סיפורים ואלכוהול

MEIMIS

New member
סיפורים ואלכוהול

יאללה... למי שיש.. שיישפוך... לא חוויות אלכוהול שהיו לכם... אלה סיפורים על המשקה זה או אחר..

Nadav L

New member
לונג אילנד אייס T...

המציאו את הקוקטייל בניו-יורק, ארה"ב ב"תקופת היובש" (התקופה שבה היה איסור על שתיית אלכוהול), והאנשים, בעיקר עובדי הנמל ויורדי הים, שרצו לשתות אלכוהול למרות האיסור, עירבבו קוקטייל שנראה כמו תה (בגלל הקולה) שיחשבו שזה משקה תמים ללא אלכוהול. הם גם שמו בכוס תיון בשביל שלא יחשדו. גאוני!

Nadav L

New member
ראסטי נייל - הסיפור האמיתי!

(לקוח מ-"וואלה אוכל") מדוע קוראים ל"ראסטי נייל" כך: ההסבר על מקור השם טמון אי-שם בשנות הארבעים בכפר סקוטי קטן בשם קרמונוק (Carmunnock) שם חי לו בחור קשה יום בשם ג'ון אסדייל . כמו כל סקוטי אמיתי, מדי יום אחרי העבודה, היה אסדייל נפגש עם החבר'ה בפאב המקומי ומטביע את יגונו בכוסית וויסקי. אבל כשם שהשתייה האירה את חייו האפורים כך היא גם עשתה לו חור בכיס. אסדייל, שגילה חסכנות סקוטית מצויה, החליט לדפוק את השיטה ולרקוח וויסקי בכוחות עצמו. הוא קנה את כל המרכיבים הדרושים (שעורה, שמרים, דוד זיקוק) הנביט, התסיס, וזיקק עד שהגיע לוויסקי המוכן ליישון בחבית עץ. את החבית, שהכילה 50 ליטרים, בנה מקורות של עץ אלון ושם בתוכה את הוויסקי הביתי. אסדייל לא חיפף וחיכה שלוש שנים תמימות שהן מינימום זמן היישון הדרוש על מנת שהוויסקי ייקרא "סקוטש". משחלפו שלוש השנים, הזמין מר אסדייל את גברברי הכפר ללגימת פתיחה, אחרי נאום קצר תקע ברז קטן בתחתית החבית ומזג מהוויסקי. "Slainte" (לחיים בעגה הסקוטית) שאגו כולם ולגמו מן הכוסות. ממראה פרצופם המעוקם של הנוכחים ניתן היה להבין שמשהו לא כשורה, טעם דלוח של חלודה עלה בפיהם. אבל אדם כג'ון אסדייל לא ייתן לפדיחה כזו להכשילו, הוא השקיע את נשמתו וכיסו בפרוייקט הזה, ונשארו לו עוד 49 ליטרים שהוא לא התכוון לבזבז סתם כך. אסדייל החליט לנסות לערבב משקה נוסף עם הוויסקי העכור. הוא וחבריו ניסו למצוא את השילוב האולטימטיבי (עד לערבוב עם לימונדה הם הגיעו) ולבסוף גילו את הדרמבוי והפלא ופלא-השילוב היה סביר! שמח וטוב לב ערבב אסדייל מדי יום את הדרמבוי עם הוויסקי ונהנה, גם מהטעם וגם מכך שהצליח לדפוק את השיטה. דבר אחד עדיין הטריד אותו: הוא לא הצליח להבין מה גרם לוויסקי שלו להיות כל כך לא מוצלח. כעבור חצי שנה, משהרגיש כי החבית מתרוקנת, קרא שוב לחבריו לדרינק אחרון של כבוד, הוא מזג את הדרמבוי, הוסיף לכוסות את טיפות הוויסקי האחרונות והם שתו לחיים. משסיימו החליטו לפרק את החבית, לשרוף אותה ולשכוח מהחוויה ההזויה. לאחר מכת הגרזן הראשונה החבית נחצתה לשניים ובתוכה התגלה מסמר חלוד שאסדייל כנראה שכח בפנים בזמן שבנה את החבית...

MEIMIS

New member
סבבה... אבל ביקשתי סיפורים

על כהילים... ומשקאות ומותגים לא על קוקטיילים...

נמשיך.... סאוטרן קומפורט....

(את ההודעה על המזקל צריך להעביר לשרשור הזה) בהרבה מקומות רושמים את הסאוטרן באגף הוויסקים. זו טעות, וברמן שאומר לכם שסאוטרן זה עם וויסקי כנראה גם יגיד לכם שרום וקשאסה זה אותו דבר, ושג'וני ירוק זה סינגל מאלט, ובכדי להסיר ספק 2 העובדות האלה לא נכונות. (אני מקווה שאני זוכר מדויק) -- במלחמת האזרחים האמריקאית היה ברמן בסנט-לואיס. מן הסתם היו כמה ברמנים, אבל הברמן הספציפי הזה (או שמדובר בבאר, לא סגור על זה) היה מגיש קוקטייל לעלמות-חן מהדרום שבאו להתאבל על מות יקיריהן ועל מר גורלן. לקוקטייל, שהיה על בסיס וויסקי בזמנו (אני מנחש שהיה מדובר ב Rye היות וזה הדרום... אולי ברבן) קראו Southern Comfort -- נחמה דרומית. כיום לא מדובר בקוקטייל, וגם אין קשר לוויסקי. היום זה בגדול קוקטייל עם ליקר אפרסקים ועוד כל מיני דברים. *יש* גרסה של סאוטרן על בסיס וויסקי - עם תוית שחורה. ובלי קשר, סאוטרן למי שלא יצא לו עדיין לשתות -- אפשר על קרח, אפשר נקי, אפשר עם ספרייט (סאוטרן-ספרייט), אפשר עם סודה, אפשר עם רדבול (אבל למה לשתות רדבול?
). זה דרך נחמדה להרגיש כאילו שותים וויסקי (מגישים את זה בלוובול, וזה נראה דומה לוויסקי)

שאלה -- צייד שועלים ../images/Emo13.gif

אני רציני -- במהלך הקורס זכור לי שעל אחד המשקאות/ליקרים נאמר שהוא באופן מסורתי נשתה ע"י לורדים באנגליה בצייד שועלים. אני מנחש שאולי מדובר על שרי/פורט, אבל באמת לא בטוח.... מישהו יודע אולי מה זה?

MEIMIS

New member
Johnnie Walker Pure Malt...

מאיפה הבאת את זה שתווית ירוקה זה לא סינגל מאלט? אלון אני מופתע מעצמך... ג'וני ירוק הוא מה שנקרא "מאלט טהור" והוא סינגל מאלט לכל דבר

מיימיס, עליך אני לא מאמין.... ../images/Emo13.gif

Pure malt זה לא Single Malt. Single Cask -- תוצר של חבית אחת. Single Malt -- תוצר של מזקקה אחת. Pure Malt -- ערבוב של סינגל-מאלטים מכמה מזקקות. Blended -- ערבוב של סינגל מאלטים וגריין (כלומר Pure malt עם גריין). לג'וני ווקר, למיטב ידיעתי (ויכול להיות שידיעתי לא מיודעת כל כך, כי אני לא חובב ג'וני -- יקר מדי בשביל מה שהוא נותן) אין סינגל מאלט. אני חושב שהם אפילו לא מזקקה, אלא רק מערבבים. הם קונים חביות ממזקקות אחרות כמדומני. cloco, או כל אחד אחר, אפשר בבקשה לאשר את מה שאמרתי פה?

MEIMIS

New member
חחחח............ואני לתומי חשבתי...

שאתה כבר טעית... הממ... כי אצלי מאלט זה דבר אחד... ובלנדד שני זה או זה או זה לא פירקתי לsingle cask, singel malt, pure malt אוקיי תודה על המידע :) אלון - אתה מלך.. הממ... מה עם עוד כמה סיפורים על משקאות?

הזכויות שמורות לז'ק מזמן אמיתי../images/Emo13.gif

מה עוד יש.... קפטן מורגן -- קפטן מורגן היה פיראט, סטייל קפטן-הוק, והוא שדד כל הזמן ספינות של הצי הבריטי וספינות מסחר באוקינוס. בשלב מסוים נמאס למלכת אנגליה (או מלך, לא בטוח מי היה אז), והיא made him an offer he can't refuse -- היא תיתן לו אי משלו, שיעשה בו מה שבא לו, והוא בתמורה יעזוב את הספינות שלה. אז הוא קיבל אי בקאריביים (ראש טוב). ואתם, מה הייתם עושים באי בקאריביים אם לא היה לכם שום דבר אחר לעשות, ותענו באמת? כמובן שכולם ענו -- הייתי מכין/ה רום. אולי בעצם הייתי שוכב כל היום על החוף עם קוקוס ביד בעצם. אבל הם, בכל מקרה, החליט להכין רום. אולי כי הם פיראטים, לא יודע למה. אז הם הכינו רום -- Captain Morgan's Rum.

MEIMIS

New member
אחלה...

למה רק אלון רושם סיפורים?(תרשום עוד תרשום עוד
אבל אין עוד כאלה שיש להם? לא נעים לי להטריח את אלון :)

ברנדי....

על הסיפור הזה אני צריך אישור ממישהו, כי אני לא בטוח בו כל כך.
איך הומצא הברנדי -- ימאים הולנדים, שפעם היתה מעצמה ימית וקולוניאלית והיום זה סתם מדינה-מישור-מחששה חיפשו דרך לקחת איתם כמויות יין גדולות במסעות, ומן הסתם גם להעביר אותו ממקום למקום. הם מאד התבעסו שהיין האדום שלהם היה נהרס כמה ימים אחרי היציאה מהנמל מה שהשאיר אותי high and dry כמו שאומרים (אולי אם הם נשדדו ע"י קפטן מורגן לפחות רום הם קיבלו
) אז מה ההולנדים החכמים החליטו לעשות? את הדבר הכי הגיוני -- הם החליטו שאם הם ייצרו תרכיז-יין, ובמקום היעד יוסיפו מים יהיה להם יין. כן, גם אני לא מבין איך הם חשבו שזה יעבוד. בכל מקרה, הם עשו את זה -- זיקקו את היין. מה מרה היתה אכזבתם שהם גילו שיין מזוקק + מים = כלום, אבל -- אולי קצת שימח אותם לגלות שיין מזוקק = ברנדי, שזה תמיד דבר חיובי

elohimm

New member
נא לציין זכויות יוצרים ../images/Emo13.gif

אם לא אני תובע את תפוז... :) סתם , לבריאות, זו המטרה. ביי גיא

marsala

New member
EST ! EST ! EST 1 DE MONTEFIASCONE

מספרים על האפיפיור קלמנט השלישי שהיה גרגרן לא קטן וחובב יינות עוד יותר לא קטן.... לקראת מסעו לאורכה ורוחבה של איטליה,אי שם בניבכי המאה השש עשרה, הוא שלח רץ מיוחד,אנין טעם בעצמו שילך במסלול המסע וייסמן מקומות בעלי עניין מיוחד ,מקומות המייצרים יינות טובים במיוחד. האפיפיור הנהנתן הורה לו לצבוע גראפיטי של המילהEST (''כאן'' בלאטינית)מעל שער העיר או הכפר,כך תדע הפמלייה שלפניהם כפר או עיירה עם יין מיוחד. כך עשה השליח,עד שהגיע לכפר מונטהפיאסקונה שבחבל לאטיום (לאציו של ימינו) שם הוא התרשם מהיין המקומי כל כך שרשם מעל שער הכפר EST EST EST !-(''כאן כאן כאן!'') היןם עדיין מייצרים בעיירה את היין הלבן המפורסם,אך למרבה הצער,היין הוא יין לבן נחמד אך לא מעולה. דרך אגב,ברחבי העולם ישנן גם המון מסעדות אטלקיות ששמן EST EST EST Mosh

ציד השועלים..( וסיפור בפני עצמו)|כ

ובכן כידוע לך ( או שלא) בקוקטייל המפורסם זיון ארוך ונוח מול הקיר אחד המרכיבים הוא הסלאו-ג'ין - ובכן משקה זה הוא ליקר שזיפי בר על בסיס ג'ין אנגלי. משקה שהאצולה האנגלית נהגה לשתות בעת ציד השועלים. הוא עשוי מהשריית שזיפי בר ומספר נוסף של פירות ותבלינים בג'ין. אחרי תהליך הזיקוק עובר המשקה יישון בחביות עץ.

../images/Emo45.gif שיחקת אותה ../images/Emo13.gif

אחד, סלואו-ג'ין. ולמי שלא מכיר -- "זיון ארוך ונוח מול הקיר", או במקור -- Slow Comfortable Screw up against the Wall, ללא ספק מתמודד של כבוד בתחרות הקוקטיילים בעלי השם הארוך ביותר, הוא קוקטייל לא רע בכלל, שיש סיבה מאד טובה לשם שלו -- השם שלו מסגיר את כל המרכיבים שלו, אני מניח שאיזה ברמן עצלן המציא את השם
Slow -- סלאו-ג'ין Comfortable - סאוטרן קומפרט Screw - סקרוו-דרייבר = וודקה + מיץ תפוזים Wall - גליאנו -- ליקר איטלקי (נחמד מאד) שהבקבוק שלו צר וגבוה מאד, ואפשר לאמר שהוא כמו קיר קטן

Slow......../images/Emo47.gif

תודה .... הwall זה בגלל הקוקטייל הרוואי וולבנגר שזה התוספת של הגליאנו לסקרו דרייבר.......

למעלה