סינית-קשה שפה?

TinkerBellll

New member
סינית-קשה שפה?

אני בטח לא הראשונה ששואלת אם כדאי ללמוד סינית. העניין הוא שיש לי אופציה לבחור בסינית כקורס כללי באוניברסיטה וזה ארבע שעות שבועיות (רצופות!) בסמסטר אחד במקום שעתיים בשניים שזה מצויין כי סמסטר ב' שלי עמוס. השאלה היא אם החיפוש שלי אחרי "חיים קלים" לא יביא לי תוצאות הפוכות. אם סינית היא שפה קשה ומסובכת מדי-אני עלולה לגרום לעצמי נזק. מה דעתכם?

NoaHK

New member
ללמוד סינית זה ממש לא חיים קלים

השאלה היא איך את לומדת - רק מדוברת או גם לכתוב? כי ללמוד לכתוב יותר משלוש מאות סימנים (זה מה שלומדים באוניברסיטה העיברית בשנה א') זה עבודה מאוד קשה וגם לא מביא אותך עדיין לרמה מאוד גבוהה. אם זה קורס של סינית מדוברת יכול להיות שזה יותר קל, רק קחי בחשבון שיש צלילים בסינית שקשה לדוברי עברית ילידים להגות ולהקפיד על טונים זה קשה, בקיצור, גם אחרי שנה של קורס כזה לא בטוח שהסינים בסין יבינו אותך. ללמוד שפה זה דבר שמחייב תרגול יום-יום -באמת, כל יום אחרת שוכחים! אשכרה כל יום. אם משקיעים רואים תוצאות ותאמיני לי שאין דבר יותר כיף מלקשקש קצץ עם החברה משיעור סינית בהפסקה ושכולם יסתכלו עליכם במבטים משתאים... מצד שני כמעט כל יום אני חווה תסכול עמוק כי אני לא מבינה, המבנה הזה לא ברור לי, מתי אומרים ככה ומתי ככה ואיך אפשר בכלל להבין שפה אם אתה לא חי בה... אז זאת יכולה להיות חוויה מאוד מעשירה אם את יכולה ורוצה להשקיע בה. אם לא, לא הייתי ממליצה. ד"א, באיזה אוניברסיטה?

TinkerBellll

New member
בר אילן.

וזה לא הרבה. זה רק קורס כללי במנדרין. אם יש לי אופציה לבחור את זה במקום עוד קורס ביהדות (צריך לקחת 7 קורסים כאלה בכל התואר ועוד קורס כללי אחד שיכול להיות גם ביהדות) ואני מעדיפה לעשות משהו שונה קצת. מדובר סך הכל בארבע שעות שבועיות במשך סמסטר אחד. אני לא יודעת מה בדיוק יהיה שם אבל את בטח מסכימה איתי שלא יכול להיות הרבה מדי למרות שזה קורס ליבה למזרחנים.

TinkerBellll

New member
סליחה על הניסוח הדפוק. יום ארוך בעבודה...

התכוונתי שאם יש לי אופציה למשהו שהוא לא יהדות (כי יהדות יש לי מספיק) אז זה מה שאני מעדיפה. השאלה היא אם קורס כזה בסינית יתן לי בכלל משהו כי אם הוא גם יהיה קשה וגם אני לא יתן לי שום דבר-מה עשיתי בזה? אז נכון, נפטרתי מקורס כללי אבל יש לי חברה ששוקלת לקחת את הקורס הזה למרות שהיא סיימה עם קורסים כלליים פשוט כי מתחשק לה סינית וקורס כזה שגם עולה לה עוד כסף וגם גוזל ממנה זמן שהיא צריכה לא יהיה שווה את ההשקעה שלה. אז מה את אומרת?

TinkerBellll

New member
גם אני הייתי בשוק לגלות אבל כן.

זה נחשב קורס ליבה למזרחנים ולכל השאר-קורס כללי.

אני בהחלט בשוק

אגב, מזרחנים זה לא אלו שלומדים לימודי מזרח תיכון בכלל??? מה קשור אליהם קורס במנדרינית?

NoaHK

New member
אם ככה...

תלוי כמה נקודות הקורס ואיך הם נותנים ציון (כלומר - עד כמה הם קשוחים) וכמה חשוב לך הממוצע הכללי שלך. אם את מוכנה לקחת קורס שיכול להיות שלא תוציאי בו ציון טוב (לא כי את לא מסוגלת אלא כי אולי לא תוכלי באמת להקדיש מספיק זמן)אבל יהיה לך מעניין, ללמוד מנדרינית זה מאוד כיף ומעניין, וגם שימושי אם תטוסי לסין או טאיוון (או אפילו לצ'יינה טאון בניו יורק). אם, מצד שני, את בשאיפה לממוצע גבוה ורוצה קורס כללי שיהיה piece of cake, אני לא יודעת אם שפה (כל שפה) זה זה. כמובן ששוב זה תלוי בעיקר בדרישות של הקורס. אבל תמיד אפשר להירשם ואם את רואה שלא מתאים לך - לבטל ולקבל את הכסף חזרה. סינית זה כיף.

GnomeBubble

New member
קשה לענות על זה

כי זה קורס שעוד לא התקיים אף פעם, עד כמה שאני יודע, מה שאומר שלאף אחד לא בדיוק ברור מה עומדים ללמד בו.
אפשר להשוות לקורסים מקבילים בעברית, בחיפה, בתל-אביב או איפה שזה לא יהיה, אבל זה ממילא לא אותו הדבר גם בין כל האוניברסיטאות האלה. בכל מקרה קשה לי להאמין שלא תצאי מזה עם כלום, ואני בטוח שתצאי לפחות עם הבנה בסיסית בסינית שתוכל לעזור לך אם תחליטי לקפוץ לטייל בסין, אבל אל תצפי ליותר מדי מארבע שעות שבועיות במשך סמסטר אחד. זה אולי נראה הרבה, אבל זה לא
ובכל זאת, את עדיין תצאי מזה עם משהו, ואם תגלי (או אולי בעצם את כבר יודעת) שאת אוהבת את השפה, אז יהיה לך כיף. ואם לא - תמיד אפשר ללמוד במקום זה עוד קורס ביהדות.

שאלה

בעצם שתיים: אפשר לקחת את הקורס הזה במקום קורס ביהדות?? וממתי לבר אילן יש תואר בלימודי המזרח הרחוק???

TinkerBellll

New member
מהשנה ולא.

זה לא במקום קורס ביהדות זה פשוט קורס כללי. העניין הוא שרוב הקורסים הכלליים הם בעצם קורסים ביהדות למרות שלא קוראים להם ככה..

TinkerBellll

New member
אני לא יודעת בדיוק כי אני בכלל מאופטומטריה

אבל כשנכנסים לפרטים על הקורס סינית למתחילים כתוב "קורס ליבה לתלמידי דרום ומזרח אסיה;_דרושה כיתה אודיו-ויזואלית". אין לי מושג מעבר. אני יודעת רק שהם מתחילים עם זה מהשנה הבאה כי חברה שלי אמרה לי.

TinkerBellll

New member
כלומר, אני לא יודעת ואני לא רוצה סתם לענות לך

אני יכולה לנסות לברר אבל זה לא יקרה היום. אני אשתדל לענות לך מחר.

סבבה

אבל אל תתאמצי במיוחד בשבילי, סתם סיקרן אותי כי אני גם סטודנטית שם ולא ידעתי שיש להם תואר כזה...

GnomeBubble

New member
זה חוג חדש לגמרי

הם פותחים את החוג הזה בשנה הבאה לפני מה ששמעתי, כך שדי הגיוני שלא שמעת, כי זה עדיין לא קיים

TinkerBellll

New member
אבל זה יהיה קיים ואני שוקלת ברצינות לקחת...

את הקורס הזה. אתם חושבים שזה יהיה ממש קשה עם כל הסימנים?

GnomeBubble

New member
את יכולה אולי לברר כמה סימניות לומדים שם?

כי חוץ מזה שהקושי בהתמודדות עם סימניות זה עניין די אישי, זה כמובן גם תלוי בכמה סימנים את עומדת ללמוד

guanyin

New member
באופן אישי

לי הסימנים הם החלק הכי קל בשפה. הרבה יותר קל לי לקרוא, מאשר להבין מה הם אומרים. שמעתי את זה מהרבה אנשים אחרים.

למעלה