סיפור ושאלה

ro99

New member
מדריך לעברית של רו...

כשאמרתי "הקדם", מה שבעצם ניסיתי לאמר זה "תקדים"... כל כך השתדלתי לא להגיד precedence - תנו לי קרדיט על כך לפחות. אוקיי, לא הבהרתי כמה דברים מספיק. הידיד העורך דין אמר לי זאת לפני פסק הדין. אבל גם עכשיו זה לא קבוע בחוק. אולי אנשים לא יאלצו לפנות לבית משפט עליון, אבל הוצאות יהיו. מסכימה שיש התקדמות - בהחלט! - אבל מכוונים sneaky: אין ללכת בדרך המלך עם ראש זקוף ולדרוש זכויות. אין הפגנתיות של נשואים גאים כפי שהיתה (ונכשלה) בארה"ב. הבעייה באה לא רק מכוון הצבור הרחב ההומופובי ברובו, אלא המון גם מכוון הקהילה עצמה. קראתי משפט מהמם במאמר בעתון של היום שאני מצרפת כהודעה ראשית כדי שלא יעלם. זה מאמר על זכויות להומוסקסואלים בארה"ב, והמשפט הוא:"We've only been tolerated because we've remained silent," ואין דבר שמתאר את המציאות הישראלית מאשר זה. לא סתם אומרים שישראל מחקה את אמריקה...
ואתה צודק בגדול לגבי הצבא אבל התאור שלך של העבר לא מדוייק: אני מכירה הומוסקסואלים גלויים בצבא עוד בשנות ה-70 שלא נשלחו לקב"ן ולא שוחררו (ואפילו שהיתה נגדם הומופוביה איומה, היא פשוט המשיכה מצד הקצין וכו' כשהגישו תלונה, אבל לא יותר מזה). ותאמין לי שעם קצת רצון גם אז היה הרבה יותר קל ממה שאנשים חושבים להשתחרר מהצבא. אני מכירה מספר ממש לא מבוטל של אנשים שהשתחררו מהצבא בשנות ה-70 וה-80, ובהחלט לא דוסים. דוקא שמעתי ממשהי שמכירה את המצב אז והיום שכיום יותר קשה יחסית לאז. פשוט אז לא היו דנים על זה במדיה.

סלסרו

New member
שרשור מענין מאד

(סליחה שאני דוחף את אפי לכאן..) הדברים שנכתבו כאן העלו לי אסוציאציות רבות בקשר ליציאה בשאלה. מתי מספרים, אם בכלל, השוואות בין הנחיצות הכמעט אובססיבית בישראל לתייג, וכו' וכפי שדסקסנו בעבר - ישנן הקבלות בין היציאה מהארון ליציאה מארון הקודש.. רציתי להעיר לגבי החוקים שהבאת, שאין זה נכון להשווה בין ישראל לבין מה שקורה במספר סטייטים בודדים ומזה לבנות קייס על כל ארה"ב. מן היושר הוא להשוות גם לשאר הסייטס - שבהם גייז מוגדרים כאוכלוסיה מוגנת, מותר ע"פ חקיקה (לא השופטים) לאמץ, וכו'. אינך צודק לגבי הנקודה האחרונה. בוש - כן, כן, אותו בוש ה
! - חתם על חוק שבין היתר מכיר בזכותם של בני זוג גאים לקבל death benefits

odedee

New member
לפעמים אני שמח לגלות שאני טועה...

אבל חוששני שבמקרה הזה הטעות היא היוצא מן הכלל שמאשר את הכלל. החוק הזה עבר ב-2002. אני די בטוח שהחוק הזה לא היה עובר לולא זאת שבפיגוע בניו יורק מתו הומולסבים שרשמו את בני/ות זוגם כמוטבים בפוליסות שלהם. לסרב לכבד את רצונם בנסיבות האלה היה עולה לבוש בהרבה הון פוליטי. האם אתה רואה את בוש של 2005, שעשה מ-traditional values (אני בכוונה לא כותב moral כי אני לגמרי לא מסכים עם המשמעות שמצטרפת לזה) קרדום לחפור בו במערכת הבחירות, מעביר חוק דומה לזה? אני בהחלט הסתייגתי לגבי הדברים (הטובים והרעים) שקורים במדינות השונות, ברור שארה"ב איננה מקשה אחת. אבל אני חושב שברור שארה"ב בסופו של דבר היא לא ממש מובילה בשוויון הומולסבי. אגב, אתה יודע באיזה סטייטס גייז הם מיעוט מוגן?

ThatsMyName

New member
יציאה

ואני דווקא התכוונתי לישראלים שחיים פה בארהב...אין לי מושג בקשר למה שקורה בארץ. בגדול אני חושב שהכל קשור ל"אני האמיתי" ול"אני השקרי" שכולנו פיתחנו בזמן שגדלנו בסביבה לא כלכך אוהדת ומבינה|

odedee

New member
הבנתי למה התכוונת

מה שכתבתי נכון לגבי ישראלים באשר הם, לא רק ישראלים בישראל...

CANADA1979

New member
i find it easier to come out to isr

to israelis. For some reason I don't find them threatning and i don't care much. I am more concerned about co workers and other narrow minded people here in Canada. When I meet an israeli once a year then i can care less if he knows or not. I am well established with my non israeli friends that if i ever meet a str8 israeli and we like each other's company then it's up to him if he wants to accept me or not. I don't care much.​

למעלה