סינקופות

סינקופות

אני לא יודע אם אצליח לנסח את עצמי היטב רציתי לשאול שכאשר מנגנים משהו שיש בו סינקופה, כמה זמן (מבחינת רבעים/שימניות וכו') לפני התיבה הבאה הסינקופה נכנסת...? מקווה שהבנתם את השאלה

אני אוהב את המילה בגלל הפות.

בכל מקרה, זה תלוי על איזה קטע אתה בכלל מדבר. למה אתה מתכוון במילה "סינקופה"? (כי הרבה אנשים לצערי, משתמשים במונחים שגויים, כמו לחיצות גשר, למשל...)

אני מתכוון

לתיבה שנכנסת קצת קודם מהתיבה לפניה באיזה משהו/1 ... נניח בקצב של ארבעה רבעים - כמה לפני התיבה הזו נכנסת

סינקופה זה הדגשה של פעמה, לא של תיבה.

אני חושב שאין לך מושג על מה אתה מדבר. אז גש לויקיפדיה הקרובה למקום מגוריך, וקרא את ההגדרה. אחר כך תוכל להסביר יותר טוב את השאלה שלך.

אבל למה בטון כזה?

אתה רואה שהבן אדם לא לגמרי מבין את החומר, למה לגרש במקום להסביר, אתה יודע את זה, שתף, זה הרעיון בפורום נגנים

../images/Emo121.gifאנשים ממש ששים לעזור לך הא?

תשמע, בתיבה יש ביט 1 2 3 4 בין הפעימות ניכנסים אוף ביטים +1+2+3+4 סינקופה היא למעשה הדגשה של האוף ביט במקום הפעימה. כלומר ה- 1 2 3 4 הם הפעימות החזקות בתיבה, כשאתה מדגיש את אחד ה- + זה נותן תחושה של קפיצה, סינקופה. אם תעשה סינקופה של ששעשרית הקפיצה תהיה כאילו חדה יותר, הכל תלוי ברוח הקטע.

סוף סוף הבנתי מה זה סינקופה כמו שצריך.

הסבר פשוט ומובן. תודה רבה. תוכל לתת דוגמה לקטע\שיר שבו זה ממש מורגש? סינון יחיד- שלא יהיה ג'אז, כי אני עדיין לא מצליח להבין כל מה שעושים שם, אז זה יישמע לי פחות בולט. דרישה בולטת- שיהיה קרוב לפ'אנק :)

../images/Emo121.gifרגאיי בנוי רובו על אוף ביטים

אז לא כל כך תרגיש את זה אבל בFאנק משתמשים בזה הרבה

חחח וואלה, איך שכחתי מרגאיי.

אבל רגאיי זה לא דוגמה, כי כל שיר רגאיי בנוי על אוף ביטים ומקצב סווינג איטי. באיזהשהו שלב זה נורא משעמם. בכל מקרה, תודה רבה לך!

באמת תודה רבה!

באמת לזה התכוונתי... רק שלא הסברתי את עצמי טוב כי אני לא מכיר את ההגדרות המילוליות. תודה רבה עזרת מאוד

למעלה