סיפורי התנ"ך

roe2003

New member
סיפורי התנ"ך

שלום לכולם, אני מנסה ללמוד את התנ"ך לידע כללי. ובשביל כך אני מנסה למצוא אתר שיש בו סיפורי תנ"ך, שמסביר את הפרקים בתנ"ך דרך סיפורים. יש מישהו שמכיר אתר כזה? תודה מראש

סוריאל

New member
הרבה יותר פשוט

קח תנ"ך, תתחיל לקרוא. אם לא הבנת משהו - לא נורא, תמשיך. ואם הסיפורים נראים לך מוזרים, לא מתקבלים על הדעת, מנוגדים להגיון ולמוסר ולשכל הישר של בחור צעיר בן המאה הכ"א - לא נורא. תמשיך. אם אתה יכול לשים את היד על 'עולם התנ"ך', עשה זאת. יש לו מבואות ופירושים טובים מאוד.

פלגיה

New member
בזמנו חיפשתי ולא מצאתי

בעיקרון כל "הסבר דרך סיפורים" מביא איתו גם פרשנות, ולכן ההמלצה שלי היא לקרוא את התנ"ך עצמו. יש ספרים רבים ופרקים רבים שהעברית שלהם לא קשה, והסיפור - מרתק.

roe2003

New member
דבר נוסף

קבלתי את מה שאתם אומרים. דבר נוסף, יש ספרים / פרקים מומלצים לקריא? ואני מתכוון שכאלה שלא תלוים בפרק/הספר הקודם כדי להבין את הסיפור. היכן יש את הסיפורים הכי מרתקים והכי מעניינים? תודה מראש

shushu10

New member
סיפורי המקרא נכתבו במגמה להורות משהו

ולכל אחד מהסיפורים יש מסר שונה. נסה להבין את המסר שבכל ספור מתוך החיוב או מהשלילה שאותו הוא מייצג ואז תמצא שכולם מרתקים אם תרצה אתה מוזמן לשתף את חברי הפורום בחוויה.

סוריאל

New member
שאלה קשה

לפי המשנה ביומא היית צריךך לפנות לאיוב ודניאל. אם כי על איוב אם אין לך הכרות מסוימת עם הלשון המקראית, כדאי לך להשאיר את איוב לשלבים מתקדמים יותר. דניאל, לעומת זאת (לפחות פרקים ה-ו), פשוט הרבה יותר. כללית, כדי הלכיר את יסודות ההסטוריה המקראית הייתי ממליץ על התורה ונביאים ראשונים (יהושע, שופטים, שמואל ומלכים).זה לא כל כך הרבה חומר: קרא עשרה פרקים ביום, ותוך חצי שנה בערך תקנה לך היכרות יסודית עם תולדות ישראל בימי בית ראשון. לפי המקרא כמובן.

roe2003

New member
אני זוכר עוד מהתיכון סיפור על השטן

תודה רבה על התגובות, אני אקרא את כל המומלצים :) בנוסף, אני זוכר מהתיכון שהיה סיפור על השטן ואלוהים שרבו על משהו. אבל לא זוכר את הספר. מישהו יודע על איזה ספר מדובר? תודה מראש

למעלה