סיפוקים מידיים.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
זה מכבר שאני מחפש מכונת קפה.
למה?
אני רוצה לפנק אותנו עם קפה משובח ומוקצף בבוקר.
מצאתי איזו חברה מהצפון שמוכרת מכשיר של נספרסו במחיר שווה.
התקשרתי אליהם וענה לי בחור עם מבטא ערבי בשם "פיטר".
שאלתי אותו כמה זמן יקח למכשיר להגיע אל ביתי מיום התשלום?
ופיטר ענה לזאב, "שלושה-ארבעה ימים בערך."
"יש אפשרות שתשלחו לי את זה באותו היום"? הקשתי לפיטר.
"למה זה כל כך בוער"? אמר פיטר.
"אני איש של סיפוקים מידיים, וברגע שאני לוחץ על כפתור התשלום, אני רוצה לשמוע את פעמון הדלת כשהשליח שלכם
עומד עם המכונה על הסף ואפילו מגיש לי גם ביסקוויט כדי להמתיק לי את הקפה". |קפה|
פיטר צחק ואמר שהם לא בקטע של סיפוקים מידיים (כנראה רמז לי שהם לא מכון ליווי ואני טעיתי בכתובת.)
איזה באסה זה כשלפעמים אין עם מי לדבר.
יש כאן באיזור כמה חנויות גדולות שמספקות את המכונה מיד בעת התשלום
אבל המחיר שלהן הוא גבוה ב-100 שקלים בערך מהמחיר של "פיטר".
ואני רוצה להנות מכל העולמות.
גם אותו המכשיר, גם המחיר של פיטר וגם סיפוק מיידי.
יש למישהו רעיון איך עושים את זה?

קבצים מצורפים

• קפה בהקפה.jpg
    קפה בהקפה.jpg
    KB 37.1 · צפיות: 3

שמלת תחרה1

Well-known member
למה?
"אני איש של סיפוקים מידיים, וברגע שאני לוחץ על כפתור התשלום, אני רוצה לשמוע את פעמון הדלת כשהשליח שלכם
פיטר צחק ואמר שהם לא בקטע של סיפוקים מידיים (כנראה רמז לי שהם לא מכון ליווי ואני טעיתי בכתובת.)
את המכונה הזו ראיתי בשופר סל ב200 ש"ח.
וקפסולות בכול מיני מחירים.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
את המכונה הזו ראיתי בשופר סל ב200 ש"ח.
וקפסולות בכול מיני מחירים.
את המכשיר הזה בדיוק?
אל תשכחי שכל המכשירים נראים אוטו הדוור.
תחתית להנחת הכוס.
זרבובית יציאה לקפה.
ראש עגול לקפסולות.
חוט חשמל.
הם רובם זהים.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
למה?
המכונה נהדרת, אצלי המכונה בצבע אדום.
בעבר אספתי בולים בתידלוק בתחנת דור, וקבלתי את המכונה. היום בכול הרשתות תמצא.
השאלה אם לרדת ולקנות היום, יחשב כסיפוק מידי :) ?

GoldenEyes

Well-known member
המכונה נהדרת, אצלי המכונה בצבע אדום.
בעבר אספתי בולים בתידלוק בתחנת דור, וקבלתי את המכונה. היום בכול הרשתות תמצא.
השאלה אם לרדת ולקנות היום, יחשב כסיפוק מידי :) ?
אז זהו
שאצל סבא זה :
עומד עם המכונה על הסף ואפילו מגיש לי גם ביסקוויט כדי להמתיק לי את הקפה".
סבא המלך, רוצה שיביאו לו עעעעעעעעעעעעעעעעעכשיו
אחרת , איזה פוסט יעלה לנו מחר בבוקר ? :) לא יהיה לו פוסט על קפה :cool:

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
אז זהו
שאצל סבא זה :
עומד עם המכונה על הסף ואפילו מגיש לי גם ביסקוויט כדי להמתיק לי את הקפה".
סבא המלך, רוצה שיביאו לו עעעעעעעעעעעעעעעעעכשיו
אחרת , איזה פוסט יעלה לנו מחר בבוקר ? :) לא יהיה לו פוסט על קפה :cool:
כן, נו... אני כזה.
אני לא אוהב לשלם ושהמוצר יגיע בעוד שנתיים.
כשאומרים לי 7 ימי עסקים זה מבחינתי סוף העולם.
אבל עזוב עכשיו, אתה לא חושב שהיגיע הזמן לתרבות קניה יותר אטרקטיבית?
כשאמרתי: ללחוץ על כפתור התשלום..
אולי הגזמתי והקצנתי בכוונה אבל אני לא רחוק משם
למה שלא יספקו את הסחורה באותו יום?
אנחנו בסה"כ מדינה קטנה.
אילו האנשים היו פותחים אופקים ויוצאים מהפקינג ריבוע מחורבן שהם חיים בו המון שנים
אז בהחלט ניתן לשלוח לכל לקוח את המוצר באותו היום.
אנחנו רק צריכים להתחיל להזיז ת'תחת ולעבוד יותר ברצינות.

משתפרת1

Well-known member
כן, נו... אני כזה.
אני לא אוהב לשלם ושהמוצר יגיע בעוד שנתיים.
כשאומרים לי 7 ימי עסקים זה מבחינתי סוף העולם.
אבל עזוב עכשיו, אתה לא חושב שהיגיע הזמן לתרבות קניה יותר אטרקטיבית?
כשאמרתי: ללחוץ על כפתור התשלום..
אולי הגזמתי והקצנתי בכוונה אבל אני לא רחוק משם
למה שלא יספקו את הסחורה באותו יום?
אנחנו בסה"כ מדינה קטנה.
אילו האנשים היו פותחים אופקים ויוצאים מהפקינג ריבוע מחורבן שהם חיים בו המון שנים
אז בהחלט ניתן לשלוח לכל לקוח את המוצר באותו היום.
אנחנו רק צריכים להתחיל להזיז ת'תחת ולעבוד יותר ברצינות.
לפני זמן קצר שבקה מכונת הכביסה העתיקה שלי. לקח לי כשבוע לבדוק איזה סוג מכונה יכול להתאים לי, תוך הבנה שכיום שום מכונה לא מחזיקה מעמד 25 שנה כמו הדינוזאור שלי. כשבחרתי סוג הרמתי כמה טלפונים וביררתי היכן באיזורנו המחיר הנוח ביותר. מאחר ורציתי לראות את המכונה במו עיני לא סגרתי את העסקה בטלפון. כעבור כמה ימים נסעתי אל הספק בבוקר. זה היה יום שני. ישבתי מול נציג המכירות, שילמתי. בהסכם כתוב אספקה תוך 14 ימי עסקים. באותו יום אחה"צ הם טילפנו ותיאמו איתי אספקה למחרת (בשלישי) לפני הצהרים (הגדירו חלון של שעתיים). לא להאמין. צריך שטכנאי יפעיל את המכונה החדשה. קיבלתי את הפרטים של חברת השירות. התקשרתי. הטכנאי מבקר באיזורנו פעמיים בשבוע, קבעו שיגיע אלי בסבב הקרוב שלו, יומיים אחרי כן (בחמישי). הגדירו חלון שעות 8-12. ביקשתי שיגיע מוקדם, המוקדנית רשמה את הבקשה. ב-8:15 של אותו יום חמישי הוא התקשר, נתן התראה של רבע שעה, הגיע ועשה את מה שצריך לשביעות רצוננו.
אז סבא, הבקשה שלך ממש לא מוגזמת. זה אפשרי, יש דברים כאלה.

GoldenEyes

Well-known member
לפני זמן קצר שבקה מכונת הכביסה העתיקה שלי. לקח לי כשבוע לבדוק איזה סוג מכונה יכול להתאים לי, תוך הבנה שכיום שום מכונה לא מחזיקה מעמד 25 שנה כמו הדינוזאור שלי.
במקרה , אבל ממש במקרה , זאת היתה דודה בלה ? של AEG ?
היתה לי אחת כזאת
25 שנה בעטה והרעישה ועשתה עבודתה נאמנה , עד ששבקה חיים

וכמובן שזה מזכיר בדיחה :)
ישראלי אחד מבקר באוסטרליה
התארח אצל חוואי מקומי
החוואי האוסטרלי מספר לו שיש לו חווה כ"כ גדולה "אני יוצא בשש בבוקר מהבית ונוסע עם האוטו שלי , ורק בשש בערב אני מגיע לקצה השני של החווה".
הישראלי עונה לו:
"גם לי היה אוטו כזה , אבל מכרתי אותו"

raya

Well-known member
היתה לי אחת כזאת

התארח אצל חוואי מקומי
החוואי האוסטרלי מספר לו שיש לו חווה כ"כ גדולה "אני יוצא בשש בבוקר מהבית ונוסע עם האוטו שלי , ורק בשש בערב אני מגיע לקצה השני של החווה".
הישראלי עונה לו:
היתה לי מכונת כביסה Lavamat של AEG, להערכתי עבדה לפחות 25 שנים אם לא יותר.
עבדה שנים, 2 ילדים וכביסות של חיתולים בין השאר (אז עוד לא היו טיטולים...)
כעת - לא זוכרת ממתי, אבל לפחות 20 שנים אני עם Miele אשר מצדיקה את המחיר הלא נמוך בו נקנתה.

GoldenEyes

Well-known member
היתה לי מכונת כביסה Lavamat של AEG, להערכתי עבדה לפחות 25 שנים אם לא יותר.
עבדה שנים, 2 ילדים וכביסות של חיתולים בין השאר (אז עוד לא היו טיטולים...)
כעת - לא זוכרת ממתי, אבל לפחות 20 שנים אני עם Miele אשר מצדיקה את המחיר הלא נמוך בו נקנתה.
אכן , Lavamat של AEG זאת "דודה בלה"

raya

Well-known member
אכן , Lavamat של AEG זאת "דודה בלה"
ככל הזכור לי דודה בלה היה דגם שונה מ Lavamat. כלומר היו לפחות 2 דגמים. אבל........ עבדו מצוין.
זוכרת שהיתה פעם בעיה עם ברז כניסת המים, בן זוגי החליף את הברז (לא זוכרת איך) והמכונה המשיכה לעבוד עוד כמה וכמה שנים.
את ה Miele קנינו כשהלבמט עדיין עבדה, והחלפנו רק כאשר כבר לא היתה ברירה.

משתפרת1

Well-known member
היתה לי אחת כזאת

התארח אצל חוואי מקומי
הישראלי עונה לו:
המכונה היתה בלומברג.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
לפני זמן קצר שבקה מכונת הכביסה העתיקה שלי. לקח לי כשבוע לבדוק איזה סוג מכונה יכול להתאים לי, תוך הבנה שכיום שום מכונה לא מחזיקה מעמד 25 שנה כמו הדינוזאור שלי. כשבחרתי סוג הרמתי כמה טלפונים וביררתי היכן באיזורנו המחיר הנוח ביותר. מאחר ורציתי לראות את המכונה במו עיני לא סגרתי את העסקה בטלפון. כעבור כמה ימים נסעתי אל הספק בבוקר. זה היה יום שני. ישבתי מול נציג המכירות, שילמתי. בהסכם כתוב אספקה תוך 14 ימי עסקים. באותו יום אחה"צ הם טילפנו ותיאמו איתי אספקה למחרת (בשלישי) לפני הצהרים (הגדירו חלון של שעתיים). לא להאמין. צריך שטכנאי יפעיל את המכונה החדשה. קיבלתי את הפרטים של חברת השירות. התקשרתי. הטכנאי מבקר באיזורנו פעמיים בשבוע, קבעו שיגיע אלי בסבב הקרוב שלו, יומיים אחרי כן (בחמישי). הגדירו חלון שעות 8-12. ביקשתי שיגיע מוקדם, המוקדנית רשמה את הבקשה. ב-8:15 של אותו יום חמישי הוא התקשר, נתן התראה של רבע שעה, הגיע ועשה את מה שצריך לשביעות רצוננו.
אז סבא, הבקשה שלך ממש לא מוגזמת. זה אפשרי, יש דברים כאלה.
תראי, אני בהחלט יכול להמתין עם הקפה, הרי זה לא בדיוק חמצן לריאות.
אבל לא כך עם מכונת הכביסה.
אישתי מפעילה שתי מכונות מדי יום. (אני מכבס גם לבן שעבר לגור עם אישתו כאן בסביבה)
אבל אני לא מבין עדיין למה היה חשוב לך להגיע לחנות כדי לראות את המכונה?
לדעתי רוב המכונות גם אלו אשר יוצרו כביכול בגרמניה כמו "מילה" או "באוכנט" בסופו של דבר נוצרים באיטליה במקרה הטוב
במקרה הפחות טוב בתורכיה.
אז לפני האחרונה הייתה לי מכונה LG משקל 8 ק"ג שהייתה נהדרת ועבדה 7 שנים במסירות.
עכשיו לקחתי מכונה קריסטל בינתיים היא בת שנה אבל קיבלתי מהם הרחבה של הביטוח לעוד שנתיים נוספות בחינם.
המחירים שלהן נעים בין 1200 ל 1500 שקלים אז לא נורא כל כך.
אגב את המכונה הישנה לא זרקתי מיד אלא פירקתי את המנוע שלה שהוא מנוע ללא מברשות עשיתי לו הסבה
והוא משמש כעת את הקלנועית של אבא של החבר שלי.
זאת הייתה קלנועית זוחלת שבקושי זזה ועכשיו היא טסה כמו טיל
כשמעבירים את המתג למצב סחיטה כמובן. |חיוךרחב|

מ ש ה 53

Well-known member
תראי, אני בהחלט יכול להמתין עם הקפה, הרי זה לא בדיוק חמצן לריאות.
אבל לא כך עם מכונת הכביסה.
אישתי מפעילה שתי מכונות מדי יום. (אני מכבס גם לבן שעבר לגור עם אישתו כאן בסביבה)
אבל אני לא מבין עדיין למה היה חשוב לך להגיע לחנות כדי לראות את המכונה?
לדעתי רוב המכונות גם אלו אשר יוצרו כביכול בגרמניה כמו "מילה" או "באוכנט" בסופו של דבר נוצרים באיטליה במקרה הטוב
במקרה הפחות טוב בתורכיה.
אז לפני האחרונה הייתה לי מכונה LG משקל 8 ק"ג שהייתה נהדרת ועבדה 7 שנים במסירות.
עכשיו לקחתי מכונה קריסטל בינתיים היא בת שנה אבל קיבלתי מהם הרחבה של הביטוח לעוד שנתיים נוספות בחינם.
המחירים שלהן נעים בין 1200 ל 1500 שקלים אז לא נורא כל כך.
אגב את המכונה הישנה לא זרקתי מיד אלא פירקתי את המנוע שלה שהוא מנוע ללא מברשות עשיתי לו הסבה
והוא משמש כעת את הקלנועית של אבא של החבר שלי.
זאת הייתה קלנועית זוחלת שבקושי זזה ועכשיו היא טסה כמו טיל
כשמעבירים את המתג למצב סחיטה כמובן. |חיוךרחב|
כשכתוב על המכונה היכן יוצרה, אני מניח שהם לא משקרים, ואם כתוב גרמניה, פולין, איטליה, ספרד או טורקיה, זה מה יש.
עם LG היה לי פעם ניסיון רע מאד ובמקרה אחר, נהניתי ממנה (לא מאותה מכונה כמובן), אבל היות שהוכנסה לדירה שכורה, היא נותרה בה ומשום מה לא נאספה ממנה. חבל.
בעיקרון, איני בעד מכונה של מילה, שבד"כ עולה מחיר שנראה לי הזוי, וגם התחזוקה שלה אינה זולה. וכן. אני די מסתייג ממוצרים יקרים מאד שנראים לי "פלצניים" במידה כזו או אחרת..
בעבר הרחוק, הייתה לי באמת דודה בלה, שהחזיקה יפה תקופה ממושכת. נכון. היו בה כמה תיקונים, אבל את כל התיקונים הצלחתי לבצע במו ידיי והמחירים של החלפים היו סבירים.
בהמשך, לא זכיתי להחזיק במכונה ששרדה יותר מ-6 שנים, ולא משנה אם הייתה זו AEG מהיותר "חדישות" או אריסטון, שבהתחלה נראתה מבטיחה אבל בסוף התפגרה כמו גדולה. כעת יש לי "כבר" 3 שנים מכונה של קונסטרוקטה [גרמנית] והיא עובדת יפה (אבל די יקרה). לבן שלי קניתי לא מזמן מכונה מתוצרת אלקטרולוקס פולנית. עפ"י הכתוב, זו אמורה להיות מכונה שקטה מאד עם מנוע ייחודי. נכון שהיא רק כבת 4 חודשים (בטירונות) אבל הבן מרוצה ממנה מאד.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
כשכתוב על המכונה היכן יוצרה, אני מניח שהם לא משקרים, ואם כתוב גרמניה, פולין, איטליה, ספרד או טורקיה, זה מה יש.
עם LG היה לי פעם ניסיון רע מאד ובמקרה אחר, נהניתי ממנה (לא מאותה מכונה כמובן), אבל היות שהוכנסה לדירה שכורה, היא נותרה בה ומשום מה לא נאספה ממנה. חבל.
בעיקרון, איני בעד מכונה של מילה, שבד"כ עולה מחיר שנראה לי הזוי, וגם התחזוקה שלה אינה זולה. וכן. אני די מסתייג ממוצרים יקרים מאד שנראים לי "פלצניים" במידה כזו או אחרת..
בעבר הרחוק, הייתה לי באמת דודה בלה, שהחזיקה יפה תקופה ממושכת. נכון. היו בה כמה תיקונים, אבל את כל התיקונים הצלחתי לבצע במו ידיי והמחירים של החלפים היו סבירים.
בהמשך, לא זכיתי להחזיק במכונה ששרדה יותר מ-6 שנים, ולא משנה אם הייתה זו AEG מהיותר "חדישות" או אריסטון, שבהתחלה נראתה מבטיחה אבל בסוף התפגרה כמו גדולה. כעת יש לי "כבר" 3 שנים מכונה של קונסטרוקטה [גרמנית] והיא עובדת יפה (אבל די יקרה). לבן שלי קניתי לא מזמן מכונה מתוצרת אלקטרולוקס פולנית. עפ"י הכתוב, זו אמורה להיות מכונה שקטה מאד עם מנוע ייחודי. נכון שהיא רק כבת 4 חודשים (בטירונות) אבל הבן מרוצה ממנה מאד.
|כן| יפה, אני מאד מעריך את היכולת שלך לטפל בתיקוני מכונת כביסה.
פעם אם אתה זוכר עוד היינו מחליפים מיסבים תקועים.
מה שהיה עושה בלאגאן בכל הסלון עם ברגים מלוכלכים ומים עפשים שנשפכים מהמשאבות.
כיום ברוך ה' המיסב הוא כבר חלק אינטיגרלי מהתוף (גם המנוע) ולא משתלם להחליף אלא לקנות חדש.
רצו על תוף כזה כ-800 ₪
בשביל עוד 400 הבאתי מכונה חדשה הביתה.
ובכלל כל פעם שאני מקבל תמחור פרסומי אני שם לב שהמחירים רק הולכים ויורדים.
לא ירחק היום שאתה תקנה בחנות אבקת כביסה ותקבל יחד איתה שתי מכונות כביסה חדשות. |חיוךרחב|

מ ש ה 53

Well-known member
|כן| יפה, אני מאד מעריך את היכולת שלך לטפל בתיקוני מכונת כביסה.
פעם אם אתה זוכר עוד היינו מחליפים מיסבים תקועים.
מה שהיה עושה בלאגאן בכל הסלון עם ברגים מלוכלכים ומים עפשים שנשפכים מהמשאבות.
כיום ברוך ה' המיסב הוא כבר חלק אינטיגרלי מהתוף (גם המנוע) ולא משתלם להחליף אלא לקנות חדש.
רצו על תוף כזה כ-800 ₪
בשביל עוד 400 הבאתי מכונה חדשה הביתה.
ובכלל כל פעם שאני מקבל תמחור פרסומי אני שם לב שהמחירים רק הולכים ויורדים.
לא ירחק היום שאתה תקנה בחנות אבקת כביסה ותקבל יחד איתה שתי מכונות כביסה חדשות. |חיוךרחב|
גם כיום מחליפים מיסבים, אבל כשמיסב מתחמם ומבשל גם את "בית המיסב" שהוא בעצם חלק מהדוד הלפסטי, כל שיהיה עליך לעשות זה להשליך את המכונה לפח.
וזה כי כיום הדודים אינם עשויים מנירוסטה במקרה הטוב, או מפח מצופה אמאיל במקרה הפחות טוב... הכל פלסטיק. ואם גם נשבר הצלב של התוף? באמת שכבר לא משתלם לפרק הכל ולרכוש תוף חדש.
בכל מקרה, אני עדיין בעד לרכוש מכונה "מבית טוב", עם יכולת לכבס 9 ק"ג ועם מהירות סחיטה של עד 1200 סל"ד. הזולות יותר איטיות יותר ובעלות יכולת לכבס עד 7-8 ק"ג. אולי תאמר שאני "קטנוני" אבל מה לעשות... זה אני.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
גם כיום מחליפים מיסבים, אבל כשמיסב מתחמם ומבשל גם את "בית המיסב" שהוא בעצם חלק מהדוד הלפסטי, כל שיהיה עליך לעשות זה להשליך את המכונה לפח.
וזה כי כיום הדודים אינם עשויים מנירוסטה במקרה הטוב, או מפח מצופה אמאיל במקרה הפחות טוב... הכל פלסטיק. ואם גם נשבר הצלב של התוף? באמת שכבר לא משתלם לפרק הכל ולרכוש תוף חדש.
בכל מקרה, אני עדיין בעד לרכוש מכונה "מבית טוב", עם יכולת לכבס 9 ק"ג ועם מהירות סחיטה של עד 1200 סל"ד. הזולות יותר איטיות יותר ובעלות יכולת לכבס עד 7-8 ק"ג. אולי תאמר שאני "קטנוני" אבל מה לעשות... זה אני.
למה קטנוני?
זכותך יקירי לעשות כטוב בעיניך בכל מה שקשור לרכישה.
לי אין לב לזרוק סכומים כפולים על מכונה שעושה את אוטו הדוור.
אפרופו, גם ה-LG וגם הקריסטל הנוכחית התוף עשוי מנירוסטה, איך היגעת לתוף מפלסטיק?
אבל הדופן היכן שהמיסב והמנוע נמצאים הוא אכן מפלסטיק וזה באמת "עקב אכילס" רציני של הדבר.
השאיפה שלי שימציאו מכונת כביסה שאינה פועלת על מים אלא על אדים חמים.
בסוף הפעולה רק מעט מים כדי שיהיה מה לסחוט.
הנה לך עוד רעיון לסטארטאפ. :)
אתה יודע כמה מים זה יחסוך?

מ ש ה 53

Well-known member
למה קטנוני?
זכותך יקירי לעשות כטוב בעיניך בכל מה שקשור לרכישה.
לי אין לב לזרוק סכומים כפולים על מכונה שעושה את אוטו הדוור.
1. כשרכשתי את המכונה מבית אריסטון, המוכר אמר לי כך:
אתה יכול לרכוש 3 סוגי מכונות.
א. מכונה טורקית, שעולה בזול ותחייה לך בערך עד תום תקופת האחריות, דהיינו כ-3 שנים וקצת. כזו תעלה לך בערך 1,200 ש"ח ואחרי 3 שנים תרכוש חדשה ותיהנה מכלי חדש בבית.
ב. מכונה פולנית כמו אריסטון, שעולה בערך כפול, וכזו תחזיק לך אולי 6 שנים מעמד. עולה כפול? תחיה כפול. אולי שווה ואולי לא.
ג. מכונה גרמנית שתעלה בערך פי 3 ואולי יותר [סימנס, בוש וקונסטרוקטה, שזה בעצם "אותו דבר" כי זה מאותו בית יוצר]. אין שום וודאות שמכונה כזו תחיה 9 שנים, וגם אם כן, אתה תצטרך להשקיע בה כמה תיקונים על הדרך. אז כאן זו כבר שאלה ממש כלכלית האם זה שווה.
אז רכשתי אריסטון. היא הייתה די טובה אבל היא באמת חיה כ-6 שנים ואחרי זה התרסקה. בדרך החלפתי גם בולמי זעזועים, ככה שנאלצתי גם להיכנס להוצאה כלשהי על הדרך... ואגב, נציג של ח.י. (היבואן), הציע לי להאריך אחריות לכמה שנים תמורת כ-900 ש"ח. במקרה כזה, אולי היו מחליפים לי מכונה, אבל אני שאלתי את האיש: "תגיד לי... 900 ש"ח זה בערך מה שהמכונה הזו שווה היום. אז שווה לי לשלם לכם את מחירה, כדי "להאריך" את חייה? תמות? אזרוק אותה ואדע שאת ה-900 האלה אשקיע כבר במכונה חדשה. מה דעתך"? לא הייתה לו דעה.
אפרופו, גם ה-LG וגם הקריסטל הנוכחית התוף עשוי מנירוסטה, איך היגעת לתוף מפלסטיק?
ה-LG שקניתי לפני כ-14 שנים ואולי יותר הייתה מכונה עם מנוע "הנעה ישירה" שישב מאחורי הדוד ללא רצועת תמסורת. שם הדוד היה מפלסטיק.
וה-LG שמצאתי זרוקה והייתה חדשה יותר, אבל על הנעת רצועה (וזרקו אותה כי הלך לה גוף החימום שגרם לקצר), הייתה אולי עם דוד מפח. איני זוכר... בכל מקרה, החלפתי שם גוף חימום והבן שלי היה מרוצה ממנה מאד.
את הקריסטל אני זוכר כמכונה עם דוד מפח בציפוי אמאיל. איני מכיר את ה"חדשות" ואולי שם הגב של הדוד עשוי מפלסטיק. בכל מקרה, דווקא בקריסטל הישנות, היה די קל להחליף מיסב, שהיה מורכב כמו "סמל של מרצדס" ומקובע עם 3 ברגים לגב הדוד. וכיום? ברוב המכונות הדוד הוא מפלסטיק, והיצרנים טוענים שדוד פלסטי מרעיש הרבה פחות מדוד ממתכת.
אבל הדופן היכן שהמיסב והמנוע נמצאים הוא אכן מפלסטיק וזה באמת "עקב אכילס" רציני של הדבר.
אז קונים גם גב וגם מיסב כמקשה אחת. מה הבעיה?
השאיפה שלי שימציאו מכונת כביסה שאינה פועלת על מים אלא על אדים חמים.
בסוף הפעולה רק מעט מים כדי שיהיה מה לסחוט.
הנה לך עוד רעיון לסטארטאפ. :)
אתה יודע כמה מים זה יחסוך?
באריסטון שהייתה לי, הייתה תכנית של "כביסה באדים". הם טענו שזה טוב כשיש לך כביסה נקייה שרק שכבה בארון חצי שנה ללא שימוש (מעבר מקיץ לחורף או הפוך). אז אתה עושה כביסה באדים כדי לרענן את הכביסה, והשטיפה הסופית והסחיטה הם עם מים. אחלה רעיון. לא השתמשתי בזה הרבה, אבל כן. היו מקרים שאכן בחרתי בתכנית הזו. והנה. דווקא בקונסטרוקטה, אין תכנית כזו... (איני זוכר כבר מה קורה במכונה של הבן, האלקטרולוקס. צריך לבדוק.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
1. כשרכשתי את המכונה מבית אריסטון, המוכר אמר לי כך:
אתה יכול לרכוש 3 סוגי מכונות.
א. מכונה טורקית, שעולה בזול ותחייה לך בערך עד תום תקופת האחריות, דהיינו כ-3 שנים וקצת. כזו תעלה לך בערך 1,200 ש"ח ואחרי 3 שנים תרכוש חדשה ותיהנה מכלי חדש בבית.
ב. מכונה פולנית כמו אריסטון, שעולה בערך כפול, וכזו תחזיק לך אולי 6 שנים מעמד. עולה כפול? תחיה כפול. אולי שווה ואולי לא.
ג. מכונה גרמנית שתעלה בערך פי 3 ואולי יותר [סימנס, בוש וקונסטרוקטה, שזה בעצם "אותו דבר" כי זה מאותו בית יוצר]. אין שום וודאות שמכונה כזו תחיה 9 שנים, וגם אם כן, אתה תצטרך להשקיע בה כמה תיקונים על הדרך. אז כאן זו כבר שאלה ממש כלכלית האם זה שווה.
אז רכשתי אריסטון. היא הייתה די טובה אבל היא באמת חיה כ-6 שנים ואחרי זה התרסקה. בדרך החלפתי גם בולמי זעזועים, ככה שנאלצתי גם להיכנס להוצאה כלשהי על הדרך... ואגב, נציג של ח.י. (היבואן), הציע לי להאריך אחריות לכמה שנים תמורת כ-900 ש"ח. במקרה כזה, אולי היו מחליפים לי מכונה, אבל אני שאלתי את האיש: "תגיד לי... 900 ש"ח זה בערך מה שהמכונה הזו שווה היום. אז שווה לי לשלם לכם את מחירה, כדי "להאריך" את חייה? תמות? אזרוק אותה ואדע שאת ה-900 האלה אשקיע כבר במכונה חדשה. מה דעתך"? לא הייתה לו דעה.

ה-LG שקניתי לפני כ-14 שנים ואולי יותר הייתה מכונה עם מנוע "הנעה ישירה" שישב מאחורי הדוד ללא רצועת תמסורת. שם הדוד היה מפלסטיק.
וה-LG שמצאתי זרוקה והייתה חדשה יותר, אבל על הנעת רצועה (וזרקו אותה כי הלך לה גוף החימום שגרם לקצר), הייתה אולי עם דוד מפח. איני זוכר... בכל מקרה, החלפתי שם גוף חימום והבן שלי היה מרוצה ממנה מאד.
את הקריסטל אני זוכר כמכונה עם דוד מפח בציפוי אמאיל. איני מכיר את ה"חדשות" ואולי שם הגב של הדוד עשוי מפלסטיק. בכל מקרה, דווקא בקריסטל הישנות, היה די קל להחליף מיסב, שהיה מורכב כמו "סמל של מרצדס" ומקובע עם 3 ברגים לגב הדוד. וכיום? ברוב המכונות הדוד הוא מפלסטיק, והיצרנים טוענים שדוד פלסטי מרעיש הרבה פחות מדוד ממתכת.

אז קונים גם גב וגם מיסב כמקשה אחת. מה הבעיה?

באריסטון שהייתה לי, הייתה תכנית של "כביסה באדים". הם טענו שזה טוב כשיש לך כביסה נקייה שרק שכבה בארון חצי שנה ללא שימוש (מעבר מקיץ לחורף או הפוך). אז אתה עושה כביסה באדים כדי לרענן את הכביסה, והשטיפה הסופית והסחיטה הם עם מים. אחלה רעיון. לא השתמשתי בזה הרבה, אבל כן. היו מקרים שאכן בחרתי בתכנית הזו. והנה. דווקא בקונסטרוקטה, אין תכנית כזו... (איני זוכר כבר מה קורה במכונה של הבן, האלקטרולוקס. צריך לבדוק.
אתה צודק, הקריסטל לא נראה לי שהיא תחיה לאורך זמן רב.
כבר עכשיו עוד בתקופת הביטוח היא כבר עשתה לי כמה "תרגילים מלוכלכים".(תרתי)
ה-LG הרבה הרבה יותר טובה ממנה.
אני חושב שמה ששכנע אותי ללכת על הקריסטל זה המחיר הזול שלה. |חיוךרחב|

מ ש ה 53

Well-known member
אתה צודק, הקריסטל לא נראה לי שהיא תחיה לאורך זמן רב.
כבר עכשיו עוד בתקופת הביטוח היא כבר עשתה לי כמה "תרגילים מלוכלכים".(תרתי)
ה-LG הרבה הרבה יותר טובה ממנה.
אני חושב שמה ששכנע אותי ללכת על הקריסטל זה המחיר הזול שלה. |חיוךרחב|
כדאי רק שתפנים: אין בעולם יצרן שנקרא "קריסטל".
יש יבואן ישראלי שקונה כל פעם מוצר כלשהו מיצרן כלשהו ומבקש מהיצרן שידביק עליו מדבקה "קריסטל".
היבואן כבר הכניס לארץ מבחר גדול של מותגים שונים, כאשר על כולם נכתב "קריסטל", אבל אין כל קשר בין האחד לאחר.
דווקא בשנות ה-70 היו להם אחלה דגמים, ובמהלך השנים הם רק הלכו וירדו באיכות.

למעלה