סיפור לא רע אך אמיתי

סיפור לא רע אך אמיתי

חברתי סיפרה לי אותו, ולמען הטעם הטוב, שמה להבה בפורומים. היא ממשפחה פרסית, דור שני בארץ, עלמת חן מלאת פלפל ושכל שהתחתנה בעקבות שידוך....... ואני אוהבת אותה נורא. להבתי היא אחות צעירה להמון אחיות חזקות, חכמות ולא שגרתיות. לאחת מהן בת, מירה לצורך העניין. מירב מנסה למצוא שידוך מזה זמן רב [יחסית]. היא זקנה מופלגת, בת עשרים ושלוש, וכבר פסלה ונפסלה ע"י עשרות חתנים פוטנציאלים, כל אחד מהם פרסי מן השני. העדה הפרסית משכילה כהוגן, אני מוכרחה לציין, והשידוך האחרון שלה היה עם רופא שיניים שעלה לפני שנתיים, מהרן לצורך העניין. הבחור, משכיל, תמיר ומרשים, בן שלושים, ויודע מה הוא צריך, כלה פרסייה למופת ולתפארת מדינת........ נו, טוב, שפטו בעצמכם. לפני יומיים מ\פנה מהרן למירב ואמר לה שהוא מבטל את השידוך. נדהמת אך לא מיוסרת , שאלה אותו מירב על מה ולמה.. תשובתו העניינית הייתה: את לא מתמזגת מספיק עם הורי. ישבה מירב עצובה, וחשבה מה גרם לחוסר ההתאמה, ואז נזכרה. לפני שבוע נכנסה אם החתן הלא מיועד למקלחת, ומירב שלנו עברה שם, החותנת הלא עתידית, הניפה יד בתנועה מזמינה ואמרה למיטל: תפדלי יא בנתי בפרסית,ומשמעות התנועה בשילוב עם המילים היא: בואי נא כלתי להתקלח עמדי. מירב ענתה בנימוס רב : "לא תודה, התקלחתי כבר בבית". והתיישבה לה בסלון עם החתן. למחרת קיבלה ממנו טלפון זועם. התנצלה והסבירה שמקלחת משותפת בחמאם לא נהוגה פה בארץ. אך הפור הוטל..... לאחר יומיים כשאמו מעכה בשמחה את שדיה ושאגה, יא ויילי יא ויילי, ומירב לא ענתה תודה, אלא נדהמה כהוגן, החליט החתן לסיים את הקשר הלא בריא. צחקתי כהוגן, ואז אמרתי לעצמי שמדהים איך שהפער בין העולים לדורות הבאים נשמר בתוקף עדיין. ושאולי המנהג הזה לא כלכך מכוער, אם כי יש בו מן המבחן. יש לחברתי להבה, שאני רוצה שתבוא לפה , סיפורים מדהימים, מצחיקים, וכאלה שמעלים דמעה בעין. אל תכסחוני על הסיפור.

jozefin3

New member
../images/Emo13.gifסיפור מעניין מאוד ...ומלמד

אותנו , מנהג מסוים ואחר , לא מוכר וקצת גרם לי חיוך שכזה....
ולמה לכסח למה...?
כיף לשמוע משהו חדש ....... לילה מקסים

טאKילה

New member
יא יא מפוזרת...

איזה סיפור מעניין כך הוא מוזר, אך על מנהגי עדות למדתי שאין להתווכח, אני מכירה סיפורים חלקם מוזרים חלקם מצחיקים אבל כולם מעניינים, לדעת עוד ועוד מה יש לנו PO בקיבוץ גלויות. הזקרת לי משו, הייתי בערך בת 20 יצאתי עם בחור פרסי חתיך חבל"ז אין לו שערות בגב ולא ריסים של מסכרה פרסית. הוא החזיק יד, הוא לא התקרב, נישק על הלחי, פחד לחבק, יום אחד נשרף לי הפיוז של הסבלנות, אמרתי לו הולכים לראות סרט, הבחור ביקש לראות תפרומו בחלון התמונות על קיר בית הקולנוע, הבאתי אותו לראות סרט נועז כמובן כפרע עלי בחרתי ב "עמנואל" חחחחח... אני רואה ת'בחור מסתכל ומסתי את עיניו עם היד כמו אחד שרוצה לצרוח לי תועבה פרוצה חחחחחחחחחחחחחחחחחח... כמובן שהוא פסק חד משמעי שלא נכנסים לסרט הזה, ואני פסקתי שלא נכנסים לסרט הזה ולא נכנסים לאף סרט כי כאן נגמר התסריט שלנו יחד. כושלאמשלו בטח חשב תפס איזה חסודה ממאה שערים[גם שם תמו ימי התמימות] בואנה תביאי תחברה הזו אני אוהבת סיפורים כאלה
והכתיבה שלך כפרע שלי

טאKילה

New member
שששש אל תשאל מה קרה לי ב"עמנואל"

הלכתי לסרט עם חברה שלי, בשיא האקשן הרגשתי יד זרה מטיילת עלי
המניוק שבמקרה ישב לידי ושאני בכלט' לא מכירה החליט שהוא חייב לתפוס משהו כדי להתגבר על מראות האימה שהוקרנו על המסך הגדול.
אוחחח צעקה ואני וחברה שלי כיפכפנו לו תפנים, היו עוד כמה שהבינו מה הסוטה עשה, וכולם חגגו עליו שם הוא בטח יזכור את הסרט הזה טוב טוב כי הוא יצא משם

אלמרה

New member
כעת אני עוד יותר מצטער שלא הייתי שם

קודם כל הוא לא היה מעז לגעת בך ובט שלא בי... ואם כבר אקשן בעמנואל... זה לא היה לכפכף פנים...

seeyou

New member
זה מזכיר לי בדיחה עם בלונדינית../images/Emo8.gif

שתי חברות הולכות לסרט... הבלונדינית לא היתה שקטה במשך הסרט ביציאה מהקולנוע שואל אותה-מה קרה שכול הזמן התפרפרת בכיסה שלך את שומעת-לא תאמיני-אבל הגבר שהיה על ידי עשה ביד כול הזמן... ומה אכפת לך מזה מה זאת אומרת עונה הבלונדינית-הוא עשה את זה עם היד שלי...

12אניהיא

New member
אפשר להזמין אותך לאיזה טנגו?

אין עלייך מפוזרת... אחלהסיפור, מעניין מה הקטע של הפרסייה.

זהו נוהג מפרס

שנשות המשפחה רוחצות יחדיו בחמאם. החותנת הלא עתידית הפגינה מעין "קבלה למשפחה", בכך שהזמינה את מירבתנו. זו, האחרונה, העדיפה להשאר בחיק משפחתה הנקייה מאוד, יש לציין, אך לא רוחצת בצוותא. אתמול סיפרה לי להבה שהן נהגו לשבת אחת מאחורי השנייה בחמאם, בטור ארוך , כל אחת מחזיקה צרור זרדים, והן מצליפות אחת בגבה של רעותה, מעין מסאג'. אפרופו מנהגים עדתיים, אני לא מיוון, אבל אוהבת בצורה יוצאת דופן מוסיקה יוונית, ורואה תמיד את החתימה שלך ותוהה אם יש לך קשר ליוון למוסיקה שלה, והאם את דוברת יוונית [אחת השפות שאני הכי אוהבת לשמוע, בלי להבין מילה, היא ממש שירית]?

12אניהיא

New member
מעניין...

מבחינת מוצאי אני רבע יווניה מצד אמי.. בעלי ממוצא יווני ואביו שעלה בגיל מאוד מבוגר ארצה לא דובר עברית טובה עד היום כך שלמדתי להבין אותו. בהקשר למוזיקה יוונית... גדלתי על המוזיקה הזו ואגיד לך את האמת עד גיל 16 או 17 בערך הייתי בטוחה שאני שומעת מוזיקה ערבית וזה למה? כי אנשים ששמעו את המוזיקה הזו התביישו בה פשוט כך. בגיל 17 בערך פגשתי את אותו אחד שהפך לי למורה והוא בעצם לימד אותי את הבסיס של המוזיקה, כעבור שנים חזרתי אליו בשאלות מורכבות כשניהלתי את פורום מוזיקה יוונית כאן בתפוז. בעלי היקר הוא זמר ונגן בוזוקי מקצועי ונחשב להכי טוב בארץ בתחומו, הוא מלווה אומנים שמגיעים מיוון וכמובן את שלומי סרנגה כך שהמוזיקה היוונית היא חלק בלתי ניפרד מביתנו. אשמח להביא לך מעט תרגומים שתוכלי להבין על מה השירים מדברים, בגדול הכל כימעט אהבה אכזבה וכאלה. כניראה המקצבים שלהם טובים.

וואו.איזה יופי

אני גדלתי בבית שהעריץ מוסיקה יוונית, גם בקיבוץ שלנו הייתה הערכה גדולה אליה, וכיוון שכך גדלתי ללמוד על סגנונות שונים בתוכה. ועדיין, אני לא מבינה ולו מילה אחת. אז אם אצטרך תרגום, אדע למי לפנות. תודה

אלמרה

New member
ואני למדתי רק מילה את ביוונית...

אומר אותה ומי שמבינה, מבינה: סאגאפו

12אניהיא

New member
ואני אלמד אותך עוד אחת או שתיים

ואחבר לך אותן למישפט... אלמרה סאגפו פולי אגפימו...

אלמרה

New member
תודה!!! ומה הפרוש?

אני יודע ש"אגפ..." זה לאהוב... מניח ש"פולי" זה הרבה(?) תני לי כוון בבקשה כי אני כידוע טוב בשפות במיוחד בכאלו שאני לא מבין...

12אניהיא

New member
אני אוהבת אותך מאוד

אהובי או יקירי... השאלה איפה זה ניכנס במישפט... ולמפוזרת דוגמית... Στίχοι: Νίκος Ρουμπάνης Lyrics: Nikos Roumpanhs Μουσική:Νίκος Ρουμπάνης Music: Nikos Roumpanhs Ερμηνευτές: Μανώλης Αγγελόπουλος Singers: Manwlhs Aggelopoulos Μισιρλού μου, η γλυκιά σου η ματιά φλόγα μου ’χει ανάψει μες στην καρδιά, αχ γιαχαμπίμπι, αχ γιαλελέλι, αχ τα δυο σου χείλι στάζουνε μέλι, οϊμέ. Αχ, Μισιρλού, μαγική ξωτική ομορφιά, τρέλα θα μου ’ρθει, δεν υποφέρω πια, αχ, θα σε κλέψω μέσ’ απ’ την Αραπιά. Μαυρομάτα Μισιρλού μου τρελή η ζωή μου αλλάζει μ’ ένα φιλί, αχ γιαχαμπίμπι, μ’ ένα φιλάκι, αχ απ’ το δικό σου το στοματάκι, οϊμέ. מיצריה שלי המבט שלך המתוק להבה הדליק בתוך ליבי יא חביבי ,יא חללי משפתיייך נוזל דבש מצריה , יופי מכושף ,אקזוטי אני אשתגע , אני לא סובל את זה, אני אגנוב אותך מהמדינת ערב שחורת עניים מצריה משוגעת, חיי מתחלפים בנשיקה אחת, יא חביבי , נשיקונת אחת מהפה שלך המתוק.

כיוון שהמחשב קרס לי אתמול

להנאתו [ממשקלי] לא הספקתי להודות לך, ולכתוב: וואוווווווווווווו מה, זה מדהים בעיני.

tvrui10

New member
דחוף ! דחוף!

עוד משפטים ביוונית.. רצוי כאלה או מפולפלים יותר. (או בלדינו,מה שנוח לך)

למעלה