סיפור חיי

eli0030

New member
סיפור חיי

לכאורה יש לי הכל: משפחה (כולל ילד) , עבודה, בריאות אבל בשנים האחרונות וגם בזמן האחרון אני פשוט הולך ודועך.
אתחיל מהתחלה - אני בשנות ה-30, עובד בהייטק. מכיוון שאני קמצן (לדעת אשתי) ויותר מדי חושב על העתיד (לדעתי) דאגתי שהכסף לא יתבזבז והצלחנו לקנות דירה (3 חדרים) איפושהו באיזור המרכז (לא ת"א) ועוד דירה קטנה להשקעה (שמקבלים עליה בערך 2,000-3,000 ש"ח בחודש). הכל כמובן ללא משכנתא. למרות העובדה ששנאתי כל רגע בעבודה הצלחתי איכשהו לכוון למטרה של צבירת הון כלשהו. לא רק ששנאתי כל רגע בעבודה שמשעממת אותי עד מוות אלא גם אני ממש לא טוב - תמיד לא מצליח לי, לא מבין על מה האחרים מדברים ולא ברור לי איך הצלחתי מזה עשור לעבוד בחברות הייטק נחשבות. כל יום אני מתבאס לקום בבוקר.
בשנה האחרונה גיליתי את הטיולים בטבע בחו"ל והחלטתי שאעשה כמה שיותר טיולים בחיי. לצערי מהר מאוד הבנתי שאשתי יותר בקטע של טיולים בקניונים מהסוג עם חנויות ופחות בקטע של הרים, עמקים ואגמים.
אם בעבר נאבקתי כל יום לפחות להראות כאילו אני מבין מה אני עושה ולנסות כן לסיים דברים במאמץ עילאי היום פשוט נגמר לי הסוס. אפילו להתכונן לראיונות בחברות הייטק אחרות אין לי כוח. חברות ההשמה השונות מכוונות אותי לאותו תפקיד אבל מסוג מתכנת בכיר וכ'ו (כי אז הן מרוויחות יותר) אבל אני ממש לא רואה את עצמי בכיר בשום מובן שהוא, רמת הידע שלי צנחה מאז סיום האוניברסיטה ובפירוש הייתי מחמם כיסא. תפקידים אחרים אני לא מצליח להתקבל כי פשוט אין לי השכלה וניסיון בתפקידים אחרים ומה גם שאני כבר לא בשנות ה-20. מצד אחד אנ ייודע שזה שיש לנו דירה בלי משכנתא ובנוסף עוד הכנסה פסיבית כלשהי זה הישג אדיר. מצד שני אני באמת מתקשה למצוא טעם לקום בבוקר, להאבק במקום העבודה, לחזור הביתה להכין אוכל, להקריא סיפור וכ'ו ולחיות את חיי בלי טעם.
סתם הגיגים.

נ.ב.
תמיד רציתי לחיות תקופה בחו"ל ועד היום אני ממש מתלהב מזה אבל לא רואה את זה קורה.

טעם לקום בבקר

הי לך.
התיאור שלך עצוב ונוגע ללב. נשמע שאתה מתוסכל מהפער בין הרצוי למצוי ומחפש שינוי. בה בעת נשמע שאתה מגלה אחריות גבוהה למשפחה ומייחס חשיבות לביטחון הכלכלי שלכם.
תחילתו של שינוי מחייבת בירור מעמיק יותר לגבי הרצון והעתיד הרצוי מבחינתך + זיהוי הכישורים, הערכים ותחומי החוזק שלך. מה הדבר שכן מלהיב אותך ומעורר בך עניין?
כשתדע מה אתה רוצה ולאן אתה רוצה להגיע תוכל לגבש תכנית פעולה מעשית, עם יעדים אופרטיביים שאותם תתחיל לממש בהדרגה, צעד אחרי צעד.
להובלת השינוי תצטרך לעבור מדיבורים למעשים: לאסוף הרבה מוטיבציה, נחישות והחלטיות על מנת להתקדם לעבר ה"רצוי".
יש כאלה שמצליחים לעבור את התהליך בכוחות עצמם ויש שנעזרים באנשי מקצוע שרכשו כלים וטכניקות שונות שמאד עוזרות ותורמות.

שורה תחתונה: מה דעתך להתחיל בזה שתתרגם את התלונה שלך לבקשה? כלומר, נסח מחדש את הפניה שלך כך שיהיה ברור לך ולנו - מה בעצם אתה מבקש? מה נחוץ לך ומה היית רוצה לקבל?
מוזמן להגיב ולשתף במה שיתאים לך.
בהצלחה, כרמית

נשמע שלא טוב לך בחיים...

אז תחשוב מה אתה רוצה לשנות ותתחיל לקחת החלטות. אלה באמת חיים שלך. בסיס כלכלי יציב יש לכם, אז אולי בשלב זה תוכל כבר להתפנות לחפש מקצוע או תחביב שיתנו לך יותר לנשמה?
מה חושבת אישתך? יש לה עצה או כיוון מה לדעתך לעשות/ לשנות מהכרות שלה איתך? יש מישהו חכם שאתה "מחזיק ממנו" שתוכל לבדוק איתו מה לעשות הלאה?
הרי זה לא חייב להיות הכל או כלום(להתפטר מהייתק או להישאר לנצח בעבודה שאתה שונא).
תתחיל לבדוק דברים.

בהצלחה.

סיפוק ומשמעות

הי אלי
זה מובן בהחלט שגם כאשר יש הישגים בחיינו
זה לא מספיק לנו.
ונשמע שזה קורה בגלל סיבות של חוסר סיפוק,
תחושה של חוסר משמעות ואולי הרגשה שחופש ועצמאות
לא מתקיימים כפי שהיית רוצה.
אז התסכול מובן.

אתה מבין כיום שאין לך כוחות לעשות יותר את מה שצריך ומביא פרנסה אם אין אהבה לתחום וזה מעולה שאת רואה זאת.
אני מציעה לא להתייאש ולחשוב איך להחיות את חלומותיך!

אתה יכול לקיים איזשהוא דיאלוג עם אשתך למשל בנוגע לחו"ל ולאפשרות שאולי תטייל לתקופות קצרות לבד
אני מכירה זוגות שמקבלים את ההסדר הזה וזה עניין של הבהרה ותקשורת של רצונות.
לגבי העבודה
זה הזמן לבנות את עצמך מחדש בדרך שלך
גם אם זה יהיה תהליך איטי
ולמצוא תחום שירתק אותך.

מה מעניין אותך? אם הייתה לך בחירה חופשית לגמרי לעסוק במה שאתה רוצה
משהו שייתן לך משמעות וסיפוק לאורך זמן מה זה היה?

מקווה שזה נותן לך כיוון ראשוני
הכל לטובה,
התקופה שעוברת עליך תחזק אותך ויכולה להוביל לשינוי המיוחל
מאחלת שתמצא את הדרך שלך.

מוזמן להמשיך לשתף ולהתייעץ כאן אם תרצה,

אפרת

נשמע שאתה מאוד לא מסופק/מרוצה מהחיים שלך

השאלה אם רק תחום העבודה הוא התחום הבעייתי מבחינתך.
אני לא חושבת שמדובר בקמצנות אצלך אלא חסכנות למען מטרה ובעיני זה יפה.
אולי תנסה להוסיף דברים שיעשירו את חייך ואת יומך ויספקו אותך, מה לגבי התנדבות?
אולי להוריד משרה ולעבוד בעוד עבודה שיותר מעניינת אותך.

מה מעניין אותך באמת? במה היית רוצה לעסוק?

yair and sveta

New member
חייב להיות פתרון

תשמע אין טעם לחיות כמו זומבי ולבזבז זמן יקר בעבודה שאתה שונא
טוב מאוד שהתעוררת ושאתה מחפש תשובות, אני מאמינה שמי מחפש מוצא
יש אפשרות שתחליט מה באמת היית רוצה לעשות , הכוונה לאיזה סוג עבודה היית אוהב וללמוד את תהחום ואז לעבור עבודה
קח בחשבון שבשביל לעשות שינוי בדרך כלל צריך לוותר על משהו אחר שי לך וכנראה מבמקרה שלך זה יהיה לוותר על משכורת גדולה עד שתסתדר
כמובן שצריך לשתף בכל זה את אישת ךכדי שתעזור לך ותתמוך בך
והשאלה לגבי חו"ל מה אתה רוצה לעשות בחו"ל
אם אתה חושב שאתה יכול למצוא עבודה בחו"ל אז למה לא
דבר עם אישתך על הנושא ואולי בסופו של דבר תגיעו למסקנה שיש טעם להגר למדינה אחרת
בטוח אתה יכול להפוך את חייך ליותר מעניינים, אבל שוב מצד שני תצטרך לעשות וויתורים אחרת הכל ישאר אות והדבר

באמת כל הכבוד על זה שהתעוררת והבנת שצריך לשנות משהו!

eli0030

New member
אז ככה

הגעתי למסקנה שאני פשוט מרגיש טוב עם עצמי כשאני עושה דברים שאני טוב בהם. למשל בפעמים בעבודה שהצלחתי לעשות דברים שעבדו כמו שצריך ושאחרים העריכו את זה הייתי ממש ב"היי" כמה ימים. מצד שני כשאני שובר את הראש ולא מצליח בסוף אני מתוסכל מזה ימים רבים. הבעיה שאני לא יודע מה לעשות שאני כן טוב בו. למשל תמיד חשבתי שאני טוב בתחום הריאלי ולכן התגלגלתי למחשבים, הוצאתי ציונים טובים באוניברסיטה ובעבודה עם השנים זה נעשה קשה יותר ויותר. אולי לחפש חברות עם מתכנתים בינוניים? איפה מוצאים כאלו?

חשבתי פעם לעבוד במשאבי אנוש אבל אני חושב ש-99% מהתחום זה נשים ולכן לא יקחו אותי ושגם צריך בשביל זה לעשות עוד תואר של 4 שנים. אולי אני טועה.

וכן, הייתי רוצה לחיות קצת בחו"ל אבל בטוח לא לגרום שאשתי תעזוב את העבודה שלה (עד שכבר יש מישהו אחד יציב). חשבתי אולי כשהיא תהיה בחופשת לידה להאריך אותה ולנסוע לכמה חודשים או חצי שנה - השאלה כמה מהנה זה יהיה עם תינוק שרק הרגע נולד.

למעלה