סיעור מוחות

איתמר ש

New member
מאוחר, אז

אין לי כח לחשוב. מחר, ב"ה. אם כבר אני פה, קבלו חתימה של מישהו מפורום מתמטיקה: העולם מתחלק ל-10 סוגים של אנשים: אלה שמבינים בינארית ואלה שלא.

איתמר ש

New member
ניתן לרש"ר הירש לדבר...

~כי אנחנו עייפים~ ארץ-ארז-ארס-ערץ-חרץ - הלטיות המכוונת לנקודה אחת, מגמה ושאיפה לייחוד מוחלט. תהה-דהה - לא ברור. חזק-עשק-חשך - שלילה והפקעה. בקר-בכר-פקר-פקר - היות חפשי ועצמאי. קוה-קבע-קפא-גבה-גבע-גבח-גוה-גוע - אגירת חומר, ריכוז חומרים בנקודה אחת - בעומק, ברוחב, בגובה או במרכז ומסביבו. יבש-כבש-גבש-גוש. זרע-זרח-זרה - להשליך מעליו, להקרין אל החוץ. אנה-חנה-הנה-ענה - להוביל משהו/מישהו ליעד מסוים. כלה-כלא - להציב גבול. שות-פשט-שפת-שפד-שבט - להעמיד דבר על עמדו, במקום ובמצב הראוי לו. אצר-אסר-אזר-עצר - הגבלה. הבל-אבל-אפל-עפל - לעכב, למנוע, לעצור. (הבל - דבר חולף חסר המשך, אבל - צער, אפל - אין כניסה לאור, עפל - חומה מגבילה) פצה-פצע-פצח - פתיחה בניגוד לרצון. נאם-נהם-נחם. חנן-ענן - שפע. ועוד ועוד ועוד (הגעתי רק לפרשת נח, אבל אני צריך ללכת
).

איתמר ש

New member
שיווו, כמה שגיאות!...

~בהחלט עייפים
~ במקום "הלטיות" צ"ל "החלטיות". "לא ברור" - אין הכוונה שלא ברור מה הקשר, אלא שהקשר הוא עצמו "חוסר בהירות". "פקר" אחד מיותר. "זרע-זרח-זרה" - יש להוסיף: "זרק". במקום "פשט" צ"ל "שפט". זהו. העתקתי מתוך הרש"ר ממש בתמצות אכזרי - בד"כ בכל סדרת שורשים הוא מביא דוגמאות עם מילים או ביטויים הנגזרים מכל שורש בסדרה, ושמראים על הקשר בין השורשים (העתקתי דוגמה כזו ב"הבל-אבל-אפל-עפל" בקיצקוץ). וכמובן שמומלץ לעיין בפנים. ~בקשה~ אודה מאוד למי שיקליד למעני את השיר: "עוד שיר [אחד?] על אבשלום" של נתן יונתן.

פייי.

תמיד את מביאה משחקים כאלה כיפיים ותמיד אני מגיעה מאוחר... זה הזכיר לי את התחביב העקרי שלי בשעורי... טוב בעצם בכלם: אני בוחרת מבנה (האחרון שעשיתי, למשל, היה מXור) ומציבה במקום X את כל אותיות האלפבית, ובודקת כמה מהמלים יוצאות תקניות.

nutmeg

New member
התחביב שלך -

עבודת הפרך שלי... תשאלי את גנגי שעוזרת לי ברוב טובה!! אפשר לשלוח לך דפי אקסל מלאים בפעלים כדי שתשלי מתוכם את הפעלים שבשימוש?? >> nutmeg קצת מיואשת מהעבודה השחורה

גנגי

New member
הדבורים עמלניות, זה ידוע.

אבל היות שכבר למדתי לעבוד עם האקסל הזה בלי לפשל מעל הסביר (נו, טוב, כל זה בתנאי שהקבצים גם חוזרים לאמא שלהם
) - תרגישי חופשייה לטרטר לי את הצורה כאוות נפשך. אני כבר אשב לי פה בחושך בשקט, מרוחה בריבת ליים, ואסבול. העיקר שאת תגמרי את העבודה שלך בזמן.
~ד"ש מאמא שלי, שמתנפחת מגאווה למראה הנצר המפואר למורשת ורשה הבנויה שצמח מתוכה והביא לה עדנה~

דבורה בארון הבגדים

הו, היתי שמחה מאד. אבל אני לא אשב בשעורים בשבועים הקרובים... וגם, אני מטילה ספק בעברית שלי. אבל עוד שבועים אשמח מאד לעזר לך.

למעלה