סיעור מוחות: נק"ן

Sabre Runner

New member
אם כך, אז את זה יש גם ב-GURPS

זה נקרא Status ו-Wealth ויש לזה מגוון מאפיינים שונים. ואלו גם סוג של יתרונות שאפשר לקנות ביצירה ולהרוויח תוך כדי משחק )עם השקעת נקודות ולא רק עם סיפור(. Wealth זה דיי פשוט אבל Status יש משטרתי, צבאי, ממשלתי, דתי ועוד אחד או שניים. ואפשר לקחת עם זה גם Police Enforcemment Powers כדי לבנות דמות של שוטר בדרגה כזאת או אחרת. וכמובן, דרגות מסוימות של Wealth ו/או Status עוזרות לשמן את הגלגלים במקומות הנכונים.

Nihau

New member
כן! זה הרעיון- שימון גלגלי עלילה

העלילה תתקדם בכל מקרה, עם יותר קשיים וחריקות. עם ה"שימון" העלילה זורמת טוב יותר, דברים מסתדרים חלק יותר, הזדמנויות נפתחות ליותר כיוונים וכו. איךמשפרים סטאטוס בGURPS? אני חשבתי על מו"ד כשהגיתי את הרעיון ולכן בחרתי בנק"ן. נראה שהרבה אנשים אחרים חשבו על הרעיון הזה גם כן מכיוונים אחרים. סטאטוס נשמע פחות נגיש לחיי היום יום של הדמויות.

Sabre Runner

New member
סטאטוס ב-GURPS מוגדר כיתרון ונקנה ככזה.

אפשר להשקיע נקודות בזמן יצירת הדמות ולכל Status מוגדר, פחות או יותר, המקום על סולם הדרגות שבו הוא ממקם אותך בהתאם לעולם, עלילה וסוג הסטאטוס הנקנה. אפשר לשפר את זה במהלך העלילה אבל זה עולה בעוד נקודות שיפור וכמובן גם בתהליך עלילתי מתאים.

Ihavenonick

New member
מזכיר לי משחקי Fallout ו-Elder Scrolls

שם מקבלים ניקוד לחיוב ולשלילה, התלויות בפעולות שלכם. כך יהיו קבוצות שיאהבו אתכם וקבוצות שלא. הנה דוגמה לפעולה שגוררת תגובה רעה של הכפר: http://www.youtube.com/watch?v=_SuZdSUgtc4

Blue Beetle

New member
יש הרבה חוקי הרחבה שאני לא עובד איתם.

מעולם לא ראיתי צורך להשתמש בזה. בדרך כלל אני גם לא עובד עם נק"ן..

Blue Beetle

New member
בנקודות זמן מוחלטות מראש

בדרך כלל סיום "הרפתקה" או "אבן דרך" גמול אישי עובד על דברים נקודתיים, כמו נקודות מיומנות בונוס, חפץ קסום וכדומה. תלוי בטעם של אותו שחקן ובפעולות שזיכו אותו באותו גמול.

Nihau

New member
האם זה לא שובר את שיטת הנק"ן של מו"ד?

חשבתי שמו"ד מהונדסת להתקדמות על פי נק"ן פר מפלצת מחוסלת...

Blue Beetle

New member
מו"ד היא שיטת דרגות בבסיסה

נק"ן אמנם מוצגת כחלק מהחוקים, אבל זו לא האופציה היחידה. גם אם משתמשים בנק"ן, שיטת החלוקה שלו לא חייבת להיות אחידה. נק"ן דרך אגב, לא מחולק על פי מפלצת מחוסלת, אלא לפי התגברות על אתגרים (זו הסיבה שרצח חתולים אקראי לא אמור להעלות אותך דרגות), למרות שלרוב כולל טבח במפלצות. רוב המנחים שאני מכיר אוהבים לחלק אקסטרא נק"ן על משחק תפקידים טוב או חשיבה יצירתית.

Serpent Axis

New member
זה לא בדיוק מה שכתוב בספרים, ידידי

"your character earns XP by defeating monsters and other opponents" - המדריך לשחקן מהדורה 3.5, עמ' 58. במדריך לשה"ם, עמ' 36, יש הסבר ארוך על חישוב נק"נ לפי מפלצות מחוסלות ודירוג האתגר שלהן לפני שמופיעות כמה פסקאות על הענקת נק"נ לפי הישגים עלילתיים ("היתקלויות לא קרביות") וגם אז כתוב שם משהו על זה שהשה"מ יצטרך לכתוב שיטה משלו להענקת נק"נ לפי הישגים כאלו כי בשיטה הבסיסית אין את זה ובכלל, כתוב שזה מומלץ "רק לשה"מים מנוסים" (...כנראה שהשה"מ בעצמו צריך לעבור כמה קרבות מאתגרים כדי להגיע לדרגה בה הclass feature הזה נפתח עבורו). ברמת העקרון אתה צודק בזה שנק"נ בעצם מחולק לפי דירוג האתגר של ההיתקלות עצמה (EL) ולא לפי מספר יריבים. מצד שני, כמות יריבים מעלה את דירוג האתגר של ההיתקלות. הסיבה שלפיה טבח חתולים לא מספק לך נק"נ היא שלחתולים אין ממש דירוג אתגר שמצדיק נק"נ. בכל אופן, יש גם דברים אחרים במו"ד שתלויים בנק"נ (דרישות של לחשים מסויימים, יצירת חפצי קסם, familiar וכו'), מה לגבי הוואקום שנוצר שם ברגע שאתה לוקח את הנק"נ?

Blue Beetle

New member
הרבה מאד דברים כתובים בהרבה מאד ספרים

לא תמיד בצורה עקבית. למשל. http://www.d20srd.org/indexes/traps.htm הוא סוג התקלות שלא כולל מפלצות. נק"ן הוא לא חלק מה- Core של השיטה. בדרך כלל אפשר להסתדר מצוין בלעדיו.

Serpent Axis

New member
כי הם נכתבים בד"כ ע"י הרבה אנשים שלא קשורים

אחד לשני. מצד שני, בגלל זה ציטטתי את ספרי הבסיס. קצת בלבלת אותי כשאמרת שנק"נ הוא לא חלק מהגרעין של השיטה.

Serpent Axis

New member
נ.ב

לא יודע אם הייתי קורא למלכודות היתקלות לא קרבית. בספר הן מצויינות כחלק מהחישובים להיתקלויות הסטנדרטיות. רוב המלכודות הן גם מאוד "מיני-קרב" בפני עצמן - הן מנסות להרוג אותך, הן בד"כ מערבות חפצים חדים או קטלניים בעליל. אין הרבה סיכוי להיתקל בהן מחוץ למקומות בהם אתה תיתקל בקרבות ולא בסיטואציות אחרות (אני לא חושב שיש הרבה מלכודות בכנס אגודת הכובעים המקומי או בבית המרזח).

Blue Beetle

New member
הקטע הנ"ל לקוח מהמדריך למנחה

אפילו שנק"ן כתובים בספרי הבסיס, הם לא חלק מה-core. השיטה לא תתמוטט אם לא תשתמש בנק"ן (בניגוד לדרגות, תכונות, נק"פ וכדומה )

Serpent Axis

New member
אני יודע, גם אני קראתי את זה שם במקור

אבל מה זאת אומרת "אפילו שנק"ן כתובים בספרי הבסיס, הם לא חלק מה-core"? לפי מה אתה קובע שנק"נ הוא לא חלק חשוב ומרכזי במו"ד?

DDN

New member
כנראה לפי זה שאפשר להסתדר בלעדיו

בלי לזעזע את השיטה.

Blue Beetle

New member
כי אני חושב כמו מתכנת

זה פיצ'ר שאם מוותרים עליו, שום דבר מהותי לא קורה. בסופו של דבר, זה לא משנה מה כתוב בחוקים ומה התכוונו המשוררים, אלא מה עושים עם השיטה בפועל. קבוצות רבות שאני מכיר משחקות בלי נק"ן, או עם גרסה משלהם לחוקי הנק"ן. בניגוד למושגים כמו נק"פ שהסרתם / שינויים דורשים ממש שכתוב השיטה. לזה אני מתכוון ב- Core. החלק המרכזי למעשה שאתה מדבר עליו הוא עצם קיום מנגנון תגמול (זה יכול להיות נק"ן כמו בספר, נק"ן לפי איך שהמנחה חושב שצריך לחלק אותו או בכלל שיטה אחרת לגמרי) והפרס - דרגות. דרגות הן אכן חלק מה-Core ועלייה בדרגות היא אכן חלק מהותי מחווית מו"ד (כפי שאני רואה אותו).

נק"נ מתקבל על אתגרים

וכל 13 ושליש היתקלויות בדרגת האתגר המתאימה לשלך אתה אמור לעלות דרגה. מצד אחד, אתגרים לא חייבים להיות אתגרי קרב. מצד שני, כשרוב הכשרונות של הדמויות קשורים לקרב, רוב האתגרים הם בכל זאת אתגרי קרב + כמה מלכודות. מצד שלישי, אם המנחה יודע כמה נק"נ הדמויות צריכות עד לדרגה הבאה, הוא יכול לחלק מנות נק"נ כרצונו ולשלוט בקצב. הרי ממילא אף אחד לא יודע באמת איך מחשבים דירוג אתגר של מפלצת, כולל מי שכתבו את הספרים...

למעלה