מית 1 עוד סיפורי חתונה
סיפור שאני מכירה כסיפור חסידי אך אמרו לי שהוא מופיע גם במעשיות האחים גרים, אבל אני לא מצאתי. פעם היה זוג שאהבו מאד אחד את השניה. הם היו נשואים כבר 10 שנים אך לא התברכו בילד. הגבר אהב מאש את אישתו אך לא היה יכול להשלים עם המחשבה שלא יהיה לו יורש. שאל בעצת הורין, אחיו, חבריו, שכניו ומכריו,כל אחד נתן לו עצה אחרת. הוא החליט ללכת לרב החכם שלהם ולשאול בעצתו. כשהגיע לרב וסיפר לו מה הבעיה שלו אמר לו הרב: "לך תביא את אשתך". הביא האיש את אישתו. הרב אמר להם כפי שהתקדשתם במשתה, כך תפרדו במשתה. את, אישה, תבשלי לבעלך את המאכלים שהוא הכי אוהב. אל תחסכי ביין, תלבשי את בגדיך היפים ביותר וחכי לו. ואתה תחזור הביתה מוקם,תתרחץ, תתגלח ותהיה במצב רוח טוב ותחמיא לה על כל מה שהיא תתן לך. כך הם עשו. לקראת סוף הארוחה, אמר הבעל לאישתו: "אחרי הארוחה את תחזרי לבית אביך אני מרשה לך לקחת מהבית כל מה שאת אוהבת. הגבר נרדם לפנות בוקר הוא התעורר והוא ראה שהוא במיטתו אך לא בביתו ואישתו על ידו מסתכלת בו ומחכה. הוא שאל בבהלה: "איפה אני ומה אני עושה פה?". אמרה האישה אמרת לי : "שתלכי לבית אביך בסוף הארוחה, את יכולה לקחת מהבית כל מה שאת אוהבת,לכן, ציוויתי על המשרתים להביא אותך לבית אבי כי אתה ורק אתה הוא מה שאני אוהבת בבית. כעבור שנה חזרו לרב החכם ובקשו ממנו לערוך ברית לבנם. אני מצרפת סיפור נוסף שכבר היה בפורום, אבל אני קצת שיניתי אותו. תבחרי מה שימצא חן בעיניךושוב מזל טוב ובהצלחה.