סיפור חיי...

kayla

New member
סיפור חיי...

טוב..איפה להתחיל, זו קצת בעיה לספר על דברים שהדחקתי בצורה כ"כ מושלמת.. נראה לי שהכל התחיל בגיל 4.. הייתה לי חוויה חוץ גופנית שנחקקה בזכרוני אך לא יחסתי לה חשיבות רבה מדיי, מאז היו לי חברים קטנים בראש, רוחות טובות, ככה קראתי להם, תמיד שרציתי משהו הייתי מבקשת מהם ובאיזו שהיא דרך זה היה מתגשם ואני לא מדברת על זכיות בלוטו אלא על דברים קטנים..האמונה שלי בשם ובמלאכיו תמיד הייתה חזקה, הייתי מאושרת..ומוקסמת מכל ההתרחשויות, מלאת אהבה לאל, ואני עדיין כזאת. כעבור כמה שנים החל משהו להשתבש..האופל החל לקרוץ לי אבל בלי ידיעתי, החלו לקרות לי דברים מפחידים.. התחלתי לחוות חח"גים בלי שליטה, בלילה לפני השינה..והכל היה שחור.. ופחדתי, כל פעם תחושת שיתוק הייתה פוקדת אותי ופחד אימים, ידעתי שאסור לי לצאת אחרת אני לא אחזור.. לילה אחד יצאתי, באופן לא מודע, בלי כוונה..ודמות שחורה ישבה בכיסא לידי והסתכלה עליי, ואח"כ על המיטה שלי ביום אחר.. וזה היה השלב שנלחמתי על נפשי, לפי דעתי בכל אופן.. התחלתי להתחנן שהקולות יפסיקווהם פסקו אבל הביעותים נמשכו, סרבתי לישון, היו ימים שהייתי ערה 48 שעות, רק לא לישון..והפסקתי לישון בלילות תקופה מסויימת, רק בימים כשהיו אנשים לידי..וזה היה השלב שהתחלתי להתרחק מכל הנושא של מיסטיקה ..טיולים מחוץ לגוף וכו´.. נכון שזה נשמע מופלץ (סליחה על הביטויי) אבל אם זה לא היה קורה לי אני לא הייתי מאמינה.. חיי תמיד היו שזורים בארועים לא נתפסים, שלי נראו כ"כ שיגרתיים וברורים.. בכל אופן רציתי לדעת אם קיים בפורום הזה עוד מישהו שחווה דברים דומים..מישהו שאפשר לדבר איתו ולהעביר חוויות.. ..אולי אני לא היחידה ואולי לא יצאתי מדעתי באותה תקופה.. אולי.

holy_sheep

New member
את בהחלט לא היחידה...

לי אישית, זה קרה. לפחות דברים דומים. ראיתי צללים ושמעתי קולות (שהיו חלקים מהדמיון שלי), רק שכשגדלתי התחלתי להפוך את כל ה"קשרים" האלה שלי לחזקת "דמיון". כי תמיד אמרו לי שיש לי דמיון מפותח. לכן, עד היום אני לא רואה את הגבול הברור לבין מה אמיתי ואת מה אני מדמיינת... וזה דבר שנורא מפריע לי. חוץ מזה... ידוע שילדים יכולים להבחין בישויות, כמו שהם מסתכלים על הילות של אנשים, הם גם יכולים לראות דברים ללא חומות הגנה. אם הם יראו ישות, הם לא ינסו לתרץ לעמם את זה, אלא יקבלו את זה איך שזה. כנ"ל לגבי ראיית הילות, ראיית העתיד, וכו´. כשאנחנו גדלים אנחנו מגדירים את הדברים האלה כ"לא טבעיים", ומחליטים שאנחנו מדמיינים אותם... וככה משליכים את הכשרונות שלנו הלאה. לי, אישית, נשארה אמונה בפיות וגמדים וכו´, וכך גם החוסר התכחשות לחלק מהדברים שקורים לי. מקווה שעזרתי כבשה קדושה

פיות וגמדים לא,אבל יש האומרים...

שילדים קטנים רואים הרבה יותר מאיתנו,למעשה "החברים הדמיוניים" שילדים ממציאים מפורשים (לפי אותם,שאומרים...) כישויות ,אנשים מהחיים הקודמים או "סתם ישוית ש"מבקרות" או משהו בסגנון. אבל זה לא אומר שכל דבר מוזר הוא אמיתי ,אם הייתי חושבת שכל מה שאני מדמיינת אמיתי הייתי מזמן מתאבדת או משהו בכוון , אנחנו מדמיינים מתוך פחד הרבה יותר ממה שיש שם,אז עדיף לפתח לפחות איזשהו גבול...

O.B.E Explorer

New member
מאוד נכון

יש גם אלה האומרים שלילדים יש יותר גישה למישורים רחוקים, ובנוסף גם יש האומרים כי גם הרבה ממה שהדמיון שלנו מכיל מתפת מראייה מוגברת בילדות

holy_sheep

New member
איפה עובר הגבול?

איפה עובר הגבול בין דמיון לבין מה שבאת קורה? מתי ילד מדמיין כדי להתגבר על פחדים או כדי לשעשע את עצמו? ומתי הוא באמת רואה ישויות? אם למשהו יש תאוירה מבוססת (או לא) מוזמן לענות לי... שאלה שמטרידה אותי כבר הרבה זמן... תוספת: ם זה אכן בראש שלנו, זה משנה משהו? הרי את כל העול אנחנו תופשים מהראש שלנו... אז איפה מקומה של המציאות?

nepthys

New member
אני אישית מאמינה

שאין דבר כזה כמו יישויות מחוץ לנו. האדם והאדם בלבד יוצר את הדברים האלו, אותן יישויות, אלים, משגיחים, איך שלא תקראי לזה הם בעצם חלקים באישיות, בנשמה של האדם עצמו.

Justin Angel

New member
ברור מאליו

הרי בני אדם הם היצורים התבונתיים היחידים בכל היקום.... טוב לראות שאת לא טיפה מרוכזת בעצמך...

kayla

New member
עזבו את הקולות..מה עם החלק השני של

החלק הזה קרה עד גיל 17 בערך..מה איתו? מישהו התנסה בחוויה המפחידה הזאת בעבר?

nepthys

New member
העיקרון הוא

שיצור לא יכול לחיות מכלום - חייב להיות לו משהו גשמי. ומה רע בלחשוב שהאדם עומד במרכז היקום? זה לא בעצם מה שגרם לנו להתפתח מאז ימיה של שליטת הכנסיה?

Justin Angel

New member
אין לי מושג

אין לי שום השכלה רשמית בפסיכולוגיה אז אין לי דרך להגיד מה הניע בני אדם להתקדם מאז ימי הכנסיה, ואני חושד שגם לך אין מספיק השכלה בפסיכולוגיה וסוציולוגיה כדי להגיד.

Rensuare

New member
אתה גם לא צריך אחת

הקשבה מינימלית בשניים שלושה שעורי הסטוריה ילמדו אותך שהשוני בין התפישה שרווחה בימי הביניים לבין זו שרווחת כיום היא שבתקופה העתיקה האדם היה זניח ביקום בו האל הוא במרכז, בעוד ההתפחות האנושית האינטלקטואלית והמדעית הובילה לתפישה לפיה האדם הוא גם במרכז וגם המרכז.

WhiteWolf

New member
למען האמת..

אם אנחנו מתעקשים על זה- פיות וגמדים- כן. לדעתי לפחות. ויש ספר שתומך בדעותי, שאומרות בעצם שיש בעולם יצורים קטנים שהם נציגי היסודות. נניח- היצורים הקסומים שמבוססים בעיקר על יסוד האדמה קוראים גמדים. הם נראים בצורה מסויימת בגלל שהם יצורים של יסוד מסויים. לספר, אם זה מעניין, קוראים enchantment of the faerie relm-communication with nature spirits & elementals by ted andrews.

Justin Angel

New member
:)

רק שתדע שזה עדיין עוד קורה לי :) לפעמים שאני חושב על דמויות ועל דברים שלא כל כך נעימים לפני השינה ,אז אני סה" הולך ומדליק את האור ואז הולך לישון. ואם את עדיין לא מרגישה בטחון, אז תעשי מה שאני עשיתי, תקני אקדח :) (נכון שאני מלא בעצות טובות היום?) , ואם את לא בגיל להחזיק אקדח, אז גרזן פשוט גם יספיק.

nepthys

New member
-וזה אמור להישמע לחלוטין לא מזלזל-

כן, טוב, וחלקנו מתבגרים ומבינים שפשוט היינו צריכים את הדברים האלו כדי לכפר על חוסר הביטחון העצמי שהיה לנו כילדים.. ג´סטין - עד כה, לא ראיתי אדם אחד שדברים כאלו קרו לו - שלא הלך ונפנף בזה כדי להראות כמה שהוא מיוחד. חוצמזה - מתישהו ניסית לתקשר עם הדברים שראית? אני כילדה קטנה דווקא כן, כי לא אהבתי את זה - ואז גיליתי שהם פסיכולוגיים לחלוטין. הם היו שם כשהיה חושך ומפחיד, אבל כשהדלקתי את האור - הם נעלמו. אז מה, הם יישויות עם פחד מאור?

holy_sheep

New member
ישויות עם פחד מאור...

אמממ.. אני לא אומרת שאין דברים שאנחנו "רואים" והם אינם פרי דימיוננו, אבל כמובן שאנחנו יכולים לדמיין משהו ולהפוך אותו לאמיתי. ברגע שמאמינים במשהו- הוא מקבל אנרגיות מהאמונה ויכול להתקיים. אבל כמובן שזה מוגבל. אני לא יכולה להתחיל להאמין שמטאטטא ירקוד- והוא באמת ירקוד. המקסימום זה שאני אראה אותו רוקד ויכניסו אותו לאברבנל- כי זה שאני רואה את המציאות בדרך שונה הופך אותי ל"חריגה".... חריגה ממה? החברה מסתכלת על דברים בצורה מסויימת, ברגע שתתחילי להתנגד לחוקים האלה- כמו מטאטטא מרקד (תודה לדיסני על הרעיון) - הם יכריזו עליך כשונה. לכן, יש גבול לאמונה שלנו- גם בגלל הפחד שמטילים עלינו- וגם בגלל חומות הגנה. אבל שוב, זה תלוי בחברה שלנו, מי אמר שבמקום כלשהו שתגידו שאתם רואים הילות- יכניסו אתכם לבית משוגעים (חריגים מהחברה).... אז לסיכום, מה שבדימיון שלנו יכול להיות אמיתי, תלי איך אנחנו מחליטים להתייחס אליו- דמיון יכול להיות גם תירוץ. דברים "אמיתיים" שקיימים... כמו מה? אלים או ישויות? מהי האמת? וזה כבר פילוסופיה. אז בקצרה- הדברים שקיימים הם הדברים שאנחנו בוחרים להתייחס אליהם. לאדם דתי "האלוהים" הוא דבר אמיתי, לי לא. אז מה זה אומר? שיש אלוהים והוא קיים? או שהוא לא? הרי גם זה נובע מאמונה.... אז מה גבולות דמיון? מה ההגבלה של החברה? ומהי האמת האישית? כבשה מחכה לתגובות

nepthys

New member
זו בדיוק

ההשקפה שלי. האמונה יוצרת את העולם הפנימי של האדם, ולכן אמונה ביישויות ואלים תגרום להם להיות קיימים - בתוכך. אם מישהו לא מאמין בזה, אז מבחינתו זה לא קיים, ולא פשוט כי הוא לא מבחין בדברים ואנחנו כן. בעולמו הפנימי - זה באמת לא קיים.

holy_sheep

New member
מה זאת אומרת קיים?!

הרי זאת היתה הנקודה שלי בדיוק- מי קובע מה קיים או לא? הבנאדם עצמו? שיכול לעשות הכל קיים או החברה? מ=ומה זה בדיוק החברה? עשרה אנשים שיעמדו מסביבי? ומה עם כל העשרה הם מאגיסטים- ועוד עשרים איש אחרים יטענו שאין דבר כזה הילות? ואם הבנאדם עצמו קובע מה קיים או לא אז איך הוא מתקשר עם העולם? אם הוא יחליט שכולם נראים כמו מיקי מאוס- לדוגמא- הוא לא יוכל לתקשר עם כל העולם... (ושוב תודה לדיסני) אז איפה אני קובעת מה קיים או לא (בשבילי..) ? ואיפה יש את המציאות המקובלת על כולם? איפה הגבולות... אם הכל בראש- א כלום לא קיים ואם הכל קיים- אז מי מחליט שזה קיים? קבוצה גדולה של אנשים שחושבים באותה צורה?! כבשה מבולבלת ורעבה...

nepthys

New member
קיים - מראה נוכחות, משפיע.

אם באמת תאמיני ברוח, אז את "תרגישי" שהיא שם. אם לא תאמיני בה, היא לא תהיה שם. החברה משחקת כאן תפקיד רק מכיוון שאם שאר האנשים מאמינים במשהו - גם את תתחילי להאמין בו. זו תכונה טבעית של האדם ללמוד מאחרים ולחקות אותם.

holy_sheep

New member
ואם כולם יאמינו במטאטא מרקד-

והרי הוא לא "אמיתי" לפי אמונות שונות (ביניהם ההגיון ואני לא אכנס לדיון על זה) - אז זה קיים?!

nepthys

New member
בשביל האנשים שמאמינים - כן.

פשוט יהיה שיעור אמונה גבוה יותר, מכיוון ש"מטאטא רוקד" יהיה דבר נורמטיבי ולכן רוב האנשים יאמינו בו.

למעלה