סיסמה נאצית

סיסמה נאצית

שמא תאות להסביר לי מדוע אתה חותם על כל הודעותיך בסיסמה נאצית? הבנתי שמלחה"ע השניה והס"ס חביבים עליך כנושא לעסוק בו, אבל מכאן ועד הוספת סיסמת הס"ס לשמך הדרך ארוכה...

bogun

New member
תשמע לי טוב "מרשל"

היו כאן הרבה וויכוכים שבאמת נמאס לי מהם על האם אני נאצי או לא. אתה יודעה מה הסיסמה הזאת אומרת?אתה יודעה למה היא קשורה ולמה אני כותב אותנה? אתה יודעה בכלל משהוא על ס"ס?

אכן, העניין כבר נדון, ומפתיע לגלות

שאיש באמת עדיין לא העיר על מהות החתימה של בוגון - ואין לי ספק שיש כאן די אנשים שידעו והכירו. אני אישית מודה שפשוט לא ידעתי, ועכשיו שאני כן, זה באמת קצת צורם. אבל העניין כבר נטחן ולא נראה לי שב"עליהום" נרפא את בוגון מהטריפ המוזר שלו. אם מסורתי או מישהו אחר רוצים לבקש מבוגון שיפסיק עם החתימה הזו, זו זכותם. אם לך, ז´וקוב, יש טענה ישירה לרגישות יתר בנושא (כמו מסורתי שהוא דור שני, למשל), אז בבקשה. ואגב, בוגון, האם אתה רוצה להסביר לאנשים כאן מה הקטע? מה הסיסמא הזו אומרת ולמה , מכל אלפי המשפטים, הסיסמאות והמוטואים שיכולה ההיסטוריה לספק, אתה מזדהה דווקא עם סיסמא של יחידת העילית של הצבא הנאצי? אין לך **שום** רתיעה מכל מה שקשור למשטר הנאצי? לא במובן שזה אמור למנוע ממך התבוננות אובייקטיבית, אבל בחירה בסיסמא של ארגון כחתימה מעיד על קשר רגשי משהו. אולי אז זה יצרום לנו פחות אם תסביר. אני לא חושב, אבל אולי.

bogun

New member
תגובה לכל המעוניינים

אני לא סתם מתעניין בגרמנים,אני חיי באותה תקופה.וכן יש לי קשר רגשי אבל לא הקשר שאתה מתכוון עליו. כמו שכתבתי קודם-לא כל דבר גרמני הוא נאצי,ובודאי שלא כל דבר שכתוב בגרמנית זה סיסמא נאצית. זוהו משפט שנכתב על הפגיונים שניתנו לחברי ס"ס ולכן מן הסתם זה הופחך את זה(לצערי)לסיסמא נאצית. משפט יפה זה אינו ניתן לפרוש מלא בגלל הבדלי הספה,אבל זה יוצא משהו כזה- "MY LOYALTY IS MY HONOR".סליחה שבאנגלית,פשוט אני לא יודעה איך לכתוב בעברית. במקרא אני מבין טיפה גרמנית מתוקף התענינותי בנושא,והמשפט הזה ממש התאים לי.הוא לא מעלה את הערכים הנאציים,אלא פשוט מדבר על המחויבות הנפשית של בן אדם כלפי המדינה שלו,המולדת שלו. הבנתם?יש בעיות עדיין?

masorti

New member
התרגום המילולי לא רלוונטי..

אלא ההקשר ההסטורי. הרי יכולת להשתמש ב"גוט מיט אונז" ולהסביר לנו שבסה"כ מדובר על "אלוהים איתנו"... אני בתור נציג המסורת הייתי אמור להתמוגג מנחת. אבל כמו שכתבתי בהודעה אחרת, אין לי כוח לפתוח עוד ויכוח עקר.

לא ידעתי שאתה כ"כ רגיש...

קודם כל קצת תרבות דיבור ונימוס. אתה לא מכיר אותי, לא יודע עלי כלום וישר אתה יורה? היזהר מריקושטים...אני מבטיח לך שהספקתי לשכוח דברים על הס"ס, שאתה עוד לא למדת. אני בן לניצול שואה, אבל לא מנקודה זו פניתי אליך. כל הכבוד על הסיסמה הנאצלת, אשר נוכסה על ידי הס"ס. אתה יודע זאת, ובכל זאת אתה נהנה כנראה להרגיז אחרים איתה ועם כרזות תעמולה נאציות שונות. כל אחד והנאותיו בחיים. האמן לי שנתקלתי גם במקרים יותר קשים... אם זה עושה לך טוב, קבל את התמונה הבאה:

hautpmann

New member
נחמד.

סכין חביבה בהחלט (חוץ מהשייכות כמובן), מהיכן התמונה?

hautpmann

New member
הוו!

מכיר את האתר. זה האתר הכי מקיף ועמוק על הרייך השלישי. מומלץ

bogun

New member
חתיכת מפגר!

אני שונא אנשים כמוך,מה עכשיו אני צריך סבול פה בפורום שתי בנים לניצולי שואה שירדו עלי בגלל כל מלה קטנה!? רצית להפתיעה אותי עם התמונה טיפש? את התמונה הזאת היה לי עוד לפני ששמעתה את המלה ס"ס.

masorti

New member
מסכן שלי.."לסבול שני בנים לניצולי"

באמת לא בסדר שניצולי השואה הצליחו להקים משפחות ולהביא דור חדש לעולם. היה עדיף שהיטלר היה מחסל את כולם, ואז איש לא היה מפריע לך בתחביב.

מצטער, בוגון, אבל פה הגזמת.

אם כבר יש מישהו ש"סובלים" אותו בפורום, זה לא מסורתי ולא ז´וקוב. איש מהם מעולם לא התחיל כאן פתילים ולא הזדהה בצורה שעושה לאנשים אנטי כזה.

bogun

New member
ז"וקוב

לא התחיל פה פתילים בכלל,חוץ מזה.שכנראה החמור התחיל כדי "להתחנף" פה לכמה אנשים ולזכות באהדה מהירה בפורום. ועוד הוא אומר שאני צריך תשומת לב.

טוב, די. נמאס לי משיח החירשים

הזה (ורק מתוך הגינות אני לא אומר שיח חירש). אתה רוצה להמשיך עם הסיסמא הנאצית שלך? זכותך. אני לא אמחק אותך בגלל זה. אתה רוצה שיתייחסו אליך בכבוד? זה כבר עניין אחר.

bogun

New member
טוב הבנתי אותך

בסוף יוצא שאני אשם בהכל נכון?סבבה. מה שאתה מתכוון בהודעה הזאת שלך שאחרי יציאות כאלה אין לי מה לחפש בפורום הזה?

אני אישית יכול לחיות עם זה.

לא לגמרי ברור לי איך כיהודי (בהנחה שאתה אכן יהודי, מה שלא חייב להיות נכון) אין לך דחייה מכל דבר שמתקשר לנאצים, אפילו אם כשלעצמו הוא לא מתועב. זה המקרה עם המשפט הזה, שכשלעצמו יש בו נקודות זכות, אבל אני הייתי נדחה מההקשר שלו דווקא לס"ס. אני משוכנע שבחיפוש של שעה ניתן למצוא סיסמאות דומות מכל מיני תקופות, של עמים שהפגינו מצוינות צבאית לא פחותה מזו של הנאצים, ושנאמנותם למדינתם לא הובילה אותם לפשעים נוראים כלפי האנושות, או שאם כן אז זה קרה בתקופה שהמעשים לא נתפסו כפי שהם נתפשים כיום. לא ברור לי למה מכל המסורות הצבאיות המהוללות, מכל העמים שהצטיינו בכושר עבודה ובצייתנות (בהנחה שצייתנות זו מעלה בעיניך), פיתחת קשר רגשי דווקא כלפי הגרמנים, ודווקא כלפי אלה של הרייך השלישי. וכן, אדם שמתעניין במלחמת העולם השנייה בצורה כל-כך טוטאלית ומסוגל לחוש אהדה כזו ל"צד" של הרייך השלישי בהחלט גורם לי הרגשה לא נוחה. אבל זכותי לא להבין, וההרגשה הלא נוחה שלי היא בעיה אישית שלי, ואתה לא חייב לי הסבר. אם אתה ישראלי שאינו יהודי, אז יותר קל לי להבין (אם כי גם לא ממש). בכל מקרה, קח בחשבון בבקשה שהרוב המכריע של הסובבים אותך מרגיש אחרת ועלול להגיב כלפיך בצורה מאד חריפה על דברים שלפי האמת ה"אובייקטיבית" לא אמורים לעורר תגובה כזו. אני חושב שכבר הבנת את זה, אבל לא יזיק להגיד עוד פעם. האם הזהות העצמית שלך באמת כל-כך קשורה לס"ס ולרייך השלישי? (ושים לב שלא אמרתי לנאצים)

bogun

New member
!!!!!

אני יהודי פה יותר מכמה חברי פורום נכבדים שחושבים שרק בגלל שהסבא שלהם היה בשואה זה נותן להם זכות לקלל כל אחד ולקרוא לו נאצי רק בגלל התעניינות היסטורית. אני יהודי.וגם לי נספו קרובי משפחה בשואה ואחרים היו עבדים.אז תסיקו מסכנות ותפסיקו לזיין את השכל. ובתשובה לשאלתך--כן.לא ל ס"ס, בהרבה לרייך אבל בעיקר לורמאכט.

למעלה