סינית-קשה שפה?

GnomeBubble

New member
במיוחד אם את ביונאן ../images/Emo6.gif

רציתי לומר שגם לי הם היו החלק הכי קל, אבל את יודעת שאצלי זה לא פונקציה... אבל אני שמח לשמוע שיש גם אחרים.
 

renjintso

New member
לא נכון!

הרבה יותר קל להבין יונאנזים מאשר בייג'ינגאים.
אם יש משהו שאני מתעבת באמת, זה שינון סימניות.
 

סינית 2

New member
בקורס מבוא לסינית

לא לומדים יותר מדי סימניות,וגם אלה שלומדים הם יחסית פשוטות כדי לכתוב משפטים כמו 我去家 הדגש הוא יותר על דקדוק והבנה של מבני משפט ככל שמתקדמים עם השפה לומדים יותר ויותר סימניות,אבל זה בהמשך אז אל תדאגי מהסימניות זאת יכולה להיות חויה נחמדה ללמוד קורס אחד בסינית,ומי יודע אולי תחליטי אח"כ להמשיך ללימודי מזרח אסיה...(או שלא...) בהצלחה!!
 

GnomeBubble

New member
השאלה היא איך זה יהיה בבר-אילן

אני לא בטוח אם זה אותו הדבר כמו אצלנו
 
יותר מעניין אותי אם הוא מאושר

כי יש להם נטיה עצבנית לפתוח מחלקות בלי אישורים
 

GnomeBubble

New member
זאת אומרת, בשביל השואלת המקורית

זה אמור להפריע לה לקבל את הנקודות זכות, אם אחר כך הם יגלו שהקורס לא היה מאושר רשמית?
 

TinkerBellll

New member
הוא מופיע במערכת השעות בתור קורס שמעניק 2

נקודות זכות. אם הלינק יעבוד, תוכלו לראות שלא כתוב שום דבר מעבר...
 
סוף סוף!!!

באמת הגיע הזמן שהם יפתחו עוד פקולטות!!! אגב, כן כתוב מעבר... ". לימודי דרום ומזרח אסיה (ראשי או מורחב): יסודות החברה, המשטר, מסורות בעבר ובהווה; היכרות עם הדתות, ההגות, רבדים מגוונים של התרבות, האמנות והתקשורת בשלוש התרבויות הגדולות במזרח: סין, יפן והודו. הלימודים כוללים העשרה ביסודות הפילוסופיה, האמונה והאמנות במערב אז ועתה. (החל מתשס"ט)." ממ...מעניין.
 

milindapanna

New member
לא מי יודע מה

ראשית, התכוונת שיפתחו עוד מחלקות/חוגים/תוכניות אבל לא פקולטות (הכל בתוך מדעי הרוח, לא?). בכל מקרה, הרבה מידע אין על הדבר החדש הזה שהם פתחו (שנראה יותר כמו מסלול בתוך בא כללי ולא מחלקה או חוג בפני עצמם), מעבר לכמה קורסים בסיסיים שמעבירים את רובם דוקטורנטים צעירים (שזה נחמד אבל ממש לא מקצועי). לא הייתי סומך על הדבר הזה יותר מדי... מצטער.
 
אתה צודק

אבל זאת התחלה... אגב, איך אתה יודע שיעבירו את הקורסים דוקטורנטים צעירים?
 
עוד משהו

עפ"י מה שרשום שם אני דוקא מבינה שלא ינתן BA כללי אלא תואר בלימודי המזרח הרחוק...
 

milindapanna

New member
אם זה יהיה המצב אז זו בושה

אבל כנראה שאין שם בושה... בכל מקרה, אם מסתכלים באתר של הפקולטה למדעי הרוח, אז מגיעים לתיאור של כמה קורסים, ולבד מדוקטורית (טובה) אחת ואולי עוד דוקטור, הקורסים רשומים על שם דוקטורנטים, כך נדמה לי (בכל אופן הם לא דוקטורים, אז אני מקווה שהם לפחות דוקטורנטים...).
 
לא הבנתי על מה אתה מדבר

הגעתי לרשימת הקורסים של המסלול ולא רשומים בכלל שמות המרצים.... בכל מקרה הרשימה נראית לי די מעניינת.. אני מקווה שבאמת ההרצאות יהיו ברמה גבוהה.
 

milindapanna

New member
במיוחד בשבילך...

הנה הרשימה עם השמות. אין הרבה שמות (וזה כבר מאוד לא מקצועי - עם חמישה ששה אנשים לפתוח מגמה??? ועוד כשחצי או יותר אפילו לא קיבלו דוקטורט???), אבל זה מה שיש להם כנראה.
 
../images/Emo4.gif

מכאן זה באמת לא נראה מקצועי ביותר עם תואר הגב' והמר במקום הד"ר או הפרופסור... (לא שאני מזלזלת בידע שלהם חלילה אבל הרצאות בד"כ מעבירים אנשים בעלי ותק ותואר מתקדם... ) מוזר לי שזה ככה למרות שאולי ככה נהוג להתחיל חוג חדש. אולי לפני שהם מביאים אנשים בעלי שם הם רוצים לראות אם יש בכלל היענות למקצוע? ואם שווה להשקיע? תוכן הקורסים בכל אופן נראה מעניין...
 

guanyin

New member
אני בשוק, אני בהלם, אני המומה!!!

את ד"ר רוני שריג, פגשתי בלילה הראשון של הטיול שלי ליפן (אז היא רק למדה לדוקטורט), ואמנם איבדתי איתה קשר מיד אח"כ, אבל לנצח תהיה לי בלב פינה חמה עבורה, בגלל כל העזרה שהיא הגישה לי במהלך הטיול.
ובלי קשר, הקורס של המיעוטים בסין נראה חביב, אבל החוג לא נראה רציני במיוחד.
 

GnomeBubble

New member
במצב של מדעי הרוח היום?

זה מעט מאוד אנשים, אבל יש חוגים בהר-הצופים שאין בהם כל-כך הרבה יותר
אבל מבחר הקורסים בהחלט צריך לגדול לפני שזה יוכל להתחרות במסלולים שמציעות האוניברסיטאות האחרות. ובכל זאת, אני עדיין מעדיף להיות אופטימי ולהאמין שזה עדיף מכלום. אני גם לא חושב שהתואר ד"ר או פרופ' שמוטבע מתחת לקורס הוא חזות הכל. הוותק זה יתרון, אבל Let's face it: יש דוקטורנטים, ואפילו מסטרנטים(!) שהם מורים מדהימים, ויש פרופסורים שפשוט לא יודעים ללמד גם אם החיים שלהם תלויים בזה. מכיוון שכרגע ברור לכולנו שהמגמה הזאת, שרק התחילה, תעסוק בלימוד ולא במחקר, אז מה שחשוב הוא מרצים טובים. התארים שלהם לא מרשימים במיוחד כרגע, אבל מבחינת התלמידים שבאים לקחת את הקורס חשובה יותר התמורה שהם יקבלו ממנו, ואני מאמין ומקווה שלפחות בחלק מהקורסים גם דוקטורנט יכול לתת את התמורה הזאת. בקיצור, אני חושב שצריך לתת להם צ'אנס. ברור שאנחנו צריכים להמליץ למי שבאמת רוצה להשקיע במזרח אסיה עדיף ללכת וללמוד בחוג קצת יותר ותיק מזה של בר-אילן, אבל למי שכבר לומד בבר אילן, ורוצה להוסיף קצת קורסים מעניינים לתואר שלו אין מה להפסיד. ובסופו של דבר, אם החוג הזה יצליח, אולי הוא יהפוך למשהו רציני, עם סגל קצת יותר גדול ועמוס תארים מאחוריו
 

milindapanna

New member
שיהיה...

אישית אני לא בטוח שזה לא עדיף מכלום - אוניברסיטה (בניגוד לכל מיני מוסדות חביבים שמעבירים הרצאות לקהל הרחב להעשרה כללית) בראייתי צריכה לתת רמה גבוהה של השכלה, ולא כמה הרצאות מעניינות להעביר את הזמן. אגב, הרצאות כאלה לפעמים יכולות להיות מרתקות, שלא תבין אותי לא נכון. אלא שלפעמים חלק מהסיבה נעוץ בדיוק ברמה הפחותה הנדרשת. התארים ד"ר או פרופ' לא אומרים לכשעצמם מאומה על העניין שיהיה בקורס. אבל התארים הללו אומרים משהו מאוד משמעותי על הידע שיש לאדם, על הניסיון, על הפרספקטיבה. (בשאיפה, זה כמובן תלוי בעוד גורמים) ואם אוניברסיטה מעניקה תואר בתחום מסוים - ולא משנה שאין שם מחקר (בעייה לכשעצמה) - היא צריכה לעמוד מאחוריו. אחרת שילכו לקחת קורס ב"תרבויות" או משהו בסגנון. ההפסד הוא בלחשוב שאתה יודע משהו, ולא לדעת שאתה יודע שטויות.
 
למעלה