סיפורי רס"ב שמעון

TaL53

New member
סיפורי רס"ב שמעון

בפעמים הרבות שהיה לי ממש משעמם במחסן העברתי את הזמן בגלישה בצהלנ"ט, ובין מצגות על חיל החימוש לבדיחות השנונות של אתר "אפטר" מצאתי פעם את סיפורי "רס"ב שמעון" שנכתבו בצורה הומוריסטית על חוויותיו של אוכל חינם צה"לי כמייצג את אוכלוסיית האוכלי חינם שרובנו זכינו לסבול מהם או לצחוק עליהם. אז לכבוד הנוסטלגיה קבלו את האתר הרשמי של רס"ב שמעון http://www.geocities.com/rasabshimon/tguvot.html למי שיש זמן וכוח מוזמן לקרוא את הסיפורים המשעשעים:) דרך אגב, גם הנגד שפיקד עליי היה למרבה הצער בדיוק אותו סוג של נגד מטומטם עם אותן יציאות, רק ששמו לא היה שמעון אלא רובי:)

TaL53

New member
אני מכיר את הסרטון הזה מפורום תימן../images/Emo140.gif

TaL53

New member
נכנסתי לשם פעם בעקבות גובלינית

יש שם כמה דברים נחמדים, למרות שהפורום עצמו די מת לאחרונה. יש לי חבר שוויצרי שחולה על הקליפ הזה של "אבא שמעון" ורואה אותו איזה 5 פעמים ביום:)

../images/Emo207.gif דרך אגב, ז'ניה - מחקו כאן איזה

שירשור?... שפוט ניסיתי ליכנס לתגובות שלך - ו.... אין יותר.... אני מקווה שגם זה לא בגלל התימנים

TaL53

New member
באמת הופתעתי לגלות

שהודעה שכתבתי נעלמה פתאום. מעניין למה. בכול מקרה רשמתי שם שראיתי פעם מערכון של אדיר מילר על ארוויזיון- רואים שם כאילו את חחברי להקת אבבא מגיעים לארץ, ואז אדיר מילר שואל אותם למה הם מגיעים לארץ, והם עונים לו שהם פיצחו את סוד הזכייה בארוויזיון- תימנים (יזהר כהן, גלי עטרי, דנה אינטרנשיונל) אז הם באו לארץ כדי לחפש תימנים לזכות איתם בארוויזיון:) אני מקווה שההודעה הזאת לא תימחק...

ואם כבר בשמעון פרס עסקינן, אז יש לי שאלה

למבוגרים והוותיקים [שנמצאים בישראל לפחות 30 שנה]. במסגרת הבחירות לנשיאות, הראו היום קטע מימים עברו, שבו שמעון פרס עומד על במה, וצועק אל עבר ההמון אמרות מאוד מאוד קשות בגנות המזרחים [זה ככל הנראה היה בבית שמש, ימים ספורים לפני בחירות 81]. השאלה שלי היא, מה בדיוק היה באותה מערכת בחירות, שכל הארץ כל כך להטה? איך העניינים כל כך התחממו והתלהטו בין שני הצדדים [תומכי הליכוד המזרחים, ותומכי המערך האשכנזים, כולל פרס]. איך פרס נהיה כל כך שנוא על הציבור המזרחי? עד כדי כך שהם היו זורקים עליו עגבניות, מלפפונים, ביצים, ומקללים אותו בקללות עסיסיות. אני רוצה לשמוע אנשים שחיו בישראל, היו בגיל בוגר באותו זמן, וחוו את כל זה במציאות. תודה.

אני גם מאוד אשמח אם גובלינית תיתן התייחסות

מיוחדת, ורצוי כמה שיותר מפורטת.

../images/Emo2.gif ובכן, ילדים, הבה ואספר לכם סיפור

האמת היא, שכל הסיפור מופיע ב"ויקיפדיה" - וממרומי גילי אני רק יכולה להעיד שהתיאור ב"ויקי" תואם מאד למציאות... "מערכת הבחירות של 1981, שהתמקדה רבות בנושא העדתי, הייתה סוערת במיוחד. מנחם בגין דיבר על "בריכות השחיה של הקיבוצניקים המיליונרים". מוטה גור אמר "נדפוק אותכם כמו שדפקנו את הערבים". אספות בחירות רבות של פרס הופרעו באלימות על ידי תומכי בגין, נזרקו עליו עגבניות, ובבית שמש הניף מולו תומך ליכוד "אצבע משולשת". פרס הגיב בהתעמתות והתפלמסות עם הקהל, שיצרה רושם של התנשאות מצדו ומצד אנשי המערך כלפי תומכי הליכוד המזרחיים. לשיא הגיע הקרע העדתי תחושה עם תקרית ה"צ'חצ'חים" של דודו טופז באספת הבחירות המסכמת של המערך, שנוצלה למחרת על ידי בגין באופן מזהיר. בליל הבחירות הראה מדגם הטלוויזיה על נצחון דחוק של המערך, ופרס מיהר לחגוג את ניצחונו. אולם עם ספירת הקולות התברר שהיה זה דוקא הליכוד שזכה ברוב קטן, ובגין הציע לפרס להחזיר את הנשיקות שהוא קיבל בחגיגות הניצחון המוקדמות מידי"...
ו- "תרגום בגוף הסרט"
"בריכות השחיה של הקיבוצניקים המיליונרים" (בגין) = הסתה "נדפוק אותכם כמו שדפקנו את הערבים" (מוטה גור) = גזענות "אצבע משולשת" (תומך ליכוד / בית שמש) = גסות רוח ברברית התעמתות והתפלמסות עם הקהל (פרס) = תמימות שאינה במקומה (בייחוד אם כולם בטוחים שאמא'שך ערביה...) "צ'חצ'חים" (טומטום טופז) = מכוערות גזענית שהזרימה "ימבה" כסף לחשבונבנק של דודו טופז ע"ע - "נאום הווזווזים" המפורסם של בגין =================================== במסגרת עצרת בחירות גדולה ובתגובה לנאום הצ'חצ'חים של דודו טופז, נאם בגין (דמגוג לא קטן): "עד אתמול לא הכרתי את המלה צ'חצ'חים, אך אמש שמעתי את הבדרן..." וכאן הסתכל בגין בדף להזכר בשם שקרא במלעיל ובעילגות מכוונת "דודו טופז", והמשיך: "...מכנה את אנשי הליכוד צ'חצ'חים". בגין פירש את דבריו של דודו טופז כמופנים בעיקר כלפי עדות המזרח, שנתפשו באותה תקופה כמצביעי ליכוד, והבליט בדבריו את היחס השונה של מפלגתו לעולים מארצות המזרח. הוא סיפר על עולי הגרדום, מאיר פיינשטיין ומשה ברזני - "הם פתחו בלבותיהם רימון יד: לחמו! אשכנזים? עיראקים? יהודים! אחים! לוחמים!". הוא אף קרא לנוכחים להתקשר אל כל מכריהם ברחבי הארץ: "רק תספרו להם מה אמר פה דודו טופז, כל העם חייב לדעת את זאת. זה משפט אחד בסך-הכל: הצ'חצ'חים כולם במצודת זאב. אשרינו שהם במצודת זאב".

אני כבר יודע את כל זה בעל פה..

אני לא מעוניין בכתבות מויקיפדיה. אני רוצה לשמוע תחושה אישית של בנאדם שחווה את כל זה במציאות. אם תוכלי, אני מאוד אשמח שתספרי את הלך הרוח ששרר באותם זמנים. תודה לך.

../images/Emo26.gifתראה, הייתי "כולה" בת 21 וזה היה מפחיד

מאד... האמת היא שהיחס שלי לבגין הוא די אמביוולנטי. ולמה? מבחינה אישית, בגין היה אחד הפוליטיקאים הישרים שידעה מדינת ישראל. אבל הוא היה דמגוג ברמות ממש מפחידות. מצד אחד - אפשר להתרפק על "אלטלנה" ואיך בגין עמד על כך שלא לגרום למלחמת אחים. אבל, מצד שני - "נאום הצ'חצ'חים" שלו היה רק "קדימון" לנאומי הסתה שיצרו קרקע פוריה לשרשרת של אירועים אלימים של טרור פוליטי בישראל. מהרצח של אמיל גרינצווייג בשנת 1983 דרך תרבות ההסתה בעצרות של הליכוד עובר דרך ההפגנה המפורסמת בכיכר ציון (זוכרים את רבין במדים של נאצי?) ועד לרצח רבין. בלילה בו נרצח אמיל גרינצווייג - הייתי בחודשי ההריון האחרונים שלי. לא יכולתי להירדם ובכיתי כל הלילה. הרגשתי שהמדינה שלי היא כבר לא אותה מדינה יותר וכעסתי על בגין מאד - כי הוא ידע לתמרן את ההמונים, ולדעתי הוא ידע שההסתה שלו גבלה בחוסר אחריות ציבורי משווע... לשיטתו היו שני "מחנות": הימנים = ה"טובים" = המזרחים או רויזיוניטים. השמאלניים = ה"רעים" = הנצלנים והמתנשאים. הוא ידע לשחק ברגשות של העם - וכל זה התיישב על קרקע פוריה שרק העמיקה את תחושת הניכור ממנה שאב הליכוד את כוחו הפוליטי (ושואב עד היום...) למרות זאת, בעיני - בגין היה אדם פשוט, עניו וישר שטובת עמישאל עמדה לנגד עיניו. כשהלך לעולמו באופן הטראגי בו הלך - התעצבתי מאד. לגבי שמעון פרס אני ממש לא אמביוולנטית ויש לי פינה חמה מאד בלב בשבילו. הוא פשוט תמיד היה כאן. גם כשצריך אותו - וגם כשלא... ההתמדה, החזון והאמונה שלו ראויות להערצה בעיני, כמו גם תרומתו לעם ישראל ולבטחון ישראל... בעיני - הוא ממש עשה לנו טובה שהסכים להתמודד על תפקיד הנשיאות, אחרי כל ההתעללויות הציבוריות שעבר. אז מי שחושב שהוא "לוזר" - שיסתכל קצת אחורה ויראה מה הבנאדם הזה עבר... לא מכירה הרבה אנשים שהיו מצליחים לשרוד את מה שהוא עבר וגם לפרוח מבחנה אישית. אז, הוא חטף כמה עגבניות... "ביג דיל"... מזלנו שהוא עדיין בחיים...

Old Cat

New member
הערות קטנות

לגבי הסכם השילומים: בתחילת 1952, לאחר אישור הסכם השילומים עם גרמניה, הסית המון למלחמת אחים והנהיג נסיון להפיכה בכוח, תוך שההמון הנבער (הצ'חצ'חים של אז) עולים מצויידים במקלות אבנים וסכינים על הכנסת עד כדי כך שהיה צורך להבריח משם את חברי הכנסת. בנאומו אמר ה"דמגוג הממלכתי" הזה: " היום אתן את הפקודה: כן! אמנם לא תדעו רחמים עלינו, אך זאת הפעם לא נדע רחמים גם כלפיכם, זאת תהיה מלחמה לחיים או למוות.." לגבי אלטלנה: בחוף כפר ויתקין היו אלו חברי התישבות העובדת (ה"שמאלנים" וה "בוגדים" של אז) שיצאו להוריד את המעפילים. אחרי שהורדו, דרשו ראשי הצבא (ולא ה"הגנה" ) למסור את הנשק, על בסיס הודעתו של בן גוריון שלא יהיו צבאות מפלגתיים שלכל אחד מטרות פרטיות אלא צבא אחד של מדינה אחת תחת הנהגה אחת (זה גם היה הרקע לפירוק הפלמ"ח, מעשה שגרם קרע בהתישבות העובדת דאז אבל הובן כצורך ממלכתי עכם הקמת המדינה). פתיחת האש הראשונה היתה של אנשי האצ"ל, שהרגו 2 חיילים שנשלחו לאוניה לקבל רשימת כלי הנשק שעליה. ברגע זה החליט - ובצדק מנקודת ראותו - מפקד הכוח כי אנשי האצ"ל פתחו בהפיכה צבאית ובמלחמה נגד אנשי צה"ל וירה חזרה. לאחר שנמנו הרוגים על האניה החליטו הקברניט ומפקד האוניה לסגת ולהפליג לתל אביב. בגין עצמו היה על האוניה לאחר שעלה עליה כאשר הורדו ממנה המעפילים. בנוכחותו (ויש אומרים בהוראתו) פתחו אנשיו באש והרגו שני חיילי צה"ל. בהיות האוניה בדרך לשם הסתבר שאנשי אצ"ל הציבו חוליה עם מקלע מול חלונו של ראש ה"הגנה" דאז, כאשר למעשה היה זה חדר ששימש את בן גוריון כמשרד. היה בכך מעשה ברור שמסמל נסיון להפיכה צבאית בכוח, דבר שהיה מביא מידית לאובדן כל סיכוי למדינה שהוקמה כחודש לפני כן, והיה מביא לכאן את אנשי האו"ם ומחזיר את המנדט, ומכאן גם סיכוי נוסף לבגין להקים שילטון שלו חלופי במחיר אובדן עצמאות ישראל. לנוכח מעשה זה והיות שידע כי בגין אדם חכם שמבין בדיוק מה הוא עושה, האמין בן גוריון כי בגין מתכנן לצייד את כוחותיו בנשק שהביא על האוניה ומתכנן כבר בחוף תל אביב להנהיג אותם על משרדו, לתקוף את חברי ההנהגה שהתרכזו אז בתל אביב ולהשתלט בשיטה של מלחמת רחובות על ההנהגה. בגין ידע היטב מה הוא עושה כשטיפח ללא הפסק את רגשות הקיפוח של בני עדות המזרח (חלק ספרדים, חלקם ערביים) והסית כנגד מי שידע שבזכותם יש לנו המדינה. ללא ספק בגין היה אדם ישר וצנוע, שרק טובת עם ישראל לנגד עיניו. הבעיה היא שבדרך לשם הי מוכן לעשות מה שבסופו של דבר הוכח כהרס של עם ישראל. גם בית שני חרב בגלל אסופת קיצוני ימין מתלהמת שהעדיפו שכולם ימותו ובלבד שזה יהיה עם "כבוד יהודי" וברוח אפוקליפטית על פי אמונתם. .

../images/Emo26.gif התמצאות מרשימה../images/Emo70.gif אני גם מסכימה

חלקית עם הסיומת של הדברים וזה מהסיבה שאני עדיין נוטה להאמין שאכן כך בגין ראה לנכון את טובת עמישראל... כלומר, אין לי סיבה לחשוד שהוא חשב אחרת... ולא לשכוח שהוא גם היה המנהיג הראשון שכרת חוזה שלום... לא שהיו לו הרבה ברירות - אבל, גם עם הסורים זה ככה כבר כמה זמן ובכל זאת מי שמנהיג היום את המדינה חושב שיש לנו עוד ברירות...

Old Cat

New member
הערה קטנה לגבי ויקי

ברור מהניסוח ומהמובאות הנבחרות מאד כי העורך לא נמנע מעירוב דעותיו האישיות כחסיד הימין עם תפקידו כעורך. מצאתי לא רק נטיה ברורה בניסוח אלא גם חוסר אמינות עובדתית בדברים.

אני לא רוצה כרגע להכנס לנושא היתרונות/חסרו

חסרונות של שני האישים הללו. הייתי רוצה להבין איך בכלל התחילה כל ההמולה הזאת. איך שמעון פרס הפך להיות כל כך שנוא בציבור המזרחי? איך בגין הפך להיות כל כך אהוב?

למעלה