סימלוציה ראשונה

גם לשכתב שאלות צריך לדעת

וראיתי הרבה מאוד שאלות משוכתבות בצורה רעה מאוד. לשנות מספרים בשאלה זאת לא תמיד משימה פשוטה כמו שהיא נשמעת - החישובים חייבים להיות אלגנטיים.
ממש לפני כשבוע, הביאו פה אנלוגיה של הייקיו ששוכתבה בצורה מאוד לא מוצלחת.

בנוסף, יש בעיות ניסוח, מיקום שאלות בפרק (למכונים אין את הנתונים הסטטיסטיים שיש למרכז הארצי כדי למקם את השאלות בצורה אידאלית) ובאופן כללי - השאלות פחות טובות.

אני מסכים איתך שלא אמורים להיות פערי נקודות עצומים של 200+ נקודות, אבל מדוע להסתמך על סימולציות של מכונים כשיש מספיק בחינות זמינות של המרכז הארצי?

כבר אמרתי זאת בעבר

יש 48 בחינות של המרכז הארצי (ו-54 בחינות באנגלית). באנגלית ובכמותי האומדן של הבחינות הישנות מדויק יותר מכל סימולציה של מכון.

בקורס סטנדרטי של 3 חודשים בו מוקדשים כ-3 שבועות למרתון אין סיכוי לסיים 48 בחינות ולכן לדעתי צריך לתרגל את כולן תוך כדי הלימוד. זאת אחת הבעיות העיקריות של קורס - התפשרות על איכות החומר.

אין צורך לעשות יותר מ-9 סימולציות מלאות במתכונת החדשה שזה מה שיש כרגע. את הבחינות הישנות של המרכז הארצי ניתן לתרגל כפרקים מלאים בכמותי ובאנגלית. תאמיני לי שתהיי מוכנה למבחן ככה.

מאוד חשוב לי לתקן אותך

כי יש כאן כמה נקודות חשובות.

1. את צודקת שפרקי המילולי במתכונת הישנה שונים מהפרקים במתכונת החדשה. בדיוק בגלל זה המלצתי שלא לתרגל אותם כפרקים מלאים אלא במקבצים: מקבץ אנלוגיות, מקבץ השלמת משפטים, קטע הבנת הנקרא ולפתור את שאלות משל/דימוי, מחזק/מחליש, כללים וסידורים שיש בחלק ה"היגיון" בבחינות אלו.

אם תעשי חישוב, תגלי שמכל שני פרקי מילולי במתכונת הישנה את יכולה לחלץ כ-31 שאלות מתוך 46 שאלות בשני פרקי המילולי במתכונת החדשה (12 אנלוגיות + 6 השמ'שים + 10 הבנ'ק + 1 משל/דימוי+ 1 מחזק/מחליש + 1 כללים, וקיבלת תרגול אקסטרה של עוד 4 השמ'שים). זהו חלק נכבד ביותר ולפיכך חשוב לתרגל את השאלות מהמרכז הארצי בעדיפות ראשונה, גם אם מדובר במבחנים במתכונת הישנה.

2. פרקי הכמותי והאנגלית במתכונת הישנה אינם קלים יותר בממוצע.
הידעת שחלק גדול מהבחינות במתכונת החדשה הם למעשה מיחזור של פרקים במתכונת הישנה?
הכמותי של אפריל 2013 שפורסם הוא הכמותי של יולי 2006. שאלה 25 ביולי 2006 היא שאלה 20 באפריל 2013.
יש לי דוגמאות למחזור פרקים גם באנגלית.

הבחינות במתכונת הישנה (כולל האוגדנים) הם זהב - במיוחד במילולי ובאנגלית אותם קשה מאוד לשכתב.

noy9593

New member
נכון, אבל

אני יודעת שלחמן ספציפית עושים את הסימולציות שלהם גיהנום רק כדי שאם המבחן עצמו יהיה קשה, את לא תהיי בשוק.. כי כבר תרגלת רמת קושי כזו, ואפילו יותר

noy9593

New member
ממ אוקיי..

זה מה שהבנתי מאנשים שעשו קורס בלחמן..
יכול להיות שמכונים אחרים יותר מקשים..

noy9593

New member
סימלוציה ראשונה

אם הציון במבחן אמצע שלי היה 507,
ועכשיו עשינו את הסימלוציה הראשונה וקיבלתי בה 595,
זה נחשב טוב?

אני באמת רוצה אינדיקציה.

אפשרי

בהתחשב בשיפור הגדול שעשית ממבחן האמצע. התרכזי בחולשות שלך בזמן שנשאר וייתכן שתוכלי לעשות את זה.

ואגב, הסימולציה האחרונה הייתה של המכון או של המרכז הארצי? כדאי להתחשב רק בציונים שמתקבלים בבחינות של המרכז הארצי.

noy9593

New member
האמת

שאין לי מושג של מי זה היה.. איך אפשר לדעת?
ואני מקווה שזה באמת ימשיך ככה

כמעט בוודאות היא הייתה של המכון

למיטב ידיעתי, למכון אסור לספק בחינות של המרכז הארצי כחלק מהקורס (מטעמי זכויות יוצרים).
הוא אמור לבקש ממך להדפיס אותן ולהביא לכיתה.

noy9593

New member
אז זה של המכון

כי לא הדפסנו כלום...
אז זה בכלל לא אינדיקציה? ><

noy9593

New member
כמובן שמומלץ לפתור סימולציות של המרכז הארצי..

וזה מה שאני עושה גם.. אבל אני לא ממש יודעת איך לקחת את הסימולציות של המכון.. אם לקחת את הציון שאני מקבלת בערבון מוגבל או לא..

למעלה