סיפור אישי

ofir_y

New member
תגובה

לא כל כך הבנתי מה שאמרת לגבר "הגבול בין יש לאין לא ברור, אולי אפילו לא קיים". מה ההבדל בין ייתכן ליש או אין, לבין יש או אין? אם לדוגמא יש לי קופסא ואני אגיד "האם יש בתוכה כדור?" "האם ייתכן שיש בתוכה כדור?" אה יפה עכשיו בערך הבנתי מהדוגמא. אם אני אומר שייתכן שיש בתוכה כדור רק אז אני אוכל לשאול אם יש או אין בתוכה כדור? [זה מה שהבנתי, תקן אותי אם אני טועה] ומה שעוד לא הבנתי "בחקירתך תשתדל לשלב בין קריאה לספרים להתבוננות בנופים" . ובקשר למה שאמרתי על החרדים ואם הם צודקים אז כולנו נירקב בגיהנום - הכוונה שלי הייתה, שאם יש אלוהים אז הם אלה שצודקים ואנחנו לא - מה לא הגיוני פה? ולהערה הסופית שלך - כן, אני תמיד אשמח לקרוא פירוט כי בלי זה הטענה שלך ריקה מתוכן.. תודה, אופיר

nissimhania

New member
סבבה...

"הגבול בין יש לאין לא ברור, אולי אפילו לא קיים". --- אלוהים לא יכול להיות ´יישות´ (מהמילה ´יש´), כי אז תמיד נוכל לשאול מי יצר אותו. ואם יצרו אותו אז הוא לא אלוהים... אבל האם זה אומר שאלוהים לא קיים? לא בטוח. היות ואלוהים הוא מעל הכל ומקור הכל, הוא איננו חייב להיות מוגבל תחת ההגדרות של יש ואין, כפי שבני אדם מכירים. ייתכן והוא גם ´יש´ וגם ´אין´ ועוד שאר האינסוף האפשרויות שאנחנו לא יכולים להכיר... "אם אני אומר שייתכן שיש בתוכה כדור רק אז אני אוכל לשאול אם יש או אין בתוכה כדור" --- נכון! אם תבין שלא ייתכן שאין כדור בקופסא, גם אם לא תראה אותו ממש, עדיין תאמין שהוא קיים. וזו התחלה. "בחקירתך תשתדל לשלב בין קריאה לספרים להתבוננות בנופים" --- ´ספרים´ נותנים מידע- מעשירים את השכל. ´נופים´ נותנים פליאה- מעשירים את הרגש. שאלתך איננה שאלה מדעית, היא שאלה רוחנית. רוחניות כוללת גם שכל וגם רגש, במין שילוב שלא ברור לאף אחד פרט לאדם עצמו. אם אתה הולך רק על שכל, אולי תהיה חכם- אבל במהרה תאזל לך המוטיבציה להמשיך, וגם ייתכן וחקירתך תלך לכיוונים לא רצויים. (´מדעיים´ יותר, ´רוחניים´ פחות). אם אתה הולך רק על הרגש, אולי תהיה רוחני מאוד, אבל בלי קשר למציאות. (ע"ע שאנטי
) "אם יש אלוהים אז הם אלה שצודקים ואנחנו לא - מה לא הגיוני פה?" ---- עכשיו אתה יכול לענות לבד? אה, והבהרה חשובה: כל שנאמר כאן הינו דעתי הכנה והאישית. איני מתיימר לקבוע עובדות על עולמנו לזולתי, אך עם זאת איני חושש לומר שזו אמונתי.

begone

New member
אני חייב לתקן אותך, אופיר

אל תיתן לדמגוגיה של הדתיים/חרדים לבלבל אותך: יהדות = סך כל ההיבטים בעולמם של היהודים. זה כולל לאום, מוצא אתני, מנהג, תרבות, היסטוריה, פוליטיקה - וגם דת. הדת היהודית = חלק קטן מתוך היהדות, הגורס כי יש אלוהים וכו´. אל תתבלבל בין היהדות ובין הדת היהודית! זה לא אותו דבר. אם אתה יהודי-ישראלי-חילוני, אתה בהחלט יכול להיות בקיא ביהדות גם בלי להיות דתי.

ofir_y

New member
אכן, יש לי בעיה קטנה במינוחים פה

ובהחלט כל אחד יכול לאמץ לעצמו הבט משלו לגבי מונחים כאלה [או שלא?] .. בכל מקרה, בהודעה שלי התכוונתי לדת היהודית. תודה על התיקון , אופיר

israelberger

New member
למה הפרעתם לחבדניקים?

למה כל כך הפריע לכם שהחבדניקים מדברים לילדים? סתם שנאה לכל דבר שמריח יהודי? אני בטוח שהילדים די נהנו לקבל ממתקים.

ofir_y

New member
באמת מסכנים שכמותם.

קודם כל זה עבירה על החוק - שידול קטינים. וזה לא שינאה לכל מה שמריח יהודי, זה שינאה לכל דבר שמריח כמו שוחד. לשחד ילדים קטנים - לנצל את זה שהם רוצים ממתקים וצעצועים בשביל לגרום להם לשבת שעה ולהקשיב לשטיפות מוח? כן הילדים נהנו לקבל ממתקים, אז אם החבדניקים הנחמדים היו כל כך טובים למה לא לתת להם ממתקים וללכת לדרכם?

israelberger

New member
באמת הם רשעים (סרקאזם!)

החבדניקים האלה ממש רשעים. כל היום הם רק חושבים איך לשדל את הילדים הקטנים ולשטוף להם את המוח. איזה אנשים רשעים. ממש חלאות אנוש.

גוססי

New member
באמת למה להפריע להם?

מחר יבואו מיסיונרים נוצרים שירצו לספר על ישו וכיצד הוא יושיע את האנושות החוטאת, מחרתיים יגיעו כמה מוסלמים חביבים שיסבירו כיצד קבלת הקוראן תסייע לכל כופר להבטיח את מקומו בגן העדן, וכן הלאה. אגב, אולי תוכל להסביר מדוע פעילי דעת אמת הוכו ע"י תושבי כפר חב"ד כשניסו לחלק שם קונטרסים לפני מספר שנים?

uuuaaa

New member
אתה טועה

דבר ראשון הפצת יהדות בארץ ישראל אף פעם לא תהיה מסיונרית. כי זוהי ארצו של העם היהודי. לכן גם הפצת יהדות בקרב יהודים היא לא מסיונרית. הפצת יהדות נועדה בראש ובראשונה כמובן לקרב יהודים לדתם אך גם להשכיל אותם על ההסטוריה המפוארת של עמם. המסיון לעומת זאת פועל להכחיד את העם היהודי. לשם כך הוא משתמש בעורמה רבה בשיטות שיכנוע שונות והמרת דת במימון עצום של מדינות בחו"ל. אני יודע שתגיד שגם המחזירים בתשובה פועלים כך. אך אתה טועה. כי הם רק רוצים להציג בפני היהודי דברים שהוסתרו ממנו - ולאפשר לו לבחור בין הדברים. ועוד משהו. כשמפיצים יהדות אצל חילונים - מציגים בפניהם דברים שהם לא ידעו, או דברים שהועברו אליהם מעוותים ומלווים בשנאה. אך כשמציגים דברי כפירה לדתיים - לא מחדשים להם כלום. כי הם יודעים מה מציע העולם החילוני, והם יודעים שהם יכולים לכפור בכך שיש בורא לעולם. פשוט משתמשים בנסיונות שכנוע מתוחכמים וגוזמתיים כדי להעבירם על דתם.

גוססי

New member
זו מכבסת מילים

הטרמינולוגיה החד-צדדית בה אתה משתמש אינה משנה את העובדות, והאל של היהודים אינו טוב יותר מזה של הנוצרים. רוב החילונים לא ירצו שילדיהם יתחרדו או יתנצרו בדיוק באותה מידה (למעשה אני חושד שהרבה מאד חילונים יעדיפו שילדיהם יתנצרו ולא יתחרדו, כי נוצרי אינו מאבד את הקשר שלו עם המציאות ולא צריך להסתגר בגטו פיזי או תרבותי).

uuuaaa

New member
ובכן

הא-ל של היהודים כן יותר טוב, כי הנוצרים בשם דתם רצחו מליוני יהודים. היהודים - לא. אתה אולי צודק בקשר לזה שרוב החילונים יעדיפו בן מתנצר ממתחרד, אך בל נשכח שזהו פועל יוצא של נסיונות בלתי פוסקים של השנאת הדת על הציבור ע"י גורמים בעלי כוח. אבל אני עדיין לא ממש בטוח שאתה צודק. גם החילונים יודעים את יחס הנוצרים ליהודים מאז הקמת הנצרות. בנוסף לכך, רוב החילונים הם לא "אנטי", אלא בעלי סימפטיה כלשהי לדת. (אך כמובן נגד "כפיה דתית")

גוססי

New member
גם היהודים לא טמנו ידם בצלחת

בר-כוזבא רצח נוצרים, לא? אני תמה מה היה עושה ממסד דתי-יהודי אילו היה לו כח פוליטי, משטרה וצבא. יתכן כי שיחק מזלם של רבים על שהיהדות לא זכתה בכח ממשי למשך 2000 שנה. אגב, הנצרות לא רצחה מיליוני יהודים. עשרות אלפים - יתכן (במסעי הצלב ובפוגרומים). רצח מיליוני יהודים בוצע רק ע"י הנאצים שלא פעלו בשם אידיאולוגיה דתית (וניסו להשמיד גם צוענים, הומוסקסואלים וכל מה שזז).

uuuaaa

New member
מה הקשר ?

בר-כוכבא נלחם בחיילים. מה הקשר ? ואיך אתה משווה את זה לאינקוויזיציה למשל והפוגרומים ומסעות הצלב ? הוא נלחם בכיבוש ("כיבוש" אמיתי, בניגוד ל"כיבושים" מדומים), שניסה להעביר את היהודים על דתם. הוא גם לא הרג אזרחים. הוא הרג חיילים.

גוססי

New member
בר-כוזבא הרג נוצרים

לא חיילי אויב, אלא נוצרים תושבי הארץ. http://www.daat.ac.il/daat/kitveyet/mahanaim/bar-kocva/milhemet.htm

taro

New member
דווקא הבעיה היא לא באל

אלא בעקרון האינקרנציה, שנמצא בנצרות הקתולית, או בגישה הפסיכולוגית והאנטי-ממסדית שהכניסו הפרוטסטנטים. ואגב, בקשר למסעות הצלב והאינקוויזיציה, כבר הראתי שהאשמת הכנסיה הקתולית היא ממש לא מדוייקת. בקשר לעמדה הנוצרית כלפי היהודים - מדובר במצב משתנה. לותר למשל, בהכרזות הרפורמה שלו, טען שאסור לאיש לשנוא את היהודים, וכל איש חייב לראות את עצמו כאילו הוא צלב את ישו. הצהרת בלפור אגב, נבעה מאהדה פרוטסנטנית ליהודים, אמונה התולה בהם את הגאולה, ולה היו שותפים חלקים נכבדים מהממשל הבריטי באותה התקופה. באשר לקתולים - זה כבר תלוי באפיפיור. הפיתוחים התיאולוגים החדשים של הותקין דווקא הצהירו שהיהודים יזכו לגאולה גם כן, ושהנצרות היא רק ענף זית בעץ היהדות. באשר לכנסיה האורתודוכסית - אני חושב שפועלה בשואה הוכיח שלהבדיל משתי הכנסיות האחרונות, הם גם יודעים ליישם את הדברים שלהם.

הנצרות אינה מתירה רצח בשום מקרה

כמו כן היהדות, וכמו כן האיסלאם. הדתות לא אשמות במה שעושים הפאנאטים בשמן... הנצרות אינה אשמה באינקויזיציה, האיסלאם לא אשמה בטרור שתוקף אותנו וודאי שיהדות אינה אשמה בכל הדברים שכל פעם שהם עולים אתה מאשים את מי שמעלה אותם בכך שהוא משניא את הדת, שעושים כמה אנשים בשמה... הדתות לא אשמות בפאנאטיות של מאמינים שלהם, לזה אחראי קודם כל כל מאמין בעצמו ועוד כמה אנשים שנוטים לנצל מצב זה או אחר של מאמין זה או אחר כדי להפוך אותו לפאנאט...

זה ממש לא משנה

אני אהיה חרדית בערך מתי שאני אהיה נוצריה שזה יהיה בערך מתי שהחזירים יתחילו לעוף, העולם יתהפך, היקום יהפוך לאטום ואני אחזור לבי"ס... אני לא רוצה שיציקו לי (ולאחים הקטנים שלי, ולילדים העתידיים שלי) מחזירים בתשובה לא יותר ממה שהייתי רוצה שמסיונרים מסוג אחר יעשו זאת... ובעניין הדתיים הבטוחים בדתם - איך תסביר שקיימת כמות כלל לא מבוטלת של דתיים שמורידים את הכיפה?

למעלה