סיפור חביב

love lev

New member
סיפור חביב

סיפור חביב של מרק טווין. אפשר להשתמש בו כפתיחה להופעות כמספר סיפור. יום אחד הגיע מרצה לעיירה. הוא הוזמן להרצות במשך שלושה ימים, אך ביום הראשון הוא ממש התעצל. לא היה לו חשק להרצות. כשהגיע לאולם ההרצאות וראה את הקהל מצפה למוצא פיו, אמר: "האם אתם מכירים את נושא הרצאתי?" - "לא" - ענו לו. "אם כך, אין טעם בהרצאה שלי". והלך. למחרת בערב, הגיע שוב המרצה, ראה את הקהל ושאל: "האם אתם מכירים את נושא הרצאתי?" - הפעם הקהל היה יותר חכם, וענה "כן". "אם כך - אין טעם בהרצאה שלי". והלך. ביום השלישי, לפני ההרצאה, התכנס הקהל והחליט לעשות מעשה. חצי יגידו ששמעו את ההרצאה, והחצי השני יגיד שלא שמעו את ההרצאה. כשהגיע המרצה ושאל את שאלתו המפורסמת, חצי קהל ענה "כן" והחצי השני "לא". "אם כך", אמר המרצה, "יספרו אלה שיודעים לאלה שלא יודעים". והלך.
 

בינקיס

New member
עוד גירסא מקבילה לסיפור:

אני מכירה אותו כסיפור החותם את מקבץ סיפורי "הרשל'ה מאוסטרופול": "הרשל'ה עלה על הבמה וקרא: "האם יודעים אתם מה אני מתכוון לומר?" ומכאן ממשיך הסיפור באותו מבנה, שינויים קלים בניסוח. גדלתי על התקליט, בקריאתו של יוסי בנאי. תודה שהזכרת לי.
 

בינקיס

New member
שאלה לגבירה

קוראים לו עדיין "הרשל'ה מאוסטרופול"? (למקרה שרוצים לחפש את ה- CD )
 
מכירה את הסיפור בגרסה אחרת

בה המרצה שאומר מילים אלו הוא הודי חכם וידוע ולבסוף, רק כשכל הקהל שותק הוא מתחיל לדבר את דברי החוכמה שלו. בסוף הוא מסביר להם: כשעניתם לי 'כן, יודעים' - דיברתם מתוך האגו ובמצב כזה לא היה טעם שאדבר, כי האגו חוסם כניסה של דברים רוחניים למוח. כאשר עניתם 'לא', גם לא היה טעם שאדבר, כי כשהמוח שלילי הוא לא מאפשר לימוד רוחני. כשעניתם גם 'כן' וגם 'לא' - היו אלה הספקות. אדם שמתלבט עם ספקות - גם כן אינו פתוח לדברים גבוהים. ולבסוף- רק מי ששותק, הוא זה שמוכן וראוי לקלוט ולספוג דברי חוכמה ואמת...
 

perhay

New member
תודה על הגרסה הזאת, המספרת

יש בה הרבה חומר למחשבה.
 
למעלה