחמה בקיץ כי סיורי צה"ל בגבול בצד שלנו היו אקט מאיים נגד לבנון וישראל חטפה לבנונים ומחזיקה בהם סתם, למשל את סמיר קונטר צה"ל חטף בשנת 1979 מחוף הים במנהריה, אומנם אחרי שהוא רצח את משפחת הרן אבל בשבל הזה הוא בסה"כ רצה לחזור הביתה ללבנון ולא היתה הצדקה לפעול נגדו ועוד ועוד סיפורים כאלו. אה ועוד שמעתי משמאלני שישראל הראשונה שתקפה אזרחים במלחמת לבנון כשהפציצה בבירות בעוד שחיסבללה רק פעל נגד חיילים בגלל שישראל מחזיקה חטופים. כשאמרתי שאפילו הקישקוש הזה לא נכון עובדתית כי חטיפת החיילים לוותה בירי קטיושות להסחה על הישובים בסביבה ענה לי השמאלני, זה לא משנה כי ישראל הפציצה בעבר והיתה להם זכות להגיב בזמן המתאים להם. וכל זאת תטוך התעלמות מכך שלפחות פעם בשבוע מנהיג מהחמאס או החיזבללה מצהיר בגלוי שהבעיה שלהם אינה הכיבוש אלא עצם קיום מדינה יהודית- ציונית בשטח וגם ת"א, נתניה, באר שבע ועפולה הם אדמה שנגזלה ועד שלא תוחזר המלחמה חייבת להמשך לנצח נצחים. מזה הם מתעלמים.

לא, לא, לא אל תעשה את זה

תן לנו להישאר בתחומי "סינדרום ירושלים". פעם ראשונה ששמעתי שלאריאל שרון יש סינדרום ירושלים, שלכל אותם שממלמלים "שחוברה לה יחדיו" יש סינדרום ירושלים. צ'מע אני יותר שמאלני מתמו"ש, פעם אפילו התווכחנו נוראות בגלל זה תמו"ש ואני. כך שאתה יכול להניח שעקרונית אני די מסכים עם תמו"ש, אבל לא עם "סינדרום ירושלים" שהוא מדביק לשרון.

סינדרום ירושלים הוא בעיני

מעשה לא שפוי הקשור לירשלים תוך התעלמות מהמציאות.... עשיית מעשי פרובוקציה כאשר אתה יודע ששום דבר טוב לא יצא נמזה, ושום תועלת לא תצמח "לעם" מזה היא טירוף שתוצאותיו ידועות מראש כך היתה פתיחת השער של "מנהרת הכותל" "סלע קיומנו" שכפי שנפתח ברעש גדול ובאבדות רבות, כך נסגר בשקט בשקט כעבור כמה חודשים והרי הוא סגור עד עצם היום הזה כך היה ביקורו של שרון בהר הבית כדי להוכיח שהוא "שלנו" ו"לא ימסר לעולם", מעשה שאמנם קירב את כהונתו כראש ממשלה אך לא עשה שום טובה לעם ישראל בארצו ל "זכותו" על הר הבית או ל"זכותנו על ארץ ישראל" ואל תגיד לי שגם הפלשתינים תושבי ישראל ופלשתין ומנהיגיהם לוקים בסינדרום הזה. זה בהחלט נכון. טירוף ירושלים הוא אחד המכשולים , ולא הקטן בהם, בפני הסדר שפוי של שלום.

נסגר בשקט בשקט????????.

אני יוצאת מהקצה הצפוני של מנהרת הכותל בערך פעם - פעמיים בחודש.

ואני ראיתיה נעולה בכל שלוש הפעמים

שהייתי במנהרת הכותל. מצד שני , הפעם האחרונה היתה לפני שלוש שנים, ואז גם אמר המדריך שהדלת סגורה באופן קבוע.

שמא

היית 3 פעמים ביום שישי אחרי שעה 11:00, בזמן שהמוני בני דודים עולים להר הבית?

ltz

New member
אבטחתי תיירים בשנה שעברה

אין ספק המנהרה פתוחה!!!

נצל"ש מאיר שלו :על הנשיא../images/Emo150.gif

מאיר שלו - כמה מילים חמות על הנשיא באשר לאשמתו הפלילית של הנשיא, אני מתכוון להמתין בסבלנות להכרעת בית המשפט. אבל יש דברים שהם מעבר לדיון המשפטי, ומעבר למילים הלא נתפסות האלה - אונס, כפייה, שיבוש, ניצול יחסי מרות. אלה הם קוטן המידה, האפסיות, דברים שקיומם לא מצריך פסיקה של בית משפט. וכך - הלב מתפלל לאישיות דגולה, לחזון, לתבונה, למופת. ולא רק בבית הנשיא, אלא גם בקרית הממשלה. הלב מפלל, העין תרה, אבל כאן לא אישיות ולא דמות. סתם עסקנים זעירים שתיככו את דרכם לגדולה. אלוף קטנות ואלוף כלום . לא חזון, לא מופת, לא תפיסת עולם, לא בשורה. רק עליבות ברשות השררה. שם ללחוץ, פה לאיים, כאן לפתות, לשלוח יד, לטוות עוד ספין, להתרועע עם אישים מפוקפקים, לבקש רחמים, לרחוץ את היד הרוחצת את שלך. כאן לכבות שריפונת, שם לגעת ולצבוט, פה להעליל עלילה, פה לנצל, כאן להבטיח, שם להחליף טובות הנאה. לאיים איום, להכחיש הכחשה, לדמוע, לתת ג'וב, לעזור לחבר, לרייר לתוך מחשוף עובר, לרמוז שהכל עדתי, להפריח עוד סיסמה. אלוהים אדירים. הרי אפילו סיפור אהבה אין כאן, אפילו לא תשוקה גדולה. והאזרח מבקש לצעוק באזני הנשיא את מה שאמר שמואל לשאול: "הלא אם קטון אתה בעיניך, ראש שבטי ישראל אתה" אבל למי לאמר את הדברים האלה? לכל אשר תביט, עוד אפס כי ימלוך ואפילו זה לא . ובהזדמנות חגיגית זאת נוסיף עוד בקשה: לא עוד נשיא מהפוליטיקה . לא מהכנסת ולא מהממשלה ולא מהמפלגה. לכו אל הקתדרה, אל המעבדה, אל הישיבה, אל כס המשפט, אל הפעילות החברתית, אל החינוך, אפילו אל הצבא. לא עוד אטד. לכו אל הגפן, אל הזית, אל התאנה. מאיר שלו

גנגי

New member
אני תמיד אוהבת את מאיר שלו,

אבל מה הזכיר לך את זה, שהחלטת לנצל"ש? איך המשוגע התמים ההוא בנחלאות הזכיר לך את אִי-כְּבוד-הנשיא? ~ וַתִּקְרָא לַנַּעַר אִי-כָבוֹד לֵאמֹר גָּלָה כָבוֹד מִיִּשְׂרָאֵל ~ שמואל א', ד, כא

שווה שרשור חדש, כך שכל אלה שקיללו את שלו

בגלל ההפגנה ההיא, אולי יברכו אותו עכשיו. מזל ששלו לא "כוס התה" שלי באף גילוי מגילוייו השונים.

למעלה