סיפורי גוזמה

perhay

New member
סיפורי גוזמה

בסיפור העממי קיימים הרבה סיפורים על בעלי גוזמה. להלן דוגמה אחת: הכרוב והדוד במסבת רעים היה פעם חבר אחד, בעל דמיון ער, ואוהב לספר מעשיות שלא היו ולא נבראו; והוא הרצה אז על קורות חייו בארץ מוזרה שתר אותה. יום אחד - אמר - ראיתי מרחוק כדור ירוק ענקי בתוך השדה, וכשניגשתי לשם, והנה זה ראש כרוב, וגודלו לא פחות מהככר אשר באמצע עירנו, ומי שרצה לסובב אותו כרוב כולו, לא הספיק לעשות זאת אלא בשעה שלמה! והיה בין האורחים גם לץ אחר, שבדעתו היה לשים את השקרן לצחוק בקהל. הוא אמר: ואני, בהיותי במדינת הכושים, בקרתי גם במטבח המלך, ומשם הוליכוני לארמון מיוחד, בנוי אך ורק לשם זה, כדי לשמור בו דוד גדול ורב ההקף, אשר אמנם נסיתי לסובב אותו, אבל אחר שבוע ימים עוד לא הגעתי עד האמצע ונמנעתי מלהמשיך את דרכי! אבל, שמע נא, הפריע אותו המגזים הראשון, לאיזו תכלית היו צריכים האנשים האלה דוד שכזה?" "פשוט מאד" , ענה לו הלץ , כדי לבשל בו את הכרוב שלך! ===================================================================== יש לכם עוד? אשמח לקרוא!

הגולגולת../images/Emo129.gif../images/Emo129.gif

דריד היה דייג. הוא היה צעיר, הוא היה לץ גדול. הוא אהב להשתעשע בכל דבר והיו לו המון חברים שאהבו ללכת אחריו בגלל הליצנות שלו. דריד היה דייג עני, לא הייתה לו סירה. הוא דג בשיטה שקוראים לה דייג-חופים, כלומר עם רשת איתה הוא נכנס למים עד הברכיים, פורש את הרשת על פני המים ממתין עד שהיא שוקעת ואז הוא אוסף. בוקר אחד הלך דריד עם הרשת לאורך החוף עד למקום בו היה רגיל לדוג. התקרב אל החוף וראה גולגולת. גולגולת אדם ישנה מאוד שכנראה התגלגלה בים מספר שנים כי הייתה מולבנת מהשמש ומהמים וגם מכוסה פה ושם בצדפות. הגולגולת שכבה על עשבי ים יבשים ודריד, חצי בפחד חצי בליצנות (כדי לכבוש את הפחד כנראה) אמר לה: "היי גולגולת, איך הגעת הנה?" הגולגולת לא ענתה. "היי גולגולת איך הגעת הנה? מי הביא אותך לכאן?" הגולגות פערה את הלסת וקול חלוד בקע מתוכה: "מילים שאמרתי". דריד קצת נבהל, אבל גם קצת חשב שזה דבר מופלא ורץ חזרה אל הכפר וישר אל ראש הכפר כדי לספר לו את הדבר המופלא. הוא הגיע לשם בלי נשימה פנה לראש הכפר ואמר: "תשמע, תשמע מה קרה לי!". ראש הכפר היה איש בגיל העמידה, גבוה, רחב כתפיים, אפשר להגיד קצת שמן והוא היה רציונליסט. הוא אמר: "מה? מה קרה לך?" "על שפת הים במקום בו אני דג בדרך כלל מצאתי גולגולת אדם ישנה, לבנה, מכוסה צדפות ושאלתי אותה 'מי הביא אותך להנה?' והיא אמרה לי 'מילים שאמרתי'." ראש הכפר הסתכל עליו ואמר לו: "שמע, את הסיפור הזה אתה יכול לספר לרופא המכשף. הוא מאמין בשטויות כאלה. אני לא." "אבל אתה מוכרח להאמין לי כי ראיתי את זה" הפציר בו דריד. "עזוב אותי, עם החלומות וההזיות." חזר ראש הכפר. "אתה מוכרח לבוא, אתה מוכרח!" דריד לא הרפה. ראש הכפר, עם כל כובדו וגובהו קם ואמר: "אני בא, אבל אם אתה מספר לי מעשיות אוי לך ואבוי לך. הנה אחרי בא שומר הראש שלי עם המצ'טה והוא יכרות לך את הראש אם זה שקר" "זה לא שקר" מלמל דריד. ראש העיר עקב אחרי דריד בצעד איטי, מרשים וארוך ואחריו הלך השומר עם החרב העצומה והנה דריד מגיע אל הגולגולת. מסתכל על ראש הכפר, חזרה אל הגולגולת ואומר לה: "תגידי בבקשה לראש הכפר מי הביא אותך הנה..." הגולגולת לא ענתה. דריד שאל שוב: "תעני לי כמו קודם, תגידי, מי הביא אותך הנה?" הסתכל על ראש הכפר, על השומר, על הגולגולת ושוב התחנן אליה. אבל הגולגולת לא ענתה. השומר הניף את המצ'טה וערף את ראשו של דריד. ראש הכפר פנה לחזור לכפר, השומר ניגב את המצ'טה והראש של דריד עף לשמיים, נחת אל החוף, התגלגל ונעצר ליד הגולגולת. ואז פתחה הגולגולת ואמרה: "דריד, מי הביא אותך הנה?" והגולגולת של דריד ענתה "מילים שאמרתי".

NAVVAN1

New member
דיבורי ים

ודג שפתח פיו פעם יותר מדי, מצא עצמו בצלחת נוסע גם, לשמוע סיפורי ים. ולחזור עם מטען עודף לחלק חוויות כאן תודה על סיפור

NAVVAN1

New member
מלח

פעם מלח הלכ לים ,אולי לכן קראו שמו מלח מלח בעין - עצוב מלח בכוס - מלוח מלח בים - סיפור הודי

NAVVAN1

New member
טעות בכתיב

הלך לא הלכ בטח בגלל המלך בעין טעיתי

NAVVAN1

New member
תיקון טעות 2 , (פעם שלישית גלידה)

פעם מלח הלך לים, אולי לכן קראו שמו מלח מלח בעין - עצוב מלח בכוס - מלוח מלח בים - מתפללים שיחזור לכל מפליגי הפורום, תעשו חיים, מחכים לכם שתחזרו

NAVVAN1

New member
עכשיו זה מושלם,אלך לים, ואוכל גלידה

פעם מלח הלך לים, אולי לכן קראו שמו מלח מלח בעין - עצוב מלח בכוס - מלוח מלח באגם - מרענן(סיפור הודי) מלח בים - מתפללים שיחזור למפליגים לחו"ל מחכה שתרעננו אותי פה באגם

NAVVAN1

New member
ים

האל רואה את הים ממקום מושבו בשמיים, הדג רואה את הים ממקומו במים. כל אחד מהם רואה ים אחר, שניהם צודקים.

KOOKI10

New member
אצלנו אומרים:

"החיים והמוות ביד הלשון". יש על זה גם סיפור שאולי אני אוכל להביא לכם בהזדמנות.

perhay

New member
שק מלא כזבים

עוד סיפור גוזמה מפי יהודי אפגניסתן "הייתי בן שנתיים כשנולד אבי, וכשמלאו לי שבע שנים הלכנו לחוג את חתונת סבי. יצאנו מן הבית, נעלנו את השערים שלא ייכנס בהם גנב, וכשחזרנו למחרת לא היה אפשר לפתוח את השערים. הקפנו כמה פעמים את הבית, אך לא יכולנו להכנס. הבאנו סולם, עלינו בו למעלה וראינו את התרנגולת שנשארה בבית בלי אוכל, מטילה ביצים וממלאת בהן את החצר. הבאנו סבלים והם שמו את הביצים בשקים, כדי לקחת אותן למזבלה. העמסנו את השקים על התרנגולת, ישבנו למעלה ויצאנו אל מחוץ לעיר. הריקונו את השקים, וכשגמרנו להריק אותם נוכחנו לדעת, כי ביצה אחת נשברה ופצעה את התרנגולת. הבאנו רופאים, אך אף רופא לא ידע לעזור ולרפא אותה. יעצה לנו שכנה למרוח את הפצע בשמן אגוזים, וכך גם עשינו. מרוב עייפות שכבתי לישון. כשקמתי משנתי ראיתי והנה צמח עץ-אגוז במקום הפצע. והעץ גדל ועשה פירות. בבוא הילדים מבית-הספר, הם רצו לקטוף את האגוזים וזרקו אבנים. האבנים הצטברו ויצרו שטח אדמה גדול. הבאתי אפוא זוג סוסים ומחרשה וחרשתי את האדמה. גדלו בה האבטיחים, ואני העמסתי אותם על סוס. כשנכנסתי הביתה, הבאתי סכין מטבח ורציתי לפתוח את האבטיח, אך הסכין נשבר. הבאתי גרזן, אך גם בגרזן לא הצלחתי לפצח את האבטיח כי גם הגרזן נשבר.
הוצאתי את האולר מן הכיס ותקעתי אותו באבטיח. האולר נכנס פנימה ואבד. הזמנתי כמה שחיינים שיחפשו אותו. הם צללו לתוך האבטיח, אך את אולר לא מצאו. כאשר התעייפו השחיינים הם יצאו מהאבטיח וישבו בשמש כדי להתחמם. התאספו זבובים והתחילו לעקוץ את השחיינים. אחד מהם רצה להבריח את הזבובים, ואז יצאו מאחד הזבובים שבעה טורים של גמלים, ובכל טור וטור היו עשרה גמלים. התחילו הגמלים לצעוד קדימה. הגמל האחרון היה צולע. הסתכלתי ברגלו הצולעת של הגמל, והנה האולר שלי תקוע ברגלו. רציתי להוציא את האולר, אך הגמל דרש ממני פיצויים. באין ברירה הייתי צריך לשלם לו חצי תרנגולת ולפצות אותו בדרך זו".

הרהרנית

New member
ואני אהבתי את אנונימוס בלפי

הגדול של יוסי בנאי..ספר שכולו על גוזמאי בדאי

KOOKI10

New member
לא ברור למה אבל

הסיפור מופיע באופן קטוע: אי אפשר לראות את סופי השורות ולכן זה לא ברור מספיק.

perhay

New member
אצלי רואים בסדר

אני אשתדל להעביר אותו כקובץ word ולשלוח אותו כהודעה חדשה. נקווה שאצליח לעשות זאת.

למעלה