סיפורו של אונס

גם אני מאד נהנה

מי צריך את יצפאן כשיש לנו כאן אדם כל כך מצחיק? עכשיו הוא טוען שרבין בכלל לא חשב שהמצרים רוצים להתקיף אותנו. אז באמת מעניין למה הוא התמוטט ערב המלחמה ולמה עזר ויצמן ניהל את המדינה במקומו. ומי היה אבי התכנית הקולוניאליסטית הישראלית אם לא לוי אשכול, האיש שהיה שותה "חצי קפה חצי תה" כי לא היתה לו יכולת להחליט בינהם. וכנראה שהוא עבר השתלמות בהבימה כי קולו נשבר בזמן שהוא נשא נאום הרגעה לאומה...

אני לא "טוען"

אני ציטטתי את כל אלו שלפני המלחמה אמרו שהיה איום על מדינת ישראל ואחר המלחמה התוודו שהם לא סיפרו את האמת. בינהם רבין בעצמו שבראיון לעיתון למונד אמר:אינני חושב כי נאצר רצה במלחמה. אילו רצה בכך שתי הדיוויזיות ששלח לסיני בוודאי לא היו מספיקות כדי לפתוח בהתקפה. הוא ידע זאת וכך גם אנחנו." "The former Commander of the Air Force, General Ezer Weitzman, regarded as a hawk, stated that there was 'no threat of destruction' but that the attack on Egypt, Jordan and Syria was nevertheless justified so that Israel could 'exist according the scale, spirit, and quality she now embodies.'...Menahem Begin had the following remarks to make: 'In June 1967, we again had a choice. The Egyptian Army concentrations in the Sinai approaches do not prove that Nasser was really about to attack us. We must be honest with ourselves. We decided to attack him.' "Noam Chomsky, "The Fateful Triangle." "I do not think Nasser wanted war. The two divisions he sent to The Sinai would not have been sufficient to launch an offensive war. He knew it and we knew it." Yitzhak Rabin, Israel's Chief of Staff in 1967, in Le Monde, 2/28/68 Moshe Dayan posthumously speaks out on the Golan Heights "Moshe Dayan, the celebrated commander who, as Defense Minister in 1967, gave the order to conquer the Golan...[said] many of the firefights with the Syrians were deliberately provoked by Israel, and the kibbutz residents who pressed the Government to take the Golan Heights did so less for security than for the farmland...[Dayan stated] 'They didn't even try to hide their greed for the land...We would send a tractor to plow some area where it wasn't possible to do anything, in the demilitarized area, and knew in advance that the Syrians would start to shoot. If they didn't shoot, we would tell the tractor to advance further, until in the end the Syrians would get annoyed and shoot. And then we would use artillery and later the air force also, and that's how it was...The Syrians, on the fourth day of the war, were not a threat to us.'" The New York Times, May 11, 1997 אבל מדוע שהעובדות תפרענה לתומכי הכיבוש.

אנחנו לא דנים בשואה

השואה היתה לפני זמני ולכן אינני יכול להעיד שאכן היא היתה. אבל את אירועי מלחמת ששת הימים עדיין אני זוכר וג אתה יכול לזכור, אלמלא חיית במציאות וירטואלית. המצרים לא היו צריכים להתקיף את ישראל בכלל. המצב שבו הצבא המצרי רובץ לאורך הגבול הכריח את ישראל לגייס את כל צבא המילואים כדי שיעמוד מול הצבא המצרי. כל מדינת ישראל היתה משותקת. לא היה אף גבר בריא ברחוב. אפילו אוטובוסים לא יכלו לנסוע בגלל שלא היו נהגים. אם המצב היה נמשך כך, ישראל פשוט היתה מתמוטטת. אינני יודע מה תיכנן נאצר לעשות וגם רבין, אשכול, אבא אבן וויצמן לא ידעו. מה שברור היה זה שנאצר ריכז את צבאו, גירש את כוחות האו"מ וחסם את המיצרים ובכל זאת, לדעתך, אנחנו אשמים. מתי תתחיל להסביר לנו, יוסי, שבעצם היהודים יזמו את מלחמות העולם? ואולי בעצם כל עניין המשרפות היה יוזמה ציונית על מנת להכריח את העולם לתת לנו מדינה בא"י? יוסי, כמה שאני מתבדר ממך אני חייב להגיד לך ברצינות - אתה בן אדם חולה. אתה ואחמינג'אד יכולים להיות תאומים אבל הוא לפחות שונא עם אחר ואתה שונא את עמך. ישראל בהחלט לא יזמה שום דבר ואבא אבן חיזר במשך חודש על דלתותיהם של שועי תבל כדי לשכנע אותם להסיר את האיום. כל הדלתות נטרקו בפניו.

בניגוד לך

אני הייתי במלחמה וראיתי את ההכנות לה. אני איני שונא את העם העובד בישראל,אלא את הנוכלים שבשלטון שמשתמשים בעם שלי כבשר תותחים, ואתה אינך אוהב את המוני העם אלא את המענים והנוכלים בשלטון. החוצפה שלך לקרוא לאדם שאינו מקבל את העמדות הלאומניות שלך איש חולה, אף הוא מעיד על שיטת מחשבתך. חשוב מי השתמש בנימוקים מסוג אלו קודם לכן בהיסטוריה ומה זה מעיד על שיטת מחשבתך והאינטרסים עליהם אתה מגן.

אמורוסו

New member
מויקיפדיה אהובתך

ב־17 במאי דרש נשיא מצרים ממפקד כוח החירום של האו"ם בסיני וברצועת עזה שכוחותיו יעזבו את קווי הגבול ויתרכזו במחנותיהם. כוחות האו"ם חיכו להוראה ממזכיר האו"ם ונאצר פנה למזכיר האו"ם, או טאנט, בבקשה שיורה על פינוי כללי של כוח החירום של האו"ם מאדמת מצרים. ב-22 במאי נענתה דרישתו של נאצר בחיוב, ואז הצהיר שלמחרת היום ייסגרו מצרי טיראן בפני כלי שיט ישראליים, ושהוא מוכן ליציאת ישראל למלחמה נגדו. ב־23 במאי סגרה מצרים את מצרי טיראן למעבר ספינות ישראליות. סגירת מצרי טיראן הייתה עילה למלחמה. מעשהו של נאצר זכה לאהדה רבה בעולם הערבי. במדינות ערב החלו הפגנות המוניות שקראו למלחמה בישראל וחיסולה. במחצית השנייה של חודש מאי 1967 מנו הכוחות המצריים בסיני כ-130,000 חיילים בשבע דיביזיות, חלקן משוריינות. בסוף חודש מאי ובימים הראשונים של חודש יוני 1967 נחתמו הסכמים לשיתוף פעולה צבאי בין מצרים לבין ירדן, סוריה ועיראק, וגנרל מצרי מונה למפקד החזית המזרחית. למרות רצונו של חוסיין מלך ירדן שלא להגרר למלחמה, ירדן ומצרים חתמו על ברית צבאית. ימים אחדים לאחר מכן הכוחות הירדנים היו תחת פיקודו של הגנרל המצרי. ישראל קראה לירדן שלא להיגרר לעימות והמלך חוסיין עמד בדילמה קשה, מצד אחד אם יגרר למלחמה ירדן יכולה לספוג מהלומה כואבת מצד ישראל, אך מצד שני אם לא יגרר למלחמה תהיה סכנה למרד. נוצר איום ממשי של פלישה לישראל ממזרח. ישראל חששה שכוחות ירדנים שהיו בגדה המערבית, רק 17 קילומטר מהחוף הישראלי, יבתרו את ישראל לשני חלקים. בתוך יומיים, מ-19 במאי ואילך, גוייס כוח המילואים של מדינת ישראל והועמד בכוננות. החלה תקופת המתנה, במהלכה שותק המשק הישראלי, עקב שהיית כל הגברים הכשירים בשירות מילואים, וחרדה קיומית ירדה על המדינה. הציבור הישראלי לא חש ביטחון באשכול. ככל שהתמשכה תקופת ההמתנה, ואשכול לא הורה על יציאה למלחמה, גבר החשש כי מדינות ערב יקדימו את מדינת ישראל, ויפתחו ראשונות במתקפה. ===הערה שלי : סגירת המיצרים היא אקט רשמי של פתיחת מלחמה לפי החוק הבינ"ל ודיני הים ==== ולכן מבחינת מצרים כאן נגמר הסיפור. סוריה : יישובי עמק החולה ספגו הפגזות סוריות במהלך כל המלחמה. ביום שלישי, 6 ביוני 1967, ניסה גדוד טנקים סורי לתקוף את תל דן ואת קיבוץ דן, אך נהדף על ידי כוחות ההגנה המרחבית, כוחות חיל הרגלים ויחידת טנקים של צה"ל שהוצבו בגיזרה. ===הערה שלי : הסורים פתחו במלחמה כפי שכתוב====

למעלה