סין בעין המצלמה

kogawa

New member
סין בעין המצלמה

בשלושת השבועות האחרונים הדרכתי טיול בסין בהכנות קיבלתי עזרה בפורום זה מזמין אתכם לראות את סין שלי משלושת השבועות האחרונים באלבום זה

bizhar

New member
ועכשיו חידה

האריה שבתמונה, זכר או נקבה? (שאלה רצינית!) :)

nitzano

New member
רואים רק חצי גוף

לך תדע אם הוא לא דורך על איזה גור מיסכן...

bizhar

New member
קודם כל ברוך הבא!

תתאמץ קצת יותר...:) לא נותן רמזים!

kogawa

New member
האם יש קשר

לכך שהלביאה הזאת נמצאת בצד שמאל לכניסה?

bizhar

New member
יפה...:) אכן כן!

והפתרון המלא: מקובל להציב זוג אריות כאשר הזכר ממוקם מימין (כאשר נכנסים) ודורך ברגלו הימנית על כדור הארץ ואילו הלביאה ממוקמת בצד שמאל לנכנסים ורומסת גור אריות מסכן, כפי שרמז ניצן, ברגלה השמאלית... תמונתו של מאו (כיכר טינאנמן - התמונה חייבת להיות במרכז כמובן..) ) נמצאת מימין לאריה ומרמזת שזו הלביאה. 12 נקודות לצלילי ה גונג..:)

BenBaryo

New member
זה גם מה שאני תמיד ידעתי

אבל תמיד כשאני רואה בשוק שמוכרים את זוג האריות, הם עושים אותם הפוך, ואפילו היו כמה מקומות שראיתי אריות גדולים בפתח, והרגליים של החיות והמיקום שלהם היה הפוך (כלומר זכר בצד שמאל עם רגל שמאל על הכדור)... הסינים ששאלתי אותם לגבי זה לא ידעו על מה אני מדבר אפילו זכר ונקבה (מה שמאוד הפליא אותי)... מה המקור של האריות האלו? גם באירופה ראיתי דברים כאלו דומים עד מדוייקים (באיזה גשר בהונגריה בין בודה לפשט יש אריות כאלו בעלייה.. גם עם כדור וגור כל אחד בצד.. מישהו יודע משהו על הקשר? והאם זה קריטי הצדדים של הזכר והנקבה, והרגליים שדורכות על הכדור והגור?

milindapanna

New member
הערה לגבי הזכר ו"כדור הארץ" -

זו פרשנות מאוד חביבה, ואני מכיר אותה היטב, אלא שהתפיסה שהעולם הוא כדורי ולא שטוח היא מאוחרת בהרבה מהתקופה שבה החלו לייצר אריות שכאלה. לא שיש לי הצעה אחרת, רק שזו לא תופסת. סורי.

milindapanna

New member
שאלה טובה (מה שאומר

שאין לי מושג, לפחות לא וודאי). בגדול - הרי האריה, כידוע, לא היה בסין, אבל מתקופת המדינות הלוחמות אנחנו מתחילים לשמוע עליו. בהאן זה כבר יותר מוכר, וככה"נ הקשר העיקרי הוא מחד למרכז אסיה ומאידך להודו. הכניסה של הבודהיזם (ששם כמובן האריה הוא סמל מרכזי, גם לבודהא עצמו) הגבירה את השימוש במוטיב הזה. אנחנו מכירים פסלים של אריות כבר מההאן (ליתר דיוק - אני מכיר, אולי אחרים כאן מכירים עוד קודם, אולי שכחתי). אלא מה? שאני לא זוכר בוודאות אם האריות הללו החזיקו בכדור (לרוב הם בפוזה קצת אחרת). אם האריות בעיר האסורה הם באמת מהשלב הראשוני של בניית העיר האסורה במאה ה 15, אז זה גם משהו. בכל מקרה, אנחנו הרי מכירים "כדורים" דומים גם מדרקונים שמשחקים בהם (ואז לעתים אומרים שאלה פנינים) וגם מצ'ילין. בוויקי הסינית בכלל טוענים שזה כדור עשוי משי. אז מה התשובה? לא יודע, אבל ממש לא נראה לי שמדובר בכדור הארץ. אני מניח שמדובר במשהו הרבה יותר חביב ופשוט מזה.

bizhar

New member
למה אתה קופץ למסקנות חפוזות?

אלו הפרחים בגינה שלי בצילום לווין - מה שמסמל בהחלט את כדור הארץ, או לפחות חלק ממנו...:)

nitzano

New member
כמו שאמרתי- הבן של הדרקון

יש מקומות שזה הצי לין ויש מקומות שזה בן אחר.

kogawa

New member
נסיון לתשובה

לגבי רעמה לזכר, לאריות האסייתיים של הודו כמו ללביאות אין כמעט רעמה. אריות סיניים מוכרים לי מסוף שושלת האן, אבל האריות עם הגור/כדור הם מסמלי מינג כמו הפיניקס, הדרקון וחיות אחרות אלו פסלים סמליים ולא מייצגים חיות אמיתיות אלא כוח קייסרי גם הפיל המופיע במקדש בניקו יפן הוא פיסול מסיפורים ולא היו פילים ביפן ככל הידוע לי. לדעתי האריות של מינג המוצבים בכל אסיה ואפילו באולן בטאר במונגוליה הם חיות מיתולוגיות ולא גילום של מציאות מוכרת. ביפן נאמר לי ששני האריות לפני כל גשר או טורי, אחד עם פה סגור והשני עם פה פתוח אומרים בשפתם "לידה" ו"מוות" להזכירך שבמעבר בינהם נמצאים בקטע הקצר ביותר של החיים ומוטב לכן להפיק משהו מחייך הקצרים בעודך במרווח הקטן בין לידה ומוות.

bizhar

New member
אז כבר ידעו שכדור הארץ עגול..

למעשה כבר אריסטו טען כך 2000 שנים קודם... אריות או סמלי מינג, מהי בכל זאת המשמעות של הכדור והגור ?

למעלה