סינרגטי, וצרפת ?

lir67

New member
סינרגטי, וצרפת ?

מה זה סינרגטי? (וממש בלי קשר) מאין המילה צרפת? כל שמות הארצות יש להן איזשהו קשר לשם הארץ בשפות אחרות. כמו הולנד, אנגליה - אינגלנד, וכו'. אבל צרפת? זה לא פרנס פרנק אז מאיפה המילה הזו? מרסי ל.

unordained

New member
"השלם גדול מסכום חלקיו"

זה פחות או יותר משמעותה של המילה "סינרגיה" (על כל הטיותיה). synergy, שפעם היתה לה משמעות פשוטה יותר של "שיתוף פעולה", נהנתה מעבר מפואר יותר בהיסטוריה של הנצרות, שם משמעותה היתה האיחוד של הרצון האנושי עם רוח הקודש במסגרת אקטים מסוימים (המרה, למשל). כיום המילה הזו זוכה לפופולריות בלתי נסבלת בקרב קהילת העסקים. תשאל למה? התשובה: במסגרת האידיאולוגיה הקפיטליסטית זה נראה קצת מוזר לשתף פעולה עם אחרים (כל אחד מנסה למקסם את הרווחים ולמזער את ההפסדים, לא?), אז באו ממציאי הסינרגיה להגיד לנו שזה בסדר לשתף פעולה כי ככה כולם מרוויחים בסוף יותר.

Boojie

New member
לסינרגיה יש גם שימוש רב

במדעים, כשיש תהליכים רבים - כימיים, פיזיקליים, ביולוגיים וכדומה - שהם סינרגיים. למשל, כשמחברים ביחד שני חומרים דליקים, שביחד נותנים בערה חזקה בהרבה, זו סינרגיה (סליחה על האסוציאציה, קראתי לאחרונה מאמר על חומרי נפץ ביתיים, וזה נדבק). ככל שאני יודעת, המונח עבר קודם כל במדעים לפני שצנח לידיה השוקקות של קהילת העסקים, תהליך שהוא די סטנדרטי למילות באז כאלה. ואז, כמובן, המונחים עוברים השטחה ורידוד, והופכים למטבע עובר לסוחר לכל איש שיווק זעיר עם שאיפות גדולות.

lir67

New member
אהבתי את התאור...

לא בלבד שעוברים הבטחה ורידוד, אלא מתנקים מכל תוכן והופכים למילת 'רובוטריק' שיכולה להשתמע בכל מובן והכי חשוב להישמע טוב ומעודכן בישיבות ובפגישות.

Eldad S

New member
ואני אשלים בנושא "צרפת":

כאן - פרק א' מתוך עובדיה, ובו מוזכרים גם "צרפת" וגם "ספרד". צרפת היא שם מקום מן התנ"ך.

תמהוני

New member
וגם ספר מלכים - אליהו הנביא בצרפת

אני חושב שהשם התייחס במקור לפיניקיה (צור/צידון) איך הדביקו את השם דווקא לפראנס אין לי מושג...צריך להיות סיפור מעניין

תמהוני

New member
זיהוי... ../images/Emo3.gif אח איזו טעות דפוס..

יש לי הרבה שגיאות מדהימות כאלה אני מודה...

hillelg

New member
הרי:

עובדיה א' כ: וְגָלֻת הַחֵל הַזֶּה לִבְנֵי יִשְׂרָאֵל אֲשֶׁר כְּנַעֲנִים עַד צָרְפַת, וְגָלֻת יְרוּשָׁלִַם אֲשֶׁר בִּסְפָרַד - יִרְשׁוּ אֵת עָרֵי הַנֶּגֶב. רש"י שם: וגלות ירושלים אשר בספר - שהם מבני יהודה אשר גלו לספרד, הם ירשו את ערי הנגב שבדרומה של ארץ ישראל. ואומרים הפותרים: צרפת הוא המלכות שקורין פרנצ"א בלע"ז. ספרד - תרגם יונתן 'אספמיא' . רד"ק שם: ווגלות החל הזה - הוא גלות טיטוס שהגלה בארצות והם העמים ארצות אלמניי"א ואשקלוני"א, וצרפת הוא שקורין פרנצ"א וארצות ספרד שקורין ספני"א. ובני ירושלם הם שגלו בספרד ואחרים גלו לשאר ארצות הנזכרים שהיו ברשותם והתפשטו בארצות, ומארצות אלו גלו מעצמם אותם שהם היו בארצות ישמעאל. ואומרים בקבלה, כי בני ארץ אלמניי"א היו כנעניים, כי כשפנה כנעני מפני יהושע, כמו שכתבנו בספר יהושע, הלכו להם לארץ אלמניי"א ואשקלוני"א שקורין ארץ אשכנז, ועוד היום קוראים אותם כנעניים. ויונתן תרגם הפסוק כן: וגלות עמא הדין דבני ישראל וגו'. ---- הרי לנו, שכבר בזמן תרגום יונתן (סביבות בית שני, אולי זמן לא רב אחר כך) זיהו את ספרד עם אספמיא (SPAIN, היינו ספרד של ימינו), וכבר בימי הביניים המוקדמים אנו מוצאים את הזיהוי של צרפת עם פרנצ"א. [לגבי הפסקה האחרונה ברד"ק - זה דבר מעניין, ויש למסורת הזו עוד מקורות. באמת שנים רבות נקראה צ'כיה וסביבותיה 'כנען' (וצ'כית - 'לשון כנען'). שימו לב, ש'סלבים' בא מ-'SLAVE', היינו עבד - כלומר, כנען. מעניין, לא?]

lir67

New member
תודה! מאד מעניין... אבל עדיין

לא מצאתי שם מדוע קורין לה צרפת?

תמהוני

New member
כן זה באמת לא ברור

דווקא לגבי גרמניה ("אלמניה") הזיהוי ברור אבל לגבי צרפת וספרד אין כותבין
מה הטעם

arifell

New member
פרק א' מתוך עובדיה זה קצת מצחיק...