סימן שאלה

uvita

New member
היי לך :)

אני מרשה לעצמי לענות למרות שפנית לארז. את אומרת שיש בלבול ".. מכיוון שאי אפשר להיות עם שניים במקביל וגם אי אפשר לתכנן את החיים קדימה מבלי לדעת מה אתה רוצה בתוכם ולאן השאיפה להגיע.. ". אבל ככה זה בכל דבר בחיים, הלא כך? בכל פנייה שתעשי בחייך לא תוכלי לדעת מה את "מפספסת בצד השני. הרי גם אם את סטרייטית ותבחרי לחיות את חייך עם מישהו או אפילו סתם תהייה עם איזה-שהוא בחור, תמיד יכול להיות שיופיע בחור אחר שיכבוש אותך. את אף פעם לא יכולה לדעת מה יוליד יום ולאן העתיד יקח אותך... בכל מערכת יחסים מונוגמית את "בוחרת" להתעלם מבחורים אחרים. למרות שהרבה פעמים מייחסם לביסקסואלים את היכולת "להנות משני העולמות", אז תמיד במערכת מונוגמית זה להנות ממישהו אחד- אדם אחד, לא משנה עם זה בחור או בחורה. כשאת אוהבת מישהו לא איכפת לך "לוותר" על משהו אחר- כי רק אותו את רוצה. לפני כמה זמן עברתי מן תקופה מבלבלת, ודיברתי עם חברה טובה, סטרייטית. אמרתי לה שאחד הדברם שאני הכי מפחדת ממנו זה שאני אפגע בחבר שלי ואתאהב במישהי אחרת. היא אמרה לי שזה משהו שגם מטריד אותה (גם לה יש חבר)- הפחד להפסיק לאהוב. אז בקייצור: תמיד יש אי ודאות, לא משנה אם את סטרייטית, לסבית או ביסקסואלית.... ואם זה "מרגיע" אותך- גם עכשיו, כשאני עם גבר, אני לא מפסיקה להימשך נשים, אבל גם לא לגברים

Blackice

New member
יש לי שאלה נוספת-

כשאת במערכת יחסים עם גבר- יוצא לך לחשוב על בנים? כלומר, ללכת ברחוב, לראות מישהו חתיך שהוא בדיוק הטעם שלך ולחשוב "גררר...."? אם כן... זה מפריע לך וגורם לך לתהות האם את צריכה לאבד את הקשר בשביל בדק בית האם את באמת נמשכת לאותו חתיך פלוני מהרחוב? אני אשער שהתשובה שלך תהיה לא... (תקני אותי אם אני תועה.). אבל אם הייתי אומר חתיכה ברחוב- הרי זה בדיוק הדבר שמבלבל אותך וגורם לך לפנות אלינו... הטענה שלי היא- שזה לא צריך לשנות על מי את מסתכלת ברחוב. אם זה בחור חתיך או בחורה מהממת. מה שמשנה שאת נמצאת עם אדם שאת אוהבת, שכיף לך איתו, שאת נמשכת אליו (גם אליו, בשום מקום לא כתוב שאת צריכה להפסיק להמשך לשאר העולם), ושיש לכם קשר טוב... אני האדם האחרון שיגיד שה"ביחד" של בני הזוג לא חשוב ורציני. אני מאמין שזה בין הדברים הכי חשובים ומהנים. מה שאני אומר שזה לא משנה למי את נמשכת חוץ מהבנזוג. אני רוצה להתייחס למשפט שלך- "שלא משנה באיזה קוטב נמצאים הקוטב השני נותן את סימנו". אם את מרגישה שאת נמשכת גם לבנים וגם לבנות- כנראה שאת לא באף אחד מהקטבים- כנראה שאת לא סטרייטית, ושאת לא לסבית. כנראה שאת ביסקסואלית. והנה נקודה חשובה- זה שאני ביסקסואל במע' יחסים עם אישה- ואת ביסקסואלית במע' יחסים עם גבר- לא הופך אותנו לסטרייטים. זה הופך אותנו לביסקסואלים במערכת יחסים עם המין השני. וזה הטבע שלנו להמשך לשני המינים. אני אנסה להסביר את זה מכיוון אחר- נניח ואני עכשיו מתחתן עם חברה שלי, ומעכשיו ועד שאני אהיה זקן קשיש סנילי אני אהיה רק איתה, אשכב רק איתה- זה לא הופך אותי לסטרייט. זה הופך אותי לביסקסואל נשוי לאישה. שעדיין יכול להמשך לגברים אחרים. (וגם לנשים אחרות. זה שקיימת משיכה לא אומר שחייבים לממש אותה.) ואם פתאום אני מחליט להפוך לנזיר ולא לשכב עם אף אדם כל החיים שלי- אני עדיין אהיה ביסקסואל ואני עדיין אמשך לבנים ולבנות. "וההתנדנדות הזאת, החוסר יכולת לדעת מה אני רוצה מכבידים מאוד". באמת שצר לי שאת מרגישה ככה.. בעיקר בגלל שהיתה תקופה שגם אני הרגשתי ככה ואני יודע עד כמה זה מכביד לא לדעת איך ייראה העתיד שלך. אם תהייה עם גבר, או עם אישה. כשמחפשים בן\בת זוג, את מי לחפש? ומה ייקרה אם אני אבחר צד אחד ואז מסתבר ש"טעיתי" ואני צריך בכלל את הצד השני? זו תחושה ממש קשה. ועוד יותר מקשה עליה כאשר חווים (כמו חלק גדול מהאנשים פה בפורום) "תקופות" משתנות, שלפעמים מעוניינים יותר בבנים, ולפעמים מעוניינים יותר בבנות. אני יכול לענות לך מהנסיון שלי, אם מעניין אותך את יכולה לשאול כאן אנשים אחרים; שזה כבר לא משנה לי עם מי אני אהיה הלאה. לא משנה לי אם אני אהיה עם גבר או עם אישה. כי אני יודע כבר עכשיו, שאני יכול להנות ולהיות מסופק גם עם זה וגם עם זה. והעתיד שלי צופן- להיות עם אדם שאני מאוהב בו. אני לא יודע איך הוא נראה, מה השם שלו או מה המין שלו. ועוד דבר שלא מפריע לי, שוב מהנסיון שלי- אני יודע שאם אני נמצא בקשר משמעותי עם אדם שאני אוהב ונמשך אליו- לא משנה באיזו "תקופה" אני, אני עדיין אוהב ואמשך אליו\אליה. התקופות לא משפיעות על קשר... המ.. אני חושב שזה העיקר של מה שרציתי להגיד.. אם זה קצת מבולבל או כתוב פחות מוצלח מבד"כל, אז זה בגלל שקמתי היום ב-06:00 אחרי יומיים עם ממש מעט שעות שינה.. |עייף| בכל אופן, אני אשמח לשמוע ממך אם הצלחתי לענות על התהיות שלך או שהעייפות באמת מוציאה אותי מהפוקוס.. וכמובן לענות על עוד שאלות שלך, וסתם לדבר איתך.... וחוץ ממני יש פה בפורום עוד הרבה חבר'ה מגניבים שאת יכולה בכיף להשתתף בדיונים ולשמוע מהם שהלבטים שלך מוכרים להם.. שכולנו הגענו לפה בסירה דומה, ומי יודע- אולי עם הזמן גם למצוא פה את התשובות שאת מחפשת.. (ואת התשובות לשאלות שלא ידעת שאת מחפשת..)
ארז

סימן שאלה

היי לכולן... לפי שם הפורום אני מבינה שכולן כאן נמצאות בין עולמות.. בין עולם הנשים לעולם הגברים... איך אתן מצליחות להבין מה אתן? איפה התשוקה האמיתית של ליבכן נמצאת.. אני מרגישה כי תחתיי ישנו חוט דק דק שעליו אני עומדת.. וצעד קטן לכל כיוון אני מאבדת את עצמי לגמרי. כשהייתי בקשר ממושך עם אישה, התשוקה הייתה מטורפת אבל גם כל מה שהיה מסביב.. ועכשיו שאני בקשר רציני עם גבר, שהכל יציב ונכון, אין את ה- תשוקה שהייתה קודם אבל יש שפיות... פעם חושבת על הבנזוג ופעם על נשים... זה מטריף ת'גוף.. איך אתן יודעות לעשות את ההבדלה.. למה לתת יותר ביטוי?..

זכוכיות

New member
לא אצל כולנו הביסקסואליות מתבטאת כפי שהיא

מתבטאת אצלך. כלומר, לפחות אצלי, ישנה תשוקה עצומה גם עם גברים. ישנם נציגים נבחרים משני המינים שמסוגלים להוציא ממני משיכה מטורפת כמו גם רגשות עמוקים יותר.. מעולם לא הרגשתי "בין העולמות", לרוב בכל זמן נתון יש אדם אחד (גבר או אשה) שתופסים את מירב תשומת הלב שלי...

Blackice

New member
איפה נמצאת התשוקה האמיתית...?

אלוהים לא חנן אותי בזוג כרומוזומי X, אבל אני כן אשמח לענות ואני מקווה שתמצאי מקום בליבך לסלוח לי על פגם זה..
דבר ראשון אני אשמח לברך אותך לפורום שלנו..
להציע לך כוס
ואיזה מקום נוח לשבת, להרגע, כי אין שום דבר בעולם ששווה להטרף בגללו... מעניין אותי לשאול.. למה את מתכוונת כשאת אומרת שכל מה שהיה מסביב בקשר היה מטורף? הקצב, הרגשות, ההתאהבות האובססיה? או שמבחינתך עצם זה שזה היה קשר עם בת זה אומר שזה מטורף? דבר שני.. מבין החברות שהיו לי, עם כל אחת היתה רמה שונה של תשוקה.. שהרגישה אחרת, התבטאה אחרת.. לא חייבים לחצות מגדרים בשביל זה. עד כמה מפריע לך שחסרה תשוקה בקשר הנוכחי שלך? והאם ניסית.. להגביר אותה קצת? לגבי עניין ההבדלה.. מהניסוחים שלך- "בין העולמות" "איפה התשוקה האמיתית נמצאת" "חוט דק שעליו את עומדת" וכו'- נראה כאילו שאת מתייחסת למשיכה שלך למינים השונים בצורה מאוד נפרדת. מאוד.. דיפולית, מנוגדת, כאילו אלו שני קטבים שונים שהם המקום היחידי שאפשר להיות בו- או סטרייטית או לסבית- וביניהם יש ריק מפחיד שלא קיים בו כלום ואת מרגישה אבודה בו. זה מקום מאוד מפחיד להיות בו... אם ככה את מרגישה, אז אני רוצה לבקש ממך לנסות לפתוח את הראש ואת האמונות שלך ולשמוע קצת דברים חדשים...: גם אני שמעתי על הקטבים האלה, של לאהוב נשים או לאהוב בנים. אבל לא יצא לי לפגוש כמעט אנשים שנמצאים לגמרי שם, על הקוטב עצמו. רוב החברים ה"סטרייטים" שלי, יכולים לצחוק בלי בעייה על זה שהשני הומו, או להעריך שחקנים יפים בסרטים או להנות גם מסרטים כמו "יוסי וג'אגר". חלקם גם התנסו בלהתנשק עם גבר או משהו כזה. או ששקלו ברצינות את איפה הם עומדים ביחס לבנים. מבין החברים ה"הומואים" שלי, יש לא מעט שעשו שטויות עם בנות, או שיכולים להרגיש פה ושם משיכה לאיזו פרסומת עם מישהי כוסית בבגד ים (למרות שהם לא יודו בכך בקלות). או אפילו להודות בפה מלא שיש בנות שהם יכולים להמשך אליהן, אבל זה פשוט לא זה. ואצל בנות, שסובלות פחות מהומופוביה, זה עוד יותר מתפזר... ואלה האנשים שאמורים להיות כביכול "בקצוות". אם תסתכלי יותר קרוב- פה בפורום- תראי הרבה מאוד אנשים, בנים ובנות, שאולי לפי ההגדרה שלך נמצאים "בין העולמות" אבל לפי איך שהם מסתכלים על זה הם מגדירים את עצמם כ"ביסקסואלים", ושאין שני עולמות נפרדים. זה הכל... סקאלה כזו עם רצף. חלק מהאנשים נמצאים יותר קרוב לצד אחד, חלק יותר קרובים לצד אחר. אבל כל מיקום על הרצף הוא נטייה מינית לגיטימית. אז בשביל מה ליצור הבדלה? אני ביסקסואל. לכפות על עצמי לא לחשוב על מין אחד וכן לחשוב על האחר יהיה.. סתם טיפשי. בגלל הצורה שבה נוצרתי אני חושב גם על בנים וגם על בנות. אני חושב על.. אנשים שאני נמשך אליהם. איך את יכולה לעשות הבדלה בין אנשים בלונדינים ושחורי שיער? גבוהים ונמוכים? חבר'מנים או חנונים? עבורי, המין הוא עוד אספקט של האנשים שאני נמשך אליהם, לא הרבה מעבר. וכמו שלא מטריד אותי שפעם אני חושב על בלונדיניות ופעם על בחורות עם שיער חום- אז לא מטריד אותי שאני חושב פעם על בחור שחיף ופעם על בחורה עם נמשים. יש לי חברה כבר כמה שנים, ויצא לי להסתכל על בנים ולחשוב "וואי, הייתי עושה אותו". זה לא גורם לי להמשך פחות לחברה שלי... (טוב, אני אעצור את עצמי כאן.. אני מתנצל, יש לי נטייה לדבר המון כשנותנים לי נושא.. ואם הגעת עד לכאן.. וואו, כל הכבוד על העקשנות וההתמדה
) ארז

uvita

New member
תגובה מצויינת!

גם אני פעם ניסיתי להסביר למישהו את העיניין של להימשך לשני המינים ועשיתי את האנלוגייה של צבע שיער..חח! שבת שלום!

למעלה