סיפורי רכבות

perhay

New member
סיפורי רכבות

הרכבת שמשה תפאורה להרבה סיפורי עם. וגם אצלנו, לא היו חסרים סיפורים המחוברים לכלי תחבורה זה, בעיקר בהקשר לרכבת העמק. אתמול שמעתי מפי יפרח חביב, על המושג "ילדי הרכבת". מאין צמח מושג זה? להלן ההסבר: כידוע, רכבת העמק עברה לאורך קיצובים ומושבים באזור עמק הירדן. בגלל האיטיות שלה, הייתה יוצאת מהתחנה הראשונה ב-3 לפנות בוקר. הצפצוף החזק של הרכבת העירה את תושבי היישובים, וכבר קשה היה להרדם שוב. היציאה לעבודה היתה בשעה 6 בבוקר. ומה עושים בין 4 ל-6? עושים ילדים! והנה עוד סיפורון מתוך הספר: "רכבת העמק" מאת דוד תירוש: רכבת העמק, שלוח-הזמנים שלה היה לפעמים תלוי ביד המקרה, שימשה כשעון לראשוני העמק. צפירותיה ושקשוק גלגלי-הברזל היו הרעש היחיד בסביבה השוממה, בוקר, צהריים וערב. היו אומרים: "לפני הרכבת" או "אחרי הרכבת", כמושג של זמן. על מעשה שהיה מספר יצחק לוז מעין-חרוד: ורדי מופיע בעין חרוד רכבת העמק שימשה לנו גם כשעון. כידוע, לא היו לחברי עין-חרוד שעונים (הם הופיעו רק שהתחילו לעבוד בטרקטורים, והיו צריכים לרשום את שעות העבודה שלהם, אבל כמה טרקטורים היו בימים ההם?). השעון היחיד היה זה שבחדר-האכל, והוא היה ברשותו הבלעתי של סדרן-העבודה. ברצותו היה מזיז מחוגיו קדימה (כדי שהחברים יצאו מוקדם יותר לעבודה) וברצותו - הזיז מחוגיו אחורנית (שיעבדו עוד קצת). ובאמת, בשביל מה צריכים שעון? לקום בלילה - לרפת, לרכבת, להנקה - נרשמים על פתק להעיר, ואתה בטוח שיעירו אותך. לעבוד, מעירים אותך בדפיקות השוט על יריעות האוהל ובצעקות: "קומו לעבודת הבורא", ואחר כך באים צלצולים, לעבודה, לאכול וכו'. אבל לאנשי השדה שעבדו הרחק מהבית היתה הרכבת מבשרת כי הנה עוד מעט תגיע עגלת האוכל, עוד מעט וום העבודה המרפך יגמר. היה נעים לשמוע את צפצוף הרכבת. יום אחד הודיעו אצלנו שהערב תתקיים בחדר-האוכל הופעה של ורדי מ"הבימה". הפלחים החליטו כי לכבוד הופעתו של ורדי יסיימו את העבודה קצת יותר מוקדם. הסימן לשעה המוקדמת היה - כשרכבת העמק תגיע לחתנת שאטה. חרשנו במדרון הגלבוע וכששמענו בשעות אחרי הצהריים המאוחרות את צפצוף הרכבת מתחנת בית-שאן, היתה לנו הרגשה שעוד מוקדם קצת להפסיק את העבודה, אבל הרכבת אף פעם אינה מקדימה, כידוע (היא יכולה רק לאחר), ובכן, התחלנו להתיר את הבהמות מהמחרשות ולרכב הביתה. החורשים בתל-פיר ראו שהפלחים מהמדרון רוכבים הביתה - עשו גם הם כמוהם, ועובדי השדה האחרים לא הבינו "מה הולך פה". כשהתקרבנו למחנה - כלומר למשק - התברר שהרכבת שצפצפה בבית-שאן היתה רכבת משא, ולא רכבת העמק המיוחלת, ועוד מוקדם להיכנס למחנה, פשוט בושה...ובכן החלטנו לעלות למחצבה ולחכות עד שרכבת הנוסעים תעבור ואז להכנס לחצר. גם הפלחים מתל-פיר הבינו את הטעות והצטרפו אלינו, אך כשהחברים החלו חוזרים מהשדה וגילו אותנו במחצבה, קבלו את פנינו בקריאות לעג: "ורדי עליכם, פלחים"! מי יתן שעוד בימינו ישמע שוב בחוצות עין-חרוד הצפצוף של רכבת העמק מדמשק דרך עין-חרוד לחיפה והלאה, אמן! (פורסם במקור ביומן עין חרוד, 1973) אשמח לקרוא עוד סיפורים על רכבת העמק או בכלל על רכבות

רכבת-השינה= סיפור ילדים.

היו היו שני ילדים, דני ודנה, הם גרו ליד הים, יום אחד אמר דני לאימו: אמא, בבקשה אני רוצה ללכת עם דנה לשחק בחול, ליד הים. אמרה לו אמא: זה מסוכן ללכת לבד.אמא בבקשה, אני מבטיח לשמור היטב על דנה ורק לשעה ונחזור. אמא הרשתה והם לקחו דליים וכפות והלכו. כעבור חמש דקות כבר ישבו על החול ושיחקו, חפרו , מערות, עשו ארמונות. הזמן עבר, החל להחשיך, ופתאום אמרה דנה: אני עייפה רוצה הביתה. טוב אמר דני , אספו את הכלים שלהם , נתנו ידיים והחלו ללכת, אך בבת אחד החושך כיסה את הכל ולא ראו איך ללכת. טעו בדרך, התרחקו ודנה החלה לבכות: הביתה לאמא, אני עייפה ורעבה. ניסה דני לנחם ולהרגיע אותה ללא הועיל. עוד הם הולכים והנה הם רואים תחנה. ליד התחנה עמד ספסל, ישבו הילדים לנוח, ואז ראה דני שלט גדול ובו כתוב : כאן עוברת רכבת השינה. והיא נוסעת לארץ החלומות. פתאום נשמעה צפירה, הי תראי, רכבת מתקרבת. החל דני לנפנפ לרכבת וזו נעצרה . היתה זו רכבת קטנה ומקושטת.עלו הילדים לרכבת , בתוך הקרון הגדול, לא היו כסאות ולא ספסלים, לא כורסאות ולא מיטות. על מה יושנים פה? אין על מה לשכב. ואז הביטו סביב וראו את הקירות מכוסים בתמונות יפות. הי תראי דנה, הנה תמונה של בובה והנה תמונות של כדורים, איזה יופי. התקרבה דנה לתמונת הבובה, רק נגעה בה, ומתוך הקיר יצאה מיטה בצורת בובה. נשכבה דנה על מיטת הבובה ומיד נרדמה. דני נגע בכדור, רצה להוצי ולשחק בו, אך מיד יצאה מתוך הקיר מיטה בצורת כדור. שכבו הילדים ומיד נרדמו. כעבור זמן מה , נשמעו נביחות של כלב, התעורר דני וקרא: הי נהג עצור, זה הכלב שלי חומי, גם הוא רוצה לישון. הרכבת עצרה , חומי עלה, ראה על הקיר תמונת כלב, נבח עליה ונגע בה, והנה יצאה מלונה בצורת כלב. נשכב חומי ומיד גם הוא נרדם. ושוב הרכבת נוסעת בשקט, ודני ישן ודנה ישנה וגם חומי הכלב ישן. ואז נשמעה נביחת חתולף התעוררה דנה וקראה בקול: הי נהג בבקשה עצור, זאת מיצי החתולה שלי , גם היא רוצה לישון. הרכבת נעצרה, מיצי קפצה פנימה, מהר מאד גילתה על הקיר תמונת חתולה, שלפה ציפורניה לעומתה, קפצה , ורק נגעה בתמונה ויצאה משם סלסלה מקושטת , קפצה פנימה מיצי וגם היא נרדמה. וכך הרכבת המשיכה במסעה כשדני ודינה ישנים בה, מיצי וחומי ישנים גם, הגלגלים החלו להאט כי נרדמו גם הם, הקטר נרדם והנהג נרדם. הרכבת הגיעה לאי החלומות ושם היא עד היום עומדת ומי שרוצה לחלום מגיע לשם. רק שוכב ומזמין איזה חלום שרוצה ומיד נרדם וחולם.

רכבת השינה-מקסים.../images/Emo141.gif

היי הסיפור מקסים.כמעט עליתי לרכבת ונגעתי באיזו תמונה . חן חן פרי גן העדן

perhay

New member
תודה לך, שחרזדה על הסיפור!

האם הוא פרי עטך? הוא ממש יפה!

רכבת השנה- אני לא זוכרת מאין הוא, י

יש לי אותו שנים ואני שידרגתי אותו מהזכרון. כשעבדתי במועדונית הייתי מספרת אותו לילדים והם הוא נרדמים.

love lev

New member
האם הילדים שואלים אותך, שחרזדה

מה קרה לאמא של דני ודינה? אם הם מצאו אותה או כאלה שאלות, או לא איכפת להם והם רק מוקסמים מהרכבת ונרדמים?

רכבת השינה..שאלות מילדים...?

האמת שהילדים אף פעם לא שאלו, אולי באמת כי התמקדו ברכת ובמה שקורה בתוכה, אולי כי חשבו שהילדים חולמים על רכבת כזו.

איזה מזל שיש את פרהיי !!!../images/Emo140.gif

היי פרהיי. כל הכבוד שהבאת סיפור כזה.כי מן העמק הסיפורים מגיעים אלינו למרכז לאט לאט וטיפין טיפין. יופי של סיפור רכבת.\חן חן פרי גן העדן

נמצק

New member
הרכבת היתה נוסעת לאט

והנה יום אחד מבקר הכרטיסים רואה גבר מבוגר ובידו כרטיס של ילד. אומר לו המבקר: אתה מבוגר, איך זה שיש לך כרטיס של ילד? עונה לו האיש: כשעליתי לרכבת - הייתי ילד.

perhay

New member
עוד פולקלור על רכבת העמק

ובכלל על עוד רכבות בארץ, ניתן לקרוא כאן.

בינדי

New member
ילדי המסילה

קודם כל, אם את פוגשת את יפרח חביב אנא מסרי לו תודה רבה על שהנעים את ילדותי. אמרי לו בבקשה כי בן השולטן הוא עדיין אחד הסיפורים החביבים עלי ואני מנחילה אהבה זו גם לדורות הבאים. בנוגע לסיפרי רכבות: ילדי המסילה הוא סיפור קסום על משפחה אנגלית שחייבת לעזוב את לונדון וחיה בקרבת רכבת המשפיעה על חייה עד מאד. איני זוכרת את שם הסופר , מצטערת.

perhay

New member
../images/Emo9.gif../images/Emo6.gif../images/Emo9.gifברצון אעביר את המסר

ליפרח חביב. בדיוק היום דברנו עם הילדים בכתה ה' על הספר "בן השולטן" ושני ילדים ישר שאלו את הספר הביתה, ומתכוונים לקרוא ולהכין על זה עבודה. הצעתי להם להכין ראיון עם הסופר. יפרח חביב הוא מתנדב בספרייה בה אני עובדת, ספרייה אזורית הגליל התחתון. חוץ מזה, ברוכה הבאה
לפורום. מקווה שתמשיכי לבקר אצלנו. אין ספק שיהיה לך נחמד!

למעלה