סיפורי מוסיקה

LaDiva

New member
ברכות חמות.. ולענין: סיפורי מוסיקה

ראשית, ברכות חמות לפתיחת הפורום. אני מקווה שיהיה זה פורום מחמם לב ומעורר מוזה. ולענין: אני מחפשת סיפורים הקשורים להשפעה של מוסיקה על בני אדם. סיטואציות בהן מוסיקה עוזרת, מכווננת, מעודדת, מאפשרת משהו.. ובכלל - כל ספור הקשור לקשר בין מוסיקה וחייהם של בני אדם. והכי טוב - ספורים מהחיים. האם יש למישהו רעיונות? אשמח מאד אם תוכלו לחלוק סיפורים כאלה..
 
יש לי סיפור כזה

שמעגל הטורקיז הולכים להפיק כדיסק. לכן אשמור אותו חסוי בשלב זה, ואודיעך כאשר הדיסק יצא. זה לא פרומו. היתה לי התלבטות קשה... אחשוב על עוד סיפורים.
 
ערב שוקט = המגינה שסיימה מלחמה

הסיפור על המנגינה שסיימה את המלחמה =============================================== הימים ימי טרום מלחמת העולם הראשונה. כומר אוסטרי בשם ג´וזף מוהר ישב ותכנן את הפקת חג המולד. למי שלא יודע, זו הפקה שלמה, עם תפאורה ובובות של המלכים, וישוע הקטן בעריסה, ואשוח ומקהלה.... עלה בדעתו הרעיון שיהיה נחמד אם יושר שיר חדש לכבוד החג, והרעיון הגיע עם מלים שאותן ישב וכתב מיד. לאחר מכן הגיע נגן העוגב, פרנץ גובר, לכנסיה כדי לתרגל את מנגינות החג, והוא התלהב וכתב למילות השיר מנגינה חרישית, מתוקה מאין כמותה. השיר היה Stille Nacht = Silent Night, או "ערב שוקט" צאן מרעיתו של האב פרנץ שרו את השיר החדש בהתרגשות וזמזמו אותו ימים רבים אחריו. מתקן עוגבים נודד הגיע לכנסיה ומצא את מילות השיר ותווי המנגינה ליד העוגב, התלהב והפיץ את השיר בכל הערים והכפרים שבהם ביקר באוסטריה. משם נדד השיר לכל אירופה. פרצה מלחמת העולם הראשונה. איש לא ידע שזו רק המלחמה הראשונה, והכל חשו שקץ העולם הגיע. זו היתה מלחמת שוחות מורטת עצבים בה מתו מיטב צעירי אירופה מכל הצדדים. המלחמה נמשכה ונמשכה, אבל בערב חג המולד סוכם בין שני המחנות הניצים (נוצרים כולם) שהיום לא תהיה מלחמה. החיילים יצאו מהשוחות שבהן קפאו, שיחקו משחקי כדור, לגמו יין חם וטוב ובערב שרו את "ערב שוקט". מהצד הגרמני שמעו את הגרמנים שרים גם הם את Stille Nacht בהרמוניה מופלאה. הם שרו ושרו, עד שמתוך איזו החלטה לא נאמרת החלו להתקרב לגדר שבין השוחות ולשיר זה מול זה משני עברי הגדר. פתקים הושטו משני צדי הגדר, עיניים הביטו בעיניים, דמעות בצבצו ונוגבו מיד. למחרת חזרו הגנרלים, שבילו את ליל חג המולד בעיר, כדי להמשיך את המלחמה ומצאו את שני המחנות עסוקים במשחקי כדור זה נגד זה. ולא רק בגיזרה אחת אלא כמעט לאורך כל הגיזרה. הם המטירו פקודות, אולם איש לא שעה להן. החיילים פשוט לא נענו לפקודות. פשוט כך, הסתיימה לה מלחמת העולם הראשונה. ובאתר המצורף, תמצאו שגם במלחמות נוספות שיחקה המנגינה הזו תפקיד....
 
איזה כיף, נכון. הנה עוד.

הסיפור על החליל המכושף. שלד: למלך יש אזני חמור והספר הוא האדם היחיד שיודע זאת. הוא מתרה בספר שלא יגלה, אבל הספר לא מתאפק ולוחש את סודו לקנה סוף. נער כפרי בא וקוטף את קנה הסוף ועושה ממנו חליל. החליל שר במתיקות מנגינה נפלאה (כאן שירה ומוסיקה) "מלכנו הרם הנערץ והנעלה, מסתיר תחת כתרו מין סוד שכזה. אזני חמור... אזני חמור.." אנשים שומעים ומתחילים לשיר, עד שגם החדרנים בארמון המלך מתחילים לזמזם את השירה המוזרה והדבר מגיע לאזני (החמור) של המלך. במקור הסיפור עקוב מדם, אבל אני לא מהססת לשנות סיפורים לפי הצורך. סיפרתי אותו לילדים קטנים, והסוף שבחרתי היה שהמלך מסתגר ביגונו בארמון וכל אנשי הממלכה מתאספים, שרים את השיר ומבטיחים למלך הטוב שהם אוהבים אותו, ואפילו עוד יותר בגלל אוזני החמור שלו. וגם זה יופי של מוסר השכל.
 
למעלה