סימבלטה

inballa1

New member
סימבלטה

שלום, לאחר התייעצות עם רופא שעוסק בתשישות כרונית, הוא המליץ לי לנסות סימבלטה. האם למישהו יש ניסיון עם זה בהקשר של תת"כ (לא של פיברו)? ואותה שאלה לגבי ציפרלקס.
אני קוראת שציפרלקס פועל רק על סרוטונין, ולעומת זאת סימבלטה גם על סרוטונין וגם על נוראדרנלין (סוגי מוליכים עצביים במוח), כך שהוא יכול להוות מענה ליותר אנשים.
תודה רבה

אכן, הסימבלטה ספציפית היא מהתרופות שמוצעות לחולי תת"כ / פיבר

ולכן גם אם אני לא טועה נתנו לה התוויה בקופות חולים. או שאני טועה?

אבל נדמה לי שבסוף הכניסו אותה לסל לחולי תת"כ / פיברו.

קטונתי (בעיקר במצבי הנוכחי, יום קשה אימים) להסביר את ההבדל. אבל התרופות שמוצעות לנו עובדות על עוד דברים מאשר על בלימת סרוטונין.

כמו תמיד עם תרופות, יש כאלה שזה מאד עזר להן ויש שלא התאים (לי למשל). אבל היא מופיעה ברשימת החמש תרופות נניח הראשונות שמציעים לנו, אז כנראה שיש איזו סטטיסטיקה טובה לגביה.

יש כאלה שאחרי ניסיונות של כל מיני תרופות בסוף מתאימים להם ציפרלקס, או משהו מהמשפחה הזו. (היא ממשפחת ה-SSRIׂ), ויש תרופות ממשפחת ה-SNRI ויש כאלה שמשלבות את שני המסלולים, כפי שכתבת. זה לא מה שהופך אותן יותר מתאימות לאדם כזה או אחר.
ויש עוד תרופות. מה שאני לוקחת (בין היתר) הוא כדור אנטיאפילפטי וגם מתאים לתת"כ / פיברו.

הנושא התרופתי הוא מאד מורכב. אבל לשמחתנו יש אופציות. ויש גם חולות וחולים שיכולים להעיד על שיפור אדיר בזכותם. אבל זו דרך, יש הסתגלות ויש תופעות לוואי ויש הורדות מינון והעלות מינון עד שמוצאים את הדבר שמשפר את איכות החיים ומצד שני לא גורם לתופעות לוואי שמשבשות אותם.

צריך להסתכל למרחקים ארוכים עם נסיונות תרופתיים. בעיקר כשאצלנו כדאי להתחיל ממינונים מאד קטנים ולהעלות מאד בהדרגה.

בהצלחה רבה. תני לכדור את הצ'אנס. לפעמים בהתחלה נדמה לנו שאנחנו רק רוצים שהוא יילך למקום אחר, אבל תופעות לוואי מתאזנות, לפעמים. הכי חשוב להיות במעקב.

ועם אופטימיות זהירה

בעיקר במחלה שלנו, עם מגוון הסמפטומים שמשתנים מחולה וחולה ועם סף הרגישות שלנו, ממש אין מה ללמוד מניסונם של אחרים. זה מאד מאד אינדיבידואלי. ויכול לקחת זמן למצוא את המינון ואולי את השילוב בין כמה תרופות.

את יכולה פה לשפוך את הקושי עם תופעות לוואי, אם יהיו.
והלוואי ותמצאי את התרופה שתעשה לך שיפור. גדול ככל הניתן, כי זה מאפשר לעשות יותר פעילות גופנית ודוחף את הגלגל קדימה לשיפור גובר והולך

הה. ויפקס הוא SNRI.

אני לוקחת אותו בגלל הדיכאון וההפרעת אישיות גבולית, אבל... הוא אמור לעזור לי גם עם הכאבים?

Not doing a very good job, I would say.
בהצלחה לכולנו במציאת הקוקטייל הנכון!

לא כל כדור ממשפחות ה-SSRI ו- SNRI מתאים לטיפול בפיברו / תת"כ

זה צריך להיות מותאם אישית ע"י רופא מומחה למחלות האלה.

זה לא פשוט למצוא רופא שירכז את כל הקומפלקס של שינויים ושילובים תרופתיים. או מסכת לא פשוטה. אבל מאד כדאי שיהיה רופא אחד שמרכז את הכל. אם יש רופא משפחה טוב, שמצוי בפיברו /תת"כ, זה יכול להיות הוא.

אלה משפחות גדולות מאד של תרופות, שמתאימות למגוון גדול מאד של מצבים. וגם התרופות שנמצאו כעוזרות לפיברו /תת"כ (מה שיפה זה שהן לא משככות כאבים נקודתי אלא באופן כולל, של כל הגוף, וגם עוזרות להקל את שאר הסמפטומים), הן שונות ומשונות, לאו דווקא מאותה משפחה פרמקולוגית.

חותמת על המשפט האחרון שלך
אמן ואמן.
זה סיפור לא פשוט של ניסוי וטעייה, אבל אם מוציאם את הכדור המתאים זה שוווה את הכל.

כמובן אצל מי שנוטלת עוד תרופות זה בטח עוד יותר מסובך...

יצטרכו איכשהו לסדר לי את הקוקטייל הזה שמורכב גם מתרופות פסיכיאטריות וגם מדברים לפיברו

קסומים הם חיי!

יש לי בשורה טובה בשבילך

חלק גדול מהתרופות שנמצאו כעוזרות לתת"כ / פיברו הן גם תרופות משפרות מצב רוח, כל אחת לפי התכונות שלה.
איכשהו יוצא שהתרופות האלה הן גם וגם.

לפעמים חולים מרגישים "מרומים" כשהרופא רושם להם תרופות שהן בהתוויה הראשונית תרופות פסיכיאטריות, כשהרופא לא מסביר (יש להם נטייה כזו
) וזה גורם לחולה להרגיש כאילו הרופא בעצם אומר לה שהפיברו / תת"כ זה "בראש שלה".
ולא כך היא.

גם למי שמצבה הנפשי מצוין (
) התרופות האלה ניתנות כטיפול לתסמונת עצמה ולאו דווקא למצב רוח.

אבל כן, כשלוקחים עוד תרופות לעוד עניינים מעבר לתת"כ, בעיקר פסיכיאטריות זה יכול להכניס לרולר קוסטר הזוי, יש תרופות שאסור לי לקחת בגלל תרופות אחרות ועוד כל מיני מבוכים ודרקונים כאלה.
וזה סרט מטורף. אני איכשהו עוד לא יושבת על השילוב התרופתי האופטימלי. כי תרופה שמאד עוזרת לי, אלטרולט, עושה לי זוועות במינון טיפ טיפה יותר גבוה, ואני אמורה בשביל שזה יעזור יותר עם התת"כ להגיע למינון שהוא כמעט פי עשר ממה שאני לוקחת. אז אני בינתיים על מינון מסוים, רגל פה רגל שם. עג שיהיה לי פנאי וכוח להמשיך את הניסויים האלה.
אני מקווה שאצליח לאט להגיע למצב שאוכל להעלות מינון, כי האלטרולט עשתה לי שינוי ממש גדול. (ביחד עם עוד תרופות).

אבל היופי הוא שיכולות להיות תרופות שגם עוזרות לתת"כ / פיברו וגם למצב רוח, עד כדי דכאון של ממש או ביפולריות (שנדמה לי שזה מה שכתבת) וחרדה. כך שאפשר לתפוס שתי ציפורים במכה אחת

תודה על המידע

אגב, הפרעת אישיות גבולית, לא ביפולאריות. ביפולאריות היא נטו הפרעת מצב רוח, אבל הפרעת אישיות גבולית היא... ובכן, הפרעת אישיות. כמובן שהרבה פעמים יש "בזכותה" דיכאון עמוק וכל מיני דברים כיפיים שכאלה, כך שהיא כן קשורה להפרעות מצב רוח באיזושהי צורה.

סליחה, פשוט לא זכרתי

ולא היה לי כוח לבדוק שוב מה כתבת.
אני פשוט עורכת כל הודעה כל כך הרבה פעמים, מיליון הגהות וזה...

אז כן "הפרעת אישיות גבולית" זה טווח אדיר של דברים שנכנסים תחת הכותרת הזו, אני מקווה שזו שלך היא לא בחומרה ממש גדולה, ולפחות שטיפול תרופתי מאפשר לעקוף אותה ול"ספוג" את החיים בצורה סבירה.
(מישהו מחברי הפסיכולוגים אמר שהאבחנה הזו היא "פח הזבל" של האבחנות הפסיכיאטריות, כל מה שלא מצליח להכנס לאבחנות אחרות קוראים לו ככה).

נדמה לי שאת גם כתבת משהו על קושי תחושתי (לא זוכרת אם זה היה בהקשר של התת"כ / פיברו: אורות, ריחות, רעש, טקסטורות וכו' או משהו אחר), אבל מסתבר שאי ויסות חושי הולך הרבה פעמים יד ביד עם הפרעת אישיות גבולית. וזה מעניין כשמבינים את זה. כי הרי כל הזמן אומרים לנו שאנחנו "מגזימים" ולמה את לוקחת כל דבר קשה ואת נורא רגישה, אז כן, גם עוד לפני רגשות, אפילו גירוי תחושתי יכול להחוות אצלנו כסוף העולם לא פחות.

סליחה, לפעמים לוקח לי זמן לקלוט מילים שלא נקלטו בקריאה 1

אז מזכירה שאני תת"כ. וכן, נתנו לי את הסימבלטה לתת"כ. (אני אוטומטית כבר כותבת את שתי המחלות ביחד. אבל אני ואת שייכות לה"קומץ" שהוא תת"כ, ושאלת ספציפית)
ונזכרתי שאני קיבלתי אותה עם טופס 29 ג' (שזו בקשה מיוחדת לתרופה ספציפית שלא בסל אבל כן נותנים להתוויה שהיא לא ההתוויה הראשונית של התרופה) כך שהיא היתה מסובסדת.

ו אולי

New member
התאמת כדור, סרוטונין ונוראפינפרין

סרוטונין ונוראפינפרין הם נוירוטרנסמיטורים, ז"א שאלו חומרים שיש להם תפקיד בתיקשורת העיצבית המוח, ולכל אחד מהם יש תפקיד שונה.
ההתאמה של הכדורים היא אינדיווידואלית (בהתאם לסימפטומים) במטרה להגיע לאיזון אופטימלי של כל אחד מהנוירוטרנסמטורים האלו, ולכן כדור שמעלה סרוטונין ונוראפינפרין לאו דווקא יהיה יותר יעיל מאשר כדור שרק מעלה סרוטונין.
&nbsp
לגבי היעילות של סימבלטה וציפרלקס כל אחד מהם עשוי לעזור ל CFS/פיברו, והדרך היחידה לדעת האם אחד מהם יעזור לך היא לנסות. לוקח זמן להסתגל לכדורים האלו, ההשפעה שלהם מתחילה לבוא לידי ביטוי רק אחרי 4-6 שבועות, ולעיתים קרובות צריך להתחיל ממינון קטנטן ולעלות בהדרגה.
&nbsp
בהצלחה!
&nbsp

למעלה