סיפור בוקר

יעלי2

New member
סיפור בוקר ../images/Emo142.gif

באמצע שנת 1996 התקיים בארץ מבצע תרומת מוח עצם לילד קטן ומקסים. אני ועוד כמה מאות אנשים מכל הארץ הגענו למרכזי התרמה שבהם לקחו דגימת דם ותרמנו דם. מאז היו עוד מספר ימים מיוחדים כאלה ומאגר פוטנציאל תורמי מוח עצם יהודים גדל ל 140,000 איש. למרות זאת, קשה מאוד למצוא התאמה לטובת מי שזקוק. למה אני מספרת לכם על משהו שקרה בשנת 1996? כי אתמול בערב שמעתי הודעה משונה על המשיבון ובקשו שאתקשר לנציגה של ארגון מסוים. כשדברנו, הבנתי שעכשיו כמעט אחרי 8 שנים מצאו אותי מתאימה לתרום מוח עצם למישהו שזקוק בדחיפות. הייתי מופתעת (מזה שמצאו התאמה ומהזמן שחלף). ההתאמה היא הרבה יותר מ"סתם" מקריות, אבל כדי לתרום צריך לעשות בדיקה מיוחדת יותר מעמיקה (בדם לו בי) וקבענו תור לבדיקות נוספות. לא שאלתי אותה יותר מידי שאלות, אבל סכמנו שאם נתקדם יסבירו לי בפרוטרוט מה התהליך. אז לא פלא שהמחשבות היה קשה לי להירדם אתמול בלילה.

יעלי- כל הכבוד!!!

רק רציתי להגיד לך שהטכנולוגיות של היום, כבר לא צריך לשאוב נוזל מעמוד השידרה בכדי לבצע תרומה. תרומת דם רגילה מאפשרת קציר של התאים הרצויים בהרבה פחות טראומה.

אתי@

New member
אין לי מילים

גם אני לא הייתי ישנה בלילה, במקומך. זה לא עניין כל כך פשוט, לתרום מח עצם. אני מקווה שהענינים יסתדרו באופן שהכי יתאים לך. חזקי ואמצי אתי

מאי26

New member
וואו... מוזר לחשוב שאחרי כל כך הרבה

זמן פתאום איתרו אותך. מקווה שתהיי חזקה ושתצליחי לעשות בסוף מה שהכי מתאים.

נופר30

New member
יעלי2 כל הכבוד

מי כמוני יודע כמה אפשר להעריך את זה וכמה טוב במידה ואכן תתאימי ותחליטי ללכת על זה זה יעשה למישהו

che55

New member
בהחלט כל הכבוד ../images/Emo45.gif

סיפור מרגש ביותר, הלוואי ותצליחי להציל חיים - זה הדבר הטוב ביותר שיש בעולם

יעלי2

New member
.....

דבר ראשון אין לי התלבטות. אם אמצע מתאימה באופן מוחלט - אעשה את זה. לפי מה שהבנתי יש שתי דרכים, האחת מהם ששואבים דם מוריד ביד אחת, מחזירים אותו לצינור ביד השניה, כשבדרך שואבים את תאי האב הבריאים. שזה בעצם מה שהחולה צריך/כה. אם זה מענין, הסבירו לי אתמול שקודם יעשו לי בדיקה נוספת מעמיקה יותר כמו שציינתי. אחר כך יעשו לי בדיקה גופנית לוודא שאני מסוגלת לתרום (ואני אשאל באותה הזדמנות שזה לא יפריע לי או יקשה עלי להיכנס להריון בעתיד) ואז יבצעו את התהליך. בכל אופן, השנים לא הקהו את הרצון מאז-לעזור בדרך כזו (נדירה סטטיסטית). אחר כך

דפי26

New member
יעלי באמת כל הכבוד

אני הבנתי שזה לא מסובך מידי.חבל שלא יכלו לעשות מאגר של כל התושבים וכך היו מצילים המון חיים

אמיקה

New member
איזה יופי!!!!!!!!!

זוכרת את המבצע ההוא .... איזה מעולה ! כל הכבוד לך !!! למיטב ידיעתי "התהליך" הוא תרומת דם לא מאוד מסובכת. הבעיה הייתה ההתאמה. ישר כוח!!!!!

yoyo10

New member
כל הכבוד ../images/Emo45.gif

אני חושבת שזה נותן ערך מוסף לחיים שאת יודעת שבזכותך חיי אדם נצלו

ayush

New member
כל הכבוד ../images/Emo47.gif אכן מעשה נעלה !!!

שיהיה בהצלחה !

יעלי- משהו קטן

מבלי להפחית אפילו במילימטר את חשיבות וגודל המעשה מה שאת הולכת לעשות זה רק לתרום דם, אז זה ממש לא מפחיד, מקס´ לא ממש סימפטי. אז כל הכבוד לך ואל תחחשי שמדובר בפרוצדורות רפואיות מפחידות, חבל על הדאגה שלך

יעלי2

New member
לנועה של גיא

לא פוחדת, לא חוששת ויודעת שמדובר "רק" על בדיקת דם. מה בדיוק עושים זה אני אפרט אם אתקדם בתהליך. מה שחשוב הוא לחשוף את החשיבות של זה לכם, ועל ידי כך לעודד עוד ועוד אנשים להיכנס למאגר כדי להגידל את הסיכויים של אחרים. זה המקום להוסיף שיש לי כריס של א.ד.י. ושלא נצטרך לתרום או לקבל, אבל חשוב שיהיה.

למעלה