הנני ../images/Emo13.gif
היי, אני נדיה, ואני לומדת סיעוד שנה א'. הלימודים אכן מאוד מעניינים (אם התחום מעניין אותך), בהתחלה לומדים את כל המבואות - כימיה, ביולוגיה, אנטומיה, פסיכולוגיה וכו' אח"כ מגיעים לכל המצבי חולי ומקצועות שיותר קשורים לעבודת האחות, וגם התנסות קלינית כמובן (סמסטר 4) אני אישית נורא מתלהבת ממה שאני לומדת כי זה לא כמו ללמוד מתמטיקה - משהו תיאורטי ולא קשור לחיים (מתמטיקאים - סליחה) אלא את ממש רואה יישום בתוך עצמך, בגוף שלך, למה שאת לומדת. מגניב לאללה לדעתי. יחד עם זאת הלימודים הם קשים ומאוד עמוסים. חלק גדול מהקורסים נלמדים בפקולטה לרפואה של הטכניון עם דרישות של הטכניון (לא כיף בכלל...) התוכנית היא תוכנית מובנית, אם נכשלת בקורס אחד של הפקולטה לרפואה זה חוסם לך את כל הקורסים של הפקולטה בסמסטר שאחרי וזה בעצם מאריך לך את הלימודים בשנה (שגם ככה הם נמשכים 4 שנים) בשנה א' אני עושה 57 נקודות, שזה המון, ולא מתוך בחירה אלא כי ככה התוכנית לימודים בנויה. גם העבודה של האחות היא לא קלה. לעיתים זו עבודה פיזית, כל היום על הרגליים, עושים לפעמים דברים לא כל כך נעימים (רחיצת חולים למשל). שעות העבודה - לילות, שבתות, משמרות כפולות... גם מבחינה פסיכולוגית - לראות הרבה סבל וחולי, להיות מסוגלת לתת לכל פציינט את מלוא היחס ולא להישחק ולהתייחס לכל אחד כאל "עוד אחד"... אני לא באה להפחיד אותך ולהרתיע אותך, אני רק חושבת שאת צריכה באמת לרצות את זה ולאהוב את זה כדי לעמוד בלימודים ובמקצוע הזה בכלל, ולא ללכת ללמוד את זה כי "את לא יודעת מה ללמוד" בסופו של דבר זה מקצוע עם המון סיפוק, את עובדת עם אנשים, יש לך את הזכות הגדולה באמת לעזור ולהקל על סבלם, אפשרויות התעסוקה הן מאוד נרחבות, גם בארץ וגם בחו"ל (יש מחסור באחיות בארה"ב וקנדה ובעוד מדינות), אפשר תמיד להתקדם וללמוד עוד (קורסים על בסיסיים, השתלמויות, תארים מתקדמים) ואני אישית מאוד מרוצה מהבחירה שלי. אם יש לך עוד שאלות / התלבטויות - את מוזמנת לפנות. נדיה.