סיפור לא יאומן!

salt of earth

New member
אגב רותם יצא שאמא הכירה את סבא שלך

והיא סיפרה לי שהיה עוד מרצה מאותה משפחה באונ' חיפה- יש לך עוד קרוב משפחה שלימד בחיפה אולי?

rotemfiji

New member
וואו ! איזה מרגש לשמוע את זה...אני מאוד

אשמח לשמוע סיפורים ממנה ואיך היה לה ללמוד איתו. ואמממממ, לא ניראה לי שיש לי עוד קרוב הופמן שלימד שם. אני אשאל את סבתא... סבא שלי היה בן יחיד ושאר המשפחה שלו נישארה בגרמניה, כך שנישארו רק הילדים של סבא שלי והם לא מלמדים או לימדו שם (אלא אם היא הייתה בטכניון לתקופה כלשהי).

salt of earth

New member
היא לא למדה בקורסים שלו

היא רק הכירה את השם, אני בהתחלה אמרתי לה ג'ון -------- (שכחתי את שם המשפחה) ואז היא אמרה אהא, אבל אני מכירה מישהו אחר שהיה מרצה בשם הזה. ואז נזכרה ואמרה נכון היה אחד מבוגר מאוד שכן היה לו מעמד באונ'. את זוכרת את סבא שלך?

rotemfiji

New member
חחח מבוגר מאוד...לא כל כך מבוגר, הוא מת בגיל

64 ניראה לי. ושמו יוחנן (ג'ון) הופמן. כמו יוחנן המטביל, איך שכחת ?!
אני בקושי זוכרת אותו, הייתי קטנה מאוד- רק כמעט בת 4. אבל אני כן זוכרת כל מיני הבזקי תמונות ממנו ולא דברים שצולמו במצלמה, אלא זכרונות שונים מהחדר בבית אצלהם לפני שהוא מת... מאוד חבל לי שלא יצא לי להכיר אותו, הוא היה בן אדם מאוד מיוחד שעשה המון דברים טובים וניפלאים למען קידום השלום והיחסים בין ישראלים וערבים, נושא שמאוד נוגע בי... הדבר היחידי שהוא הקדיש לי ולאח שלי ובת דודה (הנכדים היחדים בזמנו) הוא ספר שהוא כתב לנו, קוראים לו "יוסיבוס האוטובוס". המשפחה שלי פועלת עכשיו בשביל להוציא אותו לאור, זה יכול להיות ממש נחמד...

salt of earth

New member
מדהים, מזכיר את סבא שלי ../images/Emo99.gif

לצערי אותו לא הספקתי להכיר, אבל הוא כן הקדיש תפילה מאוד מרגשת לנכדים שלו. ואני עד היום שומרת את הדף שכתב עליה את התפילה בכתב ידו
לגבי הספר זה רעיון מצוין ומאוד מרגש, סבא שלי היה כותב הרבה מאמרים בנושאים חברתיים, תיאולגיים, וסתם מכתבים לחברים שלו בחו"ל ואז אנחנו אספנו את הכל והדפסנו כספר. זה מאוד מרגש לי כנכדה שלא זכיתי להכיר אותו לקרוא את מה שכתב

rotemfiji

New member
מתי הוא ניפטר? לא הכרת אותו בכלל??

עושה רושם שהסבים שלנו היו מסתדרים מעולה ביחד..ניראה לי שהם פחות או יותר היו באותה מחשבה ודרך חיים..

יעני את לא סומכת עלי?../images/Emo8.gif

ועכשיו קצת ברצינות, מצטער לשמוע שזו דעתך, מקווה שבעתיד דעתך זו תשתנה. אני מבין את התחושות שלך, זה מעצבן לשמוע מקרים כאלה, אך איש הפיל זו משנתם של הקיצוניים לזרוע שנאה בצד השני, אני עדיין בטוח שמדובר במיעוט קיצוני, פשוט תמיד קולם של הקיצוניים נשמע יותר חזק, וזה בכל מקום, תאמיני לי שאם קולם של השפויים היה נשמע כמו זה של הקיצוניים אז מזמן היה כאן שלום והיינו חיים בדו קיום ואחווה אבל תמיד יצאו אלו שילוו את היצרים ויזרעו שנאה. אין מה לעשות גורלנו הוא לחיות כאן ביחד ערבים ויהודים, האדמה והארץ הזאת היא של כולנו, ישנם שתי אופציות או להגר מפה או לנסות לחיות כאן עם הצד השני, ואני בטוח שאף אחד לא רוצה להגר מפה. לכן עלינו לחיות עם הצד השני למרות שהחיים האלה קשים ומלאים הרבה שנאה, אך אם על שנאה נחזיר אהבה אני מבטיח לך שגם הצד השני יעריך זאת ויחזיר גם הוא אהבה. את יודעת כמה פעמים שמעתי את הביטויים מוות לערבים ותחזור לעזה ערבי מסריח(למרות שאני מקפיד להתקלח כל יום
), אז לפי מה שאת אומרת אז עלי לשנוא את כל היהודים בגלל שאיזה אחד או שניים(או 10 או 100 או 1000 עדיין מדובר במיעוט) אמרו לי את זה. בנוסף היה עלי לשנוא את כל המוסלמים בגלל מה שהם עושים בנוצרים בעירק ובמצרים. אז בסוף לא ישאר מישהו שנאהב. אני אישית בחיים לא שנאתי מישהו בגלל שהוא יהודי או מוסלמי, יש לי הרבה חברים יהודים והרבה חברים מוסלמים ואני שמח בחברותם. בקשר למגוריך ביפו אז יפו היא יחודית בגלל היותה העיר היחידה בארץ שיהודים שם הם מיעוט, בכל הערים המעורבות יהודים הם רוב ורק ביפו הם מיעוט, והדברים שאת תיארת למעלה הם אומנם קשים אך זה המחיר לחיות כמיעוט. לך זה מוזר בגלל שאת חיה כמיעוט בעירך ואת רוב בארץ, אנחנו לא מתרגשים ממקרים כאלה, תארי לך איך להיות מיעוט בתוך מיעוט. בקשר ליום כיפור ויום שישי בערב אז אני יודע שיפו חיה בימים האלה ומכוניות מסתובבות חופשי ביום כיפור, אני יודע את החשיבות של יום כיפור ליהודים אבל אין מה לעשות זה שוב המחיר לחיות במיעוט, לדוגמא אצלנו ברמלה אין מכוניות שמסתובבת ביום כיפור ואפילו הערבים מכבדים זאת, ביפו יש מעל 90% ערבים אז קשה לעצור את החיים ביום הזה. לסיכום איש הפיל קיצוניים נמצאים בכל מקום ומטרתם היא לגרום לשפויים להיות כמוהם קיצוניים, הם חיים על השנאה והשנאה היא מהשטן. תפקידנו הוא לא להכנע למטרותיו של השטן ולמשיך להרעיף אהבה, שוב אין לנו ארץ אחרת וחייבים לחיות ביחד ואם כבר לחיות ביחד אז לחיות בדו קיום ואהבה.

הכוונה לערבים מוסלמים אלפא

לא לנוצרים. תארתי לעצמישאלה התגובות שאני אזכה להן. כפי שכתבתי, אני מודעת לכך שיש גם מוסלמים שרוצים בטוב ולא רוצים מלחמות ורוצים לחיות את חייהם בשקט רק שאני מגיעה ממצב שנמאס. פשוט נמאס לי לחיות כך כל חיי ושום דבר לא משתנה. אני מרגישה שאנחנו היהודים המיעוט כאן ביפו ולא ההיפך. לא מצפה מהם להפסיק לחיות ביום כיפור. ממש לא. אבל יש הבדל בין להפסיק לחיות לבין לפוצץ נפצים עד 3 בלילה על תמרורים וכבישים, לשמוע מוסיקה באוטו בקולי קולות כשהאוטו נמצא במצב חניה מתחת לבתיםשל אנשים צמים ובסמוך לבית כנסת. אתה מסכים איתי שיש הבדל נשמה שלי?:) אם היה לי משו נגד נוצרים לא הייתי פונה לפורום הזה מלחתחילה. קשה לי מאוד לחיות ככה ואני לא רוצה להגר מהמדינה שלי ומהארץ לי. אני מאוד ממורמרת. לא מצפה מהם ללכת מפה ולא כלום. בשמחה אחיה לצידם בשקט אך ראבק דיֱֱֱ די כבר!!

איש הפיל../images/Emo24.gif

אני מבין אותך וממש לא כועס רק לא אהבתי את ההכללה, אני יודע שהצעירים היפואים הם לא הכי נחמדים, לצערי זה מה שעושה חוסר בהשכלה, חינוך לקוי ופשע. לא כל אחד רגיל למנטליות של תושבי יפו, אנחנו בעבר חשבנו על מעבר ליפו, ואחרי יומיים פשוט ברחנו, חבל שיש אנשים שמתנהגים בצורה הזאת כפי שתיארת וזה כבר מוגזם. אבל למה אתם לא פונים למשטרה? ישנו חוק שאחרי 11 בלילה אסור להרעיש ואני יודע שבהרבה מקרים ניידות מגיעות ומבקשים מהאנשים לשקוט. מקווה שהכל יסתדר על הצורה הטובה ביותר ושתחיו בשקט ושלום

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifלא אהבתי את רוח שרשור שלך איש הפיל-מצטערת

גם תקפת מוסלמים, וזה לא יקרה אצלנו, כולנו אחים במדינה זו, ומה שאת עושה זה לא מקומו ולא מסכימה לו
.. כמו כן, את מערבת נושאים פוליטקאים וזה לא פהורום המתאים וזה מובהר בהודעת המנהל/ת. בסופו של דבר למרות התנצלותך את כן אומרת שאת לא סומכת על ערביי ישראל שאנו נמנים עליהם ולא משנה מאיזה דת.. אז בבקשה.. אני נמנעת למחוק את השרשור הפעם, למרות שנודף ריח לא טוב, אך אנא להבא לשים לב למה שמעלים פה.
איש הפיל הירה.. צר לי לרגשות הקשות שאת עוברת ואולי את גרה במקום שיש בו יותר מדי נוער עבריין, ואכן יש ביפו גם וגם, טובים ופחות טובים, מכל המוצאים, איפה שיש תנאי מחייה קשים וסף עבריינות גבוה את תמצאי יחס כזה.. למה אנו לא נתקלים בזה בחיפה למשל?! תחשבי לבד
סליחה על הטון הקשה.. ובלי קשר אוהבת אותך..תשמרי על עצמך

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifנושאים פוליטיים* לא הפורום המתאים* היקרה*

רגשות קשים*

מנהלת יקרה

אני מתנצלת בפני כל חבריי הפורום אם פגעתי. לא היתה לי כוונה. כשאמרתי ערבים התכוונתי למוסלמים. פשוט לא ניסחתי את זה נכון. אלה שמתנהגים כאן לא כראוי הם לא רק נוער עבריין. אלה גם ילדים צעירים מאוד, מבוגרים, נשים ואף ילדות. אני מזמינה אותך ואת כל חבריי הפורום לבוא לבקר ולראות היכן הם ואני גרים. הם נוסעים במכוניות מפוראות ולבושים היטב - הרבה יותר ממני ואין בעיה עם זה. שיהיה להם כל טוב. אני רוצה ומייחלת ליום שאוכל לחיות בשקט לצידם. לצערי, 32 שנה זה לא קורה. אני ידועת שרוח ההודעה לא תואמת לפורום ואני מבטיחה שזה לא יחזור יותר. עצם ראייתי את צלב הקרס, עורר בי רגשות איומים!!!! אני לא מאשימה אף אחד מכם. פשוט רציתי לפרוק את אשר על ליבי. שוב סליחה ובאמת שאני אוהבת את כולכם ואין לי שום דבר נגד אף אחד מכם. ההיפך. אם היה לי לא הייתי פונה לפורום הזה מההתחלה. אני מעריכה כל אחד ואחד מכם מאוד והפורום הזה מאוד מאוד חשוב לי למרות שאולי כרגע נראה שלא.

אני פורשת מהפורום לזמן מה..

כנראה שהכעסתי וציערתי כאן אנשים וקשה לי וכואב לי נורא על כך. לא היתה לי כוונה כזו. בזמן שאני כותבת את זה זולגות לי דמעות. מכעיס אותי ההתנהגות של אנשים אלו שהביאו אותי למצב של כעס נוראי כל כך. סליחה חברים. אני אקח פסק זמן כי לא בא לי להמשיך להכעיס אתכם.

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifלא לא לא../images/Emo13.gif אין לך אישור היעדרות../images/Emo24.gif

מה שאמרתי היה נחוץ ואני מבקשת כי תקבלי אותו ברוח האהבה ששוררת בפורום הזה, לפעמים דברינו פוגעים אף נפשנו תמימה ואני מבינה את כוונותייך אך לקורא העובר אורח זה היה נשמע מקומם, ולכן ההבהרה היתה מתחייבת.. ושוב מוסלמים הם אחינו פה כמו שהיהודים גם, וכך כל בני אנוש שישוע המשיח בא בשביל כולם בלי יוצא מהכלל.. אז לא כועסת עלייך חלילה אין בי כעס תודה לאל
כעס הינו מצרך נדיר אצלי וכיף לי שזה כך
אז אל נא תגרמי לי להרגיש לא נעים
.. זה בסדר שאני מעירה.. זה עדיף משיתפתח דיון קשה ומיותר בהמשך בגלל אחרים שיקראו ולא מכירים אותך מלפני וירגישו חייבים להתגונן
כי הבעייה היתה ההכללה שעשית.. למרות שאספסוף טורדני,עברייני ו/או פנאטי ..לא אמור אי פעם לערפל את עינינו ולצבוע לנו את כולם בצבע אחד ויחיד..
אז יקירתי.. מצטערת אם נפגעת ממני בתורך
מה לעשות שאני התורנית בלעשות סדר פה
!!! מקווה שתביני וכמו שהרגלת אותנו תישארי חברה טובה בפורום, ואמרתי כבר שאני אוהבת אותך בלי קשר לשום דבר

ד ר א ל

New member
ראיתי לנכון להגיב על אותה הערה ששודרה ברדיו

בעקבות פקס של אחת המאזינות. אמנם אני לא נוצרי, ולא יהודי משיחי, אלא רק יהודי חילוני, אך מאמין שאלוהים מעולם לא העניש לא מעניש ולא יעניש אף ברייה. אפשר לומר על שאלת השואה שאלוהים מעניק לאדם חירות בחירה מוחלטת, לא כופה את עצמו עליו! ואז אם האדם בוחר בדרך לא מוסרית כגון שקר, ניאוף, רדיפת בצע כסף, גניבה, רמאות וכו', הוא כאילו אומר לאלוהים: לא צריך אותך ! מסתדר לבד!, ואלוהים עונה: בבקשה רבה בני: ואז האדם נשאר לבד.. ואדם לבד בלי אלוהים, חווה ייסורים, ושואות. לגבי ההערה ששודרה ברדיו 103FM רציתי להביא לכם את דבריו של הרב ממינדז'ויצה שליד ורשה שהורשה לשאת דבריו בפני צאן מרעיתו לפני השילוח ברכבת למחנות ההשמדה. כפי שהובא הדבר בסרט התיעודי שואה של קלוד לנדסמאן משנת 1985 (בקטע המסיים של החלק הראשון של הסרט): "לפני כאלפיים שנה גזרו אבותינו מוות על כריסטוס, שהיהחף מפשע, וקראו לעבר שופטו, פילטוס, שרצה לחון אותו, מאחר ולא מצא בו עוון: 'צלוב אותו! יהיה דמו עלינו ועל בינינו' הגיע הזמן ל היטהר מן החטא הזה ולכפר על הדם הנקי ששפכו אבותינו! הנני ואבקשכם לא לגלות התנגדות שהיא לאנשים הללו (הגרמנים) עשו כל שתצוו לעשותו!"

אין לך אישור היעדרות

את חברה קבועה בפורום ואת לא יכולה לפרוש, החברות כאן היא קבועה.

michaeld1

New member
איש הפיל את נשארת איתנו ../images/Emo24.gif

אין הנחות
אל תתני לאותם פנאטים לנהל לך את החיים. שילכו לעזאזל. את איתנו. נקודה.

salt of earth

New member
לאן את הולכת ../images/Emo2.gif

אני לא מרשה לך לעזוב, שבי פה בשקט ותקשיבי למה שיש לילודנת שקטנה ממך בעשר שנים להגיד
את לא הכעסת אותנו, אני הייתי מופתעת מהכללה הלא מוצדקת ונדמה לי גם כל החברים של הפורום שהרי כולנו ערבים ישראלים. אבל זכותך לאחוז בדעה כזאת כפי שכל אחד מאיתנו יש דעה אחרת, הרי זה מה שיפה בפורום הזה שאנחנו מגיעים מקשת רחבה של דעות, יש פה נוצרים משלל הזרמים הנוצרים, יהודים, יהודים משיחיים. וזה צפי שיהיו דעות שונות ואף מנוגדות, הרי זה מה שיפה בפורום שלנו שהוא רחב קשת אך כל החברים מרגישים שזה הבית שלהם
ואני יודעת שאת מרגישה פה כמו הבית שלך
ואת היית בפורום מאז ייסודו כאשר חיפשת מישהו מהמרכז שילך איתך למיסה ערב חג המולד
ומאז נשארת איתנו כבר כמה חודשים, שמחנו איתך כאשר התחתנת
ופתחת את הלב שלך
ונתת לנו להיכנס אליו
ואפילו הכרנו את בעלך
את כמו בת בית אצלנו ואני יודעת שאת מרגישה אותו הדבר גם. ולכן אני בשום פנים ואופן לא מרשה לך לפרוש, ושלא תחשבי שאנחנו כועסים עליך כי חלקנו על דעתך

lion 7

New member
אף אחד כאן כעס אישה יקרה

את כאן מאז שנוסד הפורום, אני נהנה לקרוא על החמלה שלך לבעלי חיים, מספיק שאימצת את הכינוי על אותו גיבור ( איש הפיל שלעגו עליו בסדרה ובסרט) גם חלק מאיתנו עובר זמנים קשים, איש הפיל, זה יעבור ,
כל טוב

למעלה