סיפור זן מוכר

לא כועס

אני גם מבין היטב את מה שאתה אומר, נראה לי שיותר ממה שאתה חושב שאני מבין (אין לי באמת מושג מה אתה חושב, זו סתם המצאה אישית).
אני לא יודע מה זו "רוחניות" ובטח שאין לי מושג מה זו "הארה".
אני יודע שמעניין אותי להסתכל בתוך עצמי ולהכיר את מה שקורה שם בפנים.
ההכרה הזו הראתה לי מה זה כעס אצלי, לא באיזו תיאוריה של מישהו.
אצלי כעס זו תגובת התנגדות בין המצאה דמיונית של "מה שאמור להיות" לבין מה שנקלט בפועל לפני התגובה הזו.
גם למדתי להכיר את החלק שלא כועס ולא עצוב ולא רעב, אבל הכעס הזה עדיין נוצר במקום מסויים.
אתה אוהב להגיד "המקום הזה לא מעניין אותי, אותי מעניין רק החלק שלא כועס ולא עצוב ולא רעב".
אני מתעניין בכל מה שקורה בתוכי, גם בחלק הזה וגם בחלק הזה.
אני לא יודע לעשות את ההפרדה - להגיד זה "אני" וזה "לא אני".
הכל זה חלק מאותה תודעה, גם החלק המודע לכעס וגם החלק שמייצר את הכעס מלכתחילה.
כמובן שבסופו של דבר, אותך מעניין משהו אחד ואותי משהו אחר.
הגישה שלך היא למצוא משהו, לראות אותו ולומר "זה לא באמת זה", ולהמשיך הלאה.
זו גישה שלדעתי נובעת מאמונה שיש "באמת זה".
האמונה הזו היא בעצמה תיאוריה או המצאה.
בפועל מה שיש זה מה שאני חווה, ואם אני חווה כעס, אז יש כעס.
נכון שהוא דמיון או המצאה, אבל הוא עדיין שם, כי אני חווה אותו.
אותי מעניין להכיר ולחוות את מה שיש, אם זה כעס, אם זו שמחה ואם אלה שמיים.
פחות מעניין אותי להגיד "הכעס הוא תוצר של התודעה" או "השמיים הם תוצר של התודעה".
זה ברור לי לחלוטין, אבל פשוט זה נראה לי כיוון משעמם, לחפש כל הזמן את מה שאין, במקום להכיר את מה שיש.

בעניין השמיים הכחולים, ברור שהשמיים שאני חווה הם חלק מהתודעה שלי והשמיים שאתה חווה הם חלק מהתודעה שלך.
אבל כששנינו מסתכלים למעלה, שנינו חווים "שמיים". אלה חוויות שונות, אבל משהו גרם גם לי וגם לך לחוות אותן.
אותו הדבר גרם לשתי חוויות שונות בשני אנשים שונים, הדבר הזה הוא השמיים האמיתיים.
אנחנו אולי לא רואים אותם ולא חווים אותם אף פעם, אבל הם קיימים כי הם מפעילים בשנינו תגובה בו זמנית.
התגובות שונות, אבל הגורם לתגובה הוא אותו גורם, ואלה השמיים.

תהנה מהם, או לפחות ממה שהם נותנים לך,
נציב המים

lightflake

New member
אכן... צריך איזשהו "גלימפס" בשביל שזה יעורר

את השאיפה לזה, אחרת, אתה מדבר על זה כאילו זו רק עוד חוויה (משעממת למדי...) אין אדם שעומד מולו נמר והוא נשאר אדיש, אם היית מבין שאתה מדבר על אוקיינוס אינסופי של חכמה וחסד... סדרי העדיפויות שלך היו מיד משתנים.

אוקיינוס אינסופי של חכמה וחסד?

נשמע מבטיח, שמעתי שמ"ט מציעים את זה בחצי מחיר

lightflake

New member
הו זה הרבה יותר מכל מה שניתן לתאר/לדמיין

כל תיאור הוא באמת צל חיוור של זה
אבל אני מבין את הזלזול שלך בתיאור "המפוצץ"
זה בסדר גמור

lightflake

New member
לא יודע אם הם קיימים - זו תיאוריה

השלילה של הכל היא באמת כלי שמשאיר אותך עם "משהו" שלא ניתן לשלול כי זה א-מ-י-ת-י . זה לא "משהו" במובן הרגיל, אבל זה גם לא "כלום" במובן הרגיל, זה פשוט מעבר למושגים לכן כל מה שאתה מוצא/רואה/חווה/ממשיג זה לא זה כי אתה מחפש את עצמך, אז התשובה היא לא משהו נפרד ממך, לכן אתה לא יכול להצביע עליו ->

אני מבין את זה

הבנתי על מה דיברת מהפעם הראשונה שקראתי את זה בפורום
אני מכיר את השלילה הזו, ואני מודע לדבר ההוא שהוא לא מחשבה או רגש או תחושה או משהו כזה.
אני פשוט לא מחפש את עצמי, זה בדיוק העניין, אלא מנסה להיות מודע לעצמי. אין כאן עניין של חיפוש ומציאה, אלא של התבוננות ותשומת לב.
מה שאתה מדבר עליו זה חיפוש של משהו חמקמק כזה, אבל בסוף תשעים ותשע אחוז מהזמן אתה עוסק בשלילה בכדי למצוא אותו.
הרי ברגע שאתה אומר "מצאתי", אז זה כבר לא הדבר ההוא, אלא האשליה או הפרשנות של מה שבאמת מצאת.
ישנם רגעים נדירים כאלה מדי פעם שמוצאים את זה לאיזה שנייה, שיש שקט אמיתי. משהו בלי מחשבה או שום דבר.
אבל המודעות לזה היא רק בדיעבד, כי ברגע שזה קיים אז אין את הפרשנות והזיכרון והמחשבה.
הדבר הזה הוא כמו שינה בלי חלומות. הוא הפסקה של רצף התודעה שלך. ברגע שיש שם משהו, אז זה כבר לא באמת זה.
ברגע שעולה בך המחשבה "הנה זה", אז אתה כבר במקום אחר.

הנקודה היא שבפועל החוויה שלי מכילה עוד דברים חוץ מהדבר הזה, ובגלל שאני לא מחפש משהו ספציפי, אלא פשוט מנסה לראות את החוויה כשהיא מגיעה, אז הדבר הזה לא הופך ל"גביע קדוש" מבחינתי.
הוא קורה לפעמים, כשיש שקט פנימי וחיצוני, אבל קורים גם דברים אחרים, ולהגיד שאחד "נכון" והשני "לא נכון" או אחד "אמיתי" והשאר "אשליה", זה עוד סוג של שיפוט עצמי והשוואה לאיזה אידיאל מומצא.
בסופו של דבר, אם יושבים בשקט, ונותנים למה שבא לבוא וגם ללכת, אז זה מופיע מדי פעם, בין דבר מה אחד למשנהו.
אם את כל מה שמגיע ישר שופטים ושוללים, אז השלילה הזו ממלאת את החוויה, ולא נשאר מקום לשום דבר אחר.

זו כמובן תחושתי בלבד, אני לא באמת יודע איך דברים פועלים בתודעות של אחרים.
בקושי יש לי מושג מה קורה בתודעה שלי...

lightflake

New member
אבל אתה מתייחס ל"שקט" הזה, כאילו עוד חוויה

עוד אחת מהחוויות שאתה חוקר, אני טוען שיש להתכוונן רק על השקט הזה כי "ממנו" נוצרות/עשויות כל התופעות האחרות

עשה זאת, אם כך

כאמור, כל אחד עם מה שמעניין אותו.
השקט הזה הוא מי שאני.
ה"אני" הזה מתבטא בכל מיני צורות, והשקט הוא ה"אני" שלא מתבטא בשום צורה.
אבל גם ה"אני" וגם הביטויים השונים שלו, כולם חלק מהחוויה שלי.
זו לא "עוד חוויה", הכל זו חוויה אחת, קוראים לה - "מה שקורה עכשיו".
השקט קיים כל הזמן, כמו שאמרת, אבל קורים עוד הרבה דברים אחרים.
אתה רוצה להתייחס אליהם כאשליה, ולנסות "להיפטר" מהם, להגיע רק לשקט.
כלומר אתה מתנגד לכל הביטויים של עצמך, כי אתה מאמין שרק עם ההתנגדות הזו תמצא את עצמך.
השאלה היא האם בסופו של דבר אתה לא עסוק רק בהתנגדות כל הזמן, בחיפוש הזה.
אני לא יודע, כי אינני מכיר אותך ואת רצף התודעה שלך.
הרי גם ההתנגדות הזו בעצמה היא ביטוי של ה"אני", בטח ובטח שהיא לא השקט עצמו.
אם אתה רוצה להגיע ל"הארה" או "התעוררות", ולדעתך שלילת החוויה היא הדרך, אז לך בה.
אני לא רוצה להגיע לשום מקום, למעט למקום הנוכחי.
אם אני נמצא באי-שקט, אז זה המקום הנוכחי, ובו אני רוצה להיות.
אם אני נמצא בשקט, זה גם המקום הנוכחי, וגם בו אני רוצה להיות.
כל מה שאני רוצה זה להיות במקום הנוכחי שלי, לראות אותו ולהכיר אותו ולקבל אותו.
בטח ובטח לא להגדיר אותו כ"מציאות" או "אשליה", כי שניהם לתחושתי הם שיפוט ולא התבוננות.
יכול להיות שלעולם לא אגיע ל"הארה" או ל"רוחניות" או לכל המונחים האלה, שאין לי מושג אפילו מה הם אומרים.
מה שכן, עם קצת תשומת לב, אולי אגיע למי שאני עכשיו.
אולי גם לא, מי יודע. העיקר שהדרך מעניינת.

lightflake

New member
כתבת שראית אצלך

"אצלי כעס זו תגובת התנגדות בין המצאה דמיונית של "מה שאמור להיות" לבין מה שנקלט בפועל לפני התגובה הזו."

אוקיי זאת ראייה אינטלגנטית, אבל בוא נלך יותר לעומק של זה, מאיפה אתה חושב שאתה יודע "מה אמור להיות" ? בעצם השאלה הזו היא על פי מה אתה שופט בין "מה טוב" ל"מה רע" ? (וזה יפה איך שכבר בסיפור הראשון בתנך מתוארת הנקודה הזו בדיוק, דעת טוב ורע = גירוש מגן עדן) אז על פי מה אתה שופט ? הרי אין לנו באמת כלים לדעת מה טוב ומה רע אוניברסליים, מוחלטים (אם בכלל יש טוב ורע מוחלטים), הטוב ורע שאנחנו שופטים הוא תמיד קשור אלי! כלומר, טוב לי, רע לי, אז לכן השורש הוא למצוא מי זה האני הזה.

לכן, אם אפשר ללכת לשורש העניין ולנתק את האשליה הראשונה (ההזדהות "אני") ממילא יתבטלו הטוב והרע (הפרטיים הללו) ואז ממילא לא יעלה בך הכעס, כלומר, אתה תראה שכאן זה גן העדן, וזה תמיד היה גן עדן.

וזה הכל

זה בדיוק מה ששאלתי

מאיפה מגיעה ההתנגדות? מאיפה ה"מה שאמור להיות" הזה?
מה שאני מנסה לומר זה ש"מה שאמור להיות" זו המצאה, זה דמיון.
ברור לי שאין דבר כזה "אמור להיות", יש רק את מה שיש.
ה"מה שאמור להיות" מקורו באגו/מיינד/כל שם אחר שתרצה.
ועל כן שאלתי, מה זה הדבר הזה, מאיפה הוא יודע "מה אמור להיות"?
ממה הוא מתגונן? מאיפה מגיעים כל הצרכים האלה?
הגוף רוצה אוכל, אז התודעה מייצגת את זה כרעב
המיינד/אגו רוצה משהו שונה מהמציאות, אז התודעה מייצגת את זה ככעס או עצב או כל התנגדות פנימית אחרת.
אני פשוט שואל, מאיפה מגיע הרצון הזה למשהו שונה? למה המיינד הזה לא רוצה את מה שיש?
זה הנושא שמעניין אותי.
כי הגעתי כבר להבנה שיש "מה שקורה עכשיו" ויש את כל ההתנגדויות לזה, שנובעות מאותו "אגו" או "דמות" כזו.
מעניין אותי להכיר גם את הדמות הזו, כי היא נמצאת בתוכי, היא חלק ממני. בדיוק כמו שהגוף קשור לתודעה ומסוגל לשדר לה "רעב".
גם הצרכים הנפשיים האלה שאנחנו מכנים "מיינד" קשורים לתודעה, כי הם מסוגלים לייצר התנגדות לחוויה האמיתית.
כמו שכתבתי בהודעה הקודמת, כל הדברים האלה הם ביטויים של אותו הדבר, של ה"אני" האמיתי, אם תרצה לקרוא לו כך.
הנקודה היא, ואינני בטוח שהיא הובהרה דיה, שאני לא רוצה לבטל שום דבר, רק להכיר ולראות מה קורה.
זה שם, זה חלק ממני. העובדה שמישהו בפורום או בספר או במפגש סיפר לי איזו תיאוריה שזה "לא הדבר האמיתי" לא הופכת את זה לפחות אמיתי בתוכי.
ההיכרות הזו עם העצמי, זה כל העניין כאן, שום דבר לא יותר מזה. אין לי שאיפות להארה או לתקן או לשנות משהו. אין כאן שום דבר מקולקל.
אחד הדברים הראשונים שלמדתי בתהליך הזה, זה שהשיפוט ממסך. כלומר כשאני עסוק בלהגיד "זה כן" ו-"זה לא", אני לא רואה באמת את "זה".
אז הבנתי שכעס הוא שיפוט, הוא התנגדות, הוא להגיד "זה לא" על החוויה.
באותה המידה הסיפוק הוא גם שיפוט, פשוט מסוג אחר, של להגיד "זה כן" על החוויה.
כך או כך, אף אחד מהם אינו החוויה עצמה.
לכן לתחושתי הדרך היחידה להכיר את עצמך היא לא לשפוט את מה שקורה בך - אלא לקבל ולבחון כל דבר, בין אם הוא כעס, בין הוא שיפוט ובין אם הוא המצאה.
הופתעתי לגלות שכשמקבלים התנגדות פנימית היא נוטה להיעלם, כך שאולי הפכתי לאדם שלו יותר בדרך, אבל זו לא הייתה המטרה. לא תכננתי ולא כיוונתי אליה.
לכן, כשאני שואל "מאיפה מגיע הכעס", אני שואל זאת מתוך רצון להכיר את ה"מיינד" הזה שאתה ורבים אחרים כאן שונאים כל כך ושוללים כל הזמן.
הוא חלק ממני, הוא ביטוי של אותו "אני" יחיד. אני לא מעוניין להתנתק ממנו. בדיוק ההפך, אני מעוניין להתחבר אליו, ולחוות גם אותו, פשוט בצורה מודעת.
מקווה שהסברתי יותר טוב את מה שניסיתי להעביר, אבל כמו שאמרת בהודעה אחרת, בלי לחוות את זה קשה להבין את זה.

כן הכל ביטוי של אותו אחד

כולל מה שנדמה שלילי. אם כי ברגע "הבא" אותה התנגדות או סיפוק הם כבר החוויה עצמה.
כל דבר יכול לשמש דלת הווה, או אותו פרי מתוק-מתוק כשתלויים מעבר לתהום.

בשביל לדעת מה המקור, יש לשים לב ברגע המגע עצמו בין החווה למושא חווייתו לכל דבר, גם הקטן והעדין ביותר שקיים.
אך גם זה לא מספיק, בלי הבנה לגבי הזהות, אחרת לא יודעים למה לשים לב.
באותו רגע אפשר לשים לב לכך שהחווה מחזיק זהות נפרדת מהחוויה. החוויה מחולקת.
למעשה לחוות את הזהות הזו והחלוקה הזו במודע. את הבריאה כל רגע מחדש של החווה.

למשל לא צריך לחכות לסבל נסיבתי מיוחד, גורם לכעס או תגובה אחרת.
יש גוף. כל הזמן. הגוף נלקח כמובן מאליו אישי-חווייתי, כשבפועל יש פה כל הזמן מגע רציף בין מישהו למשהו.
יש תפיסה חושית. כל הזמן. תנועות מנטליות.
אותה דמות קיימת ברקע כל הזמן וצובעת כל דבר.

מאיפה מגיע הכעס היא שאלה על תנועה יחסית גסה בהכרה.
מאיפה מגיע הגוף? מאיפה מגיעות הצורות המצטיירות כעולם חיצוני? מאין הידיעה כי צורות אלו אינן אני ואילו הגוף הוא אני?
הדברים הללו מתרחשים כל הזמן. זמינים כל הזמן.

פה אתה ממלכד את עצמך

כשאתה אומר "לדעת את זה באופן אינטלקטואלי" זה כבר צעד אחרי, זו כבר פרשנות של "הוא לא חי את זה".
אבל האמת היא שהאינטלקט אינו הבעיה כלל.
הבעיה היא אמונה.
האינטלקט הוא אחד מאמצעי הביקורת לאמונה.
מכשיר ביקורת אחר לאמונה הוא "זפטה בראש", או ליתר דיוק- התנסות.
הטעות שלך היא שוב ושוב, שאתה מכוון את חיציך כלפי ה"אינטלקט" במקום למקור של הבעיה- האמונה.
ובאותו הזמן, אתה ממשיך להאמין בשטויות חדשות מפי גורו זה או אחר השכם וערב, ומתרגז אם מבקרים אותן ע"י האינטלקט, ואפילו מתרגז אם מבקרים אותן ע"י הניסיון.
בקיצור- אינך יודע "מי נגד מי" כלל וכלל. אתה אבוד, ידידי.

lightflake

New member
Before enlightenment, chopping wood

.and carrying water
.After enlightenment, chopping wood and carrying water

למעלה