סיעור מוחות: נק"ן

Nihau

New member
סיעור מוחות: נק"ן

חשבתי אתמול על רעיון לחלק שני סוגים של נק"ן. הראשון הוא הנק"ן הרגיל לעליה בדרגות- מבוסס על לחימה במפלצות ושאר שימוש במרכיבי דף דמות השני הוא נק"ן סיפורי- ככל שהדמויות עושות יותר בעולם, יוצרות יותר קשרים עם אנשים חשובים, ארגונים מקומיים, יוצרות לעצמן שם בקרב העם וכו כך הם מבלות נק"ן סיפורי שמעלה להן את דרגת הסלבריטאיות. דרגות גבוהות יותר בסלב' יגרמו לדב"שים לגשת אל הדמויות במטרה לעזור להן לקדם את העלילה הראשית או מטרות צדדיות של הדמויות. למשל סלב' גבוה יפגוש אנשים ששמעו חבר של אח של דוד אומר שהאויב הראשי של הדמות מגיע לעיר מחרתיים, או יקבל הנחות בפונדקים או יוזמן למסיבות התרמה לצדקה (של עשירים- כמו חבר הנאמנים של האוניברסיטה). סלב' נמוך לא יעניין אנשים עד כדי שיזכרו מי הוא. אם כל הדמויות בקבוצה הן סלב' יחסית אחיד הקבוצה כולה תוכר כסלב', אם מישהו בקבוצה גבוה ב-נגיד 5 דרגות- אז הוא יוזמן לאירועי סלב' גבוהים יותר והשרא יוכרו כמתלווים, עם הזדמנות ליצר שם לעצמן ולקפוץ דרגות סלב. הרעיון של הנק"ן הזה לא בא להחליף או לדחוף עלילה ראשית, הוא בא לקדם מ"ת אינטראקטיבי בין הדמויות לעולם הדב"שים, עם יכולת קידום עלילות צדדיות ועם מתן טיפים לעלילה הראשית כשהדמויות נתקעות- במקום אלמנט האל המכונה להשתמש במשהו שהשחקנים עבדו בשבילו. מה דעתכם?

Sabre Runner

New member
במרוצללים יש.

במרוצללים, חוץ מקארמה, מודדים גם Street Cred, Notoriety ו-Public Awareness. אני לא בטוח במאה אחוז מה כל אחד מהם אומרים אבל אאז"נ, Street Cred מקבלים על לעשות משהו טוב, על להיות L33t ולקבל הערכה משאר השותפים למקצוע. ובזה אפשר להשתמש כדי לקבל בונוסים חברתיים במצבים מסוימים. Notoriety זה בערך אותו הדבר רק הפוך. מקבלים את זה אם השם שלך מופץ לרעה, אם אתה רועש מדי, מסבך את החברים שלך ולא מקצועי. זה בדרך כלל יפגע בך כשתנסה להשיג עבודות או ציוד. ו-Public Awareness, אני חושב, מתקשר לעובדה שהרצים מנסים להישאר בצללים ולכן כמה שאתה גדול יותר בעיני הציבור, אתה נשרף בעיני עולם התחתית. אבל אז אולי אפשר להפוך את זה לקריירת קולנוע.

Nihau

New member
שיחקת עם זה בפועל?

איך זה עובד? זה עוד תכונה של הדמות?

Sabre Runner

New member
אצאצלנו זה לא הגיע לידי ביטוי אבל קראתי על זה

זאת לא בדיוק תכונה אלא עוד מדד של הדמות כמו ה-Attractiveness של GURPS. אני צריך לבדוק את הספר כדי להיות בטוח אבל Street Cred אמור לתת בונוסים במצבים חברתיים של מגע עם רצים אחרים ואנשי העולם התחתון ו-Notoriety אמור לעשות אותו הדבר רק הפוך.

DDN

New member
אהבתי את הרעיון!

כמו שסייבר אמר והזכיר, יש איפהשהו (לא זוכר מאיפה אני מכיר) את הFAME וNOTORIETY נראה לי איישם את זה בפעם הבאה שאני משחק

major mouse

New member
לא לגמרי נק"ן אבל דומה

בשחר האדמה יש תכונה הנקראת אגדתיות (legendary). התכונה מכומתת לארבע רמות (חמש, אם מחשיבים את רמה אפס). כשברמה אפס הדמות לא מוכרת עד רמה חמש שבה אתה החומר לסיפורים שהאגדות מספרות לעצמן כאשר הן יושבות מול המדורה. בעולם האפלה יש מגוון רחב של רקעים (Backgrounds) שכוללים: סטטוס, שפעה, משאבים, אנשי קשר ועוד. בניגוד לשאר התכונות בשיטה, לא ניתן "לקנות" נקודות בתכונות האלה אחרי שלב יצירת הדמות, אלא רק לקבל אותן תוך כדי משחק באמצעות יצירת קשרים, צבירת הון וכו'

major mouse

New member
הרחבה

לפי מהלך המשחק. כמו שכתבתי למעלה, זה לא כמו נק"ן אבל דומה, ואני ארחיב: שחקן לא משלם נקודות נסיון כדי להעלות את רמת התכונה. המנחה יכול לאמר לשחקן אחרי סצנה בה הדמות יצאה מישיבת דריקטוריון סוערת בה הדמות ביצעה מהלך בו ניכרה את עצמה משאר החברים ולהודיע לו "תוריד נקודה ב-השפעה(חברת היי-טק) ופגישה לאחר מכן כאשר התברר שהמהלך שבוצע גרם לדמות, שבוע אחר כך, להתחבר לפקיד ממשלתי שחושד בשחיתות הפושה בדריקטוריון, לקבל נקודה בודדת בקשרים(ממשלה). החלק הזה בשיטה נוטה להיות לא מאוזן. לטוב ולרע. שני שחקנים שונים יכולים לצבור אותה כמות של נק"ן אבל רקעים שונים ברמות שונות. סה"כ מנסיוני הדל זה עובד לא רע ומוסיף עוד דרך למנחה ולשחקן לתת דינמיות לדמות ומשמעות לפעולות שהדמות עשתה. הציר הנחשי הרבה יותר מנוסה ממני בשיטה וזה המקום לפנות את הבמה למומחה האמיתי.

Serpent Axis

New member
פלוס מינוס

רקעים הן תכונות שבגדול מייצגות קשרים של הדמות לעולם בני התמותה (יש שתיים יוצאות דופן, אבל זה לא קשור כרגע). את מי היא מכירה, מה היא יכולה להשיג בעולם, קשרים וכו'. בעולם האפלה הקלאסי (ספציפית, בVampire: The Masquerade), הרקעים לא נתונים להתעסקות עם נק"נ - כלומר, לא מעלים ומורידים אותם בגלל שלדמות יש נק"נ לבזבז. הם דברים שהשחקנים משיגים ומשנים במהלך המשחק והם משתנים בהתאם לדברים שהשחקנים עושים ולדברים שקורים לשחקנים. כדי להשיג מודיע (איש קשר) בכנופיה של ערפד יריב אנחנו צריכים לצאת ולמצוא מישהו שיכול לספר לנו מה שאנחנו צריכים לדעת, כדי להגדיל את כמות המשאבים שלנו אנחנו צריכים למצוא דרך להשיג כסף וכדי לבסס מעמד בחברה (הערפדית או האנושית) אנחנו צריכים לראות ולהיראות וכו'. בקשר לאיזון - זה דווקא מאוד מאוזן (לכולם יש אותו הסיכוי להשיג את אותם הדברים). כל הדמויות במשחק יכולות להשקיע קצת מאמץ ולצבור כוח והשפעה אם הן רוצות (לפעמים, יש סיפורים שלמים שסובבים סביב נסיונות כאלו). למרות שאפשר לאבד את הדברים האלה מסיבות משחקיות (אם כל המשאבים שלי תלויים במניות שקרסו פתאום או מלחמת כנופיות גבתה את חייהם של שניים מאנשי הקשר שלי באחת הכנופיות וכו'), אפשר גם להשיג אותם באותה קלות (...אז יצאתי החוצה ושברתי מחבט בייסבול על כנופייה ששדדה עכשיו בנק וגנבתי להם חלק משקיות הכסף אותן אני אשקיע במניות של החברה שעכשיו בעלייה, עקבתי אחרי שני חברי כנופיה אחרים והשגתי תמונות שלהם מדברים עם השוטרים ועכשיו הם מתקשרים אליי לפני שקורה משהו ודואגים לעדכן אותי... וכו'). זה לא עובד ככה בעולם האפלה החדש - שם הרקעים הן תכונות שעולות נק"נ (ולא מעט), מסיבה לא ברורה.

major mouse

New member
שתי הערות

הערה ראשונה. בנוגע לאיזון: לא הייתי אומר שהרקעים הם פיצ'ר מאוזן - יש דמויות שיקבלו יותר רקעים מדמויות אחרות רק מעצם היותן יותר מבוססות אנטרקציה חברתית. לעומת זאת דמות מתבודדת שלא מסתמכת על רקעים תצטרך לשלם על כל העלאת תכונה. לא מאוזן בעליל ולא הוגן כתוצאה מכך. אבל מצד שני, החיים גם לא הוגנים ובוודאי שלא מאוזנים. הערה שניה: איך ידעתי שתנצל כל הזדמנות "למכור" לאנשים את עולם האפלה הישן. כראוי למסיונר. קבל נקודה בסטטוס(הכנסיה על שם ה"נקודה" של מארק) :)

Serpent Axis

New member
שתיהן שגויות

איזון: "איזון" הוא מונח ממשחקי מלחמה שלא קיים באמת בשום משחק תפקידים שהוא. תראה את מו"ד למשל - איזה איזון יש בדיוק בין חצי-האורק לננס? לאחד יש רשימה מפוצצת של בונוסים, מומחיות גזעית עם כלי נשק, יכולות דמויות-לחש ומערך בונוסים לתכונות מאוזן (+2 לזה, בתמורה ל-2 לזה) - לשני יש מערך תכונות לא מאוזן בכלל (+2 לזה, אבל -2 לשתי תכונות אחרות - מה שאין לאף גזע בסיסי אחר במשחק) ופתק שאומר "איחלתי לחייל בהצלחה בהמשך דרכו". במו"ד, גם, בגישה הבסיסית אתה מגלגל את תכונות הדמות שלך באופן אקראי - אז אם לך יצא מערך תכונות חלש אבל לחברים שלך התגלגל פעמיים 18 ועוד כמה 16ים, זב"שך. בVampire, ההיגיון הוא שהשיטה לא יכולה לשמש שוטרת ולאכוף איזון (שכבר אמרנו שלא בדיוק קיים מלכתחילה) - מנחה קפריזאי ויריבותי ממילא יכופף וישבור חוקים לטובתו ושום דבר לא יכול לעצור מאנצ'קין מלהיות מאנצ'קין - אלא הם דברים שאמורים להימצא בקבוצה של אנשים בוגרים שנאספו כדי לשחק משחק שמתרכז בדברים כמו דרמה וסיפור ולא בצבירת נקודות על הדף. נקודות על הדף זה גלגלי העזר של דברים שהם תוצאות של אותם דרמה וסיפוריות. רקעים עולים אותו הדבר לכל הדמויות (מקבלים 5 נקודות בתחילת תהליך יצירת הדמות ואז אפשר "לקנות" עוד נקודות בעזרת נקודות הבונוס בסוף במחיר של אחד-לאחד). הבדל בפוקוס בין דמויות מעיד גם על כך שסביר להניח שהדמויות "המתבודדות" השקיעו יותר באזורים אחרים של המשחק (דוגמא קלאסית: הבריון הקשוח). אז במהלך המשחק, הם משהו שכולם יכולים להשיג פשוט בגלל שהם השקיעו בו מאמץ משחקי. נכון, לדמות שיש לה יותר יתרונות "מולדים" יש יותר סבירות להשיג כוח והשפעה (בנקאי השקעות שמזיז מליונים לפני ארוחת הצהריים לעומת המזכירה שלו שמחכה שלוש שעות בבנק כדי לצאת עם חמישים דולר בכיס ומינוס שהיא כיסתה בעוד הלוואה). מצד שני, זה נכון גם לגבי תחומים אחרים (מי יותר סביר שישיג ידע מיסטי נסתר - אותו בנקאי השקעות שמבחינתו קריאת המוסף הכלכלי היא מטלה או המזכירה שלו שהיא בעצם חברה בכת סודית של סוגדי-שטן בהנחיית מכשף-דמים ערפדי שמלמד אותה שכסף הוא לא יותר מאשר השלשלאות של האדם המודרני?), לכל דמות בסופו של דבר יש את "הקטע" שלה - אז יש את אלו שיש להם את האוזן הקשבת של ראש העיר (או מישהו יותר חשוב - כמו מישהו שמנהל מחלקה של עובדי ציבור שבאמת מסוגלים להשיג דברים או לחסום את השגתם) ויש את אלה שמסוגלים לשבור דרך קיר בטון עם אגרוף. לכולם יש את הכישורים שלהם שבמצבים שונים הם בעלי שימוש שונה. מיסיונריות: ...אתה זה שביקש שאני אגיב ספציפית על זה. גם לא נראה לי שאחרים יבינו את הבדיחות הפרטיות שלנו על הנקודה של מארק...

DDN

New member
מי מאחל לחצי אורק בהצלחה בכלל?

אפילו אין לו שם משפחה, הוא סה"כ crewman number 6

Serpent Axis

New member
בטח שיש להם

הם פשוט בד"כ אוכלים את החצי הזה של תעודת הזהות שלהם בטעות ואז הם שוכחים אותם, זה הכל.

major mouse

New member
לא שגויות ולא בטיח

איזון: להזכירך, גם במו"ד יש את האפשרות ליצור דמות לפי שיטת רכישת תכונות לפי נקודות וכך יוצאות דמויות מאוזנות וזאת הגישה הרווחת. והדוגמאות שהבאת לא מראות על חוסר איזון בחלקים בשיטה אבל לא על נסיון לא מוצלח לאזן את החלקים הללו. וכן, מקור משחקי התפקידים הוא משחקי מלחמה ולכן... ואם החלטנו לדבר על איזון ואי קיומו, אז תן לי להפנות אותך לשיטות אוניברסליות למיניהן (שיטת גיבור ו GURPS לדוגמא) שבהן האיזון הוא חוק עליון. אם תרצה אפשר לפתוח דיון בפתיל נפרד. מיסיונריות: ביקשתי שתגיב ספציפית על הנושא, אתה הוספת את ההשוואה בין העולם הישן והחדש. ובקשר לנקודה של מארק: הגיע זמן שכולם ישמעו עליה

Serpent Axis

New member
בטיח וגם במלט!

אבל על זה צריך להתווכח על נרגילה, עם פאה של המאה ה18 ובלי מכנסיים. וכדי להדגים חוסר איזון מוחלט, נצטרך לצרף שותף שלישי שלא ננקוב בשמו (...זה ייקח X שעות כדי לבטא אותו...), אבל הוא יתעקש להביא נרגילה משלו ואף אחד מאתנו לא מגיע לראש שלה. אגב, מארק כבר לא מפצל את השם שלו עם נקודה בימינו, אלא משתמש בסימן פיסוק ממוצע. לוזר.

DDN

New member
אמר לי חבר שWW החליטו להחזיר את העולם הישן,

לא? סיפר לי שיצא ספר VTM: 20TH ANNIVERSERY משהו כזה. .. לא?

ogmios

New member
כן ולא

כן, White Wolf הוציאה לאור מהדורת 20 שנה ל-Vampire: the Masquerade. זו אמורה להיות מהדורת ה-VtM "האולטימטיבית" שיוצאת לאור בדיעבד וכוללת ערימות של חומר שלא הופיע בספרי הבסיס, תיקוני ארטות, ויישוב סתירות בין אינסוף ההרחבות שראו אור, הן מבחינת המכניקה והן מבחינת התוכן. תוכל למצוא את כל הפרטים כאן. לא, White Wolf לא הכריזה שהיא מחזירה את עולם האפלה הישן. אבל Whtie Wolf ידועה בנטיה שלה להפריח בלוני ניסוי, בעצם כמו כל חברה שמחלקת השיווק שלה קצת יותר רצינית מסטודנט ל-MBA ממכללה קיקיונית בחופשת הקיץ שלו. אם המהדורה הזו תתקבל לחיוב, ממש לא מן הנמנע שנראה מהדורות דומות גם ל-WtA, MtA וכו'. אם היא תתקבל בתגובה הצינית של "מה קרה להבטחה שלכם מה-Time of Judgement שעולם האפלה הישן מת ונקבר", היא תמיד יכולה לטעון שמדובר בהוצאה חד פעמים לרגל ציון שני עשורים לאותו משחק קאנוני.

major mouse

New member
תיקונים

מהדורת 20 השנה ל-Vampire או כפי שהיא נקראת בפני ציבור השחקנים V:20 היא בראש ובראשונה מהדורה של החובבים למען החובבים ורק אח"כ אסופה של כל החומר ויישוב סתירות. כל מאמר ומאמר פורסמו בפורומים של WW, הועלו לדיון פומבי ושונו בהתאם לתגובות החובבים. הדבר כלל בין היתר שינויי חוקים שהשחקנים דרשו, אפילו אם אלו לא הופיעו באף ספר קודם (כולל חוקי בית שהוכיחו את עצמם והתגלגלו ברשת ב20 שנה האחרונות) וכן, WW מחזירה את עולם האפלה הישן. החברה הכריזה על ליין ישן-חדש בשם Onyx Path ומי שרוצה ללמוד עליו מוזמן לעשות זאת דרך הלינק הזה. גילוי נאות: אני בעלים גאה של הספר-מפלצת הזה.

Serpent Axis

New member
מהדורת 20 השנה היא מהדורת המעריצים

זה ספר (או ליתר דיוק - פתיחה של קו מוצרים חדש) שעושה רוויזיה לרוויזיה, שרוב החומר בה נכתב (או נערך) על ידי המעריצים. זה מה שאמור לקרות על הנייר - אבל על הנייר המודפס זה בעיקר ליקוט של חומר בסיס מכמה ספרי ליבה (המדריכים לSabbat ולCamarilla, הספר הראשי וכו'), אבל בלי נגיעה בהרחבות השונות. השינויים העיקריים הם חוקי בית שנשזרו לכל מני כוחות (לדוגמא, חסל סדר Body Crafts אם אתה משתמש בVicissitude, עכשיו Medicine עושה כל מה שBody Crafts עשה במהדורת הרוויזיה) ושינויים קוסמטיים בעיקרם, למרות שהם נגעו בכמה דברים אחרים. חלק מהשינויים חביבים (Potence כבר לא נותן לך הצלחות אוטומטיות אלא מוסיף את הדירוג שלו לקוביות הכוח שלך אלא אם כן אתה משקיע נקודת דם במיוחד כדי "להפעיל" אותו ורק אז תקבל הצלחות אוטומטיות), חלק מהשינויים קצת overkill (חולשת השבט החדשה של הטרמיר, למשל). אני לא מבין למה יש לך אנטי מיוחד דווקא לWhite Wolf. אתה מתלונן על "אינסוף הרחבות שיצאו" כאילו זה משהו שייחודי רק לWW (תזכיר לי כמה הרחבות WWOTC הוציאו עד עכשיו למו"ד 3? מה המילה האחרונה על כמות החומר שאתה צריך להדביק אם בכוונתך להריץ RIFTS? האם Shadowrun הוא קו מוצרים של מוצר אחד בלבד? אני מצטער, כמה ספרים אני צריך כדי להריץ קמפיין כאוס בWarhammer Fantasy? אתה יכול לספור על יד אחת כמה מוצרים כאוסיום שחררו לCall of Cthulhu?). אגב, "סתירות"?

למעלה