סיפורי רס"ב שמעון

Old Cat

New member
הייתי מסביר לך אם הייתי חושב שבאמת

ובתמים אתה רוצה להבין זאת. אבל זה ידרוש קצת חשיבה והבנה של תורת ההסתה של הימין לדורותיה. לאור התגובות שלך ברור שאינך רוצה באמת להבין אלא מחפש הזדמנות להעלות שוב ושוב את סיסמאות ההסתה והשיטנה נגד פרס.

יפה, אז אל תסביר ואל תגיב. אני אחכה שגובלינית

תענה. [כמובן שבמידה ויש פה בפורום עוד אנשים שחיו בישראל באותה תקופה, והיו בגיל בוגר, הם מוזמנים לענות גם כן..]

../images/Emo26.gif גם אני לא נכנסתי ליתרונות/חסרונות של

אישים אלה.... פשוט כיבדתי את בקשתך וכתבתי מה שאני מרגישה. לשאלתך - איך שימון פרס הפך כל כך שנוא בציבור המזרחי - אתייחס בשני חלקים: כפי שכתב old cat - זה באמת לא רציני להתייחס לנושא ההסתה של הימין כלאחר יד. מחקרים רבים ניסו להסביר זאת ועוד הרבה דם יישפך, כנראה.. אני רק יכולה לתת לזה הסבר מזוית הראיה שלי והתייחסתי לתפקיד החשוב שתפס בגין בכל הסיפור... החלק השני של התייחסותי מוקדש לתיקון טעות קטנה בניסוח שלך: אני מזרחית משני הצדדים - ולמרות זאת, שימון פרס מעולם לא היה שנוא בעיני והדמגוגיה של בגין מעולם לא עבדה עלי. רוצה לומר ובקיצור - בגין, כמו כל דמגוג בהיסטוריה - היה "חכם על חלשים"...

Old Cat

New member
בדיוק כמו היום, גם אז

אנשי הימין עסקו בעיקר בהסתה פרועה, נגד אנשים שבדמם הקימו המדינה. גם אז קראו לה "שמאלנים בוגדים" ומהר מאד נמצא מי שהבין את הרמז, וזרק את הרימון שמשום מה תמיד עף מימין לשמאל. גם אז כמו היום היו כאלו שעושים עצמם תמימים ושואלים שאלות כאילו תמימות כאילו באמת רוצים ללמוד, אעאלק, כאשר בעצם יש להם אג'נדה של המשך ההסתה והשיסוי הארסיים. רק שאז לא היה אינטרנט, היו רק מכתבים למערכת שהתיזמון והאירגון שלהם בלטו בחוסר תיחכומם.

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gifאני בדיוק קוראת ספר על תל חי...

מי שנאחזו באדמה היו דווקא ה"שמאלנים" הפציפיסטים מה"הפועל הצעיר"... ז'בוטינסקי, הרויזיוניסט הגדול, בהתייחס הגנת האדמות בגליל האמין שהסיכון גדול מהסיכוי ולכן, בין היתר, התעכבה תגבורת לכפר גלעדי ולתל חי... יש עדויות שממש ביום בו הוא נפל טרומפלדור, הוא דיבר על כך שיש בכוונתו לכתוב שוב לז'בוטינסקי ולבקש תגבורת... מעניין שזה לא הפריע לימין "לנכס" את גבורתם של הנופלים בתל חי...

../images/Emo208.gif

../images/Emo11.gif תגיד, אתה "מתעווז" עלי../images/Emo35.gif

מה זה יום? מה זה לילה? מה זה ימין ומה זה שמאל... נו, באמת.... תחפש בויקיפדיה....

Old Cat

New member
אכן, ועוד

משורר הימין אצ"ג כתב על חברי קיבוץ משמר העמק ו"בירך" אותם כי לא יגדלךו ילדים בבתיהם, לא יצמחו פרחים ולא יתנו עציהם פרי. על מה ולמה חטאו ופשעו כי אדם כה מוכשר וכה בקיא במכמני השפה העברית יכתוב עליהם ככה? כי כאשר התקרבו כוחות קאוקג'י לקיבוץ, והיתה סכנה לנפילתו, שלחו לעורף למקום מוגן את הנשים והילדים כאשר הגברים נשארו להלחם עד שהדפו את התוקפים וקיבעו בכך אחיזתם בקרקע. ישאל השואל שאינו בקי, באיזו עמדת חזית היה אצ"ג אותה עת, שככה השתלח בלוחמי הקיבוץ ובניו. בחזית ביתו ברמת גן ישב לבטח, נמנע מכל סכנה לגופו הוא, מה שלא הפריע לו לשהתלח באלו האנשי הקיבוצים שלוחמים ובונים. בעצם, די דומה למה שקורה היום. מספיק רק לקרוא כמה דברים שכותבים כל מיני פרחחי ימין הקוראים לעצמם "לאומיים" .

TaL53

New member
מה שעצוב זה שאם תחליף

את השם שמעון ב"רובי" תקבל בדיוק את חיי החל מ-2002- 2004, כולל מבטי טמטום עם עיני עגל, צעקות בלתי שפויות, בריחה מהירה הביתה בשתיים בצהריים ומה שאני קראתי לו - "עבודות רובי" שמשמעותם היה עבודות סתמיות רק כדי לראות אותנו מוציאים ומחזירים למקום ארגזים.

בהחלט עצוב, ומה שלא פחות עצוב

שבמקרה שלי אפילו לא צריך להחליף את השם, רק את הדרגה, לרס"ל. האידיוט הזה היה עושה לנו הדרכות פעם בשבוע וכל פעם מזכיר (כנראה כדבר שיש להתגאות בו) שהוא הצליח לסיים כיתה ט' (יותר מזה כבר היה יותר מדי בשבילו, אז הוא הלך לעבוד בשוק או משהו כזה...).

OMFG ../images/Emo6.gif

מאוד מזכיר לי את קצין הרכב שלי (שהוא בעצם נגד). ד"א גם לו קוראים שמעון ועד לא מזמן הוא היה רס"ב.

ירוסלב האשק כתב את אותם הדברים....

ביותר חכמה, יותר שנינות, יותר הומור והכי חשוב - כמעט לפני מאה שנה.

למעלה