סיעור מוחות וחשיפה

David Gerby

New member
סיעור מוחות וחשיפה

להלן שאלה שהופיעה במבחן לדרגה 2: גולש הגדיל את מהירות טיסתו פי 2 ע"י משיכה (הזנח שינוי בזוית ההתקפה). העילוי : א.לא מושפע ממהירות הטיסה ב.יגדל בערך פי 2 ג.יגדל בערך פי 4 ד.יישאר כמעט ללא שינוי אם הגלשן הגיע לשווי משקל האם השאלה ברורה? האם היא הגיונית? האם היא עומדת במבחן המציאות?

חגי

New member
שאלה טובה לדרגה 2. הרעיון מאחוריה

שהגולש יבין שבשווי משקל (אין האצה/האטה) העילוי צריך לאזן את המשקל . לכן התשובה הנכונה היא - ללא שינוי. ה"כמעט" שהתווסף בא לפתור את הבעייה שבפועל בגלל שהגרר עשוי לגדול בגלל הגדלת המהירות אז העילוי בפועל צריך לאזן את השקול של המשקל והגרר.

shlomi kr

New member
שאלה דפוקה

שלא לומדים ממנה כלום היא יותר דומה לשאלה כמה פילים ניכנסים בחיפושית והתשובה כמובן 5 שנים מיקדימה ושלושה מאחורה

YoramRozen

New member
שאלה דפוקה

א. שנוי מהירות בגלשן קשור ישירות לשינוי זווית התקפה כך שלא ניתן להזניח. ב. כאשר עומדים בתנאי השאלה (עם מנוע למשל) אז הכף פוגשת ביותר אוויר ליחידת זמן (פי 2) ומסיטה אותו מטה. האוויר המוסט מטה ינוע במהירות פי 2 יותר גבוהה ולכן העילוי יהיה פי 4. ג. אם העילוי גדל פי 4 אז אין שווי משקל והגלשן יאיץ כלפי מעלה. ד. אם הוא מאיץ כלפי מעלה אזי זווית ההתקפה שונה משהייתה. יש עוד אבל כבר יש אור בחוץ אז אני יוצא לרכב.

חגי

New member
מרב פרופסורה לא הבנת את השאלה

גולש טס 25 קמש להנאתו. לאחר מכו הוא מאיץ ל- 50 קמש להנאתו. להנאתו - מצב של שווי משקל - קבוע - יציב , אין שינוי במהירות. תרדו מהאולימפוס - שאלה פשוטה לגולש שעדיין לא הספיק לספור את כל החלקיקים על הכנף....

izackv

New member
בשאלה עצמה לא מוזכר שיווי משקל.

רק באחת התשובות. השאלה מתארת מצב בלתי אמיתי/אפשרי בגלל רכיב ההתעלמות ומבקשת מהנבחן לתת תשובה. עדיף להתמקד בשאלות שלא מזניחות (מתעלמות) מחצי מתורת הפיסיקה ומצפות שהנבחן ידע להתעלם רק מחלק ולנחש מה הייתה כוונת המשורר. שאלה מעורפלת מראה עד כמה הנבחן מסוגל להכנס לראש של הבוחן ולא עד כמה הוא מוכן להתמודד עם ההשלכות של משיכה במשולש באויר תוך כניסה לטרמיקה מטורפת. המטרה של המבחן אמורה להיות בדיקה שהנבחן אכן מבין את העקרונות ויודע לקשר בין סיבה לתוצאה ובין מעשה לתוצאה. ככה אני מאמין לפחות.

avron

New member
בנוסחאות עילוי/גרר

לדעתי השאלה באה להראות ידע בנוסחאות עילוי/גרר. V גדל פי שניים. Cl ללא שינוי (הזנח שינוי בזווית התקפה). המשתנה היחידי הוא V שעלה פי שניים - L יעלה פי 4.

David Gerby

New member
איך העילוי יכול לעלות כשהמשקל

נשאר אותו דבר והגלשן בשיווי משקל? הגלשן מגביר מהירות, העילוי אמור לעלות אבל זוית ההתקפה יורדת ובעצם העילוי נשאר כשהיה ואי אפשר להתעלם מזוית ההתקפה. אם נכנסים טיפה לעומק רואים שהעילוי אפילו קטן ולא גדל הוקטור של הגרר מתווסף אליו.

חגי

New member
dod אתה עושה טעות כשאתה מצפה

שאנשים שמבינים טוב באוירודינמיקה יצליחו לענות על שאלות פשוטות לדרגה 2 אם תעשה את הניסוי ב- 10 חברה חדשים שלמדו סביר את החומר תראה ש- 70% יודעים את התשובה. אגב זאב אינגבר מתגלגל מצחוק.

David Gerby

New member
ואם יבוא מהנדס אוירונאוטיקה

להיבחן דרגה 2 מה תאמר לו? שישכח את מה שלמד? זו טעות ללמד משהו שגוי בתור בסיס. אם אתה חושב שזה מסובך מדי לשלב זה אז תוריד את זה מהסילבוס. למה זאב צוחק? לא הבנתי את הבדיחה...

חגי

New member
אומר לו שיתחס לשאלה ברמה של דרגה2

זאב צוחק כי זה מצחיק כל ההתקשקשות הזאת על שאלה פשוטה שבאה להדגים את מה שכתבתי בתשובתי הראשונה וכל האברונים והפרופסורים פה עשו ממנה עבודת מחקר של פיזיקת חלקיקים.

shlomi kr

New member
מה זה

השטויות האלה מציגים לגולש מתחיל מצב שהוא בילתי אפשרי בגלשן אוויר כדי לבחון את ההבנה שלו באוירודינמיקה התוצאה גולש מבולבל שלא מבין מה רוצים מהחיים שלו איך לעזאזל מאיץ גלשן או כל כלי דאיה ללא שינוי זוית התקפה מה אתם רוצים ממוחים לאוירודינמיקה או גולשים עם הבנה של אוירודיניקה בדאיה. ועל זה נאמר תפסת מרובה לא תפסת

חגי

New member
דווקא זה אפשרי! במידה והגולש מושך

את הספיד בר בקצב איטי ולמשך יותר מ- 7 שניות הוא עשוי להגדיל את מהירותו פי 2. אמנם לא מלמדים את זה בקורס אבל שמעתי שיש לא מעט גולשים שחוו מעבר ממהירות 25 למהירות 50 בשיטה שציינתי למעלה.

חגי

New member
ויש גם יו"רון אחד שהצליח להגדיל את

המהירות פי 3 שזה כבר ממש מדהים. הוא משך בספיד בר...בעדינות בעדינות... הוריד את הראש ...עצר את הנשימה והצליח להגדיל מ- 30 ל- 90 בשקל! ממדידה שעשה הסתבר שהעילוי כמעט ולא השתנה - מדהים!!!!

עילוי

בשיחה עם אברון הזכיר לי שהעילוי נמדד בניצב לכנף (ולא בניצב לקרקע כפי שרובכם מתיחסים אליו) לכן אפילו שהכנף משנה את זוית ההתקפה יחסית לקרקע, בגלל הגדלת המהירות העילויי יגדל-בניצב לכנף.

eyal bo

New member
בד"כ אני לא כותב כאן

אלא בפורום השכן, אבל הייתי חייב... עילוי נמדד בד"כ בניצב לווקטור (אמרתי מילה גסה?) מהירות הטיסה. בהנחה שמדובר בטיסה יו"א, הרי העילוי ניצב לפני הקרקע והוא מנוגד (בדיוק) למשקל. אפשר גם לרדת לרמת פרודות האויר הנעות על המשטחים וכיו"ב, אבל לפני שיסקלו אותי אני אעצור כאן. אוף שימחעס

David Gerby

New member
אין סיבה שיסלקו אותך מכאן

אבל אני לא מבטיח שלא אם תמשיך לדבר על יו"א ולא תדייק בדבריך. אין מצב של יו"א (ישרה ואופקית) בגלשן או דאון, וגם אם יש לך מנוע אז העילוי ניצב לזרימת הרוח היחסית ולא לוקטור המהירות. העילוי לא מנוגד (ולא בדיוק) למשקל, קח כמקרה קיצוני מצב של צלילה אנכית ואז הגרר שווה למשקל. אתה מוזמן תמיד להשתתף יותר. אל תפחד, חגי לא יאכל אותך. אגב נמרוד צדק מבחינת ניצבות העילוי למשטח הכנף אם מתייחסים לחתך האורכי שלה.

חגי

New member
כל מה שכתבתם לא רלוונטי - אולי תרדו

קצת באי קיו שלכם ותבינו שכשטסים ב- 1 G אז בגדול העילוי מאזן את המשקל. זאת שאלה לדרגה 2 - לא בחינה בפקולטה להנדסה אוירודינמית. מטרת השאלה (כבר פעם שניה שאני מסביר זאת ) היא פשוטה - לבדוק שהנבחן מבין שהגדלת מהירות הטיסה אינה אומרת שהעילוי גדל בריבוע (לפי נוסחת העילוי) ומה שחשוב זאת ראייה כללית של שווי משקל במצב החדש (מהר יותר או לאט יותר...). לגבי זוית העילוי ביחס לכנף יש במבחן שאלה אחרת וזה בכלל לא הפואנטה בשאלה זאת. אגב DOD - וקטור המהירות שציינת הינו בדיוק זרימת הרוח (האויר יותר נכון לאמר) היחסית. אגב , איינשטיין צדק מבחינת תחלופת האנרגייה והמסה כשמתייחסים לתיאוריית היחסות הכללית שלו.

eyal bo

New member
דווקא דייקתי

וקטור המהירות וה"רוח היחסית" הם אותו הדבר. ד"א במצב של צלילה (בהנחה שאנו נעים לעבר נקודה מוגדרת על הקרקע) אין כלל עילוי ובכל מקרה זה לא ממש מקרה של יו"א עליו דיברתי. במונחים של אוירודינמיקה (השם ירחם טפו טפו טפו) לכוח הניצב על משטח הכנף קוראים כוח נורמלי ולא עילוי. זהו. הכנתי את המלח. אפשר להתחיל לזלול

למעלה