סיפורי מוסר.

לעומק

Well-known member
וכאשר גזרה מלכות הרשעה גזירת שמד על יראי ה׳ ותורתו, קמו כל אנשי הקהילה ויתנו קולם בבכי, וישלחו שלושה מגדולי הדור אל הפרדס פנימה, אולי יחוס עליהם קודשא בריך הוא.
פתח זקן האדמורים החסידי ויאמר: "אוי טאטא, אנכי עפר ואפר, רחם על עמך והעבר מחשבת זדון זו מן הארץ."
מיד אחריו עמד ראש הישיבה הליטאי, ורעדה אחזהו, ויאמר: "מי אני ומה חיי? אנוכי תולעת ולא איש, ולא אזוז מן המקום הזה עד אשר יוחזרו התקציבים."
והשמים נסתמו, ולא השמיע ה׳ לא קול ולא מילה.

ראה זאת הרב הספרדי, נבוך ונכלם, ואמר: "ריבונו של עולם, אם הם עפר ותולעת. אני, מה אני ומה חיי? אני איני אלא אמבה קטנה, פחותה ונבזה."

ולא סיים הרב את תפילתו, והנה רעדה אחזה בזקן האדמורים וילחש לראש הישיבה.
"תראו תראו את הפראנק הזה, שחושב שהוא בדרגה שלנו, שיכול ככה להתבטל לפני ריבינו של עוילם"

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
וכאשר גזרה מלכות הרשעה גזירת שמד על יראי ה׳ ותורתו, קמו כל אנשי הקהילה ויתנו קולם בבכי, וישלחו שלושה מגדולי הדור אל הפרדס פנימה, אולי יחוס עליהם קודשא בריך הוא.
פתח זקן האדמורים החסידי ויאמר: "אוי טאטא, אנכי עפר ואפר, רחם על עמך והעבר מחשבת זדון זו מן הארץ."
מיד אחריו עמד ראש הישיבה הליטאי, ורעדה אחזהו, ויאמר: "מי אני ומה חיי? אנוכי תולעת ולא איש, ולא אזוז מן המקום הזה עד אשר יוחזרו התקציבים."
והשמים נסתמו, ולא השמיע ה׳ לא קול ולא מילה.

ראה זאת הרב הספרדי, נבוך ונכלם, ואמר: "ריבונו של עולם, אם הם עפר ותולעת. אני, מה אני ומה חיי? אני איני אלא אמבה קטנה, פחותה ונבזה."

ולא סיים הרב את תפילתו, והנה רעדה אחזה בזקן האדמורים וילחש לראש הישיבה.
"תראו תראו את הפראנק הזה, שחושב שהוא בדרגה שלנו, שיכול ככה להתבטל לפני ריבינו של עוילם"
הסיבה העיקרית לגלות, גזענות בתוכנו.
אמר סאדת "אקח את האדמות, הם כבר יאכלו זה את זה" וכנראה נבואתו מתחילה להתגשם.

ריקי זו אני

Well-known member
הסיבה העיקרית לגלות, גזענות בתוכנו.
אמר סאדת "אקח את האדמות, הם כבר יאכלו זה את זה" וכנראה נבואתו מתחילה להתגשם.
יש לי מיליוני סיבות להיות דרוכה ומצפה לעתיד, כי העתיד שלנו כאן יהיה מזהיר...
ולמה? כי אין לי אלה להביט קדימה למרחוק... תהליכים מול הצורך הבלתי נשלט ל'עכשיו'...
שלום עכשיו
חטופים עכשיו...
אין עכשיו... יש תהליכים ובתהליכים ישנם עליות ומורדות... אבל...
כשהביא אותי האיש האשכנזי שלי לבית הוריו... השמים נפלו על המשפחה... טריפוליטאית??? השם ישמור...
היה מה שהיה ונולדו ארבע ילדים... אשכנזים מכאן צפון אפריקאים מכאן... נראה שהשמים נפלו על מישהו...?
יכולים ליפול??? אז רק בחתונות המעורבות האלה... שאני לא יודעת אם אנחנו רב או לא...נשברו אין סוף מחיצות... והמעט שעדיין חיים בתחושה הזו שהבבונים גנבו פה מדינה...
הם מיעוט שאינו מלמד על כלום. גם עם מגפונים ואפילו עם שוטרים עצלים בכבישים ראשיים...

למעלה