סיפורים לפעוטות

michali1118

New member
סיפורים לפעוטות

שלום לכולם, אשמח להמלצות על סיפורים לפעוטות בגילאי 2 - 4.

perhay

New member
במאמרים של הפורום יש קטגוריה

"סיפורים לפעוטות". אולי תמצאי שם משהו שיתאים לך. למאמרים נכנסים דרך הסרגל העליון בדף ההודעות. בימים האחרונים גם פורסמו בפורום 2 סיפורים שנכתבו על ידי השד מבגדד שעדיין לא נמצאים במאמרים. אחד הסיפורים הוא "ראש ראש" (סיפור לתאטרון בובות), והשני הוא "בממלכת הגמדים". ודאי תקבלי עוד תשובות בהמשך.

סיפור לפעוטות.. עץ המשקפיים..

זהו סיפור על ע. המישקפיים,שעמד ליד חנות גלידה ועל ילג אחד קטן שרצה מאד משקפיים, אמא שלו אמרה לו שהוא לא צריך , אבל הוא רצה מאד משקפיים. יום אחד הוא קיבל מאימו כזף לקנות גלידה, הוא קנה גלידה בגביע גדול, וניל, שוקו ותות בננה. עמד הילד עם הגלידה ביד והסתכל על עץ המשקפיים, זמן רב עמד ולא זז, האיש מוכר המשקפיים סידר אותם בטורים ובכל פעם נשף על הזכוכת וניקה אותה. המוכר שאל את הילד , מה את רוצה? הילד ביקש משקפיים אך אמר שאין לו כסף. המוכר אמרף אם תיתן לי את הגלידה , אתן לך משקפיים.הילד שמח ואמר תודה, הרכיב המשקפיים והתחיל ללכת, אך פתאום הוא עצב, כל הרחוב השתנה, הכל נהיה גבוה העיצים, הבתים ועמודי החשמל שהגיעו לשמיים,האנשים, הכלבים וכל דבר ברחוב., הוא נבהל, הסתובב וחזר למוכר ואמר: המשקפיים לא טובים,ענה המוכרף למה? הם בסדר, תן לי אותם, הוא נשף בזכוכית ואמר: הנ, עכשיו זה מצוין. ונתן לילד. הרכיב הילד את המשקפיים והלך ..ופתאום הכל נעשה שמן ונפוח כמו בלון, הבתים, האנשים ,המכוניות , בקיצור הכל מכל. נבהל וחזר למוכר ואמר: המשקפיים לא טובים, המוכר לקח אותם, נשף עליהם, ניקה ואמר: הנה קח עכשיו הם טובות. הילד לקח השקפיים , הרכיב אותם והלך, אך הכל נעשה שקוף, הבתים, העיצים, האנשים והמכוניות.. חזר הילד למוכר ואמר: אני לא רוצה אותם , תן לי חזרה את הגלידה, ואני אחזיר לך המשקפיים. אבל, אני כבר אכלתי את הגלידה, אמר המוכר. הוא נשף בזכוכית, ניקה אותם ואמרף הנה עכשיו הם באמת בסדר, קח אותם. לקח המשקפיים, הרכיב והלך, אך עכשיו הכל היה הפוך, הוא נבהל אך חשב שאם הוא יעמוד על הידיים גם הוא יהיה הפוך והכל יסתדר והוא עמד עמידת ידיים, והמשקפיים נפלו ונישברו לרסיסים, הצטער מאד אך אמר: נשארה לי לפחות המיסגרת. קם הרכיב הסגרת ועכשיו באמת הכל בסדר, והלך הביתה להראות לאימו.... אני אספתי מספר זוגות משקפיים עם עדשות ומיסגרות שונות וכל פעם החלפתי, השתמשתי בבואה בתור ילד ונתתי לה שם וכן מוכר המשקפיים בובת סבא, בובת כפפה, וגלידה מחנות צעצועים. והילדים עושים כל מה שהילד רואה. גם עץ נין לאלתר ואז לתלות עליו את כל זוגות המשקפיים. מצאתי בעיתון ישן. המחברת: אורה איתן

michali1118

New member
שימוש בסיפור

תודה רבה על הסיפור. האם אוכל להשתמש בו? למי עלי לתת קרדיט?

שימוש בסיפור...עץ המשקפיים?

אני הבאתי אותו אך המחברת היא אורן איתן, וכמו שאמרי הוא ישן ישן אבל לא נס ליחו. אני משתמשת בו הרבה עם הרבה זוגות משקפיים, את יכולה גם לעשות משקפיים עם הילדים מגלילי נייר ולצפות בצלופן בשלל צבעים. תהני.

למעלה