סיפור אמיתי

Lear22

New member
סיפור אמיתי

טוב,קודם כל שלום לכל האנשים שפה. אני די חדש אצלכם אבל בתור אחד שאכל - בכמעט - כל המקומות שמדובר עליהם פה אני יכול להגיד שאתם עושים עבודה טובה. רציתי לספר לכם על סיפור אמיתי - ומזעזע לדעתי - שעברתי לפני כמה שבועות. זה זמן רב שאני חושב שאת ההמבורגר הכי טוב בתא מגישים בMIND THE GAP אחרי בדיקה מאוד ארוכה של כמעט כל המקומות שמגישים המבורגרים בתא הגעתי למסקנה כי הכי טעים - לי - שם. קציצה גדולה, עם טעם חזק של בשר ומאוד עסיסית. נורא טעים. את המקום השני לוקח הקופי בר/ברסארי (הרי זה אותו דבר) ואת השלישי אפשר לתת לביפבורגר טלה החדש של דיקסי. אבל זה לא הסיפור. אני הגעתי למיינד אחרי שחברים שלי כבר ישבו שם כמה זמן וכבר התעצבנו קשות על המלצר שגם לא התייחס אילהם וגם על המטבח שלקח את הזמן עם המנות. גם אני המשכתי לסבול מהשרות הבאמת גרוע של המלצר שחוץ מלדבר אילנו בהתנשאות (ברם הוא מלצר יין במול ים) וגם לא להביא כוס מים אחרי שביקשתי ממנו 3 פעמים (ושוב כוס מים במסעדות זה סיפור אחר לגמרי) כשהגיע החשבון החלטנו פה אחד לא לתת למלצר די שרות מלאים. פשוט כי לא הגיע לו. המיינד הוא אחד המקומות היחידים בתא (חוץ מאפרופו וקפולסקי אולי) שמוספים את הטיפ כאילו הוא חלק אינטגרלי מהחשבון. כשהגשנו למלצר את הויזות עם פחות כסף (כי רצינו להשאיר פחות טיפ) אמרנו לו שאנחנו רוצים להשאיר פחות מ12 אחוז והוא אמר באי אכפתיות שנשאיר כמה שאנחנו רוצים. השארנו. הוא חזר ואמר שחסר לנו כסף. אמרנו לו שאנחנו נותנים לו את הטיפ במזומן. הוא ביקש את כל הסכום כי אחרת הוא לא יכול לסגור חשבון. נתנו לו. הוא שוב חזר ואמר שחסר כסף. אמרנו לו - אנחנו יודעים. אתה מקבל פחות כסף טיפ. הוא הלך וחזר המנהל ואמר שבגלל שלא אמרנו למלצר בזמן שאנחנו לא נותנים לו את כל הטיפ אנחנו - תקשיבו טוב - מחוייבים לתת את כל השרות. אמרנו לו שאין מצב פשוט כי המלצר לא הרוויח את השרות. הוא היה גרוע. אין לי בעיה לתת גם 20 אחוז שרות - ואני נותן את זה - כשהמלצר באמת עושה את העבודה כמו שצריך.הוא אמר בתגובה שאו שנשלם או שהוא פשוט מעביר את הויזות על הסכומים כמו שהוא צריך לקבל. אנחנו אמרנו שאם יעשה את זה פשוט נבטל את החיוב בחברת האשראי ושאם הוא "חייב לסגור קופה" - משל מדובר בתוכנית האטום שאי אפשר לשנותה - שיוציא מהכיס שלו או של המלצר את הכסף שחסר. הוא אמר שיש לנו שני ברירות - או שנשלם או שהוא קורא למשטרה. בתגובה לאמירה אמרנו שהמשטרה יכולה להגיע בסבבה. בנתיים התפתח דיון שלם במסעדה איך הם מעיזים לגבות מראש כסף על שרות ולמה אנשים מחוייבים לתת 12 אחוז שרות למישהו שלא מגיע לו לקבל את הכסף הזה - את הכסף לשעה הוא מקבל בכל מקרה - המנהל הלך, כנראה כדי "לקרוא למשטרה",חזר אחרי כמה דקות, העביר את הויזות על הסכומים שאנחנו רצינו ואמר שכדאי ש"נעוף משם כמה שיותר מהר" אמרנו לו שחבל שהוא עומד מאחורי המלצר במקום לעמוד מאחורי הלקוח ושזה ממש לא הכסף אלא העיקרון. בכל מקרה, באמת חבל על אחלה המבורגר, אבל למיינד אני כבר לא יכול לחזור.

עירד29

New member
לפי מה שהבנתי גם אין לאן...

סגרו את המסעדה לא? עם סיפור כזה לא נותר לי אלא לחשוב שלא פלא....

Lear22

New member
לא סגרו אותה, היא עובדת

היא עובדת טוב בערבים\לילות כבאר חלש שם מאוד בצהריים בגלל התחרות עם אודאון והעסקיות שלהם (וגם עם פאפאגיו אבל פחות)

meravbr

New member
המסעדה סגורה ומסוגרת!

עברתי שם לפני שבוע - ויש שם פתק שאותר שהיא נסגרה "עקב המצב"

B r u l e

New member
זה באמת מרתיח

טיפ הוא רשות ואני לא אוהב שקובעים בשבילי כמה טיפ לשלם, אני אקבע בהתאם לרמת השירות. ביחס לתקרית, אם להתייחס לדבריך (שהם צד אחד בסיפור), אז אכן מדובר בחוצפה וטוב שהמסעדה נסגרה, עם כל הכאב שבדבר.

Siren

New member
אתם עד כדי כך לא מעודכנים?!../images/Emo2.gif

לפי התיקון האחרון לחוק הגנת הצרכן, אסור לכלול בחשבון דמי שירות ואבטחה!

Lear22

New member
כשאמרנו לו את זה

הוא אמר שהוא יגבה כמה שרות שהוא רוצה אין גבול

Soak

New member
סיפור דומה...

אתמול - בערב יום העצמאות ישבתי עם חברים בבית הקפה שנמצא על חוף הים מול "מקדונלד'ס" בטיילת בתל אביב. מדובר בבית הקפה עם האהילים האדומים שמונחים על החול עם ספות. אני יודע שלא מצפים ממקום כזה להצטיין - לא בשירות ולא באוכל. זה מקום שמיועד בעיקר לאוויה. אבל יש גם גבול בין זה לקטסטרופה. הזמנו 2 שייק פירות, מילקשייק בננה ותה. אני הזמנתי סלט טונה ודיאט קולה וחברי הזמינו חומוס פלאפל. הסלט התגלה כירקות רגילים חתוכים עם ביצה קשה וטונה מקופסה. לא היה שם בצל ותירס - כפי שהיה כתוב בתפריט ובכלל לא היה בו שום דבר מיוחד מלבד המחיר - 48 ש"ח (!!). לא רק זה - אלא שהוא לא הגיע עם לחם ואם רציתי הייתי צריך להזמין בנוסף. שקית רוטב אלף האיים קטנה של תלמה צורפה אליו. אחד מהשייקים סבל מטעם לואי חמור של מלון. ידידתי לגמה 2-3 לגימות וקראה למלצרית בבקשה להוסיף עוד קצת מהפרי השני. התשובה של המלצרית השאירה אותנו פעורי פה: "בכל יום אחר לא היתה בעיה אבל היום אנחנו מאוד מאוד לחוצים ואין אפשרות". גימגמנו "אוקיי" נבוך והיא הלכה לדרכה. אח"כ הגיע התה - מים עם נענע. המלצרית הבטיחה לחזור מיד עם סוכר ותיון. אחרי 8 דקות היא חזרה עם סוכר והלכה - מבלי כוונה לחזור. קראנו לה שוב והזכרנו לה לגבי התיון - והיא הלכה שוב להביא אותו. כשלבסוף הגיע התיון - המים היו כבר קרים. זועמים ביקשנו את החשבון והחלטנו כבר שטיפ היא לא מקבלת. כמובן - הטיפ היה כלול בחשבון. מקום שיודע שהוא נותן שירות גרוע כנראה חייב לבטח את הטיפים שלו. שילמתי 65 שקל על דיאט קולה, סלט טונה מגעיל וטיפ. זה לא היה שווה אפילו 10 שקלים. מעולם לא ניתקלתי בכזה שירות ומקום נוראי. א-ב-ל... הנה הקטע שתתעצבנו עלי. לא אמרנו מילה. לא למלצרית ולא לבעל המקום. שילמנו, שתקנו והבטחנו בלב לא לחזור לשם לעולם. חברי פשוט מאוד לא לוקחים דברים כאלה קשה והעדיפו לעזוב את זה ולעבור הלאה מאשר להתחיל להתלונן. אני הרגשתי הכי גרוע בעניין. מה אתם אומרים? אפשר עוד לעשות משהו בנידון? (הכוונה להתלונן עליהם איפושהו?)

liti

New member
בהחלט שיש מה לעשות,

ניתן לפנות למועצה להגנת הצרכן בטלפונים 5609152 או 5604671 ולהתלונן על כך שהטיפ היה כלול בחשבון בניגוד לחוק. אם יש לך את הקבלה אז תשמור עליה כיוון שהם יבקשו ממך לפקסס אליהם.

Lear22

New member
אגב

למלצר גם אסור בתכלית האיסור להגיד ללקוחות שהם לא יכולים לשלם את הטיפ דרך האשראי. זה לא חוקי אני מכיר מסעדה ש -לטובה כמובן- אמרה למלצרים שלה שמי שרק ירמוז ללקוח שלא כדאי לשלם את הטיפ באשראי הוא\היא יפוטרו מייד. לעומת זאת הייתי באגאדיר בהרצליה ביום שבת וכשרצינו לשלם את הטיפ באשראי המלצרית התחילה להבכיין שאם נשאיר באשראי היא לא תקבל מזה שקל. אז זו גם שאלה של איך היתה המלצרית.

שח_מט

New member
בפאריס אגב, הטיפ כבר כלול במחירי

המנות, בין 10 ל- 15% וזה מייקר מאוד. אח"כ לא נעים לא להשאיר כלום למלצר... כך לפי החוק!

SigurRos

New member
אני ממש גאה בכם

מי זקוק בכלל לשירותיי ?! שמחתי לגלות שהתיקונים האחרונים לחוק הגנת הצרכן הופנמו ללב השורש הקוגנטיבי שלכם.

B r u l e

New member
סיגור!!!!!!!!!!!!!!!!

מזמן לא שמענו ממך, התגעגעתי, היכן היית כל הזמן הזה?

SigurRos

New member
ברולה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!my man

יש דברים שהשתיקה יפה להם

עמית@

New member
חצופים בעליל-

ואני בהחלט מבינה את הרצון לא לשוב לשם- ולא לתת את מלוא השירות- חבל שתמיד המלצרים נותנים לך תחושה שאתה מן מפלצת מגעילה (שלא נדבר על לא תאמן מבחינה חברתית וסחבקית) אם אתה מעונין בשירות נורמלי- אחרי הכל- בשביל זה אתה משלם. לא ברור הקטע

למעלה