סין בעין המצלמה

BenBaryo

New member
מגיעה לך תודה גדולה

אז תודה (גדולה) :) ואם כבר בויקי עסקינן, אז אם לא הייתי כל כך עצלן הייתי נכנס דרך פרוקסי.. אבל איך שאומרים באיטלקית, אינטיליג'נטה מה פיגרו D:

milindapanna

New member
לא ממש.

זה שהייתה תפיסה בכל מיני מקומות שהעולם הוא עגול הרבה לפני המינג זה נכון, אלא שבסין התפיסה הזו לא נכנסה עד לצ'ינג. גם כשריצ'י וחבריו ממש בסוף המינג דיברו על כך זה לא תפס כלל.

milindapanna

New member
כמה דברים

1. הודו - כל מי שראה ייצוגים שונים של הבודהא כאריה (לא כולם, אבל רבים, בעיקר מהתקופות המוקדמות) כמו גם את הכותרות של עמודי אשוקה (עליהן אריה/אריות) יודע שבייצוג הזה שלהם, שלא חייב כמובן להיות זהה ל"מציאות", יש להם רעמה יפה בהחלט. בכל אופן, כמו שכבר הזכרתי, הסמל של האריה הגיע לא רק מהודו ועם הבודהיזם אלא גם (אולי בעיקר בהתחלה) ממרכז אסיה ובעקיפין מפרס. השאלה, בקיצור, איננה המציאות אלא הייצוג. 2. אריות עם גור/כדור - יש הרבה מאוד אפשרויות, ואני חושב שכל ניסיון לקבע אפשרות אחת כנכונה הוא שגוי משום שיש תפיסות שונות לגבי מהו הכדור. למשל, אחד הרעיונות שהיו פעם בסין (לא יודע לגבי היום) היה שאריות יכולים להוציא חלב מכפותיהם. ואז הלביאה בעצם מניקה את הגור, והכדור - סינים באזורים מסוימים חשבו שאריות אוהבים לשחק בכדור, ולכן היו משאירים כדורים חלולים בהרים בתקווה שהאריות שישחקו עמם ישאירו בהם חלב. חלק מהיפנים לקחו את מוטיב הכדור החלול וטענו שזה מסמל ריקות (שוניה) וקשור למנג'ושרי (הקשר של אריה למנג'ושרי הוא לא רק יפני), וחלק אחר טען שהוא בכלל מייצג את התורה הבודהיסטית ככלל. אחרים, חזרה לסין, הוסיפו שמוטיבים על הכדור (כמו הפרח PEONY, אדמונית בעברית, אם אינני טועה, או כמו סמלים של כסף) מסמלים עושר ושפע. חלק טוענים שהכדור מייצג אבן יקרה (כמו הפנינה שהדרקונים משחקים בה) ואחרים - רקמת משי עדינה. עוד אופציות? הגור נמצא בתוך הכדור, כמו גולם, ואז בוקע אצל האם; האריה משחק עם הכדור כדי להרגיע את עצביו; ואימרה שהייתה פעם לפחות מוכרת כדימוי ליחסי מין הייתה - "האריה משליך את הכדור הרקום". 3. ולא כדאי להאמין לוויקי בכל דבר ועניין...

nitzano

New member
תודה רבה

כמו שBen Baryo אמר. לפעמים הסינים מבלבלים בעצמם (אלא אם הם כבר למדו לקבל את הקהילה הגאה שגואה שם).....כבר ראיתי זוגות של לביאות... אני חושב שיש קשר לאריות שקיבלו במתנה או משהו כזה. דרך אגב לא בכל מקום שמים אריות, יש עוד יצור שלפעמים משתמשים בו. למיטב ידיעתי הוא אחד מהצאצאים של הדרקון.

GnomeBubble

New member
אולי צ'ילין?

לי יש סט של שניים חמודים שתפסו את הפוזה הזאת של האריה, והם אפילו לא טעו בכיוון. אבל למרות הקונצים שלהם, אני יודע שהם לא אריות, כי לאיזה אריות יש פרסות וקשקשים?

kogawa

New member
לא אריה ולא לביאה - זוהי ג'יאנג-צ'ין

אישתו הרביעית והאחרונה של "איש הכסא" מאו, וראש כנופיית הארבעה. Jiang-Qing (Lǐ Shūméng Chinese: 李淑蒙 March 1914 – May 14, 1991) עומדת עד היום על הגור שלה, כאילו נשארת בשנות השבעים כשהיא שחקה במאו החולה והשליטה טרור בסין כולה. התמונה נועדה להמחיש את שליטת השחקנית הזאת בבעלה ובאומה כולה..

bizhar

New member
זו הכוונה שלך ממבט אומן

אני מוצא את זה מעניין..:) אבל אני מתקשה להאמין שזו כוונתו של מי שהציב את האריות שם.

tamax

New member
תמונות יפות מאוד

מפתיע אותי שבשיאן הצלחת לקבל שמיים, זה מצרך נדיר שם (גם בביג'ינג) האם העיר האסורה עדיין בשיפוצים?

kogawa

New member
בסי-אן לא צילמתי שמיים כלל

לא מאמין שיש שמיים בסין מחוץ למחוזות האוטונומיים, מונגוליה הפנימית והמחוז מדרום לעננים יו-נאן. שמיים בסין הוא ביטוי מיתולוגי לפחות כמו נהר ללא סכר עיר ללא יריקות או הקייסר הצהוב. יודעים שהם עגולים, אבל ביחס לצבע הכחול בסין זוהי כנראה אגדה אורבנית. תמונות שלי של שמים כחולים בחומה הגדולה נמכרו במאות דולרים בבלגיה עקב נדירותם פרט להפסקה בזמן חתונתו של הקיסר יונג-לה העיר האסורה בשיפוצים לפחות מאז 1420 ולקראת האולימפיאדה במיוחד!

tamax

New member
מאות דולרים תמורת תמונת שמים מהחומה?

גם לי יש מספר תמונות מעולות מהחומה עם שמיים כחולים. מעניין.

bizhar

New member
כמה משלמים על זאת?

צולם ב 3.10 - (כן, כן, חופשת אוקטובר, חוויה ...) השמיים די כחולים לא? :) אז סגרנו על 100$?

למעלה