סיעור מוחות

nutmeg

New member
סיעור מוחות

(בקשת עזרה מכל חברי הפורום) זוכרים את השרשור על שורשי מלים המתחילות ב-עק'? או למי שזכרונו הולך עוד יותר אחורה קצ'? אני מחפשת עוד שורשים שלהם יש צמד אותיות היכול להחשב כסימן חוץ לשוני. עוד תופעה שאני מחפשת היא שרשי מלים מאותו שדה סמנטי, כמו צ.ע.ק / ז.ע.ק כשהשינוי באות הראשונה (עדיף ראשונה אבל אני מוכנה להתפשר). המון המון תודות מראש, נשיקות וחיבוקים

ס ק א ל י

New member
מנה ראשונה

יש לי כמה, אבל לא עם האות הראשונה - לנקות ולנכות מתגלה ומתגלע (בעיות) להשעות ולהשהות להתרות ולהתריע אנסה להעלות עוד בחכתי ...

גנגי

New member
הייתי בודקת את הקבוצה הבאה:

ב.ה.ר. / ז.ה.ר. / ט.ה.ר. / נ.ה.ר. / ס.ה.ר. / צ.ה.ר. יש קשר לאור ולטוהר.

גנגי

New member
וכן את:

ח.נ.ק. / י.נ.ק. / ש.נ.ק. שנדמה לי שהקשר הסמנטי ביניהם די ברור. (ואפשר להוסיף לזה את "ב.נ.ק."... יונק מאיתנו כסף וחונק אותנו, לא? השתנקתי.)

גנגי

New member
קבוצות נוספות שמצאתי עד כה:

שרף / צרף ערף / חרף / טרף / שרף (ישמור אלוהים) נגע / פגע נוע / זוע ובאותיות שאינן ראשונות: פגע / פצע זעמ / זעפ / זעק פרמ / פרפ / פרצ זוע / זוז רדד / רטט / רעע / רפפ / רצצ / רתת (חוסר יציבות, חוסר עומק שגורם לחוסר יציבות) בטח יהיו עוד, אבל זה מה שבינתיים עלה לי.

גנגי

New member
וכן:

טבל / תבל כבש / חבש טפל / תפל ושלא אות ראשונה: חרג / חרכ / חרט / חרצ / חרש / חרת (ואפילו חרק) (מקווה שלא נחוץ הסבר, בכולופן כולם קשורים בסוג של חריצה ויציאה מגבולות מסוימים)

גנגי

New member
ולא זו בלבד, אלא גם

ז.ח.ח. / פ.ח.ח. (שאסביר? זחוח, פוחח) שנאמר: פחח...........

nutmeg

New member
../images/Emo45.gif אחלה!!

כן ירבו. אהבתי את הסיומת הר' - אבדוק יותר לעומק! בקשר לכל אלו: חרג / חרכ / חרט / חרצ / חרש / חרת / שרף / צרף ערף / חרף / טרף... ר' באמצע מצביע על שינוי מבנה (כמובן שיש כמה סוגים של שינוי מבנה). It's been done. עכשיו שאני מסתכלת פעם נוספת על השורשים - נדמה לי שכדאי לי מאוד לבדוק את כל הגרוניות סופיות (א' ח' ע')... עם לומר את האמת - זה החלק שהכי כיפי בעבודה. אחר כך צריך גם להראות שהבנתי משהו ולצטט כלמיני אנשים שכתבו מאמרים שלא קשורים, אבל שדרושים לי כביבליוגרפיה. אל תפסיקו...

Idan91

New member
שיו, ../images/Emo187.gif

דוקא היום נזכרתי בזה מתישהו בשעור ערבית, חשבתי על משהו, אבל... אני ממש מתקשה להזכר, אחרי שינה כה אינטנסיבית.

שרה א

New member
עוד הצעות:

בזק – בזר – פזר - בדר בקר – חקר – סקר תזז – גזז – קזז תזז – פזז תזז – נתז רפס – רפפ – רפה רפס – רפש אצר - נצר רעמ - רעש רסס – רסק רגג – רגש רגז – רגן זרק – זרה קשר – גשר חבר – צבר - צבא טרד - טרח דרך - דרס מרד – מרה ברר – ברי שרפ – צרפ – צרב זוז – וזח – זוע – נוע – נוד מוכ – רוכ מוג – מוח צוק - צור עשש – תשש – רשש חול – חוג חג - עג חבב – לבב כתש – פתת דכא - נכא ? ישיש – קשיש צמרמורת – סמרמורת בעבוע – פעפוע גבוליים? חור – בור לתת –פתת לעט – לעס רקח – רקם קרם – קרש סייר – תייר קצצ – רצצ צמד – צמת

nutmeg

New member
לאותיות כפולות

יש כמה סימנים חוץ לשוניים ומכיוון שזו קבוצה גדולה ודי בולטת בשטח כבר חרשו אותה מכל הצדדים... אבל את צודקת שצריך לקחת אותם בחשבון!!

../images/Emo124.gifנטמג../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

הנה הצעת יעול: גשי נא לחיפוש מתקדם, ובשדה "תוכן", הכניסי עק'-ים ו-קצ'-ים (בלי הצ'ופצ'יקים) כאהבת נפשך..
(למי שפיספס את החידוש הלשוני
) [אפילו חודש יניב תוצאות מרשימות. כמו כן- זיכרי שמותר לך לחפש לא רק בתרבות.] כמו כן- את יכולה להכנס למאמר/ מסמכים עשירים מילולית ולעשות ctrl+f וכו'. פלאי הטכנולוגיה...

ולהשומעת יובן:

אם את מקלידה את מבוקשך בשדה "תוכן"- אחרי שמתקבלות התוצאות יש לפתוח את כל ההודעות וכאשר כולן פתוחות לעשות חיפוש חוזר עם ctrl+F על מה שחיפשת. אם חיפשת בכותרות, לעומת זאת, יהיה לך טיפה יותר נוח, אך תקבלי תוצאות דלות. (אומדן)

למעלה