סיסמה נאצית

לא אמרתי שאתה לא, אבל אני חושב

שכולם כאן חוץ ממך מבינים מאיפה באה התהייה שלי. ומסורתי צודק - סמלים של הרייך השלישי הם לא סתם דבר גרמני. וגם אתה צודק בהחלט - אם היית כותב את הציטוט הזה בעברית, או בלטינית, או בוולטה עילית-ית, ולא היינו יודעים מה זה, זה בהחלט לא היה מפריע לנו. אלה בהחלט לא המלים, אלא השיוך. זה עניין רגשי לגמרי. אין לאף אחד מאיתנו בעיה להודות בזה. אין לנו בעיה לבלוע את הרוק ולהתייחס באובייקטיביות למדיניות של הנאצים, לקרבות, למסמכים, למדדים הכלכליים... מה שתרצה. זה פורום היסטוריה ולא פורום ניצולי שואה או דור שני. אבל סמלים הם עניין רגשי, וכל פעם שתנפנף בסמלים שמזוהים עם הנאצים יהיו כאן הרבה אנשים שיגידו לך "איכס!" השאלה היא האם הדברים האלה הם כל-כך קריטיים לזהות העצמית שלך - הם ולא אחרים ש**אומרים** את אותו הדבר רק בלי השיוך האסוציאטיבי - שאתה לא מסוגל להתחשב במישהו שיש לו רתיעה ברורה כל-כך לדברים האלה.

bogun

New member
תשמע חבר

באמת יקרים כל הדברים האלה,אבל אני חשבתי עכשיו טיפה והחלטתי שאם MASORTI או כל אחד עכשיו יכתוב הודעה שזה באמת מפריעה לו,אז אני מסכים למחוק את החתימה שלי. אני לא רוצה להמשיך ולגרום לאנשים פה להרגיש לא נוח.

masorti

New member
הודעה רשמית: זה באמת מפריע לי.

נ.ב. היות ובימים הקרובים ממילא לא אכנס לכתוב באינטרנט, תעשה בינתיים מה שאתה רוצה.

masorti

New member
אני לא הייתי מודע למקור הסיסמא..

או למשמעותה. הנחתי שמדובר בפתגם גרמני כלשהו הקשור איכשהו להסטוריה או למיליטריזם הגרמני. אם הייתי יודע, סביר שהייתי מבקש מבוגון למחוק אותה בהזדמנות שבקשתי בנושא ההורסט וסל. (אם אני חושב על זה, ההורסט וסל ממש מעצבן אותי ואילו השימוש בסיסמה נראה לי סתם חוסר-טעם ואטימות משוועים) אבל אין לי כוח לפתוח שוב בויכוח עקר. ממילא בימים הקרובים אהיה מנותק מהכתיבה באינטרנט.

bogun

New member
MASORTI אתה ממש מעצבן אותי

איך זה שהפרוש הוא לא חשוב?מה!? תראה,יוצא שרק בגלל שזה היה כתוב לאנשי ס"ס על הפגיונים אז זה כבר לא ממש משנה באיזה הקשר כלפי אני שם את זה כאן?!? עכשיו מוכחים דברי שאמרתי שאתה בן אדם שכל דבר גרמני מעליב אותו,ואתה עוד ניסיתה להוכיח אחרת.הרי זה כ"כ ברור. נראה לי אתה סתם רוצה שירחמו עליך.

masorti

New member
אוי, תפסיק לבלבל במוח..

לא רוצה ממך שום דבר. בטח לא רחמים. וסיסמא על סכין של הס.ס. היא לא "כל דבר גרמני". אייקונים של גרמניה הנאצית כמו ההורסט וסל או סיסמאות הס.ס. מפריעים לי. מה לעשות, לכל אחד יש חסרונות.

bogun

New member
אני כתבתי לך בפעם שעברה

אני לא הוהב את ההורסט וסל.ביקשתי סליחה גדולה.אני לא נהנה לקרואה אותו או לשמועה אותו.וגם שאז היתה צודק כי השיר הכיל תוכן נאצי. אבל הסיסמא,היא לא מכילה שום דבר נאצי בכלל.למעשה,אם הייתי כותב אותה בעברית אז בטח היתם אומרים"איזה חתימה יפה,של מי היא?של הרומאים?".וזה נכון אם תחשוב על זה,אבל לא.אתה לא תחשוב.כי אין לך שכל!

masorti

New member
לך כמובן יש הרבה שכל..

מכל הסיסמאות שבעולם מאמץ את סיסמת הס.ס. כמו שאמרתי, אין לי אפילו כוח להתווכח איתך.

כן, במקרה זה הפירוש לא משנה

תאר לך אישה שנאנסת. במקרה היא נאנסת על ידי מישהו שלובש חולצה שעליה כתוב "שלום, אהבה ואור לכל העולם". האם לא היית מבין שבמשך שארית ימי חייה, האישה הזו הייתה מגיבה לחולצה הזו, לסיסמא הזו ולכל מי שהייתה רואה לובש אותן כמו שור לבד מתנפנף, כמו אסתמטי לחתולים? אתה באמת לא מבין שיש אנשים ש**כל** מה שמשויך במובהק לרייך השלישי עושה להם ויברציות רעות, במיוחד אם הוא מוצג בנימה חיובית ומזדהה? אתה בכלל מבין את הפשעים שעוללו הנאצים? את הייחוד שבהם? את הרדיפה והשנאה חסרות הפשרות וחסרות הגבולות? עכשיו שים לב: לא כל דבר **גרמני**, כל דבר **ששייך לרייך השלישי**. מבין את ההבדל? הרייך השלישי הוא תקופה בתולדות העם הגרמני שבו העם הגרמני (רובו) התייצב לצד השטן, לצד הרוע והאימה. לא צריך להיות "אנטי גרמני" כדי לתעב את הרייך השלישי. אני אישית חייב להודות שאם עושים הכללות (וזו הדרך היחידה להתייחס אל עמים כישויות מובהקות), אז העם הגרמני הוא אחד הפחות חביבים עליי. אבל אין לי שום בעיה, לדוגמא, אם מישהו שהגיבור הכי נערץ עליו הוא הברון האדום, או ביסמארק, או פרידריך ברברוסה, או פרידריך הגדול, או בוריס בקר או קרל היינץ רומיניגה (מאד אהבתי אותו, אגב). היו אפילו כמה אנשים ששירתו את הרייך השלישי ואי אפשר שלא לחוש כלפיהם הערכה - רומל הוא דוגמא ברורה. אבל הזדהות עם הס"ס כגוף, או נכונות להזדהות בסיסמא שפעמה בלבם של קלגסי הס"ס, הוא דבר שלרובנו קשה מאד להבין. מסורתי מן הסתם לא *רוצה* שירחמו עליו, אבל נראה לי שכל אדם הגון אמור להרגיש חמלה ולהפגין התחשבות כלפי מי שקיבל מטען כל-כך כבד מהבית, ולשמוח שהוא עצמו לא נאלץ להסתובב עם המטען הזה בבטן, בלב ובראש.

חברים, הוא מחפש תשומת לב

ואנו נותנים לו את מה שהוא מבקש. אין טעם להתווכח או לדבר בהגיון, התגובות הילדותיות וגסות הרוח שלו מעידות עליו. התעלמו מהפרובוקציות הזולות. bogun, חבל שכשאין לך טיעון משכנע אתה עובר לניבול פה, דוגמת ,אידיוט", "מפגר" וכיו"ב. יש לך משהו מועיל ומעניין לספר? בבקשה. לא? אז אל תעליב לא חברים בפורום ולא את האינטילגנציה שלהם.

מתוך תקנון הפורום

"אין להשתמש בשפה בוטה, גסה או מעליבה; הודעות שמטרתן העלבה אישית יוסרו על ידי הנהלת הפורום. יש להימנע משימוש בתכנים בעלי אופי מיני בוטה, מאיימים, גזעניים, מוציאי לשון הרע, מעודדים לביצוע עבירות, פליליות או אזרחיות, פוגעים בפרטיות, מזיקים ופוגעים ברגשות הציבור" "החברה רשאית להסיר תכנים אשר לדעתה מפרים מי מהתנאים הנ"ל ו/או עלולים לפגוע באתר ו/או בצד שלישי כלשהו, והיא רשאית למחוק תכנים אלו בכל עת. "

bogun

New member
סרטוריוס יקר

אני מתפעל מה ס"ס בגלל שחקרתי את הגוף הזה לעומק.אני מתרשם ממנו יותר ממה שאני מתפעל.אני ממש מתפעל ממה שהם יצרו שם,אתה לא יודעה.אבל אני יודע!הארגון שלהם והתודעה שלהם שיצאו הרבה יותר רחוק מ רק להרוג יהודים. ההיסטוריה האמיתית לא לומדים בבית-ספר.תבינו את זה כבר.אתם מנסים להגיב על דברים שאתם לא ממש מבינים בהם,טברשותכם רק ידע כללי ולא מלא. הידעתם שבאימפריה הרומית העמים שנכבו והברברים נחשבו ל תת אדם(כמו יהודים ב1940) והאדם החופשי חייב לחיות על חשבונם שכן,עבודת כפיים (מחנות עבדים של גרמנים) היא רק נחלתם של בני אדם נחותים אלה?! עכשיו אתם רואים את הדימיון!ולא,אתם לא קוראים לAUGUST "נאצי".למה? כי לא ראיתם את זה ככה!כי בבית ספר לא גרמו לכם להרגיש ככה כלפי הרומאים.

מספר שאלות

מי שנשען על ידע חלקי ורדוד הוא אתה. האם ידוע לך על תוכניות ההרבעה של הס"ס? על אימוץ תינוקות סלאביים שנחטפו מפולין? על מבצע T-4? על עיקור בכפיה של גרמנים אריים שלא עמדו בקריטריונים לטוהר הגזע? מה דעתך על הטבח שבוצא באנשי הס"א? גם שם אתה נפעם מהארגון והאידאולוגיה שלו?

bogun

New member
תשמע

אני יודעה על כל הדברים שכתבת,אם לא היתי יודעה אז בטח שלא הייתי מתרברב פה על הידע שלי. וכן,אחרי כל זה אני עדיין מתפעל מהם.

יופי, ואותנו זה מגעיל. מגעיל ברמה

הכי אישית, סובייקטיבית ורגשית. תעשה מה שאתה רוצה.

masorti

New member
גם מחנות ההשמדה..

הם דוגמא ליעילות התעשייתית הגרמנית. אז מה? אני חייב להעריץ את מתכנני אושוויץ על הישגם? והמילה הרלוונטית לענייננו היא "להעריץ".

אני חושב שהתייחסתי לזה

בוודאי שהיו עמים שעסקו ברצח עם בהיסטוריה. העם העברי הקדום, למשל. אבל כל תלמיד היסטוריה לומד שבלתי אפשרי לשפוט את המוסריות של עם אחד על פי אמות המידה של תקופה אחרת לגמרי. הייחוד של הנאצים היה שהם עשו זאת במאה העשרים. זה לא עניין של איך גרמו לנו לראות או להרגיש, ואתה באמת לא היחיד שיודע להתייחס בצורה ביקורתית לאינדוקטרינציה של מערכת החינוך. הרומאים בהחלט התייחסו לשבטים הגרמאניים כמו שהנאצים, אלפיים שנה לאחר מכן, התייחסו לעמים רבים. אז מה? כמו שאתה לא משווה בין ילד בן שלוש שעוקר את עיניהם של גורי חתולים כפי שאתה שופט מבוגר העושה את אותו הדבר, כך אתה לא יכול להשוות בין הרומאים לבין אנשים שחיו אלפיים שנה לאחר מכן, עם כל התמורות הפילוסופיות הנובעות מכך. העמים שחיו סביב הרומאים לא ראו את הרומאים כמפלצתיים במיוחד. רוב הכובשים בעידן ההוא נהגו בצורה דומה, אם לא אכזרית בהרבה, ולרוב האימפריות היה איזה שהוא שכן פרימיטיבי מהם שאותו הם ראו כתת-אדם שיש לחסל. לרומאים ככלל יצא דווקא שם של כובשים פרגמטיים יחסית - זו אחת הסיבות שהאימפריה שלהם שרדה כל-כך הרבה זמן. חוץ מזה, אין כאן אף אחד שאביו או סבו נרצחו על ידי רומאים, אז אולי תבין למה ההתייחסות הרגשית היא מעט שונה.

קוכולין

New member
בוגון, בבקשה תחזור למסלול

בוגון, ידידי, אני ממש מעריך את הידע שלך על מלחמת העולם השנייה ואין לי שום דבר נגדך. אבל גם אני הזדעזעתי כאשר גיליתי את משמעות החתימה (הכרתי את הסיסמה הזאת אבל משום מה לא קישרתי אותה לחתימה של בוגון). אתה ודאי יודע, בוגון, כי הידע שלך הוא באמת גדול, מה עשו עם הפגיונות הללו, שהיה חרוטה עליהם הסיסמה "דם וכבוד". רוצה שאני ארענן לך את הזיכרון? שלמה פרל, שבילה יותר משנתיים בקרב נערי הס.ס., העיד שבפיגיונות שנשאו את הסיסמה הזאת רצחו את היהודים ומתנגדי המשטר. האם זה לא מעביר בך חלחלה כלשהי? להעריץ את הס.ס., בוגון? למה? למה? למה להעריץ ארגון של רוצחים, סוהרים ופושעים? אתה הרי יודע מה חשבו עליהם אפילו גנרלים בוורמאכט. אתה יודע שקצינים בכירים לא הסכימו אפילו ללחוץ את ידו של אדמירל קנאריס, מפקד הביון הגרמני, כאשר לחץ יד עם הימלר (למטרות טקטיות- קנאריס היה אנטי-נאצי מושבע בעצמו)? איך אתה מסוגל להעריץ ארגון שביצע רצח עם, שביצע טרור בכל אירופה, שכוחותיו הלוחמים (הוואפן-ס.ס.) אחראים ישירות לרציחות ההמוניות והמתועבות באוראדור ובלידיצה? אין לי שום דבר נגדך, אבל אני רוצה להבין את הראש שלך. אני, שמכיר את המלחמה יותר מהצד של ההתנגדות הגרמנית לנאצים, יודע מה חשבו הקצינים הקושרים עצמם על אנשי הס.ס. סיסמאות כמו שאתה מצטט כל יום היוו מה שהם תיעבו יותר מכל. אם היו אנשים ראויים להערצה ברייך השלישי, היו אלו קציני האופוזיציה. אנשים כמו שטאופנברג, קנאריס, ויצלבן, בק. תאמין לי שהיחס שלהם לסיסמאות שאתה מצטט היה דומה מאד ליחס של מסורתי, סרטוריוס ושאר חברי הפורום אליהם. ועוד דבר, בוגון. אפילואדם חכם כמוך, עם ידע כל כך גדול, לא יכול להרשות לעצמו לנבל את הפה. "מפגר", "אידיוט", זה לא הפורום לכינויים כאלו. האם אתה יודע עד כמה כעסתי על טיעוניו של עזר בגנות הציונות, שנראו לי חד צדדיים, מעוותים ולא הוגנים? ובכל זאת, אם שמת לב, ניסחתי את טענות הנגד שלי בזהירות ובנימוס. קללות לא יובילו אותך ואותנו לשום מקום. שלך בהערכה, קוכולין

bogun

New member
קוכולין,חבר.

אני לא מעריץ אותם.אני לא מתפעל מהרציחות שלהם,אלה מהארגון עצמו. גרכי פעולה,ארגון,שיתוף פעולה עם רשויות אחרות,תפיסת שלטון וריבוי סמכויות אצל המנהיגים.היחס בתוך ה ס"ס לבין עצמו ויחסו כלפי חוץ. זה ועוד הרבה דברים שפשוט מתפלאים איך אדם יכול ליצור מכונה ביורוקרטית גדולה כל כך ואפקטיבית כל כך. זה אותו הדבר כמו שאני מתפלא מהטנקים שלהם ומהמטוסים.הם בנוים למופת,ומציגים את הקידמה של המדען שגרמני.לא משנה לי שהרגו בטנקים האלה אנשים,לא על זה אני חושב כשרואה את הטנק,אלא אני רואה מכונה ניפלאה. אותן הרגשות יש לי כשאני רואה ס"ס. אולי מנקודת ראותכם זה ממש לא בסדר,אבל מה אני יכול לעשות? אני מחקתי את החתימה,ביקשתי סליחה ענקית על ההורסט וסל ועדיין,כל מלה שאני כותב איכשהו אתם הופכים את זה נגדי ומציגים אותי באור שלילי. זה פוגעה.

למעלה