סינטיסייזרים

סינטיסייזרים

שלום כולם, אני מוזיקאי, עד לפני 9-10 שנים התעסקתי קצת במוזיקה אלקטורנית גם, הפסקתי בעיקר כי הציוד אכזב אותי, בשביל אותה מוזיקה הייה לי את ה-CS1X, אחרי את ה- RAVEN של קווזמידי, ואחרון הייה - EX7 של ימהה. היום אני מופתע מעצמי שלא הלכתי לכיוון של רולנד ובכלל יותר למגוון של רשת חנויות חלילית. היום בא לי לחזור קצת לפילטרים ולקצב, איזה כלים נחשבים הכי חזקים היום? איזה חברות? חניות? בנוסף, למשהו יש נסיון עם האנדרומדה של אלסיס? או ION שלהם? ואחרון: בתחום האורגנים, יש עולים על אלה של סולטון? תודה ויום טוב

זהרון

New member
ההודעה שלך מוזרה לי עד מאוד ולא מגובשת!

מילא להתאכזב מהסינטים של ימאהה וגם את זה אני לא כל כך מבין, אבל מה- Raven? אני ממש לא מסוגל להבין איך מישהו יכול להתאכזב מאחד הסינטים הגדולים והמיוחדים ביותר שיוצרו אי פעם. הסינטים של קוואזימידי היו פורצי דרך בכמעט כל פרמטר בתקופה בה הם יצאו לשוק. שילוב של חומרה מונעת תוכנה שניתן לשדרג וסאונד אנאלוגי מדהים. שוין... לא ברור. כשאני קורא את ההודעה שלך, אני לא ממש מבין מה אתה רוצה לעשות. מצד אחד אתה מדבר על מוזיקה אלקטרונית ומצד שני שואל על אורגנים. אם היית יכול להגדיר את התחום של המוזיקה האלקטרונית שאתה רוצה לגשת אליו ואיזה סוג של סאונדים אתה מחפש, היה הרבה יותר קל לעזור לך. בין השורות, נראה לי שאתה מחפש יותר משהו בתחום תחנת העבודה האלקטרונית. אני מסיק זאת מהשאלה על האורגנים, על הציוד החדש של רולנד וה- EX7. תחנות עבודה משובחות יש כיום לרולנד (חלילית) , ימאהה (כלי זמר) ולקורג (מרום). סינטים יש היום לכל חברה כמעט, בעיני המובילים הם אלו של קורג ונוביישן (מרום) אבל הטובים מכולם הם אלו שמייבאים במיוזיק שופ - מדובר על הווירוס ובני משפחתו ועל כל כלי מבית קלאוויה נורד. אם מוזיקה אלקטרונית אמיתית - יכולות סינטוז, שליטה מלאה על הצליל והיכולת לייצר צליל של היפופוטם מנגן אבוב במעיין מיים חמים בלב השממה האיסלנדית, אז אין על מיוזיק שופ. כל כלי שהם מביאים הוא פגיעה בול. כמובן שאתה יכול לרכוש תוכנות סינטוז לקיו-בייס או כל תוכנת הקלטה ממוחשבת אחרת, אבל פה המרחב האפשרי כל כך גדול וכל כך מגוון שאני לא ממש יכול לענות לך על השאלה. וגם במקרה זה, מה שכתוב בסוף ההודעה שלי, על השקעה, תופס. שוב, האמירה שלך על אכזבה מהציוד של לפני עשר שנים מאוד מאכזבת אותי ואינה רצינית, בלשון המעטה. זו אמירה מאוד שטחית ולדעתי אינה ראויה. לפני עשר שנים היה ציוד מדהים ומרהיב. זו היתה תקופה מאוד מרגשת בעולם הסינטים והמוזיקה האלקטרונית. זו היתה תחילת המהפיכה האמיתית והמעבר בין הדיגיטלי לבין הגילוי וההבנה שסינטים לא נועדו לחקות כי אם לחדש והחזרה לסאונד האנאלוגי והמצאת כל מני תוספות מטורפות. בכל מקרה, אני חייב להדגיש בפנייך כי אם אתה רוצה להכנס שוב לתחום המוזיקה האלקטרונית, הכלי אותו תבחר הרבה פחות חשוב מהזמן אותו תבחר להקדיש לו. כדי להוציא סאונדים טובים צריך ללמוד היטב את הכלי ולדעת לייצר פטצ'ים ראויים. אפשר, כמובן, לרכוש סאונדים, אבל כדי להגיע לרמות מאוד גבוהות, צריך לבלות שעות על גבי שעות ולהכיר את מנוע הצליל של הכלי שלך כמו את כף ידך. כמו שלא תוכל להוציא סולו אימתני מגיטרה ללא נסיון, כך לא תוכל להוציא סאונד טוב מסינטי, אם לא תתאמן ותשתפר.

הצלחת בכל זאת

לא פרטתי את האכזבה שלי שהייתה בעיקר בגלל תקלות איומות והתתנגשויות עם המחשב, ב- EX7 לא יודע כמה פעמים שלחתי אותו לתיקון בגלל בעייה מאוד מרכזית, הרייבן גם הייה בשלו, עירבב לי פאטרנים בלי קשר לשום דבר, שינה לי פילטרים שלא עבדו חלק, PICH שאם עולה לא חוזר ועוד בלגן שלם. עובדה שקניתי אותם בגלל מה שהם מציעים בפוטנציה, אבל... בסוף נשברתי ומכרתי. הכיוון שלי זה טראנס. ככה עד היום יותר הלכתי לכיוון של הופעות עם זמרים, פלייבקים, והסולטון שירת אותי נהדר מכל בחינה. והשאלה על האורגנים היא טרמפ על השאלה המקורית, בלי קשר. אני אחפש את מה שהצעת.

למעלה