סין - לא מה שחשבתם...

LiranTheWizard

New member
סין - לא מה שחשבתם...

כן כן, עוד קצת ביקורת מצד "הנאורים" וכמובן מס' תגובות מצד ישראלים "נאורים". האמת - הכל ידוע ובכל זאת אני מעדיף ניהול סיני משום מה... אני מצטער אבל טיבט לא בראש סדר העדיפויות שלי בבואי לסין... וגם לא הפאלון גונג. יש עוד חזון למועד אבל בסופו של דבר גם 2 הקוריאות יתאחדו...

LiranTheWizard

New member
נו? ומה רוצים? אני אצ'קצ'ק בלשוני?

כולנו יודעים מה יש לסין להציע ומה יש לאחרים להציע לה. טיבט לא תשוחרר בקרוב וכל הרדיפות גם לא. קים ג'ונג איל גם לא ילך מאיתנו בזמן הקרוב. מצד שני, גם לא יהיה שלום בינינו לבין הפלסטינים. מה לעשות? זו המציאות. אבל אנחנו תמיד אוהבים להראות לאחרים כמה שאנחנו נאורים והם לא. למעשה, יש תחומים בהם אנו גרועים מהם. אבל לא, נוח לטאטא הכל מתחת לשטיח. כנראה שהייתי צריך להיוולד סיני... אני לא אוהב לקרוא ביקורת ממישהו שלא מתקן את עצמו. ואנחנו בהחלט רחוקים מתיקון עצמי.

yaelisam

New member
הכי "מצחיק" שכותבים שחופש העיתונות "עדיין"

מוגבל... מה עדיין??? נראה להם שזה אי פעם ישתנה? בטח ובטח שלא בקרוב. מאד מסכימה איתך לגבי העברת הביקורת הצבועה הזאת.

LiranTheWizard

New member
תראי, סין לא מושלמת

יש לה הרבה בעיות כמו לכל מדינה. להגיד לך שחופש העיתונות זה מה שאני מחפש? לא. האם הייתי רוצה לשחרר את טיבט? אין לי בעיה עקרונית. לא עשו לי כלום. גם לא הפאלון-גונג. מצד שני, אף אחד לא יכול לנהל את סין יותר טוב כך אני מאמין. אנחנו רואים את האמריקאים בעירק. לא דבש. כלל וכלל לא. בסוף הכוחות ייסוגו משם והמצב יישאר אותו דבר - כולם מתבוססים בדמם שלהם. בקיצור - לקבל את סין כמו שהיא כי אנחנו לא נשנה אותה. אנחנו רק יכולים לנסות לשפר אבל שליטתנו בנעשה מועטה מאוד מאוד.

yaelisam

New member
נכון, זה בדיוק מה שהסכמתי עליו

ונראה לי מאד מצטדק להגיד דברים אחרים - כמו שקראנו בכתבה (ושאנחנו שומעים כל יום)

renjintso

New member
אני לא מסכימה איתכם

קודם כל, כדאי להבין שזה הכל משחק של יחסי ציבור. זה לא שמצב זכויות האדם יותר רע מלפני שנה, או חצי שנה, או 10 שנים. ארגוני זכויות האדם יודעים ליחצן את עצמם, ובדיוק כמו חברות מסחריות, הם תופסים טרמפ על שם המותג "בייג'ינג 2008" כדי לקדם את האג'נדה שלהם. זה אגב, בסדר גמור, לגיטימי ואולי אפילו רצוי. הכתבה בווי נט לא רעה, ומסכמת הרבה מהטענות נגד סין, ומי שמצטדק פה, אם תסלחו לי, זה אתם. לא כתוב בשום מקום שאסור להעביר ביקורת על סין, וזה שישראל לא בסדר לא עושה את סין לכן בסדר, ולא מונע מכל המחזיקים בדרכון ישראלי להביע דעה כלשהי בענייני סין. השלטון הסיני מנסה לשווק את עצמו כנאור ופתוח ומקסים ולעשות אולימפיאדה סטרילית, וטוב מאד שיש מי שמראה גם את הצד השני של הדברים. וטוקבקיסטים, נו, מצאתם לכם על מה להתעצבן. טוקבקיסטים זאת אתנחתא קומית. לקרוא ולצחוק קצת באמצע יום עבודה.

guanyin

New member
עוד כתבה משעשעת

לפתוח את הבוקר עם חיוך!
בניגוד לכתבה הקודמת שהיתה די רצינית ונכונה, הכתבה הזו רק מתלהמת ולכן כ"כ מבדרת. יומטוב לכולם! ושאלה קטנה שקשורה לנושא: האם יש מישהוא מבין אלה שקופצים וזועקים "טיבט טיבט" בגרון ניחר כל פעם שמזכירים את סין, ואז כדי להראות מאוזנים גם מזכירים את פעילי זכויות האדם והפאלון גונג שמעו אי פעם על היוגרים ומאבקם? טוב, אל תענו - כולנו יודעים מה התשובה...

milindapanna

New member
על "יוגרים" לא שמעתי.

על אויגורים כן... ויש כמה הבדלים מעניינים וחשובים בין שני המאבקים הללו (הטיבטי והאוייגורי). ואגב, אם שמת לב לתגובה לעיל, לא היה כאן שום "גרון ניחר" אלא מבט מפוכח שמסוגל לראות גם את הדברים הטובים שאני ואחרים אוהבים בסין ונהנים מהם, וגם את הדברים הבעייתיים מאוד מאוד שיש שם. הרי לא חייבים לשבח את סין NO MATTER WHAT, לא כך? לא חייב להיות שחור (או אדום) ולבן...

guanyin

New member
או הו הו...

רואים שאתה חדש בפורום! אם היית מכיר אותי לפני כמה זמן, היית מבין שאני הבן-אדם האחרון בעולם שישבח ויהלל את הסינים NO MATTER WHAT! ההתייחסות שלי לכל שוחרי שחרור טיבט למינהם היתה לגבי הכתבה שהתפרסמה הבוקר בYNET והיתה מתלהמת, מגוכחת ונטולת כמעט כל בסיס עובדתי. למען האמת - מאז שנכנסת לפורום אני קוראת את כל מה שאתה כותב בשקיקה, וגם מסכימה עם הרב (כי לא על הכל יש לי ידע או דעה מספקים). יתכן שאומרים אויגרים, מעולם לא הצלחתי לזכור איך מבטאים את שמם, וברור שיש הבדל עצום בין המאבקים, ועדיין מה שניסיתי להגיד בשאלה הזאת זה שלטעון שהסינים כ"כ איומים ונוראיים בגלל מה שהם עשו לטיבטים, אך בו זמנית לעצום עיניים (או בכלל לא לדעת) על מה שהם עושים לאזרחים אחרים שאינם טיבטים תמיד נראה בעיני מאד לא אמין. כאמור - התייחסתי לכתבה שכתב דוקטורנט להיסטוריה שטען פחות או יותר שהמשחקים האולימפיים בבייג'ינג מזכירים את המשחקים האולימפיים בברלין הנאצית. קבל
על זה שהבנת שאני בת, בלי שאאלץ להזכיר את זה 80 פעמים!

milindapanna

New member
אכן חדש, והתנצלותי על אי ההיכרות

והאמת שלא טרחתי אפילו לקרוא את הכתבה, כי יכולתי לנחש מה כתבו שם...
בכל אופן תודה על הדברים הנעימים

GnomeBubble

New member
נו אל תתרגשי מזה

היום משווים כל דבר לנאצים, אז התרגלנו. לא קיבלת מרק? נאצים! בייג'ינג 08 זה לא ברלין 36 וגם לא מוסקבה 80. נראה לי שגם אם הרוסים והנאצים היו מתאמצים ממש קשה הם לא היו מצליחים להוציא אולימפידה קיטשית כזאת (והסרטון שהבאת יהיה רק קצה הקרחון...). במובן מסויים זה עושה את הסינים גרועים יותר... וברצינות, אם מהיחצ"נות סביב-השעון שעושים ארגוני זכויות האדם וכל הצעקנים למיניהם מהאולימפיאדה יצא משהו טוב והסינים ישפרו קצת את מצב זכויות-האדם וזיהום האוויר - אז רק הרווחנו. אם הם סתם יזיזו מפעלים למקום אחר ויחזרו לדכא טיבטים, אויגורים, פנדות ויגאורים אחרי שיגמר הבלאגן, אז לא הפסדנו כלום, לא?

GnomeBubble

New member
../images/Emo45.gif

אולי הביקורת האמריקאית על חופש הביטוי בסין קצת צבועה כשהאמריקאים רק הולכים ומצרים את חופש הביטוי במדינה שלהם, אבל עדיין אין מה להשוות... אני כל כך שונא את הביטוי הנדוש והמפגר ש"סין פשוט לא יכולה להיות דמוקרטיה, אז השלטון הדקטטורי שיש שם זה הדבר הכי טוב שיכול להיות להם, והוא מנהל אותם מצויין". זה פשוט אוסף של שטויות שפלט איזה מפגר אחד, ומאז כולם חוזרים אחריו. אפילו אם סין גדולה מדי כדי להיות דמוקרטיה, אז אפשר לחלק אותה למדינות קטנות יותר, ואם זאת המנטליות הסינית הדפוקה, אז איך לעזאזל מגיע לישראלים דמוקרטיה (ע"ע טוקבקיסטים)?! סין היא לא מקור כל הרוע בעולם, והממשל הסיני לא מתאמץ בכוח להרוג את האזרחים שלו, אבל צריך לקחת דברים בפרופורציות. לא נראה לי שאף אחד מאיתנו היה רוצה להיות אזרח פשוט בסין היום... נכון?

yaelisam

New member
../images/Emo46.gifלא כועסת עליך- אלא על התפוז!!!

ישבתי וכתבתי עכשיו תשובה ארוכה ומפורטת שמנסה להסביר למה התכוונתי- ואז נחשי מה קרה? נפל התפוז ואיבד לי את ההודעה.
טוב אני אנסה לשחזר. כשהעולם נתן לסין לארח אולימפיאדה הוא ידע טוב מאד למי הוא נותן כזה צ'ופר ויחסי ציבור. אני אומרת "העולם" בכוונה- כי הועדה הזאת אמורה לייצג את שאר העולם. מה שמרגיז אותי בכתבות כאלה- זה שיש יותר ויותר מהן בזמן האחרון- כאילו שזו הפתעה גדולה שסין מפירה זכויות אדם ותולשת איברים מאנשים חיים. את חושבת שמישהו היה נותן לישראל לארח אולימפיאדה? הרי במקרה שלנו- העולם יודע טוב מאד לבקר ולגדף אותנו הרבה לפני שהעולם נותן לנו איזו מחמאה או צ'ופר (בכלל לא זוכרת איזה צ'ופר קיבלנו לאחרונה- חוץ מעוד כסף מהאמריקאים - שאותו אנחנו אמורים להוציא על עוד מלחמות) העולם החליט שהאולימפיאדה הבאה תהיה בסין מפחד שהאימפריה הזאת יום אחד תתנקם בכל מי שלא עמד לצידה, ואת זה כולנו ידענו כבר לפני 8 שנים כשהוכרזה ההחלטה. אז לי זה נראה צבוע ש*פתאום* כל העולם התעורר- והתחיל להעיר הערות ולהעביר ביקורת- בגלל שתאריך היעד מתקרב. מה כולם חשבו- שסין פתאום תוך שנה שנתיים תהפוך לאיזו מדינה דמוקרטית שוות זכויות לכל אדם ונפש ותצא מטיבט ככה מיד? נו באמת...

GnomeBubble

New member
אם היה לי פן על כל פעם שזה קורה...

הייתי יכול להכנס לשירותים הציבוריים בסין בלי לדאוג (לכסף, לא לג'יפה) במשך שארית ימי חיי...

למעלה